- Konu Sahibi sunshine__
-
- #66.101
Evlatlık çocuk alınca süt geliyor mu şu an inanılmaz bir şok yaşıyorum, acayip bişey bu. Taşıyıcı anne ile çocuk sahibi olanlar da emziriyor o zaman öyle mi?Bende sanmıyorum sadece ilk hafta artacağını evlatlık alanlar nasıl sütünü getirip artırıyor
Benimde azdı danışmanla hallettik mamayı bıtaktırdı bana zamanlada sütüm arrttı da arttıda şimdi fazla bile birikiyor
Kilo takibinde Bir ayda da 1600 gr aldı
Sanki anne için olan avantajından çok çocuk için dezavantajı var gibi mi?Benim kızım ilk gün emziği aldı, emzigine de aşık, bu emzik kirlendi diye birebir aynı diğer emziği verdim, bunu garipsedi ağzından attı almak istemedi, acaba emziği bıraksam mi diye düşündüm, herhangi bir faydası yok bana şuan için. Uzmanlar uyutmaya çalışırken vermeyin uyku aracı olarak diyorlar. Cok ağlamıyor, ağlarken de emzik almıyor, sütle sakinleşiyor. Konuşmasını geciktirir diye korkuyorum, ağzında emzik varken agu sesleri yeterince çıkmıyor, uyurken ağzındaysa ağzından düşerken uyanıyor
AdChoices
ADVERTISING
Serum fizyolojik de bende kendimce bebeğe göre hareket ediyorumHerkes ayri bisi soyluyor iste.Emzikle yoksa bu sefer memede uyutuyorsun -%2lik desteksiz uyuyan instagram annesi bebesi disinda-..Ee memede de uyutmayin diyolar..
Ne yapsan olmuyor yani
En dogrusu kendin ve bebegin icin en rahat ettigin seyi yapmak.Serum fizyolojik icin de boyle S Sret-Nise ,emzik icin de boyle,emzirme suresi teknigi icin de boyle..Ben serim fizyolojigi de bazen 3 kere yapiyorum bazen hic yapmiyorum.Osman Gonulal her emzirme oncesi yapin diyo bana uymuyor.Bazi doktor hic yapmayin diyor o da bana uymuyor sumuk var yani burunda goruyorum duyuyorum..Icgudusel takiliyorum sizde oyle yapin
yüzüstü mü iyi ki emekli olmuşEn coşanını söyleyeyim size. Annemin arkadaşı yeni emekli olmuş bir doktor, bana dedi ki bebeği yüzüstü yatır. Benim şansım yaşadığım yerde bakanlığın çocuk bakım kitabı var 0-2 yaş arası için olabilcek her şey var o kitapta, eminim yani bildiğim şeyin doğru olduğundan sırtüstü yatmalı bebekler gece. Siz yanınızda gözünüzü diktiyseniz anca yüzüstü uyuyabilir ama bu teyze diyor ki sırtüstü kesinlikle olmaz kusarsa boğulur. Hiç uğraşmadım yaaa öyle mi kesinlikle dikkat edicem dedim geçtim. Yaşlı doktorlar kitap mitap makale vs hiçbişi okumuyorlar genelde dünyadan haberleri yok, güvendiğiniz tek bir doktor bulup sadece onu ciddiye alın derim.
aaaaa bilmiyordum neyse öğrendiğim iyi oldu gıcık olduğum bi doktor olursa kullanırım bu bilgiyiDoktorların uzmanlık sınavında en düşük puanın çocuk doktoru olduğunu biliyor muydunuz? Aile hekimleri bile daha cok puanla giriyorlar
ben telsiz kullanıyorum canım aşırı memnunum markası ne bilmiyorum eşimden yarın öğrenir link atarım sana.Canım memnun musun, memnunsan marka model nedir?
