2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Biz saatte bir temizlik yapıyoruz
Nedenmiş amaa temizlemeyince zor nefes alıyor hapşırınca tıkanıklık artıyor birkaç saniye nefessiz kalıp ağlamaya başlıyor
Nasıl temizleyeceğiz

Çok geçmiş olsuun
Bu benim küçüklüğüm sanırım 6 yaşına kadar bademciklerim iltihaplanmış sürekli
okadar çok antibiyotik vermişlerki doktor ilerde kanser olacak çocuk demiş
Şuan vücudum antibiyotiğe dirençli ne kadar içsemde bana mısın demez
Ama beslenmemi düzene sokunca liseden sonra çok şükür düzelmeye başladım
Ameliyat hep gündemdeydi iyiki yaptırmamışlar
Hangi danışmanla çalıştınız acaba ve neler yaptınız bize de söyler misinin

Danismanin kim online veriyor mu
Ben anlatmıştım burda
Dilruba demirezer online danışmanlık aldım
45 günlükten 65 günlüğe kadar asıl ikinci ayda düzelme oldu

Evlatlık çocuk alınca süt geliyor mu şu an inanılmaz bir şok yaşıyorum, acayip bişey bu. Taşıyıcı anne ile çocuk sahibi olanlar da emziriyor o zaman öyle mi?
Taşıyıcı anneliği hiç bilmiyorum Türkiyede varmı böyle bişey
Evlatlık alıp emzirebilen duymuştum

Canım mastit olmıuor mu öyle
Ben yine mastit oldum artık bıktım ya bu 4.filan yine
Senin ağrı ve kızarıklık olmuş mıydu?
Antibiyotik kullanmak istemiyorum bnu sefer yşne artık yalama oldu resmen
Benim sol memeyi uyarıp süt miktarını arttırmam lazım düzenli sağmaya başladım ama yorucu ya
Emzirmeden bi sağım yapmayı denedin mi gerçekten de az mi çıkıyor ya da fark ne kadar?
Genelde sağı emzirip sonra ikisini sağıyorum müthiş fark var.
Tek meme deki süt çocugun ihtiyacına göre üretiliyor ama diğer meme kendi de istemiyor
1 yaş al çekiliyor yıkayınca zaten
Her yerde vardır kız çarşı pazar ben hem mağazadan aldım hem ablam göndermiş
Erkek ya benimki pipisini sıkmasın diye daha gevşek giydiriyorum ama zaten bezi var

Ben üstüne battaniye koyduğumda ya kafasına çıkıyor o, ya bakıyorum hemen altına alıyor. Bez bağlamasam bi tane pijama giydirip öyle tutardım yarım saat. Ya da çiş yapana kadar
Kız başında bekliycen zaten o açtıkça örtücen

Kızlar günaydın
Ben fenayım
Yine mastit oldum süt arttırıcılara yüklendim ondan mı stres mı annem bişey canın çekmiştir ondan diyor
Göğüslerimde ağrı be kızarıklık var
Lahana koydum duşta sağdım makine ile sağıyorum
Antibiyotik kullanmadan geçer mi bu sefer antibiyotik kullanmak istemiyorum
Benim gibi olup iyileşen var mı antibiyotik kullanmadan?

Kafayı yıycem artık.
.
Bir de benim oğlan sağdan beslendiği için kafası o yöne yamulmuş tekrar düzelir mi acaip sinir oldum
Diğer tarafa ve düz yatırmaya çalışıyorum hep hatta kafa arkada sivri bişey oldu resmen

Canım bende oldum ve her olduğumda şunu yapıyorum. Sıcak duş + masaj çıkınca çocuğu yatağın ortasına yatırıp 4 ayak pozisyonuna geliyorum. Göğüslerim aşağı sarkıyor sonra memeyi bi elimle tutup veriyorum ağzına. Yer çekiminden de dolayı akış hızlı oluyor. Sonra yorulunca bebeği yan yatırıyorum memeyi yanına uzanıp veriyorum. Ve herikisinide yaparken ağrıyan yerleri bebeğin ağzına getiriyorum. Antibiyotik kullanmaya gerek kalmadı çok şükür

