- 2 Ağustos 2021
- 5.615
- En iyi cevaplar
- 1
- 5.381
- 148
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #64.881
Çok geçmiş olsun kuzum. İnşallah. Evde yoksa bir calpol al istersen. Gene elinin altında olsun her ihtimale karşıŞimdi yaptırdık canım dediğin gibi oldu çok şükür çok ağlamadı. İnşallah ateş, huzursuzluk da olmaz.
Evet evet. Ben de öyle yapıyorum yani. Zararı olacak bir şey değil. Kilo alımı artsın diye prematürelere özellikle veriliyor dediğim gibi. Aşırı aşırı vermedikçe hiçbir şey olmaz benceMamanin icine 1 cay kasigi mi koyayim 60cc 90cc mqma
Bir ay sonra bitiyor ama ücretsiz izin alıcam. Bu uykusuzlukla, iki çocukla gidemem bu sefer. O zaman gençtim.eylül’de başlarım 8 aylık olur kac ay izin alacaksin yazinda mi mecburi izin aldirtiyor
Emzirme sonrası sağdığını dolapta bekletip biriktirip sonraki öğünde içirebilirsin aslındaGunde 6 kere 90 cc veren bennn
Bence sütün var emdikçe geliyordur ondan kusmuşturBenım meme susturucu olarak calısıyor zaten, doyurucu deıl maalesef.. Feda olsun, saglıgı yerınde olsun da
Sen hızlı gırıs yapmıssın 120 ıle, 90 da kusuyor bıraz benım kız.. Henuz 120 vermedım daha hıc..
Ama totalde az verıyosun bana gore.. Benım 540 oluyor rahat gunluk
Benim öyle oldu kaldı işte şimdiden biri büyük biri küçükCanım benim bildiğim öyle durumda göğüslerin şeklinde cok fark oluyor emzirme dönemi sonrasında birisi büyük birisi küçük kalıyor diye biliyorum, daha iki ay oldu buradan degistirebilirsin daha umarım
Biberon kolayına geliyor ya benimki de biberon verdiğim gün yine biberon istiyorSagımı sadece sabah yapıyorumn, gun ıcınde mama aralarında emzırıyorum, tabıkı doymuyor
Giyilebilir olandan mı?Ben sarjli pompa kullanıyorum şimdi iki tane aldım sagımı kendi adıma daha konforlu hale getirmeye çalışıyorum motive ediyor
Cerraha götürdüm 1.5 yaşta yapalım dediSünnet demisken sünneti naptiniz ya?
Bizim kafamız karisik biraz daha bekleyecegiz sanirim ne kadar erken o kadar iyiymis herhalde de bizimki biraz ufak diye cekiniyorum
Senin bebeginin kilo alimi nasil Sohrab?
Aksamla sabah arasinda sutun miktari acisindan bir fark yok ki sut bebek talep ettikce geliyor.Aksama olan sey yorgunluk ve sutum kalmadi dusuncesinin psikolojik etkileri ben mesela aksam sagiyorum bazen daha cok cikiyo sabahtan
Bundan siparis verdim bende bakalim ise yarayacak mi bizde de gazdan agladikca icim parcalaniyor
Benimki ustumde uyuyor bi de birakinca uyanıyor biz yapisik geziyoruz tum gun
Gözünün üstünde varKızlar bebişinde “melek öpücüğü” olan var mi? Bizimkinin minicik dudak üstünde ve kafasının arkasında var azıcık. Melekler öpmüş benden önce kızımı
Kesinlikle katiliyorum.Ben hep memede uyutuyor ve bundan dolayı cok kotu hissediyodum acikcasi.Ama dogali bu bence de en azindan biraz buyuyene kadar..
Herseyin danismani olmasi cok sinir bozucu gelmeye basladi bana..Danismadan bisi yapamayacakmışız gibi geliyor.Aslinda hepsi icgudusel olarak var icimizde baska seslerden kendi ic sesimizi dinleyemiyoruz ..
