- Konu Sahibi sunshine__
-
- #65.181
Süt arttırmak için:Kızlar benim kız 2650 doğdu. Tam 2 aylık olduk ve bugun götürdüm 4 kilo anca olmuş. Bu ay kilo alımı çok çok az. Doktoe mama takviyesi dedi ama biberon almıyor. Mama kaşığı reddediyor. Zorla versem peşine hemen kusuyor bütün her yeri batırıyor. Elim kolum bağlı gibi hissediyorum. Ben bu kızı nasıl büyüteceğim ?her türlü tavsiyeye açığım. Emiyor ama yetmiyor. Süt arttırma olur, biberon tavsiyesi olur her türlü şeye kabulum
Şırınga ile uykusunda besle. Biz sarilik donemi oyle yaptik. 2ml 3ml gıdım gıdım 1 saat basinda bekliyordukKızlar benim kız 2650 doğdu. Tam 2 aylık olduk ve bugun götürdüm 4 kilo anca olmuş. Bu ay kilo alımı çok çok az. Doktoe mama takviyesi dedi ama biberon almıyor. Mama kaşığı reddediyor. Zorla versem peşine hemen kusuyor bütün her yeri batırıyor. Elim kolum bağlı gibi hissediyorum. Ben bu kızı nasıl büyüteceğim ?her türlü tavsiyeye açığım. Emiyor ama yetmiyor. Süt arttırma olur, biberon tavsiyesi olur her türlü şeye kabulum
Benim kızda 3425 doğdu tam 4500 g şimdi 11aralik da doğdu seninki daha fazla almış biz ilk ay neredeyse hiç kilo alamadık bize normal diyo doktorKızlar benim kız 2650 doğdu. Tam 2 aylık olduk ve bugun götürdüm 4 kilo anca olmuş. Bu ay kilo alımı çok çok az. Doktoe mama takviyesi dedi ama biberon almıyor. Mama kaşığı reddediyor. Zorla versem peşine hemen kusuyor bütün her yeri batırıyor. Elim kolum bağlı gibi hissediyorum. Ben bu kızı nasıl büyüteceğim ?her türlü tavsiyeye açığım. Emiyor ama yetmiyor. Süt arttırma olur, biberon tavsiyesi olur her türlü şeye kabulum
Hastaneden çıkarken yapıldı birdaha yapmadık istemedi doktor 3.ay kontrolünde isterse yaptırırım şükür bir sikayetimiz yok şimdilik ama bizim enfeksiyon sebebi böbrekte genişleme vardı hamileyken söylediler di idrar böbreğe kaçmış o yüzden olmuştu sizinde mi var enfeksiyonSizin bebeğiniz idrar yolu enf olmuştu değil mi yanlış hatırlamıyorsam. Tekrar idrar testi yaptırmış mıydınız tedavi sonrası?
Ay Allah razı olsun canım. Emin ol deneyeceğimSüt arttırmak için:
-Yulaf en birinci şey, hem lapa yapabilirsiniz sabah hem de yulaf sütü ile kahve içebilirsiniz.
-Malt (alkolsüz malt birası olabilir)
-Sütlü irmik tatlısı
-günde en az 3 litre su
-enerji veren barlar, tercihen incir ve hurmalı
-dereotu kesinlikle!! Her şeye eklemeye çalışın
-Badem
-bulabilirseniz mürdüm eriği suyu
Bunlarla sütün artmaması imkansız gibi bişey. Ayrıca her emzirmeden sonra çok az çıksa da biraz süt sağmaya çalışın. Faydasını göreceksiniz. Fırsat buldukça sıcak banyo yapıp memelere su tutun o da işe yarar. Benim başta o kadar sütüm yoktu ki bebeğim %10dan fazla kilo kaybı yaşadı, şimdi sütüm fışkırıyor, bu dediklerimi yaptım hepsi emzirme hemşiresinden öğrendiklerim, ne eğitimi aldığı belirsiz emzirme uzmanları var instagramda onlardan değil. Yaşadığım ülkede ücretsiz emzirme desteği var her anneye, oradan öğrendim ben de.
Kuzum 2 aylık kız bebeğin minimum kilosu 3950 dedi bize doktor. İki aylık ortalama aldığı kilo düşük değil ama küçük doğduğumuz için çok geriden başladık dedi. Suanda da kilosu kötü değil ama sınır. Önümüzdeki ay en az 500 gr almazsa altında bir hastalık mı var diye detaylı inceleme isteyeceğim dediBenim kızda 3425 doğdu tam 4500 g şimdi 11aralik da doğdu seninki daha fazla almış biz ilk ay neredeyse hiç kilo alamadık bize normal diyo doktor
Sanırım artık iyi-kötü günler yerine boklu- boksuz günler bizi bekliyorBugun uyumamak ıcın direndi resmen, oyle agladı kı, en sonunda yorgun dustu, bır anda sesı kesıldı uyudu.. Saat 16dan berı uyumuyordu, yenı uyudu, kucagımda uyukladıklarını saymıyorum, esir aldı bugun benı resmen
Halıya da kaka yaptı, alt acma unıtesındeydı altını actım bıraz keyiflendi, güldü ettı, bır anda hortumdan fıskırırı gıbı kaka yaptı, ben şok tabı, gobegımden asagısı kaka oldu, halının uzerı kaka oldu, sıldım ama leke yıne de az bellı oluyor, yenı yıkanmıstı hali da
Bugun cok b.ktan bir gun oldu
memeyi va tutmaya çalışıuor ama bilinç li değil sanki iki buçuk aylığızKızlar bebeğinizin nesleri tutmaya başladı mi bilincli olarak?
