• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    251
Kızlar selam herkes nasıl iyi mi bebişler nasıl bayadırrre giremedim hepinizi çok özledimmm❤️🫣 biz 9. Aya giricez ama hala emeklemiyoruz tırtık gibi sürünüyoruz yerde emeklemeden yürüyecek diyolar🤣 bide benim bebiş hala geceleri saat başı uyanıyor aç olmasa bile meme istiyor.

Kızlar bizim emme sayimiz aşırı azaldı ya gün içinde sadece uyurken emiyor onun dışında emziremiyorum etrafa bakmaktan bi şeylere atlamaktan kendini alamadığı için emmeye odaklanamaz oldu 😂 sütüm kesilir mı diye korkmaya başladım napmali acaba😭 bir tek uyumaya geçerken ve geceleri emiyor yani baya baya az emiyor onlarda da

Onun yaptığı şeyleri taklit edince çok gülüyodu sonra baktım o da beni taklit ediyo 😄
Ya kızlar ben hala alarm kuruyorum 1.5 saatte 1 olmak üzere ama alarmı duymuyorum yani hatırlamıyorum kapatıyorum ama mesela bebişin sesini hemen duyuyorum çıt yapsın uyanıyorum alarm kurmasam diyorum ana korkuyorum bişey olurda görmem duymam diye Allahım korusun var mı benim gibi olan🥲

Ya kızlar ben hala alarm kuruyorum 1.5 saatte 1 olmak üzere ama alarmı duymuyorum yani hatırlamıyorum kapatıyorum ama mesela bebişin sesini hemen duyuyorum çıt yapsın uyanıyorum alarm kurmasam diyorum ana korkuyorum bişey olurda görmem duymam diye Allahım korusun var mı benim gibi olan🥲
Kız deli deli işler yapma yazık drğil mi sana ya. Bir şeyin olacağı varsa o 1.5 saatte de olur gündüz de olur. Köyü şeyler düşünüp çağırma🙏 büyüdüler artık yanına yastık yotgan battaniyr vs koyma bir şey olmaz korkma

Kızlar selam herkes nasıl iyi mi bebişler nasıl bayadırrre giremedim hepinizi çok özledimmm❤️🫣 biz 9. Aya giricez ama hala emeklemiyoruz tırtık gibi sürünüyoruz yerde emeklemeden yürüyecek diyolar🤣 bide benim bebiş hala geceleri saat başı uyanıyor aç olmasa bile meme istiyor.
Bizde emeklemiyoruz canım. Uyku eğitimi verdim ben gündüz ve gece uykularımız maşallah diyeyim mükemmel durumda. Cennette gibiyim🤣

Kızlar bizim emme sayimiz aşırı azaldı ya gün içinde sadece uyurken emiyor onun dışında emziremiyorum etrafa bakmaktan bi şeylere atlamaktan kendini alamadığı için emmeye odaklanamaz oldu 😂 sütüm kesilir mı diye korkmaya başladım napmali acaba😭 bir tek uyumaya geçerken ve geceleri emiyor yani baya baya az emiyor onlarda da
Emmediği zamanlar sağım yaparsan azalmaz canım

Ay neler yaptın bahseder misin biraz ya çok yıpratıcı benim için gece de gündüz de
Herkesin sorunu problemi farklıdır canım ya desteksiz uykuya geçmeye çalışıyorum bu da yıpratıcı inan hazır olduğunuzda başlayın. Nasıl uyuttuğuza göre değişiyor ben kucağımda uyutup koyuyordum bazen tam dalmıyordu. 25. Dakikada uyanıyordu. Beşiğinde uyutmaya başladım. Bir de yan yatırıyorum emziği düşsede eliyle bulup alıp uykuya devam ettiği oluyor kameradan görüyorum. Beşikte uyuması için en önemli etken uyku aralığı. Mahvetti beni az önce son uykudan geç kalktı dişçideydim görümcemde geç uyutmuş beşikte döne döne uyuyamadı napsın 3 saatte gece uykusuna geçemiyor 3 buçuk 4 saat tam böyle bayılması için. Gündüz bile artık zorlasam 3 saat duruyor çünkü daha azında beşikte uyuma süresi uzuyor ve beni yoruyor.
Gece beslemesinide kesmeyi düşünüyorum bi kaç kez beslemeden uykuya döndürdüm bakalım doktorla görüşeceğim.
İnşallah bozulmz üst dişi kabarmış sürekli eli ağzında burnundankulağında ve kafasına vuruyor kıyamam:(
Beşikte uyurkende kulağımla oynuyor etrafına bakıyor kendini oraya buraya atıyor ıhlıyor izliyor uyuyamıyor kolumu sıkıyor zor oluyor kolay diyemem ama bende etkisi var 3 4 gündür 1 1 buçuk saat gündüz uyanmadan uyudu valla boş boş durdum şaşırdım napıcağımı hep 25. Dakikada başına giderdim 😂😂 ama mesela bebek arabasıjda kısa uyudu çünkü şuan güvenli yer beşik komole kucağımda uyursa yine uyanıyor. Ay çok zor bu işler. Gece uykuları sa genelde gündüzle bağlantılı. Bir de beslemeye alışmaması lazım. Defalarca kez uyanmıştır ama asla beslemedim. Belki de açtı evet ama alışkanlık oluyor. Büyüdüler beslenmeyebilirler.

