2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Bundan sonra böyle olacaksa yandık o zaman hem hareketle uyumaya alışsın istemiyordum hem de ağırlaştıkça bizim için çok zor olacak kucakta gezerek uyutmak

Benim bildiğim çişli bezden kasıtları 6 kere çiş yapması aslında. Yani 6 çişli bez=6 sefer çiş yapmak dolayısıyla 6 kere mavi çizgiyi görmek.

Merhaba hanımlar ben ocak anneleri paylaşım grubundan geliyorum.
Devletin karşılamadığı aşılarin fiyatlarını biliyorsunuzdur rica etsem paylaşır mısınız

Bir çişte hemen bez dolmuyor yada mavi çizgi olmuyor ki 6 çişli bez çpk fazla değilmi
Bz dolmuyor ama mavi çizgi oluyor hep. Sizin benek kız mı? Onlarda aşağı kaçıyormuş çiş galiba belki ondan görmüyorsunuzdur ama 6 çişli bez çok değil aslında.

Benim bildiğim çişli bezden kasıtları 6 kere çiş yapması aslında. Yani 6 çişli bez=6 sefer çiş yapmak dolayısıyla 6 kere mavi çizgiyi görmek.
6 kere cis yapmasi cok az degil mi?
Benim bebegim bir beze 3-4 kere hatta belki daha fazla cis yapiyor bilmiyorum baya agir oluyor bazen cunku.Hatta cizgi yariya gelmemişse bezi değiştirmiyorum.
1 bez agirligi icin hos beze 3 yk su dokun budur diyenler var bi de esittir bir yumurta diyenler var.Bunlar ise benim mesela saat basi bez degistirmem ve bunu saymam lazim.Ben 2-3 saat civarinda degistiriyorum

Evet benimki de tek beze belki 5 kere yapıyor bazen ama bilmiyoruz ya kaç kere yaptığını, bir çişli bez bir kere çiş yapmış sayılıyor. En az 6 kere çişli bez değiştirmek lazım yani. Ben de eve hemşire gelince sordum aynı soruyu böyle dedi. Benim doğumum 60 saat sürdüğünden sütüm hemen gelmedi. Travma yaşadım aslında ama farkında değildim yaşarken. Doğumun 4. Günü hemşire beni ve bebeği kontrole geldi o zaman çişli bezi sordu dedim valla yok bez mez. Bebeği tarttık %10dan fazla kilo kaybı olmuş. Dedi ki süt arttırmak için uğraşacaksın bu arada da mama ver. Ben o üzüntüyle bir kalktım, hemen hastaneden verilen kağıtları vs buldum aynı akşam sütüm indi memeye mama vermeden hiç. Burada yazdığım süt arttırma konulu her şey o tecrübeye dayanıyor işte.

Karartma perde var bende ikeadan almıştım kendim için kullanıyordum gayet iyi oluyor. Tavsiye ederim.

60 saat mi ? Çok yorucu olmuş olmalı
Ben de bayadır süt artırma mama bırakma icin uğraşıyorum baya toparladık ilk zamanlara göre mama azaltmaya calistigimiz icin doyuyor mu anlamak cok onemli ama ben bez konusu bir turlu anlayamadim ondan hep kilosuyla ilerledik Biri yumurta agirligi dedi mesela danismanlardan gerçekten gittim yumurtayi tarttim 50 gr civarinda geliyor -annelik gercekten delilik-Buna karsilik gelen cisli bez cok cok hafif ben ona cisli bez demem mesela.3 yk suyu da denedim o temiz bezden hallice…Ben kendimce 80-100gr civarini sayiyorumOyle de 5 bez cikariyor benim bebegim tabi sadece cis bu kakali bezleri saymiyorum

Benim kız son bir haftadır günaşıtı kaka yapıyor önceden günde bir defa yapıyordu niye böyle oldu anlamadım

