- Konu Sahibi sunshine__
-
- #66.281
Evet canim e bebekten aldim. Uyku arkadsi fil de aldim da onla ilgilenmiyor onu sadece uykuya gecerken kullanmak gerekli ama zaten kizim kucakta kolda sallayarak uyuyorBez top mu canım o nedir
Bundan sonra böyle olacaksa yandık o zamanArtık memede yorulmuyor. Bi de daha çabuk doyuyor. Uyuyacak kadar uzun durmuyor. Ben her gün memede üç bölüm dizi izler, 3 saat sesli kitap dinlerdim. Şimdi bir bölüm diziyi bitiremiyorum akşama kadar. Kucakta gezerek uyuyor benimki malesef.
Bundan sonra böyle olacaksa yandık o zamanhem hareketle uyumaya alışsın istemiyordum hem de ağırlaştıkça bizim için çok zor olacak kucakta gezerek uyutmakbiz oyle uyutuyoruz yorucu evet. Bi kitap aldim ama onu da uygulamakcok zormus
Benim bildiğim çişli bezden kasıtları 6 kere çiş yapması aslında. Yani 6 çişli bez=6 sefer çiş yapmak dolayısıyla 6 kere mavi çizgiyi görmek.Goguslerin terbiye olmustur benimki de coook uzun zamandir yumuşak..
Evet bir kere daha soyluyorum sutune guvenYoksa neden bitiremesin mamayi bi de ustune kusmus
ben bunu saymaya calisiyorum birkaç kere de yazmistim buraya kafamin karisikligini ..Ama cisli bez ne kadar cisli bez burda karisiyorum ben birazAgirlik mi mavi cizgi mi iste 1 bez esittir nedir
Bir çişte hemen bez dolmuyor yada mavi çizgi olmuyor ki 6 çişli bez çpk fazla değilmiBenim bildiğim çişli bezden kasıtları 6 kere çiş yapması aslında. Yani 6 çişli bez=6 sefer çiş yapmak dolayısıyla 6 kere mavi çizgiyi görmek.
Bz dolmuyor ama mavi çizgi oluyor hep. Sizin benek kız mı? Onlarda aşağı kaçıyormuş çiş galiba belki ondan görmüyorsunuzdur ama 6 çişli bez çok değil aslında.Bir çişte hemen bez dolmuyor yada mavi çizgi olmuyor ki 6 çişli bez çpk fazla değilmi
6 kere cis yapmasi cok az degil mi?Benim bildiğim çişli bezden kasıtları 6 kere çiş yapması aslında. Yani 6 çişli bez=6 sefer çiş yapmak dolayısıyla 6 kere mavi çizgiyi görmek.
Evet benimki de tek beze belki 5 kere yapıyor bazen ama bilmiyoruz ya kaç kere yaptığını, bir çişli bez bir kere çiş yapmış sayılıyor. En az 6 kere çişli bez değiştirmek lazım yani. Ben de eve hemşire gelince sordum aynı soruyu böyle dedi. Benim doğumum 60 saat sürdüğünden sütüm hemen gelmedi. Travma yaşadım aslında ama farkında değildim yaşarken. Doğumun 4. Günü hemşire beni ve bebeği kontrole geldi o zaman çişli bezi sordu dedim valla yok bez mez. Bebeği tarttık %10dan fazla kilo kaybı olmuş. Dedi ki süt arttırmak için uğraşacaksın bu arada da mama ver. Ben o üzüntüyle bir kalktım, hemen hastaneden verilen kağıtları vs buldum aynı akşam sütüm indi memeye mama vermeden hiç. Burada yazdığım süt arttırma konulu her şey o tecrübeye dayanıyor işte.6 kere cis yapmasi cok az degil mi?
Benim bebegim bir beze 3-4 kere hatta belki daha fazla cis yapiyor bilmiyorum baya agir oluyor bazen cunku.Hatta cizgi yariya gelmemişse bezi değiştirmiyorum.
1 bez agirligi icin hos beze 3 yk su dokun budur diyenler var bi de esittir bir yumurta diyenler var.Bunlar ise benim mesela saat basi bez degistirmem ve bunu saymam lazim.Ben 2-3 saat civarinda degistiriyorum
Karartma perde var bende ikeadan almıştım kendim için kullanıyordum gayet iyi oluyor. Tavsiye ederim.Kızlar benim kızımın aşırı ışık hassasiyeti var. Gözleri renkli belki ondandır belki ben mi öyle alistirdim bilemiyorum, uyurken cok zorlanıyor, yüzüne bi şeyler kapatmama izin veriyor ama göz bandı gibi bir seyler var mi siz kullanıyor musunuz ne yapsam
60 saat mi ? Çok yorucu olmuş olmalıEvet benimki de tek beze belki 5 kere yapıyor bazen ama bilmiyoruz ya kaç kere yaptığını, bir çişli bez bir kere çiş yapmış sayılıyor. En az 6 kere çişli bez değiştirmek lazım yani. Ben de eve hemşire gelince sordum aynı soruyu böyle dedi. Benim doğumum 60 saat sürdüğünden sütüm hemen gelmedi. Travma yaşadım aslında ama farkında değildim yaşarken. Doğumun 4. Günü hemşire beni ve bebeği kontrole geldi o zaman çişli bezi sordu dedim valla yok bez mez. Bebeği tarttık %10dan fazla kilo kaybı olmuş. Dedi ki süt arttırmak için uğraşacaksın bu arada da mama ver. Ben o üzüntüyle bir kalktım, hemen hastaneden verilen kağıtları vs buldum aynı akşam sütüm indi memeye mama vermeden hiç. Burada yazdığım süt arttırma konulu her şey o tecrübeye dayanıyor işte.