Kızlar ayrıca sizde kullanıyorsanız kamera, telsiz tavsiyelerinizi bekliyorum
rabbim Şafii ismiyle şifa versin sorunsuz rahat bi ameliyat olsun canım.Yarın kızım bademcik küçültme ve geniz eti ameliyatı olacak. Dualarınızı beklerim. Biraz anesteziden korkuyorum.
Canım bana hemşire 37.5 olunca üstünü incelt calpol ver demişti? Şimdi nasıl?Kızlar bugün 2 ay aşılarımızı olduk verem aşısı hariç. Şuan 38 derece ateşimiz üstünü incelttim soydum. Huzursuz ağlıyor. Büyük kızım da ateşli bu akşamacaba hastalandı mı aşıdan mı ateşi çıktı bebeğin bilemiyorum. 38 derecede ateş düşürücü veren oldu mu? Beklemeli miyim sizce
Ben gündüzleri çorap giydirmiyorum ev hep 23.5 derece çünkü akşam giydiriyorum. Kaynanama gidersek kesin giydiriyorumBen bi konuda sizin fikirlerinize danışmak istiyorum bebeğimin ayakları her alt açmada terli nemli bu yüzdende soğuk oluyor tek kat çorap onun üstüne patikli alt giydiriyorum siz nasıl giydiriyorsunuz nasıl giydirsem ki ter olmasa sogumasa.
Birde pişiği iyileşti tamamen şimdi nasıl bi yol izlemeliyim tekrar olmaması için korumak için ne yapmam lazım bu temiz içerik olmayan şeyleri daha fazla sürmek istemiyorum iyi çünkü
canım her annede olmuyor ama bazı evlatlık alanlarda hormonlar o yönde gelişebiliyor. Benim bir yakınım evlatlık almıştı o emzirdi kısa bir süre gelmişti.Evlatlık çocuk alınca süt geliyor mu şu an inanılmaz bir şok yaşıyorum, acayip bişey bu. Taşıyıcı anne ile çocuk sahibi olanlar da emziriyor o zaman öyle mi?
1.sirada hurma benim için sonra emzirme çayı tahin pekmez bira mayasiHanımlar sütüm çok azaldı etkili süt arttırıcı tarifleriniz var mı neler yapabilirim uykudan uyandığında emziriyorum sadece o yüzden sürekli uyumak istiyo
Benim kızında alınması lazım sizin ne gibi şikayet vardı benimki çok horlamiyo ama ağzından hep nefes alıyor ve zorlanıyor gece ellikere yer değişiyor rahat uyuyamiyor sanki hep grip gibi ama antibiyotik kullanmıyoruzYarın kızım bademcik küçültme ve geniz eti ameliyatı olacak. Dualarınızı beklerim. Biraz anesteziden korkuyorum.
Senin kız kaç yaşında udi hindi yağını bende duydum ama iciremiyorum burun spreyi içine koysam onla sıkılır mı acabaBizim antibiyotiklik çok olmadı ama horlama neredeyse uyku apnesi bile vardı o yüzden çok katı oldum yeme içme konusunda çünkü kuzenimin kızının ameliyat sonrası 1 yıl olmadan tekrarladı şimdi oda dikkat ediyor yeme içmeye daha büyümesin diye
Banada hemşireler hep yanagin icine siringayla sıkacan derdi direk ağzına değil ama senin yöntemde iyi biberon tutanlaraKızlar aklınızda olsun ben bi yöntem buldum ilaç vermek için. Gaz ilacını 2 cc veriyorum, ilaç kaşığı, şırınga vs denedim çıkartıyor. Ben de ilacı şırıngaya çekiyorum, sonra bi biberonun sadece emzik kısmını alıyorum emzik kısmına koyuyorum şırıngadan, sonra o emzik kısmı veriyorum hiç biberon kısmını takmadan emiyor ordan.
Dualarımız seninle göz açıp kapayıncaya kadar biter korkma hiçsen korkma ki o da korkmasınYarın kızım bademcik küçültme ve geniz eti ameliyatı olacak. Dualarınızı beklerim. Biraz anesteziden korkuyorum.
