2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Bizim de bugün 2.ay aşımız var gitmeye korkuyorum
Yok yok hiiic korkmaIns atessiz atlatirsiniz bizim oyle oldu
Baya iyiymis..Gerci ben de haksizlik etmeyeyim keyifli dus alabiliyorum bu aralar.Onceden 3dk da falan cikiyodum
Uykusuz gecelere ortak edemem seni kıyamam kıyamam sana
Benim gecem çok kötüydü. Bi de kocişle kavga ettim gece gece
Bizim de benzerdi ya..Bebis uyumadikca sinirler geriliyor birbirimize sariyoruz bazen. Uyumamak cok gergin yapiyo insani

Anneme gidiyorum sadece..
Rahat emzirenildigim ve uyutabildigim bir yer olmasi lazim.Istedigi zaman emmeli istedigi zaman uyumali bizimki cok kesin cizgileri var bu konuda yoksa kiyameti kopariyorBir de gunduz gitmeye ozen gosteriyorum aksamlari duzeni bozulmasin diye.
Kalabaligi sevmiyor bi de .Sanirim birden degisik yuz gormek ses duymak falan fazla geliyor cok uyaran oluyor en fazla 6 kisi falan geldi ayni anda eve onda da huzursuzlandi.O yuzden annemlere de gittiğimizde kimse olmuyor,cok aglamiyor.

Bugün aşıya gitmişken sağlık ocağında doktorun yanına da girdim nefesini dinletmek için sorun yok ama konu burun temizliğinden açıldı, aspiratörle almıyorsun değil mi dedi, alıyorum dedim. Bu kadar yüzyıllardir ihtiyaç duyulmayan bir işlem, birisi ürün satmak için çıkartmış,sakıncalı yapmayın dedi ben zaten haftada bir ancak yapıyorum banyodan sonra baya hapşırıp çıkartiyor ama doktorlar arası uzmaslamama konusu da epey baydı

Bizim de bugün 2.ay aşımız var gitmeye korkuyorum
Şükürler olsun ağlaması bir dakika felan sürdü, maman hazırda olsun hemen vermeye çalış sakinlesiyorlar sağlıkları için napalm

Benim yarıda bıraktığım duş olmuştu ya ağladığı için şimdi çok şükür

Bu doktorların anlaşamamasını ben de anlamıyorum ya! Tıp fakültelerinde aynı müfredat aynı kitaplar okutulmuyor mu? Sağlık Bakanlığı yapsın test bize net bişey söylesinler sonuçta sağlık bu siyaset- fikir akılverişi değil ya yoruma açık olsun. Burun açma iyi mi kötü mü? Hepsi bu. Bende gerçekten bu konudan muzdaribim herkes bişii söylüyor. Bizim doktor ilk 20 gün fizyolojik kullanmayın, aspiratör hiç kullanmayın dedi. 20 gün sonunda 40 güne kadar sadece 2 damla damlatın fazlası olmasın dedi. 2. Ay dan sonra 2.5 cc bir buruna sıkabilirsiniz, 4. Ayda 5 cc sıkabilirsiniz dedi. Başka doktora gitmedim başka şey söyler kafam karışır diye.
Şimdi emziği soracağım çocuğa faydası- zararı nedir 4. Aydan itibaren diye. Çünkü etraftan duyduğum anne rahat etsin diye diyorlar. Ben şuan rahatım çok şükür ilerde ne olur bilmem ama bakalım bir sorayım ne diyecek?

Benim kızım ilk gün emziği aldı, emzigine de aşık, bu emzik kirlendi diye birebir aynı diğer emziği verdim, bunu garipsedi ağzından attı almak istemedi, acaba emziği bıraksam mi diye düşündüm, herhangi bir faydası yok bana şuan için. Uzmanlar uyutmaya çalışırken vermeyin uyku aracı olarak diyorlar. Cok ağlamıyor, ağlarken de emzik almıyor, sütle sakinleşiyor. Konuşmasını geciktirir diye korkuyorum, ağzında emzik varken agu sesleri yeterince çıkmıyor, uyurken ağzındaysa ağzından düşerken uyanıyor

Rotavirüs aşısı 3.ayda yapılacak

Emzıgı veren pişman, veremeyen pişman

Herkes ayri bisi soyluyor iste.Emzikle yoksa bu sefer memede uyutuyorsun -%2lik desteksiz uyuyan instagram annesi bebesi disinda-..Ee memede de uyutmayin diyolar..
Ne yapsan olmuyor yani
En dogrusu kendin ve bebegin icin en rahat ettigin seyi yapmak.Serum fizyolojik icin de boyle S Sret-Nise ,emzik icin de boyle,emzirme suresi teknigi icin de boyle..Ben serim fizyolojigi de bazen 3 kere yapiyorum bazen hic yapmiyorum.Osman Gonulal her emzirme oncesi yapin diyo bana uymuyor.Bazi doktor hic yapmayin diyor o da bana uymuyor sumuk var yani burunda goruyorum duyuyorum..Icgudusel takiliyorum sizde oyle yapin

Bu arada konusma gecikmesi,dis yapisi bozuklugu gibi sorunlar 1 yas sonrasi kullanimlarda oluyor.Bence ilk 6 ay rahat kullanip,6-9 aydan sonra kullanimi azaltirsaniz sorun olmaz..
Benimki almadi artik alsin diye de ugrasmiyorum zaten 3 aylik oluyor.Bu sefer alisir 3 ay sonra azaltmaya ugrasiriz diye

3 ayrı doktora sordum hepsi çekmemi öyle temizlememi bi zararı olmadığını söyledi ne bileyim hepsi başka bişey diyor

Bana da d vit sakın unutma çok önemli diyor. Ben de takıntılıyım zaten. Saldım artık arada bir unutsam ölmez herhalde.

En coşanını söyleyeyim size. Annemin arkadaşı yeni emekli olmuş bir doktor, bana dedi ki bebeği yüzüstü yatır . Benim şansım yaşadığım yerde bakanlığın çocuk bakım kitabı var 0-2 yaş arası için olabilcek her şey var o kitapta, eminim yani bildiğim şeyin doğru olduğundan sırtüstü yatmalı bebekler gece. Siz yanınızda gözünüzü diktiyseniz anca yüzüstü uyuyabilir ama bu teyze diyor ki sırtüstü kesinlikle olmaz kusarsa boğulur. Hiç uğraşmadım yaaa öyle mi kesinlikle dikkat edicem dedim geçtim. Yaşlı doktorlar kitap mitap makale vs hiçbişi okumuyorlar genelde dünyadan haberleri yok, güvendiğiniz tek bir doktor bulup sadece onu ciddiye alın derim.

Hanımlar sütüm çok azaldı etkili süt arttırıcı tarifleriniz var mı neler yapabilirim uykudan uyandığında emziriyorum sadece o yüzden sürekli uyumak istiyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…