2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Bi tatli kasigi uzerine sicak su koyup demliyorsun sonra iciyorsun bu kadar..Ya ama cok fena koku yapiyo..Bebek de kokuyo bu arada sutten mi geciyo surekli ustumde oldugu icin siniyor neden bilmem ama o da kokuyor burcu burcu ictigimde
Çemen tohumu terden koku yapiyor hatta annesutunden bebege de geçiyor oda kokuyor muş ben kullanmadım ben rezene kimyon anoson karışımı var onu içiyorum akşam yemeğinden sonrada toz kimyonu sıcak suya katıp içiyorum iyi gaz çıkıyor
Portakal mandarin pişik yapıyor ama seninki süt alerjisi olabilir yigenimin var onun tüm vücudu yara içinde kalıyor

Çok geçmiş olsun kuzum. İnşallah. Evde yoksa bir calpol al istersen. Gene elinin altında olsun her ihtimale karşı
Aldık aldık canım akşam üstü eşim ölçtü 37.5 gördü alından çay kaşığı ile biraz verdim. Sonda kol altından ölçtüm 36.5 çıktı. Hangisi doğru bilmiyorum ama öyle elimle bakınca aman aman ayeşli gelmedi. Verdik ama tedbir olur o da.
Hemşire bana ateşi olursa ver olmayadabilir dedi.
Kızlar bebeğinizle gelişimi adına neler yapıyorsunuz, sanki günler verimsiz geçiyor artık
günlük tummy time yapmaya çalışıyoruz. Bol bol konuşma egzersizi yapıyorum. Arada kendi kitabımı sesli okuyorum. Sesli hareketli oyuncaklar gösteriyorum. Bezini değiştirirken karnını seviyorum, ben de üzerimi çıkarıyorum ten tene temas yapıyoruz, ayna karşısına götürüyorum konuşuyoruz, sonra her gün gaz Çıkarma bahanesiyle evi gezdirip tanıtıyorum. (Şuan ilgisini en çok kurutma makinası çekiyor resmen ona hayran hayran bakıyor)
Ben verdim valla işi şansa bırakamam uyuyormu senin çocuk
Çok şükür sakin canım ama verdik bizde alından ölçen 37.5 çıkınca riske atmak istemedim. Çay kaşığı yarısı kadar verdim. Sen ne kadar verdin?

Kızlar neredeyse hepimiz 2 ayı tamamladık çok şükür. Burda iyi kötü birbirimize destek olduk. Çaresizliklerimizi yazdık. Aklıma geldi bu iki ayda bebeğinizle yaşadığınız en komik anı ne? Biliyorum bu çocuklar hep gazlı hep uykusuz, huzursuz, meme düşkünü değil arada fena muzipler.

Mesela bizimki küvetinde banyo yaparken eğlendi eğlendi bi komiklikler bi yüzme stilleri tam çıkartırken gözümün içine baka baka kakasını yaptı. Sonra da dudağını yana çekip güldü. koca küvet su, bebeğin üstü, benim elim hep kaka oldu. Sonra bi daa yıkadık. Siz de neler var?

Benimkide küvete isedi kaka yapmadı ama sadece arada kendi pırtından korkup ağlıyor bu bana komik geliyor şapşik ya

Eğer ateşi çıkarsa ayağına havlu ıslatıp koy 1 kaç dakika kadar benimkinin ayak sıcaktı öyle yaptım geçti bu calpol uyutuyor çocukları parasetamol varya

Kendi saçını çekti ve acıdığı için ağladı, ve elini açamadı çekmeye devam etti, bende fotoğrafını çektim , benim için çok güzel bir anıydı

Bunuda çok okudum yarın doktor bakalım ne der olmadı bunuda deneyeceğim kuzenimde popolin pişik kremi dedi bi kuzenimde vazelinle geçirmiştim ancak dedi bende korkuyorum artık bişeyler denemeye dahada artar diye zaten bu doktorun verdiği ile arttı