Benim kız son bir haftadır günaşıtı kaka yapıyor önceden günde bir defa yapıyordu niye böyle oldu anlamadım
Oluyor arada oyle ya..Bazen iki kere yapiyor bazen hic yapmiyor benimki.Bir keresinde 8 gun yapmadi..Dusununce ben de oyleyim mesela her gun ayni sekilde ilerlemiyor tuvalet rutinim Kakayi doktorlar da cok onemsemiyor 10 gune kadar, onemli olan cis

Yani 1 yumurta civarı 50gr ise imkansız. Abartı yani eti budu ne 50 gr çiş yapsın. Çişli bez 4 yemek kaşığı su dökünce olan gibi diyor baktım şimdi bendeki kaynaklara. Ama yabancı kaynak bunlar, yemek kaşığı dediği 15ml e denk geliyor, bizim kaşıklardan büyük olabilir biraz.

Benim kızım 3030 gram doğdu. 2.aydayız daha sizin kilonuza ulaşmamıştır diye düşünüyorum. Anlamıyorum doktorunuzu niye böyle bir şey söylemiş. Bizim doktor günde 20 gr alıyor sıkıntı yok dedi. Ayda 500 gr alması yeterli diye biliyorum. 2 ayı bitirdik 5-6 saat uyuyabilir artık tabi uyumuyorlar o ayrı Ben uyandırmam artık sen için nasıl rahat ediyorsa öyle yap canım

Ben bi kere bütün gece değiştirmedim, sabah bez 230 gram geldi şimdi o kadar çok olmuyor ama. Kaka yapmadıysa veya çişi çıkmadıysa gece değiştirmiyorum. Uyanmadığında yatağa geri koymak 2 saat sürüyor. Bi de uyanırsa 4 saati buluyoruz çünkü

50 gr’i cok rahat geciyor cidli bezin agirligi 2 cisle falan oluyodur..Benim rekor 150,genelde de 80 gr civarinda oluyor.
230 mu masallah
Gece ben de degistirmiyorum ya da bir kere degistiriyorum.Ama gunduz 2-3 saatte bir surekli degistiriyorum

Maşallah 230 iyiymiş ama tartmak hiç bizim aklımıza gelmemişti ilk fırsatta bez anılarıma bunu da katacağım ben uyku tulumu giydiriyorum gece değiştirmem zor oluyor ama arada değiştiriyorum bazen de sabah değiştiriyorum.

Kızlar bu unutkanlıktan bahsettiniz ya Kumsari Nilsibel başka varmıydı siz kendiniz vitamin kullanıyor musunuz? Benim doktorum emzirme dönemi boyunca elenatal verdi kullanıyorum ben.

Bizde de saat başı beslenmek istiyor tek memeden doyduğu için belki de performansı sınırlı sonuçta tek meme
Sabah erken saatlerde sagimda sütüm azalıyor önceden 2-3 saatte sagdigim miktarı 5-6 saatte goruyorum bizimki zaten memeyi hiçbir zaman aktif ememedi hep emzirme sonrasi sağıp iciriyorum
büyüdüğü için artık daha çok içiyordur ya da terbiye meselesi olabilir

40 dk aktif emip hala emmek isterse açtır demişti osman gönülal
Ona dikat et bakalım
Bir de yutkunma sesini takip et bence
Birde bana ateş ölçer onerirmisiniz evdeki sanki tutarsız ölçmeye başlamıştı
Braun Prt 2000 benim 8 sn. De ölçüyor koltukaltı memnunum ben
Balkabağı hem süt yapar hen yapar ben tatlısını sürekli yapıp üzerine tahin ve ceviz koyuyorum çok güzel oluyor

50 gr’i cok rahat geciyor cidli bezin agirligi 2 cisle falan oluyodur..Benim rekor 150,genelde de 80 gr civarinda oluyor.

230 mu masallah
Gece ben de degistirmiyorum ya da bir kere degistiriyorum.Ama gunduz 2-3 saatte bir surekli degistiriyorum
Kız bezi neyle tartıyorsunuz gram gram

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…