- Konu Sahibi sunshine__
-
- #66.161
Bir gece tutuyorlarmış canım kontrol amaçlı. İyi şükür. Çok sağolNilsibel canım cok gecmıs olsun, nasılsınız, nasıl gectı ameliyatınız? Eve cıkardı mı doktor?
Bizim 1aylık çekilmişti tek kalça sıkıntılıydı 2.ayda düzeldiBugün kalça çıkıklığına bakıldı sol tarafta var dendi çift bez tak dedi doktor 1 ay sonra tekrar bakılacak düzeldi mi düzelmedi mi diye
Mumkun mu bu kadar ya :/ Inanasim gelmiyor.Tek seferde sagimda bu kadar cikaranin bir saat emzirmese mastit olmasi lazimBu kadın ne yiyo acaba
Merhaba canim bizde de sol kalca alfa 59 cikti. 60dan basliyormus normsli. Kiz mi senin bebis bize doktor patikli palvik bandaj takti.Bugün kalça çıkıklığına bakıldı sol tarafta var dendi çift bez tak dedi doktor 1 ay sonra tekrar bakılacak düzeldi mi düzelmedi mi diye
Canim cift bez mi yaptiniz 1 aylikken mi gitmistinizBizim 1aylık çekilmişti tek kalça sıkıntılıydı 2.ayda düzeldi
O bagin olusmasi elimizde miOnlar cnm ticaret için yapiyor o bağ olmuşsa yapmazlardı
Bebek çok uslu diye moralim bozuldubenimBu kadın ne yiyo acaba
Ya sütü nasıl saklamalıyız ve ne kadar süre yardımcı olabilir misiniz sütüm yoğun geldiğinde sağıp dolaba atayım diyorumBenim de üstüm başım süt uyanıyorum iki gündür. Makine ile sağmayın. Benim memelerin terbiye olmuş gibiydi, süt fazlaydı bi gün sağıp dolaba atayım dedim, o gün bugündür memelerim iflah olmadı. Sütü ilk arttırma aşamasında sağım çok güzel ama sonrasında kontrolsüz güç. Elle sağıyorum artık.
Canım çok geçmiş olsun hemen iyileşir inşallah Allah şifa versinYa bak bunu bilmiyordum. İyi olmuş o zaman yaptırdığımız.
Teşekkürler canım. İyiymiş şimdi. Babasıyla hastanede yatacak bu gece. Ben bebekle evdeyim.
Süt oda sıcaklığında 4 saat, buzdolabında 4 gün, dondurucuda 12 ay saklanabilir. Dondurucuda 6 ay saklamak en ideali ama 12 aya kadar da kabul edilebilir, bozulmuyor yani.Ya sütü nasıl saklamalıyız ve ne kadar süre yardımcı olabilir misiniz sütüm yoğun geldiğinde sağıp dolaba atayım diyorum
Cok gecmis olsunYa bak bunu bilmiyordum. İyi olmuş o zaman yaptırdığımız.
Teşekkürler canım. İyiymiş şimdi. Babasıyla hastanede yatacak bu gece. Ben bebekle evdeyim.
Gelmiş geçmiş olsun inşallah ağrısız sızısiz iyilesir prensesYa bak bunu bilmiyordum. İyi olmuş o zaman yaptırdığımız.
Cok stoklamadan bir tanesini dondurup çözdürüp bebisine vermeyi deneyebilirsin, bazı bebekler öyle süt içmek istemiyor olabiliyormus boşa gitmesin sütlerinSüt oda sıcaklığında 4 saat, buzdolabında 4 gün, dondurucuda 12 ay saklanabilir. Dondurucuda 6 ay saklamak en ideali ama 12 aya kadar da kabul edilebilir, bozulmuyor yani.
Bugün kalça çıkıklığına bakıldı sol tarafta var dendi çift bez tak dedi doktor 1 ay sonra tekrar bakılacak düzeldi mi düzelmedi mi diye
Biz henüz gidemedik kontroleBizim 1aylık çekilmişti tek kalça sıkıntılıydı 2.ayda düzeldi
TeşekkürlerSüt oda sıcaklığında 4 saat, buzdolabında 4 gün, dondurucuda 12 ay saklanabilir. Dondurucuda 6 ay saklamak en ideali ama 12 aya kadar da kabul edilebilir, bozulmuyor yani.