Benim kız son bir haftadır günaşıtı kaka yapıyor önceden günde bir defa yapıyordu niye böyle oldu anlamadım60 saat mi ? Çok yorucu olmuş olmalı
Ben de bayadır süt artırma mama bırakma icin uğraşıyorum baya toparladık ilk zamanlara göremama azaltmaya calistigimiz icin doyuyor mu anlamak cok onemli ama ben bez konusu bir turlu anlayamadim ondan hep kilosuyla ilerledik Biri yumurta agirligi dedi mesela danismanlardan gerçekten gittim yumurtayi tarttim 50 gr civarinda geliyor -annelik gercekten delilik- Buna karsilik gelen cisli bez cok cok hafif ben ona cisli bez demem mesela.3 yk suyu da denedim o temiz bezden hallice…Ben kendimce 80-100gr civarini sayiyorum Oyle de 5 bez cikariyor benim bebegim tabi sadece cis bu kakali bezleri saymiyorum
Oluyor arada oyle ya..Bazen iki kere yapiyor bazen hic yapmiyor benimki.Bir keresinde 8 gun yapmadi..Dusununce ben de oyleyim mesela her gun ayni sekilde ilerlemiyor tuvalet rutinimBenim kız son bir haftadır günaşıtı kaka yapıyor önceden günde bir defa yapıyordu niye böyle oldu anlamadım
Yani 1 yumurta civarı 50gr ise imkansız. Abartı yani eti budu ne 50 gr çiş yapsın. Çişli bez 4 yemek kaşığı su dökünce olan gibi diyor baktım şimdi bendeki kaynaklara. Ama yabancı kaynak bunlar, yemek kaşığı dediği 15ml e denk geliyor, bizim kaşıklardan büyük olabilir biraz.60 saat mi ? Çok yorucu olmuş olmalı
Ben de bayadır süt artırma mama bırakma icin uğraşıyorum baya toparladık ilk zamanlara göremama azaltmaya calistigimiz icin doyuyor mu anlamak cok onemli ama ben bez konusu bir turlu anlayamadim ondan hep kilosuyla ilerledik Biri yumurta agirligi dedi mesela danismanlardan gerçekten gittim yumurtayi tarttim 50 gr civarinda geliyor -annelik gercekten delilik- Buna karsilik gelen cisli bez cok cok hafif ben ona cisli bez demem mesela.3 yk suyu da denedim o temiz bezden hallice…Ben kendimce 80-100gr civarini sayiyorum Oyle de 5 bez cikariyor benim bebegim tabi sadece cis bu kakali bezleri saymiyorum
Benim kızım 3030 gram doğdu. 2.aydayız daha sizin kilonuza ulaşmamıştır diye düşünüyorum. Anlamıyorum doktorunuzu niye böyle bir şey söylemiş. Bizim doktor günde 20 gr alıyor sıkıntı yok dedi. Ayda 500 gr alması yeterli diye biliyorum. 2 ayı bitirdik 5-6 saat uyuyabilir artık tabi uyumuyorlar o ayrıBirisi daha sormuş bu gece beslemesi, 2-3 saatte 1 besleme olayı kafamı çok kurcalıyor 2.aya kadar öyle besleme yaptım anne sütü ile ancak çevremdekiler 40ından sonra bırak çocuk kendi kalksın acıkınca, uyku da lazım baskısı yaptılar. Doğum kilomuz 2690 2. Ay kilomuz 4330 geldiği için gece beslemesi devam 4 saatte 1i sordum kabul etmedi 3 saatte 1 dedi doktorumuzBi kaç gece kızı kaldırmadım gündüz uyuyamadı diye bu sefer de 5 saate yakın uyudu huzursuz oldum açlıktan kan şekeri düştü de uyanamıyor mu diyerek doğrusu nedir kızlar bu işin annelik içgüdüsü mü? Kilo alımı nasıl sizce doktor düşük bulduğundan 4 saatte 1i bile kabul etmedi sanırım yasa açlık kan şekerinden ötürü mü bilmiyorum. Bugün de Osman Gönülal video paylaşmış tam bu konu ile ilgili bi göz atın isterseniz
Ben bi kere bütün gece değiştirmedim, sabah bez 230 gram geldi6 kere cis yapmasi cok az degil mi?
