2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Kızlar bugün malesef kızımın tırnağını keserken birazcık etini de kestim, kan tırnak yanlarına ve pijama koluna gelecek kadar aktı ama bir sorun olacak kadar derin değil.
Batikonla pamukla sildim, acısı çıkana kadar ağladı sonra sustu.
Sonra unutmuştum aksam baktım hafif kanın üstü parlak geldi akmamış ama taze gibi duruyor.
Yara bandı yapıştırdım, bu seferde yarabandı yüzünü keser diye corap giydirdim üstüne.
Bi tavsiyeniz var mı başka batikona devam mi edeyim iyileşene kadar yarabandı kalsın mi biraz

Sagımı sadece sabah yapıyorumn, gun ıcınde mama aralarında emzırıyorum, tabıkı doymuyor

Pamukcuk olduysa altının kızarması hatta mantar olması normal pamukcukda mantar oldugu için altında geçiyor benim hiçbir cocugumda pamukcuk olmadı ama hastalandiklarinda hemen altlarindan belli oluyor içindeki hastalik dışa tepiyor mantar oluyorlar arka taraf daha cok dışkıdan sepiyor

Sünnet demisken sünneti naptiniz ya?
Bizim kafamız karisik biraz daha bekleyecegiz sanirim ne kadar erken o kadar iyiymis herhalde de bizimki biraz ufak diye cekiniyorum Senin bebeginin kilo alimi nasil Sohrab?
Bende 4 e çıkardım sütüm akşama kadar zor yetiyor olsun canları sağ olsun iyi olsunlarda feda olsun paralar onlara
Aksamla sabah arasinda sutun miktari acisindan bir fark yok ki sut bebek talep ettikce geliyor.Aksama olan sey yorgunluk ve sutum kalmadi dusuncesinin psikolojik etkileri ben mesela aksam sagiyorum bazen daha cok cikiyo sabahtan
Evet canım adaçayı yağı oluyor faydası oluyor bayağı

Bundan siparis verdim bende bakalim ise yarayacak mi bizde de gazdan agladikca icim parcalaniyor
Kollarda belde derman kalmadı diyoruz bir rahatsızlığı mı var ama zıplatınca gayet keyifli ama oturursan hemen mız mız modunda

Benimki ustumde uyuyor bi de birakinca uyanıyor biz yapisik geziyoruz tum gun

Sen hangi makine ile sagiyorsun?
O başlıkların tam gogsune gore olmasi gerekiyor basarili sagim icin me buyuk ne kucuk olmali kutulardan 25 mm cikiyor standart.Farkli olculeri internetten bulabilirsin.lansinohun sitesinde var mesela 21de var 30da var

Kesınlıkle memenın bı sekılde bosaltılması gerek, benım sütüm cok deıl, sabah sagmamnsebebı de geceden doluyor o yuzden..gun ıcınde her mama oncesı mutlaka memede, sagsam da bısey cıkmıyor
Kaç kg oldu canım bebişin
En son 1.ay kontrolınde tartıldı canım 2 aya 1 hafta kaldı suan bılmıyorum ama baya agırlastı, bogumlar da cıktı
Senin bebeginin kilo alimi nasil Sohrab?
1.ayda 1200 gr almıstı, 2. Ayı 1 hafta sonra ogrenıcez ınsallah
Kiwi ile sagım yapıyorum, baslık olcüleri oldugunu bılmıyordum, bır gogsumun ucu daha buyuk dıgerınden.. Bı bakayım

Kızlar kan ilacı bebeğe kullanan var mı?
Ne kullanıyor sunuz?
Verem aşısı olanlar herkeste ateş yaptı mı?
İkinci ay üç tane aşısı oldu
Hiçbir sıkıntı yaşamadık çok şükğr
Ama arkadaşımın bebeği hiç durmadı iki gün hala huzursuz bebeği
Hemşire ateş düşürücü yü ateş çıkmadan verirsen daha iyi olur demişti bir defa vermiştik hemen
Üç haftalıktı sünnet ettirdik
Eve çağırdık ama siz sakın böyle yapmayın
Burda sünnet çok önemli
Adetmiş bu şekilde
İki gün içinde iyileşti acısıda birkaç saat sürdü sadece ondada yarı uyuşuktu bebeğim
İyiki hemen yaptırmışız
birde çişini tam yapamıyordu
Delik yarı kapalıymış
Bir sağlık sorununuz yoksa hemen yapılmasını tavsiye ederim
Pipisidr iyice büyümeden

Rota aşısı yaptıran var mı?
Yaptırmadıkda birkaç dozu daha var sanırım
Bilmiyorum bu aşılarında yan etkileri olurmh ilerde normal aşılarını yaptırırken bile vicdan azabı duyuyorum
Tamamen doğal büyütmek isterdim
Ama neyapalım ilerdr hasta olursa
Bu seferde pişman olurum

Günaydın kızlar
Dun gece 1 de mama verdım uyuduk sabah bı kalktım saat 7, hemen emzırmek ıcın kaldırdım, ıcerı loş ısıktı..altını degısmek ıcın ısıgı actım agzının kenarından üstüne pembe sulu salya akmıs, bu kan gogsumden cıkmıstır deıl mı, bılemedım ucunda da acık yara yok ama emmeye baslarken cok acıyor

Uzun süre emzirmeyince göğsünden olabilir canım emin olmak için bir mendile el ile sağım yap istersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…