- 1 Eylül 2011
- 1.226
- 1.938
- 333
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #67.061
Dogurmak en kolayi da ilgilenmek buyutmek cok zor bence..Aynen özden adı. Valla bı 10 tane dogurur gıbı daha.. Ben 1 tane de perte cıktım
Siyahti simdi simsiyahKızlar bebeklerinizin göz rengi değişti mi ? Biz göz doktoruna gittik değişmez artık dedi. Maviş kızım olacak sanırımbirde bizi sık sık çağıracakmış yoğun bakımda olduğu için ve entübe edilmişti onun için dedi
Benim kahverengi eşimin yeşil dedem mavi gözlüymüş bi daha kontrolde belki belli olurBizde benim yeşile dönük ela ama babam dahil amcam halam dedem babannem hepsi mavi gözlü idi eşiminde babannesi mavi gözlü çekinik geliyormuş renkli göz
Açık mavi miydi pekiBenim kızımın 9 ay maviydi. Şimdi kahverengi
33 haftayı zor gördük 32 de suyum geldi ciğer geliştirici falan derken 33 hafta olunca aldılar inşallah bi sıkıntımız yok boy kilo olarak gerideyiz o da çok küçük doğduğu için eve getirdiğimde tam 2 kiloyduKaç haftalık doğdu kaç kiloydu?
İnşallah düzene girer bir an önce
Pişman mısın süt artırmak için uğraştığına?
Ben beceremedim o süreci sağıp çocuğa içirdim dolaba atmadım öyle olunca süt normal geldi
Sanki dolaba koyarsam çocugun rızkını koyuyor gibi düşündüm. Uzayan sarılığımız vardı zaten o da canımı sıktı bir de. Hayırlısı ya kimi az sütten çeker kimi çok sütten.
Ben epsom tuzu aldım pamukla ıslatıp sürecektim ama alana kadar bebişe sürekli emzirdir o göğsümü kendiliğinden geçti çok şükür. Benim yanlış emzirmeden oluyor bence. Kollarım ağrıdığı için elimle göğsümü desteklemiyorum o da ucu kalıyor ağzında damaklarıyla eziyor
ben de randevu almadım dediğin o egzersizleri yaptım azaldı geçti gibi ama sorun benden kaynaklı. Göğüslerim büyük bebişe baskı yapmasın diye tutuyorum ve biraz da sıkıyorum o yüzden ağrıyor parmaklarım. Egzersizi sık sık yapacağım.Benim annem romatizma hastası o tetikliyor demişti doktoru korkmayın ağrınız yok çok ilerleyen bir durum değildir sizede çok geçmiş olsun. Annem çok şikayetçi değil fakat zorlayıcı hareketlerden mümkün olduğunca kaçınmak gerekiyor. Çünkü ağır bi poşet kaldırsa alışveriş poşeti gibi veya geçen koltuk sildi sabah yine olmuştu. Bir kaç parmak egzersizleri var elinizi yumruk haline getirip sonra tüm parmaklarınızı açın bunu yavaşca yapın birde elinize stres topu alın yavaşca sıkıp bırakmak gibi birde atel takıyor arada ama tüm bunları doktorunuz söyler
çıktım canım son 2 gündür markete falan gittim. Ailem yanımda değil. Eşime de biraz bırakıyorum bebek katıla katıla ağlıyor bazen. Ben de bebekle çıktım dolaştım. İyi geldi.Günaydınhepsi geçecek benimki de akşam 5te başlıyor gece yatana kadar gaz sancısı katılıyor ağlamaktan, memeyi de tutmuyor o zaman. Bazen ben de dediğin döngüde yoruluyorum ağlıyorum (daha yeni bu akşam ağladım) ama geçecek inşallah 3 aydan sonra gaz azalarak bitecek. Annelik 7/24 bi işmiş, kocan bile anlamıyor. Bazen bütün gün kucağımda, memede eşim gelince nolur al üzerimden diye ağlıyorum, sonra da vicdan azabı duyuyorum. Hissettiklerin çok normal
Bugün ya da yarın bebişe 1-2 saatliğine eşin ya da annen vs baksa bir çıkıp hava alsan, kahve içsen nasıl iyi gelir
Çok geçmiş olsun canım. Sebebi ne acaba? Ve çözüm için ne gerekli? İnşallah en kısa sürede geçer.Benim de bi sağlık sorunum çıktı. Rahimde varisler oluşmuş. Sürekli karnım ağrıyor. Çok moralim bozuldu buna.