Belki uyuyorlardır bebişler , olmaz mı olamaz mı olmayacak mıBurası sessiz sakinken anliyorum ki bebisler ayaktayine pertimizin çıktığı bir geceden selamlar
Filmlerde değil de Instagram'da diyelim biz ona şaka bir yana inşallah uyuyordur bebisler ve güzel anneleri bugün sende beni yalnız bırakmadın öyle düşün ve sende yalnız değilsin bir kaç aya bizde duzelicez İnşallah benim umudum varBelki uyuyorlardır bebişler , olmaz mı olamaz mı olmayacak mıyoksa o düzenli uyuyan, emen, kakasını yapan çocuklar sadece filmlerde mi var ( bebeği uyumamakta kafayı yiyen anne sesidir )
Evet ce hala bitmediBurası sessiz sakinken anliyorum ki bebisler ayaktayine pertimizin çıktığı bir geceden selamlar
Bizimki birkaç gündür huy edindi mesai başlıyor ve 3-4 gibi uyuyor resmen 12 saat ayakta ben dayanamıyorum o nasıl dayanıyor anlamış degilimEvet ce hala bitmedi
Salya için erken dış çıkarıcak diye biliyorumKizlar bebegim hasta gibi olabilir öksürüğü ve hapsiriginin sesi değişik, burnunu temizledim ve salyası çok fazla, salya konusu gecmisti sanki normal mi
Benim oldular sanırım ya da sütüm azaldi bilemiyorum ama yumusaklar yani onun haricinde sıktıgımda süt geliyor emzirme sonrasında daBir de bu memeler ne zaman terbiye olacak azıcık kizi seviyim azıcık zaman geçsin öyle akıyor, üstümde buz gibi oluyor
Psikolojim bozuldu ben sütünün akmasini özledimBir de bu memeler ne zaman terbiye olacak azıcık kizi seviyim azıcık zaman geçsin öyle akıyor, üstümde buz gibi oluyor
Kızlar gece gece size bir tavsiye ile geldim belki kullananlarınız ya da ihtiyacı olan vardır. Benim bebiş yanımda yatıyor önceleri bi gece lambası var ben ışıkta iyi uyuyamam çocuk için katlanıyordum sonra eşim philips hue diye bir lamba almış. Normal ampul yerine takıyorsun istersen kumandası da var telefondan da yönetebiliyorsun. Bir sürü ışık ayarı var. Renkler var. Gün ışığı, kızıl, mavi falan. Ben gece bebek uyuyunca hemen kumandadan kapatıyorum, az uyanır gibi olunca açmıyorum ama hafif karanlık. Aşırı iyi geldi bana. Bonusu da Spotify a uyumlu. Şarkı açınca müziğe göre renk değiştiriyor disko disko emziriyorum.kesinlikle işbirliği değildir
Daha iyi versiyonuna güncellendin üzülmePsikolojim bozuldu ben sütünün akmasini özledimen ufak bir degişiklige tahammülüm yok hemen endişeleniyorum
Bebeğim doymuyor hissi var yoksa gayet güzel olucak daAkıllı ampul bende senelerden beri kullaniyorum şuan bebekle başka ihtimal dusunemiyorum
Daha iyi versiyonuna güncellendin üzülme
Ben evde de göğüs pedi kullanıyorumBir de bu memeler ne zaman terbiye olacak azıcık kizi seviyim azıcık zaman geçsin öyle akıyor, üstümde buz gibi oluyor
Canım benimkinde de salya çok bazı bebeklerde olabiliyor dediler ama öksürük hırıltı varsa doktora gitmen daha faydalı olabilirKizlar bebegim hasta gibi olabilir öksürüğü ve hapsiriginin sesi değişik, burnunu temizledim ve salyası çok fazla, salya konusu gecmisti sanki normal mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?