- 1 Eylül 2011
- 1.226
- 1.938
- 333
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #66.461
backslash eşin ve sen fiziken nasılsınız?
Ben ilkokula 1 metre ve 17 kilo başladım. A bebek okuma biliyor diye şaşırırdı otobüste falan insanlar. 3. Sınıfa giderken okula başladın mı diye soruyorlardı. Ortaokulu 135 boyunda 35 kilo bitirdim. Lise hazırlık bittiğinde 150 boyunda 50 kiloydum. Hayatımın bütün büyümesini o bir yılda yaşadımsonra anca 7 cm uzadım ama maşallah üstüne 28 kilo aldım.
Aynen öyle kimsenin saygısızlığına tahammülüm yok. Ben doğum sonrası 4 hafta kimseyi kabul etmedim evime hem salgın vardı hem psikolojik olarak insan göresim yoktu. Kayınvalidem çok alınmış bu duruma. Evimize davet edince yüzüme bakmadı benim evimde benim yüzüme bakmadıDogum sonrası çok hassas olunuyor ve yapılan unutulmuyor degil mi? Ben kendi anneme bile tahammul edemedim yer yer.
Dogum sonrası kayinvalidemin söylediği birkaç seyden dolayı onu affedemiyorum.Bir hafta kaldı gitti çok da kalmadı ama ilk haftaydı.Daha sinirim gecmedi hiç konuşmak istemiyorum.Neyse ki senede en fazla 2-3 kere goruyorum.
Bende lise sonda 38 kiloydumbackslash eşin ve sen fiziken nasılsınız?
Ben ilkokula 1 metre ve 17 kilo başladım. A bebek okuma biliyor diye şaşırırdı otobüste falan insanlar. 3. Sınıfa giderken okula başladın mı diye soruyorlardı. Ortaokulu 135 boyunda 35 kilo bitirdim. Lise hazırlık bittiğinde 150 boyunda 50 kiloydum. Hayatımın bütün büyümesini o bir yılda yaşadımsonra anca 7 cm uzadım ama maşallah üstüne 28 kilo aldım.
Bizim bebede gerden geliyordu hamilelikteBen 175im esim de 180.Kilolu degiliz - degildim yani dogumdan once- Çok iri olmamakla birlikte kesinlikle minyon degiliz..
Bu arada hamilelikte de hep iki hafta geriden geliyordu ultrason ölcümlerinde..Ne yapacagimi sasirdim
Sülalede bir miniş varmış. Seninki de ona çekmiş.Ben 175im esim de 180.Kilolu degiliz - degildim yani dogumdan once- Çok iri olmamakla birlikte kesinlikle minyon degiliz..
Bu arada hamilelikte de hep iki hafta geriden geliyordu ultrason ölcümlerinde..Ne yapacagimi sasirdim
Sigortaya göre değişiyor mu bilmiyorum ama sigortacım sadece menenjitin 1 tanesini karşılamıyor dedi. SorarımRotayı özel sağlık sigortası karşılıyor mu?
Ayy o kadar da değil ben kafasına göre bişeyler koyar ağzına diye korkuyorum sarılık oldugundada şekerli su ver diye beynimi yemiştiler sütümü sağıp uzattım bi tadına bakın bakalım sizce şekere ihtiyacı mı var diye çünkü sütüm şerbet gibi şekerliydi artık helva yemekten mi bilmiyorum.bi kerede çok ağladı karnı ağırıyordur şekerli su verelim biraz dedi vay arkadaş ne şekermiş her işe yarıyor dedim annemde hemen toparlamaya çalıştı lohusalık bilmem ne diyerekBırakmasan daha iyi olur sanki
Arkadaşımın başına geldi
Bebekle tek kalan kv bebeği emzirmeye çalışırken yakalamış
Kamera yok ama bu kez görümcemin bebeği yok geçen sefer iki ay vardı aramızda korkulu rüyam olmuştu ya bebeğimi emzirirse diye kv ye gittiğimizde oda gelmişse bebeğimi hiç kimsenin eline vermiyordum uyuduğu zaman kaç defa uyuya kalmışım numarası yapıp odadan çıkmadığımı biliyorum bi kere ilk ay o kelimeyi dediler ya ondan sonra hep içimde korku kaldı bebeğimi emzirmeye kalkarsa diyeBunu dehşetle okudum gercekten ne munasebet ya gorumcenin bebegi emzirmesi.Kameraniz yok mu evde?Birakmak sorunda kalirsaniz takip edebilirsiniz
Bazi kv ler kendi cocuklarini buyuturken heveslerini alamiyor herhalde toruna kendi cocuklari gibi yaklasiyorlar.Sana ne kuvetin filesinden yahu?
Yine dehsete kapildim okurken bu ne ya?
Bugun kontrolumuz vardi 690 gr almisiz.Kendi buyume cizgisinde normal mamayi artirma dedi 600 gr altinda olursa o bizim icin yetersiz beslenmedir dedi.Benim bebegim baya kucuk 5 percentile civarinda bu arada dogdugundan beriDaha fazla mama verince icmiyor,aglamiyor ,huzursuz degil ama kilo da almiyor ne yapacagimi şaşırmış durumdayim.
