- Konu Sahibi sunshine__
-
- #66.421
Aklım karman çorman direk yazacaktım da neyse dedim başka da aklıma gelmedi isim yaaaaa sorma büyük insan gibiler anormal değil mi yaPırt yapmasını mı diyorsun? Ne kadar kibarsın canım yaevet bazen pırtlar bildiğin zort oluyor. Geçen gün annem dedi ki sen mi yaptın?
Yaklaşık 20 gün 1 ay falan olmuştur çıngırak seviyo hışırtılı kitap tutuyo hiç bi şey bulamazsam buzdolabı poşetini buruşturup veriyorum
Daha yeni keşfediyorlar. Farklılık gösterebilir. Ben de pusetin üstüne çıngırak taktım çok sinirlendi, zırıl zırıl ağladı. Başka gün popit taktım, onu sevdi, ulaşmaya çalıştı.Eline de hiç bir şey almıyor yanlışlıkla tutsa bile atıyor, inşallah sorun olmaz bu ileride
Sanmıyorum her bebek farklı normal sizinki deEline de hiç bir şey almıyor yanlışlıkla tutsa bile atıyor, inşallah sorun olmaz bu ileride
Günü gününü tutmuyor bebelerin valla. Annem yaptı marteniçka fırsat olursa arkadaşlarımA vericem. Evde kırmızı beyaz ip varsa yapıp bağlayıverKirmizimartenicka kuzenim bebeğiyle marteniçkalarını takmış fotoğraf attı. Benim de vardı ama bulamam şimdi. Sabah 5.30’dan beri kucağımdan bir kere 1 saat, bir kere de 55 dk indi.
Kırmızı ip yok da şey yaparım ben, kırmızı ruj ve beyaz far sürerimGünü gününü tutmuyor bebelerin valla. Annem yaptı marteniçka fırsat olursa arkadaşlarımA vericem. Evde kırmızı beyaz ip varsa yapıp bağlayıver
Oyuncağa gülmesi gibi ağlaması da bir tepki olduğu için bu da gelişim basamağı sayılıyor ama ben oynarız gülerek sanıyordum, korkuyo bedenini uzaklaştırıyorDaha yeni keşfediyorlar. Farklılık gösterebilir. Ben de pusetin üstüne çıngırak taktım çok sinirlendi, zırıl zırıl ağladı. Başka gün popit taktım, onu sevdi, ulaşmaya çalıştı.
Kalca ultrasonda bi acisi biraz dusuk ciktiBacağına ne oldu
Ben solak mı sağlak mı olacak onu da merak ediyorum, babası solakEline de hiç bir şey almıyor yanlışlıkla tutsa bile atıyor, inşallah sorun olmaz bu ileride
Yok yok normal zamanda cekmıyorum, emzırecegım zaman mecburen.Aman ellerini çok çekme, ben cektim bidaha ağzına almadı sonra sürekli ben agzina elini sokmaya çalıştım daha yeni yeni parmağını sokuyor
Benim kızımda dilini gostermeye başladı ve acaba dilini mi emiyor ki , bazen ağzında emzik yokken o ses geliyor
Bizim de 9 unda 3 ay olacakBenim kızda yapıyor dilini çıkarıp yalaniyor ama mizmizlanma yok karnı tok aglamiyorda gaz değildir bendeki sizin çocuklar yalanmiyormu ayın 11 de 3 aylık olcaz
Bende gaz ile açlığı tam ayırt edemiyorum ikisinde de memeden çekince gözleri açılıyor gerçi ağlamıyor ise sancı olmaz benimki dün hep memede idi gece de baktım uyumuyor mama verince uyudu ancak artık denk mi geldi aç mıydı bilmiyorumBana da gaz gibi geldi çünkü doymasa yıkıyorlar ortalığı. Benimki de sık meme istediğinde gazı oluyor genelde saatlerce emip o şekilde rahatlıyor. Aç olduğunda da çok yüksek sesle ağlıyor öyle minik hareketlerle belli etmiyor yani.
İlk 20 gün vermeyin deniyor genelde biberonBizim ki elini emiyor, ara da dilini çıkartıyor ama hep aç olduğu için değil. Bazen çıkartıp gülüyor, bazen tükürük çıkartıyor, bazen bi kaç kere yapıp geğiriyor sanırım bu da gelişim basamağı. Pazartesi kadın doğum doktoruna gideceğim o zaman bizim kızın kilosuna da bi bakmalarını rica edeceğim bakalım ne durumda. Düzenli olan kaka 2 günde 1 e düştü. Normaldir ama önceden bi kilo alamama anımız olunca korkuyor insan.
