• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    333
Kızlar dün kızımı pediatri ortapediye götürdüm kasığında sanki bir boğum fazla vardı kayınvalidem küçükken bakmıştı sorun yoktu yada detaylı bakmadı bilmiyorum bende ikizler risk grubunda olduğu için kalça çıkığından şüpheye düştüm bide boyunda tortikolis olabilir mi die ilk ay usg den geçmiştik neyse dün detaylı muayene usg çektirdik çok şükür bişey çıkmadı ama meğer risk grubunda olduğumuz için kalça çıkığında üçüncü ayda tekrar usg çektirmeliymişim altıncı aydada röntgen dedim bunları bilmiyordum çoçuk doktoruma da kızdım niye söylemedi die bugündr diğer ikizini götürcem yani boğumlar herzaman kalça çıkığı olduğunu göstermez

Cok gecmis olsun..
Bizimde kalca usg birinci ayda çekildi bir sorun yok bir daha da baktirmaniza gerek yok dendi.Sanki cogunluk 3.ayda cektirdi.Supheye dusuyorum bende acaba tekrar cektirmeli miyim diye?
Zaten bu ara tortikolis sonrasi herseyden supheleniyorum..
Var mi 1. Ayda kalca usg cektiren?
Cocuk doktorlarini anlamiyorum ben de.Her ay iki doktora götürüyorum ikisi de farketmedi tortikollisi..

Kızlar inşallah bu ek gıda konusunda gönlünüze göre olur. Uykular oldu mu ki 😂
Ben beslenmede iki türlü gitme taraftarıyım. Kahvaltılıkları küçük küçük yapar önüne koyardım, mıncıklayıp atardı. Ama yulaf muz ceviz karıştırıp kaşıkla verince bayıla bayıla yerdi. İki yaşına kadar doğru düzgün ek gıda yedirmemişim diyorum şimdi. Ne zaman anneanneye yakın geldik, makarna pilav ekmek patates kızartmasıyla tanıştı, gece uykusu gördük. Karnı doymuyormuş çünkü.
Pilavdan başlamayı düşünüyorum dermişim 😂😂
Karbonhidrat ağırlık yapar uyutur tabi insanı😊
Bende sebzeyle başlarım iki sene şeker hamur işi vs vermem ilk pütürlü ile gideriz diyorum ama tecrübem yok yapabilir miyim bilmiyorum😄
Şuan biran önce otursun istiyorum kendide alıştı artık yatmıyır kafasını kaldırıp oturtun beni diyor 😁

Cok gecmis olsun..
Bizimde kalca usg birinci ayda çekildi bir sorun yok bir daha da baktirmaniza gerek yok dendi.Sanki cogunluk 3.ayda cektirdi.Supheye dusuyorum bende acaba tekrar cektirmeli miyim diye?
Cocuk doktorlarini anlamiyorum ben de.Her ay iki doktora götürüyorum ikisi de farketmedi tortikollisi..
Ben 1. Ayda götürdüm. Bir daha tekrarlansın demedi ki pimpirikli bizim doktorumuz.
Bi de bizim doktor boynuyla ilgili sorular sormuştu. Şimdi anlıyorum tortikollis ihtimaline karşı soruyormuş, o zaman bilmiyordum bu durumu. Size hiç sormadılar mı?

Evet yazin ordaydim ama hep kendi memleketime gittim bu yaz durmadim cok. Suriyelisi de ayri dert. Siz neresine tasinacaksiniz
İki hafta kaldım elim askere gitti
Ama dayanamadım annem geldi aldı valla beni kv çok sinirlendi ama çok feci bir sıcak vardı biz alışkın değiliz öyle nemli havalara
Ben de cok emmesini istiyorjm ama emmedigi icin sut uretimim az gece emiyor keske surekli emip tek benden beslenseydi ama bun da sukur memeyle bi bagi var
Meme reddi mi var sizde
ayın kaçında doğmuştu o sıralar pek yazmadın sanırım
Destekli oturuyor mama ssndalyesinde 7 aylik. Ek gidaya basladi puruzsuz veriyor. Puruzlu de bogulayazdi.
Sen karadenizlisin galiba 😊
Aslında pürüzlüde tiksinme öğürme hareketi çok yapıyorlarmış bu hareketi boğulmayla karıştırabiliyormuşuz bir kadın ikisinin arasındaki farkı anlatmıştı
Neyse bakalım biz neyapacağız çok merak ediyorum😁

