- Konu Sahibi sunshine__
-
- #66.381
Evet mantıklı bir bakış açısı zaten oğlumun yüksek sese çok tahammülü yok korkuyor sıçrıyor bununla ilgili olabilir belkideBenimki de uyurken iç çekiyor gözlemlerime göre
Bizim evde değil ama annemlere vs kayınvalidemlere gittiğimde yüksek sesle konuştukları için çocuk orda irkiliyor baya sonra korkarak yatıyor iç çekiyor bizim ki o yüzden olabilir
nerdeyse dogum kilosunun iki katina cikmis ikinci ayda ,bunu ilk 5 ayda yapmasi yeterli goruluyor. Ayrica her ay 1 kilo almis bebeginiz daha ne olsunnaz0126 Kilo alimi az mi diyor size doktorunuz?Benim bebegim ile ayni nerdeyse sizinkinin.Benim doktorum ayda 650-700 gr aliyorsa tamam diyor
Sabah 8 de başlıyor bizimki de memede uyuyor koyduğum gibi geri alıyorum 5 dakka sonra yine uyuyor yatiriyorum tekrar ayni yarım saat desen uyumuyor sadece kucakta kestiriyor akşam 10 gibi koynumda memede uyuyor sonra yatağına tek derin uyku o oluyor bazen 4 saat en fazla 6 saat gerisi yarım saate bi uyanıyor biraz emip geri uyuyor ilk uyanmadan sonra gerisini koynumda uyuyor amaKızlar bir şey sorucam 67 günlük olduk gaz sancısı kaka yapamama vs derken alıştık birbirimize ilk günler de ki gibi ağlama krizlerimiz olmuyor masajlar damlalar derken daha rahat geçiriyoruz ancak gündüz sıfır uyku bir saat uyutmaya çalışıyorum oh diyorum uyudu bırakıyorum beş dakoka sonra gözler açık kucağıma alıyorum saniyesinde uyuyor bırakıyorum yine aynı döngü gece on ikide artık yorgunluktan hırpalanmaktan bayılıyor sanki yavrum öyle geliyor, Şuan gece uykusuna geçmiş bulunmakta akşamları daha kolay uyuyordu şimdi iki gündür oda yok yirmi dakika uyuyor uyanıyor uyuyor uyanıyor ağlıyor vs şeyi fark ettim uykusunda iç çekiyor ona da uyanıyor gibi geldi bana neden iç çeker ki? Bugün sabah iki saatlik işim vardı dışarı çıktım eve geldim annem sağ olsun iki saatte uyumam için müsade etti kendi ilgilendi oğlumla acaba diyorum benden ayrı kalınca da mı huysuzluk ediyorvicdan yapıyorum ama o iki saatlik uyku bir iyi geldi anlatamam. Çocuk uyuyunca uyu diyorlar da öyle de olmuyor işte çocuk uyusa da yıkanacak kıyafeti oluyor karnım acıkıyor kahve içmek istiyorum hep onun uykusuna göre uyuyamıyorum ki ayyyy adananlar bastı sanki bu iç çekme olayı nedir bazen öyle sesler çıkarıyor ki ağrısı var zannediyorum
Bizim ev kalabalık kardesi bazen çok ses yapıyor hemen sıçrıyor bazen çok az sesede yapiyor çıt dese sıçrıyor ama zamanla azalıyor büyük kızımda doktor öyle demişti o zaman evde sesisdi kapı açılsa bile korkuyorlarEvet mantıklı bir bakış açısı zaten oğlumun yüksek sese çok tahammülü yok korkuyor sıçrıyor bununla ilgili olabilir belkide
Anne sütü + mama alıyor nerdeyse her bez değişiminde kakalı oluyor ve sıvı kıvamda bazen hatta su gibi mamadan kaynaklı olabilir diye düşünüp bir gün mamayı kestim ama yine de düzelmedi günde 10-15 bez rahat degisiyorum sürekli bir ıkınma halindeAnne sütümü alıyor
İshal olduğunu nasıl anladın
Bebeklerimiz aynı gün doğmuştu değilmibir hatırlatma yapayım 4. Ayda uyku gerilemesi ve meme reddi riski varmış 4-5-6 da artık diş süreci sanki bana daha perişan olacağız gibi geliyor
Mamayı diymadigi noktada veriyorum hergün aldığı miktar değişiyor bizimde hiç çok katı olmadı ama bildiğin bazen su kakası hani çiş aşağı indi desem değil ve kirli bez sayısı iki katına çıktı birazda kilo kaybetti gibiMaş hamile gibi ful takviye
Benimki hep sulu yapıyor cıvık cıvık
Mama mı alıyor seninki
Siemens benim modeli bilmiyorum eski zaten 12-13 sene oldu alalı
Vuu süper
Hangi aşıları olacaksınız marka filan neler yapacaksın?
