- 12 Nisan 2019
- 24.224
- 38.440
- 598
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #67.081
Ikzlerın gebelıgınde oldu bende, dogumdan sonra gecmedı, bı kere ıgne yapıldı bileğimden o rahatlattı 6 7 ay, sonra tekrar basladı agrı, amelıyat oldum liflerin etrafı iltihaplanmış onları temizlediler, 1 yılı gectı agrı olmadı hıc şükürBen de öyleyim dizlerim ellerimin bilekleri tutmuyor. Carpal tünel sendromu geçmedi Doğumdan sonra bendedoktora da gidemiyorum hastaneye genişle girmemek İçin hayat kalitem sıfır tüm vücudum ağrıyor dizlerimden eğilip kalkamıyorum, kızım sürekli kucağımda bir de
Benım hamıle kalmam da zor, hamılelıgım de yuksek riskliydi.. Ikıncı cocugu büyük konusmayım ama ıstemıyorum, aynı seylerı tekrar yasama dusuncesı bıle korkutuyor..Dogurmak en kolayi da ilgilenmek buyutmek cok zor bence..
Bebelerin yaslari da birbirne cok yakin.Biri daha sut kuzusuyken digerini doguruyor muhtemelen.Cok ilgilenebildigini dusunmuyorum çocuklara cok uzuluyorum ben.
Ben de ayni durumdayim. Gercekten hakkiyla ilgilenmek cok zor cok vakit aliyor..
Yaşım genç olsa ve imkanım olsa ben isterdim. İlerde kalabalık mutlu bir aile olmak isterdim. Yaşlanınca etrafımı sarsınlar, biz yokken birbirlerini tamamlasınlar…Benım hamıle kalmam da zor, hamılelıgım de yuksek riskliydi.. Ikıncı cocugu büyük konusmayım ama ıstemıyorum, aynı seylerı tekrar yasama dusuncesı bıle korkutuyor..
Bakabılen tabı dogursun, ama 6 tane de fazla, hanı eskıden koy yerlerinde kadınlar dogum kontrol yontremlerını bılmıyormus, 6 7 tane doguruyorlar, ama artık koylerde de egıtım verılıyor anlatılıyor hersey, 10 yıl once sıiirtte koyun hemsıre si ıle bırlıkte butun kadın velilerimize anlatmıstık yontemlerı..
Kaç yaşındasın ben 37 Haziran'da 38 olcam Allah nasip ederse bir tüp daha denemek istiyorum kızım yaşına gelinceYaşım genç olsa ve imkanım olsa ben isterdim. İlerde kalabalık mutlu bir aile olmak isterdim. Yaşlanınca etrafımı sarsınlar, biz yokken birbirlerini tamamlasınlar…
Ben 1 kez denicem nasip olursa olmazsa birdaha denemeye maddi gücümüz yetmez bu kızım 3.denemede olmuştu yine aynı doktora giderim ama sezeryan işte 1 yıl mecburum ben beklemeye38 yaşındayım. Eşim kaçmasa ben hemen 2. Yi istiyorum zamanım kısıtlı(1. Tüp bebek zaten olacağını sanmıyorum, denemeye başlasak yaşını bulur olursa eğer tabi) ama ikinci inşallah olur hayırla sağlıkla
Adı neprobiyotik
Bende doktor diyene kadar değişir diyordum belli yine de değişir belli olmazHiç aklıma bile gelmedi, Allah'tan banyo yaptırıyorum da yıkanıyormus,
Benimki de mavi gözlü ama değişebilir diye hiç o özelliğini öne çıkartmıyorm
Hangi sandalye canım atsana, neye dikkat ettin alırken
Canım ayağında sallıyor musun? Başka pozisyonda uyuturken ayağında sallanmak isterse ondan da yapabilir. Benim kızım mesela yatakta uyandığı zaman elimle azıcık vücudunu sallıyorum, bazen yetmiyor uyuyamazsa kafasını sallıyor,ayakta salla beni diye
Gri gibi mavi benim kızımın o zaman değişiyor mu? Benim bir tek dedem mavi gözlü başka hickimse de yok,en fazla ela bal rengi fln onlar var
En büyük sorunumuz beslenme valla. Benimde emmede bir sıkıntı var gibi geliyor her zaman. Biberonla da bazen ağzını bile kapatmıyor, cekemiyor, dökülüyor. Bi saat uğraşıyoruz. Bi yudum cekiyor yutamiyor ıgh mık savaşıyor. Bir sorun var desem ama uykusunda uyurken hiç aralıksız içiyor. Çok üzülüyorum artık bu konuya
Uyurken sarmıyorum. Benimle birlikte yatakta yorganın altında yatıyor. Bazen sarılıp yatıyoruz.