Benimki de emziği öyle emiyor çok hoşuma gidiyorElini çok tatlı emiyor benım kız, cokkudu cokkudu..sanırsın aç
Deneyim inşallahCanım bende oldum ve her olduğumda şunu yapıyorum. Sıcak duş + masaj çıkınca çocuğu yatağın ortasına yatırıp 4 ayak pozisyonuna geliyorum. Göğüslerim aşağı sarkıyor sonra memeyi bi elimle tutup veriyorum ağzına. Yer çekiminden de dolayı akış hızlı oluyor. Sonra yorulunca bebeği yan yatırıyorum memeyi yanına uzanıp veriyorum. Ve herikisinide yaparken ağrıyan yerleri bebeğin ağzına getiriyorum. Antibiyotik kullanmaya gerek kalmadı çok şükür
Yok aslında sol artsın diye bu ara düzenli sağayım dedim ama düzen kaçtıAcaba gereksiz fazla sağım yapıyor olabilirmisin mastite sebeb olabiliyor oda
Elle çıkmaz gibime geliyor Stok filan yapmıyorum sağdığımı da içiriyorumBenim 40. Gunden sonra oldu canım
Süt fazla oldugu icin/bebegin tam bosaltamadigi icin vs fazla süt kanallari tikiyor sen makineyle sagdikca fazla sutu bosaltiyorsun ama yerine daha fazla sut gelmesine sebep oluyorsun bu da boyle bir dongu oluyor..Makine yerine elle sagmayi dene. Bebegine iki gogsunu de teklif et bosaltana kadar.Ben bir kere oldum onda da sicak dusta masaj ama baya sicak kaynar nerdeyse sonrasinda emzirme sonrasinda soguk kompress iki gune toparlamistim bidaha sa o kadar sutum olmadiBi de Mochinin masaj aleti var ben her dusta onunla masaj yapip cikiyorum aliskanlik oldu,deneyebilirsin
İlkinde 1.5 kutu antibiyotik ama 10 gün sonra ancak geçtiYa bu mastitten bende bıktım yine oldu sağ göğsüm bazılarına mastit oldum diyorum one diyorlar kimisidr hiç olmuyor ben üç saat emzirmesem iflah olmuyorum
Ama bende ateş yapmıyor titreme oluyor
Aşırı ağrı oluyor taşlaşıyor göğsüm dokunamıyorum kızarıyor damarlar morarıyır
Bugün biraz düzeldi gibi oldu
Sıcak su masaj emzirme sağım yapıyorum
Baya uğraşıyorum geçmiyor bir an da düzeliyor anlamadan ama bıktırdı beni
Sennasıl atlatıyorsun
Haşlayıp merdaneyle ezip dolapta soğutuyorum ateşli kızarık yere koyup ısınınca tekrar dolaba koyup soğutuyorumLahanayı nasıl kullandınız? Gerçi kullanım şekli fark ediyor mu bilemiyorum ama işe yaramadı diyeb pek duymadığım için soruyorum. Ben buzlukta dondurup öyle koyuyırdum gece yatmadan. Sabah sertlikler yumuşamış oluyordu.
Ay ay alma ya hızlı büyüyorlar zatenBen bu aylarına baktım ondan bulamadım belki
Benim bi kere tıkanıklık oldu ağrı oldu onu ezerek masaj yaptım, pompayi son ayar yapıp çeke ceke açıldı.
Benim göğüslerimde mastite cok müsait, yumuşacık bosalmiyor bide sürekli besliyorum ben, kız azck içiyor yine acıkıyor o zamanda sürekli uyarılıyor
E bebekte de cok güzel indirim var alacak olursan
Hiç duymadım denemek lazımGeçmiş olsun cnm bizim kiz ateslenmiyor ama gece rahat uyuyamiyor grip gibi hepama akan bişey yok doktor küçültmek lazım dedi ben korkuyorum ama nereye kadar kızda rahat eder
Bende 2 kere oldum bana fayda eden ebe tavsiyesi sıcak duş ve sıcak su torbası soğuk çok uygulama dedi ebe.
Ters emzirmede iyi geliyor ve kocakarı yöntemi var sırtüstü yatacan memenin ucunu tutup yukarı kaldiracan salliyacan acıyor ama dayana bildiğin kadar yap yukarı çek kanalları acıyor ben hic antibiyotik kullanmadım hiç bir bebekte 2 gün ateş ve titreme çektim ama
Onlar cnm ticaret için yapiyor o bağ olmuşsa yapmazlardı yabancı haberlerde duymuştum bir kaç kere anne torununun taşıyıcı annesi olmuştu
Benim o derece sütüm yok bebek içiyor olanı zaten ilk zaman belki bebeğin ihtiyacı azdı bilmiyorum göğüs kalkanı filan az da olsa süt oluyordu şimdi kalkan filan kullanmıyorumBenim de üstüm başım süt uyanıyorum iki gündür. Makine ile sağmayın. Benim memelerin terbiye olmuş gibiydi, süt fazlaydı bi gün sağıp dolaba atayım dedim, o gün bugündür memelerim iflah olmadı. Sütü ilk arttırma aşamasında sağım çok güzel ama sonrasında kontrolsüz güç. Elle sağıyorum artık.
Benimkide emiyor çok tatlıSalya normal kizlar el emmede normal oral donemde olduklari icin 2-3 u ayda basliyor artik bende doktoruma sormustum boyle demisti
Geçmiş olsun hangisi hasta?Bir gece tutuyorlarmış canım kontrol amaçlı. İyi şükür. Çok sağol
28 günlüktü çift bez eskiden önerilen birşeydi dedi doktorumuz istersen tak istersen takma dedi ama ben taktım ne olur ne olmaz için rahat etsin diyeCanim cift bez mi yaptiniz 1 aylikken mi gitmistiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?