Benim bebegim bir beze 3-4 kere hatta belki daha fazla cis yapiyor bilmiyorum baya agir oluyor bazen cunku.Hatta cizgi yariya gelmemişse bezi değiştirmiyorum.
1 bez agirligi icin hos beze 3 yk su dokun budur diyenler var bi de esittir bir yumurta diyenler var.Bunlar ise benim mesela saat basi bez degistirmem ve bunu saymam lazim.Ben 2-3 saat civarinda degistiriyorum
50 gr’i cok rahat geciyor cidli bezin agirligi 2 cisle falan oluyodur..Benim rekor 150,genelde de 80 gr civarinda oluyor.Yani 1 yumurta civarı 50gr ise imkansız. Abartı yani eti budu ne 50 gr çiş yapsın. Çişli bez 4 yemek kaşığı su dökünce olan gibi diyor baktım şimdi bendeki kaynaklara. Ama yabancı kaynak bunlar, yemek kaşığı dediği 15ml e denk geliyor, bizim kaşıklardan büyük olabilir biraz.
230 mu masallahBen bi kere bütün gece değiştirmedim, sabah bez 230 gram geldişimdi o kadar çok olmuyor ama. Kaka yapmadıysa veya çişi çıkmadıysa gece değiştirmiyorum. Uyanmadığında yatağa geri koymak 2 saat sürüyor. Bi de uyanırsa 4 saati buluyoruz çünkü
Maşallah 230 iyiymiş ama tartmak hiç bizim aklımıza gelmemişti ilk fırsatta bez anılarıma bunu da katacağımBen bi kere bütün gece değiştirmedim, sabah bez 230 gram geldişimdi o kadar çok olmuyor ama. Kaka yapmadıysa veya çişi çıkmadıysa gece değiştirmiyorum. Uyanmadığında yatağa geri koymak 2 saat sürüyor. Bi de uyanırsa 4 saati buluyoruz çünkü
Bizde de saat başı beslenmek istiyor tek memeden doyduğu için belki de performansı sınırlı sonuçta tek meme@
Burada bahsedilmişti memeler terbiye oluyormuş birisini sağlarken diğerinden süt akmıyormuş, kendi kendine akmıyor gibi anladım ben, ama benim hâlâ aynı
Simdi uyandım kocaman şişmisler, her an mastit olmaya hazır bekliyorlar
Sütüm genelde tam ölçüsünde yetiyor öyle dolaba konacak gibi değil, bazen günün bir öğünü doymayacak kadar olduğu bile oluyor.
Açlıktan sinirle ağlayınca sadece sağıp verebiliyorum bazen hic memeyi tutmuyo bazen oynuyor, denemeye devam ediyorum. benim için suana kadar ki en zor konu beslenme oldu resmen. Süt artsa bi dert azalsa bi dert, resmen oyuna dönüştü kızla artık bir yudum içip sağa sola bakıyor, her saat her dakika beslenme saati hâlâ yenidoğan gibiyiz
büyüdüğü için artık daha çok içiyordur ya da terbiye meselesi olabilirSabah erken saatlerde sagimda sütüm azalıyor önceden 2-3 saatte sagdigim miktarı 5-6 saatte goruyorum bizimki zaten memeyi hiçbir zaman aktif ememedi hep emzirme sonrasi sağıp iciriyorum
40 dk aktif emip hala emmek isterse açtır demişti osman gönülalKızlar 2.5 aylık bebek doymazsa ağlar değil mi? Bizim kızın doyup doymadığını anlayamıyorum ben. Yeni doğankende anlamıyordum sessiz sessiz duruyor uyuyordu meğerse açlıktan öyle halsiz düşüp uyuyormuş. Şimdide öyle oluyor mudur? Yoksa aç olan bebek huysuz mu olur? İlla kilo bez takibi mi yapmak lazım. Bez sayısı düştü bu son 2 haftada
Braun Prt 2000 benim 8 sn. De ölçüyor koltukaltı memnunum benBirde bana ateş ölçer onerirmisiniz evdeki sanki tutarsız ölçmeye başlamıştı
Balkabağı hem süt yapar hen yapar ben tatlısını sürekli yapıp üzerine tahin ve ceviz koyuyorum çok güzel oluyorDün balkabağı çorbası yaptım öğlen içtim içmez olaydım. Emerken gaz gelince memeyi bile tutamadı yavrum. Ayağını sürekli çekti çekti bıraktı. Bugün de aynı gaz sancısı sabahtan başladı. Kucakta gezmek istiyor durmuyor. Kucakta uyuyor o da 10 dk. Annemler geldi az nefes aldım. Korkuyorum bi gün kuryeye falan kapıyı memem açık açıcam diye
Kız bezi neyle tartıyorsunuz gram gram50 gr’i cok rahat geciyor cidli bezin agirligi 2 cisle falan oluyodur..Benim rekor 150,genelde de 80 gr civarinda oluyor.
230 mu masallah
Gece ben de degistirmiyorum ya da bir kere degistiriyorum.Ama gunduz 2-3 saatte bir surekli degistiriyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?