Cok gecmis olsun..
Tedavisi ni nasıl yapıyorsunuz rahatsızlığınun

Kızlarrr emziren anne diyeti uygulayan var mı? Bu gidişat hiç iyi gidişat değil efendim kilo almaya devam ediyor bu beden offf 😒

Karbonhidrat ağırlık yapar uyutur tabi insanı😊
Bende sebzeyle başlarım iki sene şeker hamur işi vs vermem ilk pütürlü ile gideriz diyorum ama tecrübem yok yapabilir miyim bilmiyorum😄
Şuan biran önce otursun istiyorum kendide alıştı artık yatmıyır kafasını kaldırıp oturtun beni diyor 😁
Şeker vermezsin. Pütürlü de verirsin. Anne kaynana devreye girmezse istediğin gibi yaparsın. Bizde eşimin cici annesi vardı. Benim hazırladığım yemekleri yemiyormuş bebek diye ben yokken kendi yaptığı salçalı tuzlu şeyleri yediriyordu çocuğa. Ben de bişey demiyordum. Çekip giderlerse kim bakacaktı çocuğuma. Allahtan pandemi çıktı da gönderdik onları. (Pandemiye sevinen ben-tövbe estağrufullah)
Sadece her yaptığınızı yemiycekler ve büyük ihtimalle zorla yedirmeye çalışacaksınız. Ben hiç zorlamıyordum ama şimdiki aklım olsa zorlarım. Çünkü doymayınca memeye sarıyorlar.

Kızlarrr emziren anne diyeti uygulayan var mı? Bu gidişat hiç iyi gidişat değil efendim kilo almaya devam ediyor bu beden offf 😒
Şuan diyet uygulamıyorum bende kilo artışı pek yok ekmek vs yemediğimden olabilir ama hamileyken bir güzel diyet yapıp yedi ay hiçbirşey yemeyip bebeğimin hayatını riske atmışlığım oldu oyüzden birdaha diyet konusunu gündeme getirmedimdi

Ben 1. Ayda götürdüm. Bir daha tekrarlansın demedi ki pimpirikli bizim doktorumuz.
Bi de bizim doktor boynuyla ilgili sorular sormuştu. Şimdi anlıyorum tortikollis ihtimaline karşı soruyormuş, o zaman bilmiyordum bu durumu. Size hiç sormadılar mı?
Hayır sormadılar..Ben ikinci ayda bisiler farkedip sormustum kafasini tutamiyor o nedenle demisti biri.Digeriyle de asi takibi yapiyoruz zaten hic oyle bi gundemimiz olmamisti.
Tedavisi ni nasıl yapıyorsunuz rahatsızlığınun
Fizik tedaviye goturduk uc gun.Simdi evde kendimiz yaptiriyoruz hareketleri her gun.

Ben yapmiyorum ama biraz dikkat ediyordum ta ki ramazan pidesi cikana kadar😊Onceden sut olsun diye bir suru hurma dut kurusu araliksiz helva falan yiyordum.Simdi biraz porsiyon kontrolune basladim.Cok hizli veremiyorum ama almiyorum da..
Asil hareketle kilo veririm diye dusunuyorum.Onceden cok aktiftim kosu ve pilates surekli hayatimdaydi.Gunluk hareketi yürüyüşü saymiyorum bile..39+1de pilates salonundaydim..Su an surekli evdeyim akilli saat kullaniyorum eskiden 800 kalori aktif enerji gunluk normalimdi su an 300 kalori ha kapatiyorum ha kapatamiyorum..6 aydan sonra daha hareketlenirim herhalde