Bana iyi geldi bu post tum memede uyutanlsra selam olsun
Aynen, eğer danışmana danışmazsan, ya da aksiyon almazsan kötü anne olacakmışsın gibi hissettiriyorlar. Örneğin benim bebem 19:30 da akşam uykusuna yatmıyor. Gece yarısı anca yatırabiliyorum, banyo yapmaktan hoşlanmıyor, akşamları eşim geldiğinde yaptırmak istediğimizde keyfi yerinde değilse atlıyoruz banyoyu (keyfi yoksa suya sokarsak katılarak ağlıyor). Ben şimdi kötü bir anne mi oluyorum? Ben elinden geleni yapan bir anne oluyorum bence. Bizim kuşakta internet yeni yeni yaygınlaşmıştı (38 yaşındayım) öncesinde ne danışmanlar vardı ne de influecerlar, bilgi kirliliği bu kadar kolay yayılmıyordu. Ama o dönemde insanlar gayet güzel bebeklerini çocuklarını büyütüyorlardı.Kesınlıkle herseyın danısmanı, koçu cıkmıs, ben bu kadar sektorel oldugunun farkında deıldım bebek sahıbı olana kadar, baksana uyku egıtımı 9bın demıs bı dnaısman.. Vergısız mıs gibi paralar. İnsanlar o egıtımı almak zorundaymışız gıbı hissettirilıyor..
Melekler kızımın ensesinden kocaman öpmüşlerKızlar bebişinde “melek öpücüğü” olan var mi? Bizimkinin minicik dudak üstünde ve kafasının arkasında var azıcık. Melekler öpmüş benden önce kızımı
Junoyu biz bırakalı çok oldu boynu bükülüyor içindeYerını degıstırdım ben de dun sallanan kucuk besıkte uyudu gece acaba ondan mı boyle delıksız uyudu dıyorum.. Juno sankı kucuk gelıyor artık, juno ıcınde bıle kıvrılarak uyuyor hep cunku..
Cıglıklaarı napıcaz pekı
Bitiriyor canım.. Bazen onunla da doymuyor dıye dusunuyorum sure uzun olunca aradakı
Az evvel 60 anne sütü verdım. 20 dk sonra da 60 mama verdım... Bı guzel kustu.. 120 fazla geldı.
Bende bundan aldım tuttu şükürDogru düzgün araştırmadan öylesine almıştım emziği, artık verilmiyor diye biliyordum bende vermicektim. Doğum olup eve gelince ilk gece nefes alıyor mu diye korktuğum için, ani bebek ölümünden cok korktuğum için verdim, şimdi izlemelere doyamıyorum
Dün aktardan önerdi de güvenip almadımBurda söylemiştiniz kızlar aktarda hazır anne çayı satılıyor diye geçen gün aldım iki gündür rahat ettik uyku nedir biliyoruz artık şiddetle öneriyorum alın aldırın küp şeker gibi kaynar suya 3-4 tane atıp içiyorsunuz içeriği de hoşuma gitti
Sabah 3 damla metsil peşine 5 damla maflor veriyorumKızlar bebeği kolik tarzı olup etkili damla önerecek birisi varmı akşam 9 dan sonra başlıyoruz çok ağlıyor gaz sancısından bide göbek fıtığı var o da iyice kabariyo yazık napcagimi şaşırıyorm rezene icicm her gün bide damla alicam ama hangisini blmiorm
Metsil ne ve ikisi ise yariuor mu he4 gun mu veriyorsunabah 3 damla metsil peşine 5 damla maflor veriyorum
Sagdıgım bır ogune yetmıyor maalesef kuzu, zaten bir kere sagım yapıyorum, 60 sagdıysam 30 da mama yapıyorum ancak doyuyorEmzirme sonrası sağdığını dolapta bekletip biriktirip sonraki öğünde içirebilirsin aslında
Bence sütün var emdikçe geliyordur ondan kusmuştur
Benim öyle oldu kaldı işte şimdiden biri büyük biri küçük
İlk zaman ikisi de aynı gibiydi ama solu genelde emmek istemiyordu ucu farklı biraz belki ondan süt akışı geç oluyor onda biraz daha değişik ya
Biberon kolayına geliyor ya benimki de biberon verdiğim gün yine biberon istiyor
Giyilebilir olandan mı?