Bi de kızlar benim doktor ilk günlerde mama verirken biberon kullanma diye sıkı sıkı tembihledi kullanmadım ben de. Şimdi sadece süt alıyor uzun süredir. Sağdıklarımı kaşıkla veriyorum ama boğazına kaçar gibi oluyor. Arada biberon versem alışkanlık yapar mı bu saatten sonra. 3. Ay dolmaya az 10 gün var.
Canım çocuk hastanesinde çalışan çocuk doktoruna gidiyorum günde 20 gram yeterli dedi. Günde 20 gram ayda 600 gram eder. Eğer ayda 600 gram alıyorsa duyuyordur diye düşünülüp mama takviyesi yapılmıyor.Evet az dedi 4700 olmalıydı diyor ben de anlamıyorum 500 gr bile alması yeterliyken neden az bulduğunu
15 bez 15 ı de kakalı mı?Anne sütü + mama alıyor nerdeyse her bez değişiminde kakalı oluyor ve sıvı kıvamda bazen hatta su gibi mamadan kaynaklı olabilir diye düşünüp bir gün mamayı kestim ama yine de düzelmedi günde 10-15 bez rahat degisiyorum sürekli bir ıkınma halinde
Geçmiş olsunMamayı diymadigi noktada veriyorum hergün aldığı miktar değişiyor bizimde hiç çok katı olmadı ama bildiğin bazen su kakası hani çiş aşağı indi desem değil ve kirli bez sayısı iki katına çıktı birazda kilo kaybetti gibi
Çok fazlaymış ne bu ne resmen soygun5550 tuttu
Oğlunun 82 günlükken yaptıklarını hatırlıyorsa hafıza olimpiyatlarına katılsın.Kızlar kayınvalidem sinirlerimi bozdu 82 günlük ikizlerim oyuncak tutamıyorlar uzanmıyorlar falan demeye başladı onun biricik oğluşu tutuyormuşben verince eline tutuyor oyuncaklarda heyecanlanıyor ama uzanıp almıyor ve kendi bilinçli tutmuyor sizin bebekleriniz nasıl
70 gunluk tutmuyor, bılıncssızce eline ne gelirse avucluyor, daha cok kendı yuzunu sıkıyor suan.. Daha oyuncaktan falan anlamıyor ki tutabılsın, elını yalıyor 3 4 gundur, ona da sıra gelir elbet.. Kulaklarını tıka bosverr, canını sıkıyorlar bılıyorum.. benım kv de 42 gunlukken altını degısıyordum bacakları çırpı gıbı dedı saçını başını yolasım geldi o an ama sustum esıme saygımdan.. Kı kılo alımı da ıyı bebegımın. Sadece daha 40 gunluk bebekten ne bekliyorsun dedım.Kızlar kayınvalidem sinirlerimi bozdu 82 günlük ikizlerim oyuncak tutamıyorlar uzanmıyorlar falan demeye başladı onun biricik oğluşu tutuyormuşben verince eline tutuyor oyuncaklarda heyecanlanıyor ama uzanıp almıyor ve kendi bilinçli tutmuyor sizin bebekleriniz nasıl
Okadar üstüme geldiki acaba mı oldum sinirimi bozdu içimi rahatlattınız70 gunluk tutmuyor, bılıncssızce eline ne gelirse avucluyor, daha cok kendı yuzunu sıkıyor suan.. Daha oyuncaktan falan anlamıyor ki tutabılsın, elını yalıyor 3 4 gundur, ona da sıra gelir elbet.. Kulaklarını tıka bosverr, canını sıkıyorlar bılıyorum.. benım kv de 42 gunlukken altını degısıyordum bacakları çırpı gıbı dedı saçını başını yolasım geldi o an ama sustum esıme saygımdan.. Kı kılo alımı da ıyı bebegımın. Sadece daha 40 gunluk bebekten ne bekliyorsun dedım.
Üç aylık ken diye başlıyor konuyaOğlunun 82 günlükken yaptıklarını hatırlıyorsa hafıza olimpiyatlarına katılsın.
Her cocuk ozeldır. Bı de şoyle dusunun ıkızlerden bırı tutarken, dıgerı daha tutamıcak belkı, belkı 1 hafta ara ıle gelısımsel farklılıklar gosterecekler. Sorun oldugunu dusunmeyin.. Kımı erken yurur, kımı gec konusur..sagkıkları yerınde olsun yeter kıOkadar üstüme geldiki acaba mı oldum sinirimi bozdu içimi rahatlattınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?