Şeker vermezsin. Pütürlü de verirsin. Anne kaynana devreye girmezse istediğin gibi yaparsın. Bizde eşimin cici annesi vardı. Benim hazırladığım yemekleri yemiyormuş bebek diye ben yokken kendi yaptığı salçalı tuzlu şeyleri yediriyordu çocuğa. Ben de bişey demiyordum. Çekip giderlerse kim bakacaktı çocuğuma. Allahtan pandemi çıktı da gönderdik onları. (Pandemiye sevinen ben-tövbe estağrufullah)
Sadece her yaptığınızı yemiycekler ve büyük ihtimalle zorla yedirmeye çalışacaksınız. Ben hiç zorlamıyordum ama şimdiki aklım olsa zorlarım. Çünkü doymayınca
Bu yememe huyu bizde varmış annem memeden kesermiş mecburen
Heralde bende öyle yapabilirim çok zorlarsa
Annem bebeğimi izinsiz kucağına dahi almaz
Kv ilk günden ağzına sokmadık şey bırakmadj engel olamıyorduk arkamızı dönmesiyle meyve reçel su vermesi bir oluyordu nöbet tutuyordum bebeğin başında onunla asla istediğimi yapamam
Artık nasıl devam edersek şuan çok iştahlı bir bebek ama ilerde nasıl olur bilmiyorum

Kv ilk günden ağzına sokmadık şey bırakmadj engel olamıyorduk arkamızı dönmesiyle meyve reçel su vermesi bir oluyordu nöbet tutuyordum bebeğin başında onunla asla istediğimi yapamam
Artık nasıl devam edersek şuan çok iştahlı bir bebek ama ilerde nasıl olur bilmiyorum

Senin kv ne ben bile bilendim ha,kolayliklar diliyorum🙏🏻

Memeden kesmek hiç aklıma gelmemişti 😂 ben de keserim bu sefer, hiç senelerce emzirme isteğim yok.

Evet yazin ordaydim ama hep kendi memleketime gittim bu yaz durmadim cok. Suriyelisi de ayri dert. Siz neresine tasinacaksiniz
Çok karışık bir şehir hertürlü insan var
Biz köylerine gideceğiz yine tarsus yada akdeniz tarafına giriş kısmı mersinin

Cok gecmis olsun..
Teşekkür ederim sizede çok geçmiş olsun. Ama biz hem makat gelişli olarak anne karnındaki pozisyonu hemde ikiz oldukları için bize üçüncü ay tekrarlanması gerekiyormuş ama siz de bi sıkıntı yoksa gerek yoktur Ama tortikolis muayenesi zormuş boynunu çok sert sağa sola döndürüp elleriyle baktı ama boyun usg sine gerek görmedi

Yok artık kv yürüyen cehalet gibi reçel mi meyve mi neler okuyorum

İki hafta kaldım elim askere gitti
Ama dayanamadım annem geldi aldı valla beni kv çok sinirlendi ama çok feci bir sıcak vardı biz alışkın değiliz öyle nemli havalara

Meme reddi mi var sizde
ayın kaçında doğmuştu o sıralar pek yazmadın sanırım

Sen karadenizlisin galiba 😊
Aslında pürüzlüde tiksinme öğürme hareketi çok yapıyorlarmış bu hareketi boğulmayla karıştırabiliyormuşuz bir kadın ikisinin arasındaki farkı anlatmıştı
Neyse bakalım biz neyapacağız çok merak ediyorum😁
Karadenizde gorev yapiyorum canim yok sutum mu yoktu yoksa ben emzirmeyi mi beceremedim sarilik oldu mamaya basladik tekrar mamadan donmek icin ugrasmadim mi nedir inan bilmiyorum moralim bozuluyor konustukca. Susn sadece memryle bagi oldugu icin mutluyum emiyor ama diymuyor

Memeden kesmek hiç aklıma gelmemişti 😂 ben de keserim bu sefer, hiç senelerce emzirme isteğim yok.
Doğrumu dur bilmiyorum ama her geçen zaman anne sütünün besleyiciliği düşüyor ilk günki sütle bebeğin bir iki yaşında emdiği süt aynı oranda bebeği korumuyormuş yenidoğan hemşiresi söylemişti
Bir yaşından sonra mutlaka yemek yemeli eğer yemezde emmek isterse ozaman bende kesebilirim

Back
X