Canım öncesinden bilmiyorum konuyu ama pişik sorunun var heralde geçmiş olsun. Benim kızımında vajinasında önce bir iki tane sivilce gibi kızarıklık başladı sonra hem onlar büyüdü hem arttı dr önce bepantol sensiderm kullan dedi o hiç bir işe yaramadı. Dün 2 aylık kontrolüne götürdük bu sefer ilaçlı krem verdi biri fito bunu bol bol kullan dedi diğeri travol bunu da sabah akşam incecik sür dedi dünden beri kullanıyorum ama hiç bi değişiklik yok. Tam pişik gibi de değil valla anlamadım. Bu arada gittiğimizde kaka yapmıştı hatta odasında değiştirdik bezi sümüksü buldu kakayı kaka parlamayacak dedi alerjikse de yapar dedi. Bakalım 3. Gün konuşalım dedi yarın da kullanıp doktora fotoğraf atacağım ne diyecek.
Ama alerji işine çok canım sıkıldı benim yediğim bişeyden oluyorsa ne dokunuyor acaba nasıl bulacam ben onu?

Aynı anlattığın gibi başladı bizimde bir tane yukarda sivilce ile sonra o açıldı sonra yenileri çıktı derken bu hale geldi bacak ek yerlerinde bile o sivilcelerden çıktı çıkıp sonra yara gibi yuvarlak soyuklara dönüşüyordu doktora gittiğimizde sadece onlar vardı bu hamazinc I kullanmaya başladık 2. Günde popoya dogru yayılan kızarıklıklar oluştu inşallah ikimizinkide allerji değildir gerçekten zor bi süreç o yüzden kötüyü çağırmak hiç istemiyorum.kakası da hep gözlemliyorum bazen sümüksü her zaman değil hatta bezi böyle kapatıp açıyorum uzama varmı dışkıda sümüksü mü diye bakıyorum

Banyodan üşümez canım ya. Bugün izlediğim eğitimde ebe şunu dedi: bebişin uyuyacağı ideal sıcaklık 22-24 arası, hatta 24ü istemiyoruz. Siz evet üşüyebilirsiniz ama bebek üşümez. Kat kat giydirmeyin şöyle düşünün 40 derecede mont giydirip uyumaya çalışıyorsunuz gibi. Sizin kalp atışısınız dakikada 70 bebeğinki daha fazla, metobolizması hızlı. Kızım yaklaşık 10 günlükken eve kontrole hemşire gelmişti. Birlikte banyo yaptırdık. Evde kaloriferler yanıyor, biz banyodan önce biraz daha ısıtmak için çabuk olsun diye klima açıyoruz. Hemşireye dedim açayım klimayı, istemedi 23 derece ideal dedi.

Kat kat giydirdiğin için sıcaklamıştır. Bir de arkadaşım uyardı beni dereceyi hemen kutusundan çıkarıp kullanma yüksek gösterir bi 5 dakika dışarıda dursun dedi.
Kızlar bebeğinizle gelişimi adına neler yapıyorsunuz, sanki günler verimsiz geçiyor artık
Bende de aynı hissiyat var. Çok bişey yapmıyorum. Tummy time yapıyorum; yüz üstü yatırıp siyah beyaz kartları gösteriyorum hareket ettiriyorum. Can çocuk yayınlarından kitap almıştım aynı kitabı okuyorum neredeyse her gün sözcükleri tanısın diye sonra yeni kitaba geçicem. Kucağımdayken bu kızımın kulağı, bu annesinin kulağı diyip (kaşları, ağzı, burnu vs) dokunuyorum, ona dokundurtuyorum.

2 aylık olduğunda oyun halısını çıkarıcam ayaklarıyla piyanosuna vursun, yukarıdan sarkan oyuncaklarla oynasın diye. Bir de ayağa takılan çıngıraklı oyuncaklardan alıcam. Başka fikirlere açığım kızlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…