2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Kızlar alıp da memnun kaldığınız korse varsa link atar mısınız? İki ay olacak nerdeyse ben daha karar verip korse alamadım. İyi işe yarayan bir şey almak istiyorum,yorumları okuyorum biri iyi diyorsa diğeri kötü diyor napcamı şaşırdım

Gunde 6 kere 90 cc veren bennn
Emzirme sonrası sağdığını dolapta bekletip biriktirip sonraki öğünde içirebilirsin aslında
Bence sütün var emdikçe geliyordur ondan kusmuştur
Canım benim bildiğim öyle durumda göğüslerin şeklinde cok fark oluyor emzirme dönemi sonrasında birisi büyük birisi küçük kalıyor diye biliyorum, daha iki ay oldu buradan degistirebilirsin daha umarım
Benim öyle oldu kaldı işte şimdiden biri büyük biri küçük
İlk zaman ikisi de aynı gibiydi ama solu genelde emmek istemiyordu ucu farklı biraz belki ondan süt akışı geç oluyor onda biraz daha değişik ya

Sagımı sadece sabah yapıyorumn, gun ıcınde mama aralarında emzırıyorum, tabıkı doymuyor
Biberon kolayına geliyor ya benimki de biberon verdiğim gün yine biberon istiyor
Ben sarjli pompa kullanıyorum şimdi iki tane aldım sagımı kendi adıma daha konforlu hale getirmeye çalışıyorum motive ediyor
Giyilebilir olandan mı?
Seninki emmiyor mu hiç?
Kaç saatte bir sağım yapıyorsun?
Cerraha götürdüm 1.5 yaşta yapalım dedi

Kızlar çemen tohumu aldım fakat nasıl kullanılacak bilmiyorum

Dün aktardan epey bişey aldım sonra gece hepsine yüklendim karnım çok ağrıdı
Son zamanlarda bebek gibi benimde sürekli gaz sancım oluyor
Ev çok sıcak ve sürekli terleyip soğuyorum
Bazen atlet vs değişiyorum

Aynen, eğer danışmana danışmazsan, ya da aksiyon almazsan kötü anne olacakmışsın gibi hissettiriyorlar. Örneğin benim bebem 19:30 da akşam uykusuna yatmıyor. Gece yarısı anca yatırabiliyorum, banyo yapmaktan hoşlanmıyor, akşamları eşim geldiğinde yaptırmak istediğimizde keyfi yerinde değilse atlıyoruz banyoyu (keyfi yoksa suya sokarsak katılarak ağlıyor). Ben şimdi kötü bir anne mi oluyorum? Ben elinden geleni yapan bir anne oluyorum bence. Bizim kuşakta internet yeni yeni yaygınlaşmıştı (38 yaşındayım) öncesinde ne danışmanlar vardı ne de influecerlar, bilgi kirliliği bu kadar kolay yayılmıyordu. Ama o dönemde insanlar gayet güzel bebeklerini çocuklarını büyütüyorlardı.

Aldıkları paralara bakınca da çok haklısınız, eğitimi dahi olmayan kişiler var aralarında ve fahiş fiyatlar. Ama bir daha meslek seçecek olsam avukat olmam gider nefes koçu, mindfullnes şeysi, en popüler neyse onun danışmanı falan olurdum
Kızlar bebişinde “melek öpücüğü” olan var mi? Bizimkinin minicik dudak üstünde ve kafasının arkasında var azıcık. Melekler öpmüş benden önce kızımı
Melekler kızımın ensesinden kocaman öpmüşler alnındaki kırmızı leke geçti ama ensesindeki duruyor. Bir de doğum lekesi var bacağında küçük bi tane. Geçende teyzemler vardı baktı sen neye aşerdin o çıkmış dedi. Yok dedim aş ermedim. Ya bu yeşil zeytine benziyor dedi. O zaman hatırladım; Bodrum’dan minik yeşil Hatay kırma zeytin almıştık, ben çerez gibi kaseye koyup tv karşısında yiyordum. Sonra İstanbul’da bulamadım ondan artık canım mı çekti elimle bacağımı kaşıdım da kızımda orda mı çıktı bilmiyorum