canım ben atık hiç kullanmıyorum pişik kremi hatta bebek yağını da kullanmıyorum. Kullandığım zaman daha pişikli ve kuru oluyor vücudu. Kendi düzeni iyi bence. Sanki kurcaladıkça sıkıntı çıkıyor gibi hissediyorum.Kızlar hanginiz bana her açmada pişik kremi sürme diye tavsiyede bulunmuştu çok teşekkür ediyorum gercektende artık sürmüyorum ve kızarıklık olmuyor ikinci sefer anne olsan bile bocaladığı oluyor insanın şu iki ayda beni en çok pişik zorladı diyebilirim
bugün benim bebişinde boynunda kızarıklık vardı hafif kafası arkaya yatırdım bi süre sonra azaldı. Ara ara yapmak lazım demek ki.Bizimkilerin popolarında çok yaşamıyorum ama boğaz altları kızarıyo gün aşırı pişik kremi sürüyorum sürmezsem çok daha kızarıyo sizde böyle bi durum oluyor mu
Ooo neler yapıyor kafa kol bacak durmuyor kollarını battaniyeye koyuyorum bu sefer kollarım bağlı diye uyumuyorSon zamanlar kızımı uyuturken kafasını surekli bi şekilde sağa sola çeviriyor uykuya direnme gibi algıladım ama sizlerde yapan var mı bebişlerde doktora gitmek gerekir mi acaba
Canım az su içinde ve kuruyemişleri tüketmeyi bırakınca benim kızda öyle oluyor.Kızlar yardımcı olun bana benim bebe 6 gün kaka yapmadı sonra hastaneye gittik lavman yaptılar ama 4.gün hala yapmadı ne yapacağım ben herşeyi yapıyorum sıcak duş zeytinyağ ilaçlar vs sebebi ne olabilir
Açıkçası ben de influcer annelerin yeteri kadar ilgilendiğini düşünmüyorum. Hepimizin 24 saati var. Ben tlf elime alamıyorum bazen. Onlar sürekli hikaye paylaşım ve ilgilendiklerine dair paylaşımlar bir de. Gerçekten aklım almıyor ya bende sıkıntı var ya onlar insanüstü. 6 çocuk hele hiç düşünemiyorumDogurmak en kolayi da ilgilenmek buyutmek cok zor bence..
Bebelerin yaslari da birbirne cok yakin.Biri daha sut kuzusuyken digerini doguruyor muhtemelen.Cok ilgilenebildigini dusunmuyorum çocuklara cok uzuluyorum ben.
Ben de ayni durumdayim. Gercekten hakkiyla ilgilenmek cok zor cok vakit aliyor..
Canım bazen süt uyuşukluğu oluyor sanırım yutmayı unutuyor ağzında biriktiriyor ben ara ara memeyi çekip dik tutuyorum. Hem yutuyor hem iştahla geri emmeye başlıyor sanki 5 sn önce emmiyormuş gibi. (Bizimkinde bi yutma problemi var bence içgüdüsel olarak bunu hissediyorum ama doktor normal diyor) tükürüğünü boğazına kaçıyor, arada ağzına geliyor bez değiştirirken onda yutamıyor,arada emdikten sonra çok hareket ediyor içtikleri ağzına geliyor onda da boğazına kaçırıyor)Kızlar benim kızımda ilginç ilginç hareketler. Sanki sütü ağzına aldığı gibi geri boşaltıyor, ağzında bekletiyo ya da . Çünkü bu kusmak değil direk süt. İctigi miktarda çok azaldı, dönemsel felan mi ki.
Çünkü bir şeyi olduğunu sanmıyorum gece rüya öğününde aralıksız iciyo. Sanki ona alıştı uyanıkken icmiyo gibi. Ya da ben artık sebep bulabilmek için kafayı yiyorum
Aklıma geliyor ama daha yıkamadım hiç.Bebeklerin ellerini gün içinde hiç yıkıyor musunuz o kadar çok agzindalar ki hep bi yıkama gereği duyuyorum
çözemedimKızlar omurga sağlığı kemik sağlığı hak getire
Siz neler yapıyorsunuz?
Kucağımda emzirsem sırtım ağrıyor kuluç giriyor
Uzanarak emzirsem burnu açık kalsın diye şekilden şekile giriyorum belim çok ağrıyor
Emzirme yastığı kullanmayı zaten beceremiyorum
Sizler nasıl çözdünüz ağrı mevzusunu?
