2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Şimdiki aklım olsa emzirmeye ilgili videolar izlerdim hastanede hemşireyi bekleyip olmayınca slikon meme ucu tavsiye edecekleri aklıma gelmezdi gerçekten uğraşmak mi istemiyorlar yoksa emzirme eğitimini almıyorlar mi bilemiyorum bide ben sağlıkçı olmama rağmen böyle zorluk yasadim az buçuk yenidoğan dersi almıştım

Bence bu aylarda gayet normal oyun halisina koyduğunda bile kafasını çevirip orda miyim diye kontrol ediyor eğer yanındaydım kendi başına oynuyor ama yoksam basıyor çığlığı zaten tek bırakınca en fazla beş on dakika duruyor ha diyelim ki ağlaması durdu bu sefer ben rahat edemiyorum malum bu aylar yavaş yavaş dönmeler başladı her ne kadar düşmeyecek bir yerde olsa da insanın aklı kalıyor

Benim bebeğim bir ay buyuk ondan ben 2.5 ml verdim.Gecen ay 1.5 ml 4 saatte bir demişlerdi.Saat basi ölçüyorum.38 uzerinde calpol veriyorum degilse vermiyorum dort saatte bir

Gerçekten insanlar sevmeyi bilmiyor geçen babaannem bana 5 çocuk büyüttüm hiçbirini kucağıma dahi almazdım sen çok kötü alistirmissin diyor hayır merak ediyorum kucağa bile almadan nasıl bebek buyutulurmus afaki yorumlar bunların hepsi zaten çevrenin her dediğini yapsak ooo çok işimiz varsimdiden çocukları alıp yemek masasında bizle beraber yemek yemesini beklerler yok onun tadına baksın yok emzigine şunu sür yok gazı için bunu içir olmuyor işte cahillikten kaynaklı hepsi vesselam

Gecen temızlıge gelen abla da kucağımda uyutmama şaşırdı, omzuma koyup basını uyuyor.. Yataga yatır kendı kendıne uyusun dedı, oyle bır dunya var mı ki dıye dusundum bır an.. Ne kolay olurdu cocuk bakmak o zaman

Bu özgür cocuklar ılerde ınsallah basımıza iş acmazlar

37,4 ates gordugumde bir çay kasıgı calpol verdım valla canım, ml falan demedıler

Öyle herkes çocuk bakar hemde 3er 5 er taneyi aynı anda bakardık 1 taneyi şuan iki kişi zor zapdediyoruz ben insanlara kulaklarimi tıkadim hayır birgün tersime gelicekler diycem al gözümün önünde dediğin gibi bak bakalım ben mi boşuna kendimi yirtiyorum sen mi bilmiyorsun da sonra kesin şey derler e sen ama öyle alistirmissin daha olmaz

Canım onların dönemdeki bebeler ile bu dönemdekiler aynı değilki, bunlar folik asit bebesi. Bizim çocukluğumuzda (ben 85’te doğdum 90’lar çocuğuyum) ana baba sözünden çıkamazdık, ebeveynlerimizin lafından sözünden korkardık. Onlar da bu derece çocuk yetiştirmenin psikolojik boyutu ile ilgilenmezlerdi (en azından benimkiler). Şimdikiler kafaları dik doğuyor, hani ilk ay kafasını tutamazdı? Çok fazla uyaran var ve algıları bizim bebekliğimize göre daha açık.

Versen bak diye ayakları popitolarına vura vura kaçarlar.

arkadaşlar yatak işini naptınız. 3. ayı bitirdik . bizde reflü yatağı var ama ona artık sığmıyor gibi. yatağımızın yanında ufak beşik var . 50 ye 80 ölçüsü ne alsak bilemedik.

Ben yurtdışında yaşıyorum burda emzirme ile kafayı bozmuşlar işi sadece bu olan görevliler dahi var hastanede. Doktorun falan bildiği bir iş değil ayrı uzmanlık istiyor. Benim arkadaşıma doktoru mastit olmasın diye makine ile sağmasını söylemiş kız beter oldu. Süt üretimi fazlaysa makine ile sağmak daha da kötü yapar durumu çok basit bi bilgi ama konu ile ilgili eğitimin olmayınca böyle oluyor işte.

Ahaha o kadar haklısın ki ama benim de çevremde gördüğüm öyle yerine koydun mu uyuyan bebek olmaz bence bunlar bebekler sarılıkken anlamıyordu onu diyorlar koyunca uyuyordu diye

Keşke bizdekilerde emzirmeye kafayı bozsa hastane koridorunda iki tane afiş asmakla olmuyor daha önce anlayamadım ama şuan adım gibi eminim ki bizim daha gelişmemiş gereken coook konular var sağlık sisteminde

Keşke bizdekilerde emzirmeye kafayı bozsa hastane koridorunda iki tane afiş asmakla olmuyor daha önce anlayamadım ama şuan adım gibi eminim ki bizim daha gelişmemiş gereken coook konular var sağlık sisteminde
Ben de daha pediatrist göremedim mesela çocuk kör topal geldi 2. aya. Çok kusuyor diye ortalığı ayağa kaldırdım pazartesi görücez uzman doktoru, aile doktoru sevk etmişti bu arada kusma problemi zaten haliyle geriledi. Her yerin var bi problemi kaosu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…