Onun yaptığı şeyleri taklit edince çok gülüyodu sonra baktım o da beni taklit ediyo 😄
benimkine yaptırmak mümkün değil ya. o kadar inatçı ve keyfine düşkün ki taklit edecekse bile kendi istediği zaman yapıyor sadece. öksürük taklidi yaptığını fark etmiştim. kimseye gösteremedim ldjdjdjss çünkü sadece keyfi olduğunda yapıyor beyefendi. bir de kızlar benim bebem tam 1 BABACI. babasını gördüğü an beni tamamen unutuyor direkt onun kucağına atlıyor ve aldığımda da ağlıyor 🙄🙄 tamam özlüyor olabilir ama biraz kırıcı oluyor ya. tüm gün uğraş didin akşam bırakıp kaçsın :/

benimkine yaptırmak mümkün değil ya. o kadar inatçı ve keyfine düşkün ki taklit edecekse bile kendi istediği zaman yapıyor sadece. öksürük taklidi yaptığını fark etmiştim. kimseye gösteremedim ldjdjdjss çünkü sadece keyfi olduğunda yapıyor beyefendi. bir de kızlar benim bebem tam 1 BABACI. babasını gördüğü an beni tamamen unutuyor direkt onun kucağına atlıyor ve aldığımda da ağlıyor 🙄🙄 tamam özlüyor olabilir ama biraz kırıcı oluyor ya. tüm gün uğraş didin akşam bırakıp kaçsın :/
Bence oyun arkadaşı olarak görüyorlar babalarını. O yüzden öyle davranıyorlar diye rahatlatıyorum kendimi. Yoksa bende delireceğim tüm çile bende mutlu bebek babada

Şey yapabilirsin kuzu ben onu çok yapmıştım bak şimdi geliyor aklıma. Elleri ayakları üzerinde emekleme pozisyonu alıyor ya o zaman elinle göğsünden destek verip kaldırıp yani emekletmeye çalışabilirsin öyle öyle kendini kaldırabildiğini görüp emekleyebilir 🥰
Canım ya eskisi gibi giremediğimden geç gördüm, yaptırıyordum onu ama müdahale edince de sinir oluyor 😅 hırs küpü, illa kendi başaracak. Şimdi şimdi biraz öne atılıyor ama çekiniyor hala tam atılmaya. Zamanla olacak gibi bakalım 😬
Kızlar güneş kremi ne aldınız minnoşlara
Ben ecowell aldım canım. Minelacare de güzel. İkisi de temiz içerikli ve mineral filtreli
bebişlere çilek verdiniz mi? doktor vermeyin demişti ama bizimki bizi görünce çok ağzını şapırdattı dayanamayıp verdim biraz 😅 sıkıntı olmadı şükür. sizden yediren var mı merak ettim
Ben vermedim canım. Şu pestisit muhabbetinden dolayı 1 yaş sonrası da vermeyeceğim gibi duruyor 🥺
Oğlana çirkin yapmayı öğrettim burnuna sprey sıkıp çirkin yap diyorum bütün sümükler çıkıyo😂😂
Bizimki de kendi kendine öğrenmiş ama herkese yapıyor 😂 Geçen doktora da yaptı, güldürdü bizi baya. Ama sümük açısından düşünmemiştim bak 😂 faydalı oldu
Canım yapma bunu kendine. Bebişin de senin de uyumaya ihtiyacın var. Allah korusun yavrularımızı ama ilk altı ay daha riskliydi. Hatta en önemlisi dönemedikleri üç aydı. Şimdi bi tık daha rahat etmek lazım, tabi ben de hep tetikteyim ama bebiş uyursa sen de uyu. Öyle çok efor sarfediyoruz ki.. onların büyüme hormonu almaya bizim de dinlenmeye çok ihtiyacımız var. Fırsatın varsa değerlendir, içini ferah tut. İyi şeyler düşün hep 🙏🏻
Canım bizim de gece beslenmesi teke düştü, onu da karnı doysun diye mama veriyorum. Gündüz de dediğin gibi dikkati çok dağılıyor. Sabah ve akşamüstü güzel emiyor ama arada aktifken emzirmek çok zor oluyor. Gece veya gündüz emmediği zamanlarda sağmak sütün azalmamasını sağlar. Ama ben akışına bıraktım artık çünkü emmediği zaman sağmak çok yorucu. O kadar halim kalmıyor gerçekten 🫠
Ay bizim kız da babacı yaa. Sabah ilk babasına gitmeler, uyurken ondan ayrılıyor diye ağlamalar, eve gelince sevinç çığlıkları 🥲 valla kıskanıyorum ama gün olur devran döner 😂

Kızlar Allah sağlık versin gerçekten başka hiçbir şey önemli değilmiş ben onu anladım. Bebeğim yataktan düştü hem de 68 cm yüksekliğinde bir yataktan. Şimdi gözlemliyoruz onu ama ömrümden ömür gitti. O güm sesine uyanmak ağlaması falan gözümün önünden gitmiyor. Bebeği düşen annelerim siz nelere dikkat ettiniz?

Back
X