Hiç sarmadımKızlar bebeklerin kollarını sarıyor musunuz gece uyurken. Ben sarıyorum ama artık büyüyorlar zararlı mı değil mi bilmiyorum
Bebeklerin ellerini gün içinde hiç yıkıyor musunuz o kadar çok agzindalar ki hep bi yıkama gereği duyuyorum
Benimki de mavi gözlü ama değişebilir diye hiç o özelliğini öne çıkartmıyorm3 ayımızı doldurduk doktor çok açık rengi değişmez dedi bizde değişir diye düşünüyorduk
Hangi sandalye canım atsana, neye dikkat ettin alırkenÇok beğendim bı mama sandalyesi 1000 TL indirimle aldım silikon beslenme seti 549 TL idi gelsinde geç gelsin biberonlari 2 gün içinde teslim etmişlerdikorktum
Canım ayağında sallıyor musun? Başka pozisyonda uyuturken ayağında sallanmak isterse ondan da yapabilir. Benim kızım mesela yatakta uyandığı zaman elimle azıcık vücudunu sallıyorum, bazen yetmiyor uyuyamazsa kafasını sallıyor,ayakta salla beni diyeSon zamanlar kızımı uyuturken kafasını surekli bi şekilde sağa sola çeviriyor uykuya direnme gibi algıladım ama sizlerde yapan var mı bebişlerde doktora gitmek gerekir mi acaba
Gri gibi mavi benim kızımın o zaman değişiyor mu? Benim bir tek dedem mavi gözlü başka hickimse de yok,en fazla ela bal rengi fln onlar varYaaa cam gibi mi gri gibi mi? Bende heves ettim mavi olacak diye
Canım bazen süt uyuşukluğu oluyor sanırım yutmayı unutuyor ağzında biriktiriyor ben ara ara memeyi çekip dik tutuyorum. Hem yutuyor hem iştahla geri emmeye başlıyor sanki 5 sn önce emmiyormuş gibi. (Bizimkinde bi yutma problemi var bence içgüdüsel olarak bunu hissediyorum ama doktor normal diyor) tükürüğünü boğazına kaçıyor, arada ağzına geliyor bez değiştirirken onda yutamıyor,arada emdikten sonra çok hareket ediyor içtikleri ağzına geliyor onda da boğazına kaçırıyor)
Uyurken sarmıyorum. Benimle birlikte yatakta yorganın altında yatıyor. Bazen sarılıp yatıyoruz.Kızlar bebeklerin kollarını sarıyor musunuz gece uyurken. Ben sarıyorum ama artık büyüyorlar zararlı mı değil mi bilmiyorum
Peki çözüm nedirCanım az su içinde ve kuruyemişleri tüketmeyi bırakınca benim kızda öyle oluyor.
3 yıldır takıp ediyorum aynı ay doğum yapmış dik üstelik o kadın tüm çocukları tandem emzirdi hep kocası cok yardım ediyor yaşı da biraz büyük karısından onuda çocuk gibi görüyor üstelik yardimcisida hiç yok geçen iki yardimci aldi 2 güne kaçtılar kadınlar içimden dedim bu kadın durmaz fena gibiydi, annesiyle de küsülü kadın doğurma diye kızıyordu ama 6. küsülüyken hamile kaldı. Kadin cok sakin amaDogurmak en kolayi da ilgilenmek buyutmek cok zor bence..
Bebelerin yaslari da birbirne cok yakin.Biri daha sut kuzusuyken digerini doguruyor muhtemelen.Cok ilgilenebildigini dusunmuyorum çocuklara cok uzuluyorum ben.
Ben de ayni durumdayim. Gercekten hakkiyla ilgilenmek cok zor cok vakit aliyor..
Ben gece ilk uzun uykuya geçince sarıyorum sonra yanımda acıyorum her çocuk sardirmiyor ama 3 yaşındaki kızım bırak sarmayı üstünü bile örtemezdik hala aynı ne çorap giyer nede yorgan saniyesinde açar yorganıKızlar bebeklerin kollarını sarıyor musunuz gece uyurken. Ben sarıyorum ama artık büyüyorlar zararlı mı değil mi bilmiyorum
Ben artık kesinlikle 3 lt su içiyorum, lifli beslenmeye ve her gün bolca kayısı ve kuruyemiş yiyorum. Ne zaman boşlasam kaka ertesi güne gelmiyor. Ama benim zaten bağırsaklarım normalde düzensiz irb var benden bebeğede geçiyordur diye düşünüyorum. Kendim kabızsam bebiş kesin o gün yapmıyor. Benim kız böyle valla.Peki çözüm nedir
Bizimki de sarmasam anında açıyor üstünü sarıyorum memeyi ağzına veriyorum duruyor3 yıldır takıp ediyorum aynı ay doğum yapmış dik üstelik o kadın tüm çocukları tandem emzirdi hep kocası cok yardım ediyor yaşı da biraz büyük karısından onuda çocuk gibi görüyor üstelik yardimcisida hiç yok geçen iki yardimci aldi 2 güne kaçtılar kadınlar içimden dedim bu kadın durmaz fena gibiydi, annesiyle de küsülü kadın doğurma diye kızıyordu ama 6. küsülüyken hamile kaldı. Kadin cok sakin ama
Ben gece ilk uzun uykuya geçince sarıyorum sonra yanımda acıyorum her çocuk sardirmiyor ama 3 yaşındaki kızım bırak sarmayı üstünü bile örtemezdik hala aynı ne çorap giyer nede yorgan saniyesinde açar yorganı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?