2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Süt arttırmak için:
-Yulaf en birinci şey, hem lapa yapabilirsiniz sabah hem de yulaf sütü ile kahve içebilirsiniz.
-Malt (alkolsüz malt birası olabilir)
-Sütlü irmik tatlısı
-günde en az 3 litre su
-enerji veren barlar, tercihen incir ve hurmalı
-dereotu kesinlikle!! Her şeye eklemeye çalışın
-Badem
-bulabilirseniz mürdüm eriği suyu

Bunlarla sütün artmaması imkansız gibi bişey. Ayrıca her emzirmeden sonra çok az çıksa da biraz süt sağmaya çalışın. Faydasını göreceksiniz. Fırsat buldukça sıcak banyo yapıp memelere su tutun o da işe yarar. Benim başta o kadar sütüm yoktu ki bebeğim %10dan fazla kilo kaybı yaşadı, şimdi sütüm fışkırıyor, bu dediklerimi yaptım hepsi emzirme hemşiresinden öğrendiklerim, ne eğitimi aldığı belirsiz emzirme uzmanları var instagramda onlardan değil. Yaşadığım ülkede ücretsiz emzirme desteği var her anneye, oradan öğrendim ben de.

Şırınga ile uykusunda besle. Biz sarilik donemi oyle yaptik. 2ml 3ml gıdım gıdım 1 saat basinda bekliyorduk

Benim kızda 3425 doğdu tam 4500 g şimdi 11aralik da doğdu seninki daha fazla almış biz ilk ay neredeyse hiç kilo alamadık bize normal diyo doktor

Sizin bebeğiniz idrar yolu enf olmuştu değil mi yanlış hatırlamıyorsam. Tekrar idrar testi yaptırmış mıydınız tedavi sonrası?
Hastaneden çıkarken yapıldı birdaha yapmadık istemedi doktor 3.ay kontrolünde isterse yaptırırım şükür bir sikayetimiz yok şimdilik ama bizim enfeksiyon sebebi böbrekte genişleme vardı hamileyken söylediler di idrar böbreğe kaçmış o yüzden olmuştu sizinde mi var enfeksiyon

Ay Allah razı olsun canım. Emin ol deneyeceğim

Benim kızda 3425 doğdu tam 4500 g şimdi 11aralik da doğdu seninki daha fazla almış biz ilk ay neredeyse hiç kilo alamadık bize normal diyo doktor
Kuzum 2 aylık kız bebeğin minimum kilosu 3950 dedi bize doktor. İki aylık ortalama aldığı kilo düşük değil ama küçük doğduğumuz için çok geriden başladık dedi. Suanda da kilosu kötü değil ama sınır. Önümüzdeki ay en az 500 gr almazsa altında bir hastalık mı var diye detaylı inceleme isteyeceğim dedi

Sanırım artık iyi-kötü günler yerine boklu- boksuz günler bizi bekliyor geçmiş olsun canım.

Kızlar bebeğinizin nesleri tutmaya başladı mi bilincli olarak?
memeyi va tutmaya çalışıuor ama bilinç li değil sanki iki buçuk aylığız
Aynı doğum tarihinde doğan bir bebek daha var o bizden daha önde gidiyor motor gelişimi gülme vs konusunda
Benim bebeğim 37 haftada o bebek 40. Haftada doğdu ben buna bağlıyorum
Ben de bunu sormak için girdim şimdi. Siz de durumlar ne kızlar? Kanamam da baya yoğun
Ben adet olmadım henüz
Halalarım dokuz ay olmazmış
Onlara çektim sanırım
Herşeyim onlara benziyor zaten

Kızlar
Eşimi artık arkadaş gibi görüyorum

Hiçbir ilgi istek kalmadı
Zaten dikişler yüzünden de korku vardı
Üçüncü aya da girdik sonuçta bu hormonlar ne zaman düzelecek acaba aralıkta bir yıl oldu biz evleneli

Canım solgarın tablet malt ilacı var o da işe yarıyor.
Havuç ve dereotu çok artırıyor.
Uyku ve moralde önemli sıkma canını gelecek aya toparlarsın. Bi de eve gelen giden çoksa emzirmeye çok kanalize olamıyorsan ona da bi bak. Benin ilk ay ondan olmuştu. Şimdiki aklım olsa gelmesin kimse derdim.

Beni de eşim öyle görüyor bunda uzayan kaşlarım ve az bıyıklarında etkisi olabilir şaka bi yana doğum doktoruna kontrole gitmeden olmaz diyor. Bakalım haftaya kontrol var.

Beni de eşim öyle görüyor bunda uzayan kaşlarım ve az bıyıklarında etkisi olabilir şaka bi yana doğum doktoruna kontrole gitmeden olmaz diyor. Bakalım haftaya kontrol var.
Keşke benimkide öyle dese
Beni damızlık olarak kullanıp attın diyip arkasını döndü yattı

Çok teşekkür ederim kuzum… çok gelen giden yok canım hatta tam tersine 5 dakika tuvalete giderken bile bırakacak kimsem yok. Sözde eşimin ailesi yakın ama değil bakmak, uyuyan bebeği uyandırırlar arkalarından ben uğraşırım geri uyutabilmek için… o etkiliyor olabilir bak

İlk çocukta öyle oluyor canım. Bir korunma yöntemi olarak kanka olmak

Bebeklerinizi kendiniz tartıyormusunuz hiç kucağımda tartılıp sonra kendim tartılıyorum.gece uyandırmayı bıraktım diye tedirgin oluyorum 3 saati bazen geçiyor uyandırsam mı diye bazen başında bekliyorum. 29 unda 2 aylık olacak bu ay daha 500 gr almış görünüyor ve hala daha memeyi ilk kavrarken asla tutamıyor tek seferde hep ağzı kapalı meme arıyor sonra sinirleniyor tuttuktan sonra sorun yok ama tutana kadar baya uğraştırıyor

Hazırlık yapma diyip, hazırlık beklemeleri

Hazırlık yapma diyip, hazırlık beklemeleri
Valla hiçte hazırlık yapmıyorum artık çay kuruyemiş yanına bide hazır tatlı pasta bişey tamam yetemiyorum biraz temizlik konusunda titizim biri geleceği zaman ilk işim evi sil süpür lavoba tuvalet çamaşır sula vs. Zaten zaman kalmıyor hazırlık yapmaya

Hamıleyken borek satmıstım buzluga, onlar bitince ben de hazıra donecem

İnternette 7. Haftada artık gece 5-6 saat uyuyabilir diye okudum. Hatta beslenme saati gelmediyse gece uyanınca önce tekrar uyutmayı deneyin, sonra emzirin diyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…