Canım bende bir kayinvalide olan kişiden kulaklarimla duydum, gelinim göğüsleri sarkmasın diye(?) emzirmiyordu, çocuk ac kalıyordu, gelin uyurken yemeklerin suyundan veriyodum, mememi emdiriyodum. Az daha emzirsem sütüm gelecekti dedi.Kamera yok ama bu kez görümcemin bebeği yok geçen sefer iki ay vardı aramızda korkulu rüyam olmuştu ya bebeğimi emzirirse diye kv ye gittiğimizde oda gelmişse bebeğimi hiç kimsenin eline vermiyordum uyuduğu zaman kaç defa uyuya kalmışım numarası yapıp odadan çıkmadığımı biliyorum bi kere ilk ay o kelimeyi dediler ya ondan sonra hep içimde korku kaldı bebeğimi emzirmeye kalkarsa diye
Bezin agirligiyla birlikteKızlar bu çişli bez ağırlığı 40-50 gr denildi ya bezin ağırlığı ile birlikte mi yoksa ayrı mı
Ayy beni kuşkuya düşürdünüz şimdi zaten alerji diyetindeyim bişey olmaz alışır ye sütün gider deyip duruyorlar anlamıyorlar eşimi ikna edip arabada bebeği sen oyala diyim en iyisiCanım bende bir kayinvalide olan kişiden kulaklarimla duydum, gelinim göğüsleri sarkmasın diye(?) emzirmiyordu, çocuk ac kalıyordu, gelin uyurken yemeklerin suyundan veriyodum, mememi emdiriyodum. Az daha emzirsem sütüm gelecekti dedi.
Dehşetle dinledim cevap dahi veremedim
Bizim de 9 unda 3 ay olacak
Yalanıyor
Elini emiyor
Tükürük çıkarıyor şellek diyoruz biz ona
Bende gaz ile açlığı tam ayırt edemiyorum ikisinde de memeden çekince gözleri açılıyor gerçi ağlamıyor ise sancı olmaz benimki dün hep memede idi gece de baktım uyumuyor mama verince uyudu ancak artık denk mi geldi aç mıydı bilmiyorum
İlk 20 gün vermeyin deniyor genelde biberon
Ben biberon emzik de veriyorum ama evdeysem sadece emzirmeye çalışıyorum.
Ben yokken ya da dışardayken daha çok biberon. Bazen doymadığında veriyorum.
Canım çocuk hastanesinde çalışan çocuk doktoruna gidiyorum günde 20 gram yeterli dedi. Günde 20 gram ayda 600 gram eder. Eğer ayda 600 gram alıyorsa duyuyordur diye düşünülüp mama takviyesi yapılmıyor.
15 bez 15 ı de kakalı mı?
Git bakalım doktora
Bizim kakalar sulu genelde. Anne sütü alınca öyle oluyor sanırım arada mama da veriyorum
Geçmiş olsun
Çok fazlaymış ne bu ne resmen soygun
Gariban ne yapsın
Düzensiz göçmen düzensiz sağlık off ya bu memleketin çok şeyi canımı sıkıyor artık
Biz de takilan altinlardan ödedik oyle maalesef. Esim mersinli gocmen cok orda15 bez 15 ı de kakalı mı?
Git bakalım doktora
Bizim kakalar sulu genelde. Anne sütü alınca öyle oluyor sanırım arada mama da veriyorum
Tamam teşekkür ederimSigortaya göre değişiyor mu bilmiyorum ama sigortacım sadece menenjitin 1 tanesini karşılamıyor dedi. Sorarım
Ilk 40 gun geldi basima. Daha hastanede ilk gun hensireye aldigim islak mendili soruyor bu iyi mi diye. Hemsirede 2 yillik hemsirem. Allahin cezasi ben bebegim icin en iyisinj aliyorum. Sinir hastasi oldum her gun benim evimde esimi odasina cekti konustu konystu ortalik karistirdi. Neyse ben artik def ettim basimdan. Simdi de torununu bir kere bile arayip sormuyor. Allah binbir belasini bizden uzakta versin nefret ediyorunSittin sene evvel ebelikten emekli olmuş 25 yıl evvelini söylüyor herşeye karışıyor bez bağlamama kadar cinnet geçireceğim en son o olucak
Bazen tek başıma çocuk büyütmek zor geliyor ama buna da şükür. Bizimkiler fotolardan bile garip tespitler yapıyorlar ama eşim hmmm evet deyip geçiştiriyor. Son moda kucağa alışmasın. Oldu o zaman bırakayım ağlaya ağlaya uyusun bebek. Böyle hiçbir şeye derman olmayan yorumların hastasıyım.Ilk 40 gun geldi basima. Daha hastanede ilk gun hensireye aldigim islak mendili soruyor bu iyi mi diye. Hemsirede 2 yillik hemsirem. Allahin cezasi ben bebegim icin en iyisinj aliyorum. Sinir hastasi oldum her gun benim evimde esimi odasina cekti konustu konystu ortalik karistirdi. Neyse ben artik def ettim basimdan. Simdi de torununu bir kere bile arayip sormuyor. Allah binbir belasini bizden uzakta versin nefret ediyorun
Halinden rahatsız olsa yatmak istemez diye düşünüyorum ama yastık koymayı dene ben hep emzirme yastığında emzirip öylede uyursa onunla tutuyorum veya normal yastığın üzerine yatırıyorum tamamen öyle emziriyorumKızlar size bir şey danışmak istiyorum. Kızım kolumda yatıyor. Dirsek icinin üzerinde yan dönerek. Yani yüzümüz birbirimize dönük.Acaba boynu ağrır mi onun için fazla bir yukseklik mi bu? Öyle olduğunu düşündüğüm için kolumdan çıkarıyorum uyuduktan sonra ama degilse durmak isterim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?