Acaba gereksiz fazla sağım yapıyor olabilirmisin mastite sebeb olabiliyor oda

Bir de bu memeler ne zaman terbiye olacak azıcık kizi seviyim azıcık zaman geçsin öyle akıyor, üstümde buz gibi oluyor
Benim 40. Gunden sonra oldu canım
Süt fazla oldugu icin/bebegin tam bosaltamadigi icin vs fazla süt kanallari tikiyor sen makineyle sagdikca fazla sutu bosaltiyorsun ama yerine daha fazla sut gelmesine sebep oluyorsun bu da boyle bir dongu oluyor..Makine yerine elle sagmayi dene. Bebegine iki gogsunu de teklif et bosaltana kadar.Ben bir kere oldum onda da sicak dusta masaj ama baya sicak kaynar nerdeyse sonrasinda emzirme sonrasinda soguk kompress iki gune toparlamistim bidaha sa o kadar sutum olmadi Bi de Mochinin masaj aleti var ben her dusta onunla masaj yapip cikiyorum aliskanlik oldu,deneyebilirsin

Evlatlık çocuk alınca süt geliyor mu şu an inanılmaz bir şok yaşıyorum, acayip bişey bu. Taşıyıcı anne ile çocuk sahibi olanlar da emziriyor o zaman öyle mi?
Yeterince prolactin salgilaninca sut geliyor.Hatta bi mide ilaci var belki duymuşsunuzdur yan etki olarak prolactini artiyor ve insanlarin goguslerinden sut geliyor.

Evlat edinmede bebegin sevgisi ile hormonlar salgilaniyor muhtemelen.Ek olarak Eds ile mama verilirse gogusler uyariliyor ve emzirme mumkun oluyor.

Bazi anneanne/babaannelerin de goguslerinden sut gelirmis.Herkes de olmuyor bu tabi ki ama bu sekilde emzirebilen ornekler varmis.Benim sutumun cok azaldigi donem hep bununla motive etmeye calistim kendimi..Olmayan sut geliyorsa benim azalan sutum de artar diye..

Bebeğim doymuyor hissi var yoksa gayet güzel olucak da
Ayni durumdayiz hep sutlerim akardi memem tas gibi olurdu simdi yumusak tek meme de duyuyordu 2 gundur 2 memr emziriyorum bi de bakayim sut ne alemde diye emzirme sonrasi sagin yaptim 30cc cikti iyice moralim bozuldu simdi bol su yukleniyorum

Ya bu mastitten bende bıktım yine oldu sağ göğsüm bazılarına mastit oldum diyorum one diyorlar kimisidr hiç olmuyor ben üç saat emzirmesem iflah olmuyorum
Ama bende ateş yapmıyor titreme oluyor
Aşırı ağrı oluyor taşlaşıyor göğsüm dokunamıyorum kızarıyor damarlar morarıyır
Bugün biraz düzeldi gibi oldu
Sıcak su masaj emzirme sağım yapıyorum
Baya uğraşıyorum geçmiyor bir an da düzeliyor anlamadan ama bıktırdı beni
Sennasıl atlatıyorsun

Ayni durumdayiz hep sutlerim akardi memem tas gibi olurdu simdi yumusak tek meme de duyuyordu 2 gundur 2 memr emziriyorum bi de bakayim sut ne alemde diye emzirme sonrasi sagin yaptim 30cc cikti iyice moralim bozuldu simdi bol su yukleniyorum
Emzirme sonrası hiç süt gelmeyedebilir ama bu sütün olmadığı anlamına gelmezki

Lahanayı nasıl kullandınız? Gerçi kullanım şekli fark ediyor mu bilemiyorum ama işe yaramadı diyeb pek duymadığım için soruyorum. Ben buzlukta dondurup öyle koyuyırdum gece yatmadan. Sabah sertlikler yumuşamış oluyordu.

Ben denedim de faydasını göremedim leş gibi koktum sadece

Bi arkadaşım taşıyıcı anne ile çocuk sahibi oldu sormadım hiç açmadım bu konuları ams şimdi acayip merak ettim. Kocası arkadaşımız aslında elime sorucam sorsun aşırı merak ettim onun karısı emzirdi mi acaba. Bişey öğrendim valla sağolun kızlar. Acelya A

Ameliyat yeriniz ne durumda iyileşme varmı benim sanki orası kırmızıboydan boya
Canım benimde bir ara kızardı pişik olmuş dedi doktor üstüne dusuyorya karın dün rapor almak için gittim kontrole de girdim iç dikişler de iyi rahim toparlanmış gayet iyi dedi çocuk durduğu zaman özelden atayım resmini karşılaştır istersen

Emzırme egıtımınde danısman demıstı hormon ilacı ıle bır erkek bıle emzırebılmıs diye... Bi erkek emzırebılıyorsa sızın fabrika muhtesem ötesi calısır merak etmeyın demişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…