Seninki emmiyor mu hiç?
Kaç saatte bir sağım yapıyorsun?
Cerraha götürdüm 1.5 yaşta yapalım dedi
Uyku saatleri şuan için erken kendi uyuduğu zaman uyandirmam güç oluyor uyumak için ee ee diye ninni calio kendine akşam uyuyor gece geç uyuyor bu sefer bide aglamakdan yoruluyor gaz sancısından rezene aldım iciyorum ins iyi gelir damlalar eczanede gereksz pahalı intten sipariş vereceğim ama hangisi etkili blmiyorumMemede uyutmak çok tatlı zaten
Ama ben yere koyduğum an uyanıyor
Bazen sabaha kadar meme istiyor daha iki aylık bebe
Sorun burda yoksa memede uyutmak çok güzel
Her bebeğim düzeni farklıdır ama
Dokuzdan sonra benim akıllı olan bebeğim bile mızmızlanıyor
Uyku saatlerini düzene koymayı deneyebilirsiniz belki bşraz faydası olabilir
Tabü gazın da çözümüne bakmak gerek
Benım kadın dogumcum heyet verecek 1 kerebır kere de ucretı alırım bı hastaneden dıye dusunuyorum, ben de eylulde baslıcam
B
u sefer öyle yapmaman için birinin yardım etmesi gerekiyor. Çocuk kusuyor artık, memeyi ağzına alınca öğürüyor, hala aç bu aç diye getiriyorlar. Bi uğraşın gezdirin. İmkan içinde imkansızlık yaşıyorum.evde bi sürü insan var birinin faydası yok.
Evet canım kamuda bız ogretmenlere 3 kere heyet rapor hakkı vermıs ler, 30 gun 45 gun seklınde alabiliyorsun, maas tam yatıyor, emeklilik hakkından kesilmiyor, ben 2 kere 45 gun kullansam yetıyor, 40 gun de tek hekim rapor hakkımız var, 10 gun de ondan kullanıcamm, temmuzu getiriyorum o sekılde.. Eylulde de duruma gore baslarım dıyorum baktım bakıcı sorunu yasasam bır donem de ucretsız ızın alırım diye dusundumBu nasil oluyor her kadin dogumcu verebiliyor mu?bu raporla ücretli izinde gibi mi oluyorsun?ben ozel sektorde calisiyorum bizde rapor kullanan olmuyor hic ,direk ucretsiz basliyor
Kızlar çemen tohumu aldım fakat nasıl kullanılacak bilmiyorum
Dün aktardan epey bişey aldım sonra gece hepsine yüklendim karnım çok ağrıdı
Son zamanlarda bebek gibi benimde sürekli gaz sancım oluyor
Ev çok sıcak ve sürekli terleyip soğuyorum
Bazen atlet vs değişiyorum
Evet canım kamuda bız ogretmenlere 3 kere heyet rapor hakkı vermıs ler, 30 gun 45 gun seklınde alabiliyorsun, maas tam yatıyor, emeklilik hakkından kesilmiyor, ben 2 kere 45 gun kullansam yetıyor, 40 gun de tek hekim rapor hakkımız var, 10 gun de ondan kullanıcamm, temmuzu getiriyorum o sekılde.. Eylulde de duruma gore baslarım dıyorum baktım bakıcı sorunu yasasam bır donem de ucretsız ızın alırım diye dusundum
Bu arada her kadındogumcu vermiyor tabıkı, genelde psıkologlardan falan alıyorlar lohusa sendromu falan dıyerekten, ankarada bazı ozel hastaneler parayla satıyor.
