2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Bizimde yarın üç ayımız dolucak bugün doktor kontrolümuz vardı üçüncü doktorumuz diğerleri tam içimize sinmemişti özel hastane de olsa yangından mal kaçırır gibi hızlıca bakıyorlardı iyi bir profa muayenehanesine gittik herşeyi detaylıca sorduk uzunca muayene olduk bize geceleri kesintisiz istedikleri saat kadar uyuyabilirler artık dedi saat sınırı koymadı ve gece çok mama verme hatta süt ver emzir yatır tek göğüs yeter dedi benim çünkü yetmez kaygısı vardı sizinde kilo alımı iyiyse gece bırakın uyusunlar içebilecekleri kadar içsinler
1 2 ay gıder deyınce acılmıs mama dedın sandım canım, bızım de max 10 gunde bıtıyor
Benim iki günde bir kutu 350 gr mama veriyorum tek bebek olsa demek dört gün yetecek Ama azaltmaya gideceğim çok mama veriyormuşum
Ay benim kızında maviş doktora sordum çok değişecek gibi durmuyor fakat göz rengi gelişimini dokuzuncu aya kadar devam ettirir dedi
Kızlar günaydın bizim kı hala kaka yapmadı ne zaman yapar acaba doktora gitmelimiyim
Ben bunuda bugün sordum mama artı süt veriyorum karnında aşırı sertlik yoksa beşinci güne kadar bekleyebilirsin yoksa fitil veririz dedi

Bebeklerin ellerini gün içinde hiç yıkıyor musunuz o kadar çok agzindalar ki hep bi yıkama gereği duyuyorum

350 gr tam 5 gün gidiyor bıze suan..

Benim doktorum artık çevreyi renkli görmeye başladığı için ilgisini çeken şeyler oluyor o nedenle içmek istemiyor dedi siz onun istemesini beklemeden deneyin hep dedi
Keşke benimki de istemese. İnanılmaz zor günler yaşıyoruz… kusana kadar içiyor, sonra yerlere, üstümüze her yere kusuyor. Ağlayarak tekrar istiyor çok kötü bir kısır döngüdeyiz. Hava güzel olsa pusete koyup saatlerce dışarı çıkarıcam ama yaşadığım yer hala 0 derce civarı, özel bir puset kapatan mont var içinde hiçbir şey görmüyor o yüzden kalmak istemiyor ağlıyor onunla on-onbeş dk dayanıyor en fazla. Üstüme asarım normalde montumun içine alıp, ona uygun mont genişletme aparatım var, onda da delice kusuyor bu ara üstü ıslanınca üşüyecek diye geriliyorum.

Son düzenleme:
Bebeklerin ellerini gün içinde hiç yıkıyor musunuz o kadar çok agzindalar ki hep bi yıkama gereği duyuyorum
Ağzında olmaları iyi bir durum engelleme ve gelişim basamaklarından biriymiş ben kaynatılmış soğutulmuş suyla pamukla alt temizliği yapıyorum popolarını silmeden şöyle bir ellerini silerim

Bunu bazen benimki de yapiyor…Ben bunu soyle yorumluyorum aslinda ac degil.Emme icgudusunu tatmin etmek icin emiyor..Oyle olunca da yutmuyor.Aslinda ihtiyaci emzik ama almiyor

Göz doktoru açık renk dedi değişmez değişse de yeşile dönebilir bence babası yeşil gözlü

Kızlar bu e bebek mobilden alışveriş yapan oldumu kampanya vardı mama sandalyesi ve silikon beslenme setinde aldım siparişiniz alındı diyor ayın 1rinde verdim siparişi daha ne kargoya verildi nede iptal butonu yok dolandirildimmi yoksa

Ebebek bazı ürünleri cok gec gonderıyor, 13 gun once verdıgım sıparıs bugun geldı..
Bazen de ertesı gune gelıyor.. Değişik orası ya

Ebebek bazı ürünleri cok gec gonderıyor, 13 gun once verdıgım sıparıs bugun geldı..
Bazen de ertesı gune gelıyor.. Değişik orası ya
Çok beğendim bı mama sandalyesi 1000 TL indirimle aldım silikon beslenme seti 549 TL idi gelsinde geç gelsin biberonlari 2 gün içinde teslim etmişlerdi korktum

Benim kızımın 9 ay maviydi. Şimdi kahverengi

3 saatte bir 100-120 civarı içiyor (30 süt+90 mama)
Mamanın arkasında günde 5 kez 150 cc yazmış bu ayda suyla mama birleşince 170 ml yapıyor öğün başı 5 saatte bir beslemek de çok ütopik yani
Benimki hala saat başı emiyor acıkıyor
Mama da versem uzun uyumuyor öyle gündüz filan

Seninki mantıklı
Biberon da çocuk duyduğunu bilmez verdikçe içer tabi o da var

Doğrudur benim kızım prematüre doğduğu için boy kilo olarak geriden geliyor beslemem lazım onu çok çok açığı kapatması için

Kaç haftalık doğdu kaç kiloydu?
İnşallah düzene girer bir an önce
Pişman mısın süt artırmak için uğraştığına?
Ben beceremedim o süreci sağıp çocuğa içirdim dolaba atmadım öyle olunca süt normal geldi
Sanki dolaba koyarsam çocugun rızkını koyuyor gibi düşündüm. Uzayan sarılığımız vardı zaten o da canımı sıktı bir de. Hayırlısı ya kimi az sütten çeker kimi çok sütten.

Sohrab biberonla 150-180 cc hiiç verdin mi?
Yatmadan önce falan
Benimki sık beslendiği için fazla içinde kusuyor hemen.

Kızlar omurga sağlığı kemik sağlığı hak getire
Siz neler yapıyorsunuz?
Kucağımda emzirsem sırtım ağrıyor kuluç giriyor
Uzanarak emzirsem burnu açık kalsın diye şekilden şekile giriyorum belim çok ağrıyor

Emzirme yastığı kullanmayı zaten beceremiyorum
Sizler nasıl çözdünüz ağrı mevzusunu?

Engellem
Ağzında olmaları iyi bir durum engelleme ve gelişim basamaklarından biriymiş ben kaynatılmış soğutulmuş suyla pamukla alt temizliği yapıyorum popolarını silmeden şöyle bir ellerini silerim
engellemiyorum sadece arada gün içinde lavaboda suyu ısıtıp yıkıyorum ellerini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…