2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Ben gece mama vermiyorum. Emziriyorum geri uyuyor 3-4 saat. Ama sürekli ıkınıyor. Acaba aç da ondan mı sıkıyor kendini diye düşündüm şimdi.
Benimki de uykudan uyanacağı zaman gazcıklar geldiğinde öyle yapıyor. Aç olsa uyumaz da.
Canım 4 bucuktan bir 5-10 dakika hafif uyandır bırak, sonra devam ediyormuş uykusuna

Kizlar elimde lansinoh cift sagim makinesi var. Satiyorum/ariyorum bolumune konu actim... istanbul ici elden teslim. 1900 tl. Alali 1 hafta oldu 2 kez kullandim.

Ben emzik veriyorum ona aldanıp susuyor bazen. Emzik de ters basınç yaparmış, kaka yapmasını kolaylaştırırmış
Emziği bazen alıyor bazen almıyor. Tamamen ruh haliyle alakalı
Dün zeytinyağı verdim. Kaşığı koymaya gittim, geldiğimde yapmıştı. Daha midene inmedi mübarek dedim.

Peki dışarda nasıl olacak? Termal çantaya koyup çıksak bekleme süresi uzar mı?
Sıcak suyu termosa koyuyorum ben, kucuk bi biberona da kaynamış sogumus su. Kendi biberonunu da mamasını ayarlıyorum.. Cok pratik oluyor oyle.. Ev ortamına gideceksen zaten hıc sıkıntı yok, sadece mamayı goturuyorum yanımda

Hiç pratik gelmedi bana canım direkt hazır şekilde götürmek daha pratik, ev ortamı değil de dışarıya gezme amaçlı daha çok gidiyorum

Dışarıda da sadece suyu sıcak tutacaksın, mamayı küçük kaplara koyacaksın, mama yeme vakti geldigi zaman suyla mamayı birlestiriceksin.
Böyle çok zor değil mi ya? Hazırlayıp yanında götüren yok mu hiç 2 saate kadar oda sıcaklığından durabiliyor diye biliyorum. Hazır mamayı Termal çantayla korusak mantıklı değil mi?

Sıcak suyla kaynamış suyu mu karıştırıyorsun orayı anlamadım

Medelanın hangi modeli acaba dediğiniz

Kızlar merhaba elinde medela swing maxi süt sağma makinesi olup da satmak isteyen var mı acaba sadece bu markayı istiyorum

Benimki de uykudan uyanacağı zaman gazcıklar geldiğinde öyle yapıyor. Aç olsa uyumaz da.

Canım 4 bucuktan bir 5-10 dakika hafif uyandır bırak, sonra devam ediyormuş uykusuna

Ay inşallah, uyanma saati gelmeden ben kendim uyandiriyim doğru anladım demi? O saatte acıkma saati de denk geliyor uyandırıp beslesem mantiken doğru mu ?

Yarin doktora gidince soracagim ben ustten cok zor gaz cikartiyorum cikmiyor sen ustten bebegin gazini cikartiyor musun mutlaka

Canım mama mi veriyorsun?

Böyle çok zor değil mi ya? Hazırlayıp yanında götüren yok mu hiç 2 saate kadar oda sıcaklığından durabiliyor diye biliyorum. Hazır mamayı Termal çantayla korusak mantıklı değil mi?

Yok canım ben mama verdiğim zaman öyle yapıyordum cokta pratik oluyor, mamayı yanında taşıyormussun gibi sıcak suyu yanında tasicaksin, minik saklama kaplarına mama koyacaksin, ölçü kaşığın ya da çay kaşığın olacak.

Mama yapman gereken zamanda o sicak suyun icine ölçüsüne göre mama koyup karıştır bitti. Eline alınca pratik gelir

Kizlar ben mamayı kestim bes gündür fln vermiyorum, yine lazım olduğu zamanlarda veririrm tabiki de, kızım mamalı biberondan iki firt çektiği anda kıvraniyordu üstgazı oluyordu, simdi ust gazı hic olmuyor. Annesutü ustgazini hemen çıkartıyor.
Ama bu seferde alt gazı çok çıkmaya başladı, eskiden cook az duyuyodum şimdi her saat muhakkak pırt pırt.

Bu günüyle mi alakalı büyüdüğü için mi?
Ust gazi olmayınca alta mi veriyor?
Üşütüyor mu vs,
Sizde de oluyor mu sürekli pırt?

Eşim de aynı durumda adam uykusuz kalıyor kafayı yicek uykusuz uykusuz derse gidiyor
Burda bdv bölümünde eşimle ayrı yatıyoruz bebek var diyenlere çemkiriyor da insanlar, bebek uyusa da uyutmuyor yani. Ben ilk kalktığından sonra bebeği alıp salona geçiyorum. Bugün halamız gidiyor. Ona verdiğim odayı da bebek odası yapıcam nöbetleşe gelir yanında uyuruz.

sheilata kumsari’nin dediği mama yöntemi pratik. Ben biberona tam miktarınca sıcak su koyup termal çantaya koyuyorum. Başka bi mama kabına da ona uygun ölçüde mama koyuyorum. Ağlayınca birleştiriyorum.
Mama kutusunda içilmeyeni atın asla sonra tüketmeyin yazıyor. Ne 120 ml mamalar döktüm.

Üst gazı çıkmazsa alta iner kıvranır diyorlar. Çıkması iyi bişey değil mi?

Valla bız de 40 gun ayrı yattık esımle, uyku suresı uzayınca yanıma gectı tekrar, cok ihtiyacım olunca dürtüyorum esımı kalkıp mamasını yapıyor, baktım kendım yapacak durumdayım aglamadan oda degıstırıyorum yazık ıse gıdıyor dıyorum.. Uyku suresı ılk zamanlara gore uzadı sukur de ıkımız de rahat ettık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…