Dün abartısız bir avuç dolusu saçım elimde kaldı doğumdan sonra dökülüyordu evet ama bu kadar değildi hemen şampuanimi değiştirdim dahiliyeye gittim vitamin aldim yoksa dediğim gibi bu işin sonu kellikBebegimden once ben kel kalacagim
Sac dokulmelerim basladi benim ne guzel hamileyken tek bir tel bile dokulmuyordu..Cok dokulmeye basladi simdi
5550 tuttuÖzel aşıların fiyatları be kadar
Menenjitin koruyucuk oranini artirmak icinKendileri mi yapalım dedi ağır olmazmi neden 2 doz yapıldı
Bebekler yuksek ses sevmiyorlar bizde evde yavas konusuyoruzEvet mantıklı bir bakış açısı zaten oğlumun yüksek sese çok tahammülü yok korkuyor sıçrıyor bununla ilgili olabilir belkide
Enjekterle ver onla daha kolay yutkunur. Biberonla verirsen daha az yutkunacagi icin kolaya alisacak ve meme reddi yapacakBizim ki elini emiyor, ara da dilini çıkartıyor ama hep aç olduğu için değil. Bazen çıkartıp gülüyor, bazen tükürük çıkartıyor, bazen bi kaç kere yapıp geğiriyor sanırım bu da gelişim basamağı. Pazartesi kadın doğum doktoruna gideceğim o zaman bizim kızın kilosuna da bi bakmalarını rica edeceğim bakalım ne durumda. Düzenli olan kaka 2 günde 1 e düştü. Normaldir ama önceden bi kilo alamama anımız olunca korkuyor insan.
Bi de kızlar benim doktor ilk günlerde mama verirken biberon kullanma diye sıkı sıkı tembihledi kullanmadım ben de. Şimdi sadece süt alıyor uzun süredir. Sağdıklarımı kaşıkla veriyorum ama boğazına kaçar gibi oluyor. Arada biberon versem alışkanlık yapar mı bu saatten sonra. 3. Ay dolmaya az 10 gün var.
3. Ay da da meme reddi yapar mı yaaa ne zaman biter bu red olayı acabaEnjekterle ver onla daha kolay yutkunur. Biberonla verirsen daha az yutkunacagi icin kolaya alisacak ve meme reddi yapacak
Bugün rotavirüs aşısını yaptırdık. Derken sedyeden kaldırmadan hepsini kustu bebeğimhemşire 1-2 damla kalsa bile işe yarar falan dedi de moralim bozuldu. Bir yanım her işte bir hayır vardır diyor bir yanım boşa mı gitti diyor
Ne vitamini verdi canımDün abartısız bir avuç dolusu saçım elimde kaldı doğumdan sonra dökülüyordu evet ama bu kadar değildi hemen şampuanimi değiştirdim dahiliyeye gittim vitamin aldim yoksa dediğim gibi bu işin sonu kellik
Dünden beri çok yoğun araştırma içindeyimOlur canım sorarım mutlaka doktorumuz izindeymiş ben sadece kilosuna bakmalarını isteyeceğim hemşirelerden ama onlara sorarım belki bir şey derler. Yazarım mutlaka
Meme reddi ile ilgili şöyle bir bilgi duydum3. Ay da da meme reddi yapar mı yaaa ne zaman biter bu red olayı acaba
Bizimki de babasıyla karşılıklı dil çıkarıyorlarDünden beri çok yoğun araştırma içindeyimprof olcam az kaldı canım bu dil çıkarma olayı ellerini kullanamadığı için tek refleks emme refleksi olduğu için diliyle yakalamaya çalışır miş iguana sanki obtuzden dilini cikarirmis kıyamam ya oyuncakları gösterince çıkarıyor denedim de
Babasının dilini yakalamak istiyor galiba oyun oynuyor oluyormuşBizimki de babasıyla karşılıklı dil çıkarıyorlarbabası önce dil çıkarıyor sonra bizimki debelenip sonunda o da çıkarıyor. Bilinçli mi yapıyor yoksa bilinçsiz mi bilmiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?