Aynen, eğer danışmana danışmazsan, ya da aksiyon almazsan kötü anne olacakmışsın gibi hissettiriyorlar. Örneğin benim bebem 19:30 da akşam uykusuna yatmıyor. Gece yarısı anca yatırabiliyorum, banyo yapmaktan hoşlanmıyor, akşamları eşim geldiğinde yaptırmak istediğimizde keyfi yerinde değilse atlıyoruz banyoyu (keyfi yoksa suya sokarsak katılarak ağlıyor). Ben şimdi kötü bir anne mi oluyorum? Ben elinden geleni yapan bir anne oluyorum bence. Bizim kuşakta internet yeni yeni yaygınlaşmıştı (38 yaşındayım) öncesinde ne danışmanlar vardı ne de influecerlar, bilgi kirliliği bu kadar kolay yayılmıyordu. Ama o dönemde insanlar gayet güzel bebeklerini çocuklarını büyütüyorlardı.
Aldıkları paralara bakınca da çok haklısınız, eğitimi dahi olmayan kişiler var aralarında ve fahiş fiyatlar. Ama bir daha meslek seçecek olsam avukat olmam gider nefes koçu, mindfullnes şeysi, en popüler neyse onun danışmanı falan olurdum
Melekler kızımın ensesinden kocaman öpmüşleralnındaki kırmızı leke geçti ama ensesindeki duruyor. Bir de doğum lekesi var bacağında küçük bi tane. Geçende teyzemler vardı baktı sen neye aşerdin o çıkmış dedi. Yok dedim aş ermedim. Ya bu yeşil zeytine benziyor dedi. O zaman hatırladım; Bodrum’dan minik yeşil Hatay kırma zeytin almıştık, ben çerez gibi kaseye koyup tv karşısında yiyordum. Sonra İstanbul’da bulamadım ondan artık canım mı çekti elimle bacağımı kaşıdım da kızımda orda mı çıktı bilmiyorum
Tam bilimsel hatırlamıyorum da bebekler anne karnında olduklarıni sanıp nefes almayı unutuyorlarmis emzik burada olduklarıni hatırlatan isaretci gibi diye hatırlıyorum sallıyor da olabilirim ama kesin tavsiye ediyorlar ondan eminim cok okudumAni bebek ölümüne nasıl etkisi varmış?
Aynen, eğer danışmana danışmazsan, ya da aksiyon almazsan kötü anne olacakmışsın gibi hissettiriyorlar. Örneğin benim bebem 19:30 da akşam uykusuna yatmıyor. Gece yarısı anca yatırabiliyorum, banyo yapmaktan hoşlanmıyor, akşamları eşim geldiğinde yaptırmak istediğimizde keyfi yerinde değilse atlıyoruz banyoyu (keyfi yoksa suya sokarsak katılarak ağlıyor). Ben şimdi kötü bir anne mi oluyorum? Ben elinden geleni yapan bir anne oluyorum bence. Bizim kuşakta internet yeni yeni yaygınlaşmıştı (38 yaşındayım) öncesinde ne danışmanlar vardı ne de influecerlar, bilgi kirliliği bu kadar kolay yayılmıyordu. Ama o dönemde insanlar gayet güzel bebeklerini çocuklarını büyütüyorlardı.
Aldıkları paralara bakınca da çok haklısınız, eğitimi dahi olmayan kişiler var aralarında ve fahiş fiyatlar. Ama bir daha meslek seçecek olsam avukat olmam gider nefes koçu, mindfullnes şeysi, en popüler neyse onun danışmanı falan olurdum
Melekler kızımın ensesinden kocaman öpmüşleralnındaki kırmızı leke geçti ama ensesindeki duruyor. Bir de doğum lekesi var bacağında küçük bi tane. Geçende teyzemler vardı baktı sen neye aşerdin o çıkmış dedi. Yok dedim aş ermedim. Ya bu yeşil zeytine benziyor dedi. O zaman hatırladım; Bodrum’dan minik yeşil Hatay kırma zeytin almıştık, ben çerez gibi kaseye koyup tv karşısında yiyordum. Sonra İstanbul’da bulamadım ondan artık canım mı çekti elimle bacağımı kaşıdım da kızımda orda mı çıktı bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?