2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Kızlar bebişleriniz aylık kaç kg aldı acaba ?
İlk ay bir kilo aldı, ikinci ay cok büyüdü gibi geliyor merak ediyorum bende, pazartesi günü kontrolü var, annesutü ağırlıklı gidiyoruz bazen mama takviyesi yapıyoruz

Çift kisilik yatakta yanımda reflü yatağında yatıyordu ilk bir ay, sonra gazı oldu kundaklayip yanıma koyuyordum, şimdi kundağı da bıraktık tamamen kolumun arasında uyuyor öyle yatıyoruz. Reflu yatağıyla göz göze geliyoruz kaldırıcam sanırım, daha da yatacağıni sanmıyorum, uyku tulumumda tam oluyor ama azck toplanıyor bazen bacaklarını rahat hareket ettiremedigini düşünüyorum o yüzden onu da kaldırdım. Kundagi da cok gazı olunca yapıyordum cok iyi geliyor, ama terletiyor o yüzden her zaman yapmıyorum

Son düzenleme:
700 gr normal kabul ediliyor değil mi sanki bu ay bizde bu civarlardayız gibi

Evet gunde 25-30 gr almasi gerekiyor.Benim doktorum 20 gr a bile normal diyor bu arada.Tabi persentile de bakmak lazim kilodan ziyade..Persentilde de mutlaka dogum kilosunu dikkate almak lazim.mesela benim bebegimin yukari persentil yakamasi icin 2 kilo almasi lazim cunku zayif dogdu o kadar kiloyu da birden almasi cok zor

Ben park besik aldim ama gun icinde cabuk.uyandigi icin gece yatiyor ve ben sevmedim 1 yil sonra oda yapip korunakli bir yatak alirim kundak yapiyorum kendini uyandiriyor gaz sancisi zaten rahat birakmiyor da. Kiddzee ye cok baktim da bi turlu alip kullanma firsatim olmadi

Biz 2805 doğduk ilk ay 1 kilo 2.ay 1.100 aldık anne sütü ile besleniyor ama şimdi tarttım 450-500 gr gibi olmuş 3.ayı doldurmasına 10 gün var

Biz 2805 doğduk ilk ay 1 kilo 2.ay 1.100 aldık anne sütü ile besleniyor ama şimdi tarttım 450-500 gr gibi olmuş 3.ayı doldurmasına 10 gün var

Benim bebeğim de 2800 dogdu tam 2.5 aylik 4800 falandır diye tahmin ediyorum su an.Burda da yazmistim 4/5 gun hic kilo almadi benim bebegim cok canim sikilmisti onu bile normal karsiladi doktorum mamayi bile cok artirmama izin vermedi,cok rahat birisi beni de rahatlatti.Ben o yuzden paniklemiyorum artik

Son düzenleme:
Persentil tablosuna göre minyon ama kendi içinde gelişimi güzel demişti, bende kilosuna göre boyu uzun mu kısa mı onu merak ediyorum. 2850 49cm doğmuştu
İlk ay 3850, 52 cm olmuştu

Persentil tablosunu okumayı anlayamadım, 3850nin altında 50cm yazıyor, benim 52ydi boyu biraz uzun demek ki, ama bu 90p nin altında yazıyor o nedir biliyor musun?

Persentil soyle okunuyor tabloda kilo/boy/kafa ne bakiyorsan onun persentil karsiligini bulacaksın mesela seninki boy icin 90p cikti.Senin bebeginin boyu bebeginle yasit olan 100 bebekten 90indan uzun demek..Bu da gayet ortalama ustu demek.Boy kilo ve kafa icin ayri ayri bu sekilde bakacaksin

Anladım canım ama benim baktığım 1 aylik haliydi, doğum araligi icinde 10 baya minik doğmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…