Ayagimda saklarken üstüne örtü örtüyorum, kollarin yanından içine sokuyorm örtüyü, bazen istiyo bazen istemiyor
Uykuya dalana kadar sarıyorum sonra çıkarıyorum sarmazsam kolları dans ediyor uyumuyorKızlar bebeklerin kollarını sarıyor musunuz gece uyurken. Ben sarıyorum ama artık büyüyorlar zararlı mı değil mi bilmiyorum
Ben hep 3 cocuk yapıcam derdım, ısın ıcıne girince o kadar kolay olmadıgını anladımYaşım genç olsa ve imkanım olsa ben isterdim. İlerde kalabalık mutlu bir aile olmak isterdim. Yaşlanınca etrafımı sarsınlar, biz yokken birbirlerini tamamlasınlar…
Bence erteleme en azından ne olduğunu bilmek insanı rahatlatiyor ve biraz daha dikkat ediyorsunYaa şu an çok şaşırdım o zaman ertelemesem miFizik tedaviye yönlendirir her gün hastaneye gitmek zorunda kalırım diye gidemiyorum
EnterogoldAdı ne
Benimkinde de var ondan. Memede uyuyunca ağzından akıyor sütler. Ya da heyecandan emerken yutmayı unutup boğazına kaçıyor. Ağzında çok tükürük var arada onlar da kaçıyor korkuyorum. Geçen gece uyuyoruz saat 3’te tükürüğü kaçtı boğazına nasıl uyandım, nasıl çocuğu çevirip sırtına pat pat yaptım bilmiyorum. Bir öğrenseler dillerini döndürmeyi.Canım bazen süt uyuşukluğu oluyor sanırım yutmayı unutuyor ağzında biriktiriyor ben ara ara memeyi çekip dik tutuyorum. Hem yutuyor hem iştahla geri emmeye başlıyor sanki 5 sn önce emmiyormuş gibi. (Bizimkinde bi yutma problemi var bence içgüdüsel olarak bunu hissediyorum ama doktor normal diyor) tükürüğünü boğazına kaçıyor, arada ağzına geliyor bez değiştirirken onda yutamıyor,arada emdikten sonra çok hareket ediyor içtikleri ağzına geliyor onda da boğazına kaçırıyor)
Ben yeni 39 oldum, hep 2 çocuk istemiştim. Geçen kontrole gittiğimde doktoruma sordum olur da 2. Düşünürsek ne zaman olabilir diye. Ben sezeryanda 2 sene biliyordum ama doktorum 1 sene sonra yapabilirsin dedi. Kocam da hocam bir uyusaydık dedi38 yaşındayım. Eşim kaçmasa ben hemen 2. Yi istiyorum zamanım kısıtlı(1. Tüp bebek zaten olacağını sanmıyorum, denemeye başlasak yaşını bulur olursa eğer tabi) ama ikinci inşallah olur hayırla sağlıkla
Evet tam olarak bu çok zorda kalınca ayağıma alıyorum minicik sallıyorum hep o zamanlar yapıyor acaba salla beni mi diyor ben korkuyorum sallamaya iyi değil diye hafif dürtüyor gibi yapıyorumHiç aklıma bile gelmedi, Allah'tan banyo yaptırıyorum da yıkanıyormus,
Benimki de mavi gözlü ama değişebilir diye hiç o özelliğini öne çıkartmıyorm
Hangi sandalye canım atsana, neye dikkat ettin alırken