Ben adet olmadım henüzBen debunu sormak için girdim şimdi. Siz de durumlar ne kızlar? Kanamam da baya yoğun
Canım solgarın tablet malt ilacı var o da işe yarıyor.Kuzum 2 aylık kız bebeğin minimum kilosu 3950 dedi bize doktor. İki aylık ortalama aldığı kilo düşük değil ama küçük doğduğumuz için çok geriden başladık dedi. Suanda da kilosu kötü değil ama sınır. Önümüzdeki ay en az 500 gr almazsa altında bir hastalık mı var diye detaylı inceleme isteyeceğim dedi
Beni de eşim öyle görüyorKızlar
Eşimi artık arkadaş gibi görüyorum
Hiçbir ilgi istek kalmadı
Zaten dikişler yüzünden de korku vardı
Üçüncü aya da girdik sonuçta bu hormonlar ne zaman düzelecek acaba aralıkta bir yıl oldu biz evleneli
Keşke benimkide öyle deseBeni de eşim öyle görüyorbunda uzayan kaşlarım ve az bıyıklarında etkisi olabilir şaka bi yana doğum doktoruna kontrole gitmeden olmaz diyor. Bakalım haftaya kontrol var.
Çok teşekkür ederim kuzum… çok gelen giden yok canım hatta tam tersine 5 dakika tuvalete giderken bile bırakacak kimsem yok. Sözde eşimin ailesi yakın ama değil bakmak, uyuyan bebeği uyandırırlar arkalarından ben uğraşırım geri uyutabilmek için… o etkiliyor olabilir bakCanım solgarın tablet malt ilacı var o da işe yarıyor.
Havuç ve dereotu çok artırıyor.
Uyku ve moralde önemli sıkma canını gelecek aya toparlarsın. Bi de eve gelen giden çoksa emzirmeye çok kanalize olamıyorsan ona da bi bak. Benin ilk ay ondan olmuştu. Şimdiki aklım olsa gelmesin kimse derdim.
İlk çocukta öyle oluyor canım. Bir korunma yöntemi olarak kanka olmakKızlar
Eşimi artık arkadaş gibi görüyorum
Hiçbir ilgi istek kalmadı
Zaten dikişler yüzünden de korku vardı
Üçüncü aya da girdik sonuçta bu hormonlar ne zaman düzelecek acaba aralıkta bir yıl oldu biz evleneli
Hazırlık yapma diyip, hazırlık beklemeleriŞu bebek görmeye diye gelenlerin erkenden gitmesi için bi yöntem olsa keşke dün 10 a kadar oturdular ve bebeğimin bütün düzen şaştı gece 2 ye kadar uyumadı kimse gelmesin ya bebekler büyümeden kimse gelmesin diye bağırasım geliyor
Valla hiçte hazırlık yapmıyorum artık çay kuruyemiş yanına bide hazır tatlı pasta bişey tamam yetemiyorum biraz temizlik konusunda titizim biri geleceği zaman ilk işim evi sil süpür lavoba tuvalet çamaşır sula vs. Zaten zaman kalmıyor hazırlık yapmayaHazırlık yapma diyip, hazırlık beklemeleri
Hamıleyken borek satmıstım buzluga, onlar bitince ben de hazıra donecemValla hiçte hazırlık yapmıyorum artık çay kuruyemiş yanına bide hazır tatlı pasta bişey tamam yetemiyorum biraz temizlik konusunda titizim biri geleceği zaman ilk işim evi sil süpür lavoba tuvalet çamaşır sula vs. Zaten zaman kalmıyor hazırlık yapmaya
İnternette 7. Haftada artık gece 5-6 saat uyuyabilir diye okudum. Hatta beslenme saati gelmediyse gece uyanınca önce tekrar uyutmayı deneyin, sonra emzirin diyordu.Bebeklerinizi kendiniz tartıyormusunuz hiç kucağımda tartılıp sonra kendim tartılıyorum.gece uyandırmayı bıraktım diye tedirgin oluyorum 3 saati bazen geçiyor uyandırsam mı diye bazen başında bekliyorum. 29 unda 2 aylık olacak bu ay daha 500 gr almış görünüyor ve hala daha memeyi ilk kavrarken asla tutamıyor tek seferde hep ağzı kapalı meme arıyor sonra sinirleniyor tuttuktan sonra sorun yok ama tutana kadar baya uğraştırıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?