Junoyu biz bırakalı çok oldu boynu bükülüyor içinde
Bende bundan aldım tuttu şükür
Scottye de almıştım daha iyi diye bunu daha rahat emiyor
Dün aktardan önerdi de güvenip almadım
Nane sütü azaltır diyor saraçoğlu bu çayların içinde nane de var eser miktarda belki de bilmiyorum
Sabah 3 damla metsil peşine 5 damla maflor veriyorum

Sagdıgım bır ogune yetmıyor maalesef kuzu, zaten bir kere sagım yapıyorum, 60 sagdıysam 30 da mama yapıyorum ancak doyuyor
Maamadan once emzırıyorum 3saatte bır beslenme deıl de 4 4,5 saate vermıs oluyorum mamayı

Uyku saatleri şuan için erken kendi uyuduğu zaman uyandirmam güç oluyor uyumak için ee ee diye ninni calio kendine akşam uyuyor gece geç uyuyor bu sefer bide aglamakdan yoruluyor gaz sancısından rezene aldım iciyorum ins iyi gelir damlalar eczanede gereksz pahalı intten sipariş vereceğim ama hangisi etkili blmiyorum

Benım kadın dogumcum heyet verecek 1 kere bır kere de ucretı alırım bı hastaneden dıye dusunuyorum, ben de eylulde baslıcam

Bu nasil oluyor her kadin dogumcu verebiliyor mu?bu raporla ücretli izinde gibi mi oluyorsun?ben ozel sektorde calisiyorum bizde rapor kullanan olmuyor hic ,direk ucretsiz basliyor

“Ac bu ac” cumlesi bunyemde kufur yemis etkisi yapiyor tuylerim diken diken oluyor bu lafa

Bu nasil oluyor her kadin dogumcu verebiliyor mu?bu raporla ücretli izinde gibi mi oluyorsun?ben ozel sektorde calisiyorum bizde rapor kullanan olmuyor hic ,direk ucretsiz basliyor
Evet canım kamuda bız ogretmenlere 3 kere heyet rapor hakkı vermıs ler, 30 gun 45 gun seklınde alabiliyorsun, maas tam yatıyor, emeklilik hakkından kesilmiyor, ben 2 kere 45 gun kullansam yetıyor, 40 gun de tek hekim rapor hakkımız var, 10 gun de ondan kullanıcamm, temmuzu getiriyorum o sekılde.. Eylulde de duruma gore baslarım dıyorum baktım bakıcı sorunu yasasam bır donem de ucretsız ızın alırım diye dusundum

Bu arada her kadındogumcu vermiyor tabıkı, genelde psıkologlardan falan alıyorlar lohusa sendromu falan dıyerekten, ankarada bazı ozel hastaneler parayla satıyor.

Bi tatli kasigi uzerine sicak su koyup demliyorsun sonra iciyorsun bu kadar..Ya ama cok fena koku yapiyo..Bebek de kokuyo bu arada sutten mi geciyo surekli ustumde oldugu icin siniyor neden bilmem ama o da kokuyor burcu burcu ictigimde

Son düzenleme:

Guzel bir imkanmis,Eylule kocaman olur bizimkiler bakici bulursan hic sorun yasamazsin bence. Benim gelecek ay ucretsiz iznim basliyor 24 hafta sonuna kadar kullancam baslamadan bakiciyi ayarlamak lazim o piyasa da degisik bi piyasa aekadaslarimdan duydugum kadariyla

Diyetisyenligi de dream joblar arasina koyabiliriz bence

Ani bebek ölümüne nasıl etkisi varmış?
Tam bilimsel hatırlamıyorum da bebekler anne karnında olduklarıni sanıp nefes almayı unutuyorlarmis emzik burada olduklarıni hatırlatan isaretci gibi diye hatırlıyorum sallıyor da olabilirim ama kesin tavsiye ediyorlar ondan eminim cok okudum

Her çocuk farklı her yetişkin de farklı.
Sen her gün banyoya sokamadın diye oyle hissedersin bende banyo yaptırıyorum kızımda gıkı bile çıkmaz herkes diyoki bu kış günü niye her gün yaptırıyorsun.
Geçen çok kalın giymisti kucagmda atesini ölçtük 37.5 cok telaslandim ilk defa atesi çıktı herhalde diye, ilk duyan banyoya sokuyosun ya her gün o yüzden üsütmüstur oldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…