Canım ayağında sallıyor musun? Başka pozisyonda uyuturken ayağında sallanmak isterse ondan da yapabilir. Benim kızım mesela yatakta uyandığı zaman elimle azıcık vücudunu sallıyorum, bazen yetmiyor uyuyamazsa kafasını sallıyor,ayakta salla beni diye
Gri gibi mavi benim kızımın o zaman değişiyor mu? Benim bir tek dedem mavi gözlü başka hickimse de yok,en fazla ela bal rengi fln onlar var
En büyük sorunumuz beslenme valla. Benimde emmede bir sıkıntı var gibi geliyor her zaman. Biberonla da bazen ağzını bile kapatmıyor, cekemiyor, dökülüyor. Bi saat uğraşıyoruz. Bi yudum cekiyor yutamiyor ıgh mık savaşıyor. Bir sorun var desem ama uykusunda uyurken hiç aralıksız içiyor. Çok üzülüyorum artık bu konuya
Uyurken sarmıyorum. Benimle birlikte yatakta yorganın altında yatıyor. Bazen sarılıp yatıyoruz.
Ayagimda saklarken üstüne örtü örtüyorum, kollarin yanından içine sokuyorm örtüyü, bazen istiyo bazen istemiyor
Bizim bebeklerin kusma sebebi fazla beslenmemi acabaKeşke benimki de istemese. İnanılmaz zor günler yaşıyoruz… kusana kadar içiyor, sonra yerlere, üstümüze her yere kusuyor. Ağlayarak tekrar istiyor çok kötü bir kısır döngüdeyiz. Hava güzel olsa pusete koyup saatlerce dışarı çıkarıcam ama yaşadığım yer hala 0 derce civarı, özel bir puset kapatan mont var içinde hiçbir şey görmüyor o yüzden kalmak istemiyor ağlıyor onunla on-onbeş dk dayanıyor en fazla. Üstüme asarım normalde montumun içine alıp, ona uygun mont genişletme aparatım var, onda da delice kusuyor bu ara üstü ıslanınca üşüyecek diye geriliyorum.
Perişanım ben gün boyu memede durmak istiyorKızlar omurga sağlığı kemik sağlığı hak getire
Siz neler yapıyorsunuz?
Kucağımda emzirsem sırtım ağrıyor kuluç giriyor
Uzanarak emzirsem burnu açık kalsın diye şekilden şekile giriyorum belim çok ağrıyor
Emzirme yastığı kullanmayı zaten beceremiyorum
Sizler nasıl çözdünüz ağrı mevzusunu?
Evet öyle oluyor ilk sene. 18 aydan sonra biz 4 yaşına kadar bir iki kere acil dışında doktora gitmemiştik. Nasıl bıktıysakArakadaşlar biize rotavirüs aşısını 3. ve 5. Ayda ilk dozunu dün yaptırdık.
Meningokok aşılarını
Bexsero aşı (Btipi) 8. Ve 10.ayda
Nimenrix aşı (A tipi) 7. Ve 13. ayda olacağız
İlk altı ay yoğun bir aşı programı olduğu için meningokok aşılarını altıncı aydan sonra başlamayı uygun gördü doktorumuz.Meningokok aşıları ateş yapabilir dedi sizin takviminiz nasıl erken yapan arkadaşlar ateş oldumu resmen her ayda aşıya gideceğiz
Ben bir yaşında kreşe vereceğim o senede hastalık olucak bakalım zor çocuk büyütmekEvet öyle oluyor ilk sene. 18 aydan sonra biz 4 yaşına kadar bir iki kere acil dışında doktora gitmemiştik. Nasıl bıktıysaksonra okula başlayınca yine zırt pırt doktor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?