- 1 Mart 2018
- 3.052
- 3.089
- 133
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #7.021
Uyyyy7. Haftadayım ve henüz hiç doktor görmedim
Aynen benimde öyle oldu çarşamba kontrole gideceğim bakalımBenim de olmuştu resmi tatillere denk geldi ben de ikinci kontrol 5 hafta olmuştu
Siz nerede yasiyosunuz?7. Haftadayım ve henüz hiç doktor görmedim
Benim de beyazımsı akıntım oluyor doktorum bebek büyüdükçe rahim genisler akıntı o yüzden olur dediKızlar masa başı çalışıyorum mesai bitimi de çok aktif bi hayatım yok genelde uzanırımgenel olarak sulu akıntım var. biraz yürüyüş yapsam ya da hareket edersem yumurta beyazı akıntı çok geliyo hareketimle mi ilgili ya da bu normal mi. İlk gebeliğim paniğim biraz
Bunu neye göre veriyorlar bilmiyorum ben de hamileliğimin başından beri coraspin kullanıyorum ecoprinle ne farkı var bilmiyorumMerhaba arkadaşlar doktorum gebeliğin başında ecoprin vermişti düzenli kullanıyordum. İki gündür bitti alamadım evde coraspin var içsem olur mu sizce
Ben de coraspin kullaniyorum ama yine de doktorunuza sorup o sekilde icmenizde fayda var. Kan sulandiricinin sakasi olmaz. Biz ayni sey deriz biseyler ters giderMerhaba arkadaşlar doktorum gebeliğin başında ecoprin vermişti düzenli kullanıyordum. İki gündür bitti alamadım evde coraspin var içsem olur mu sizce
Yurtdisinda ilk kontrol 9-10. hafta gibi oluyor cunkuNeden bacımsu
kanada ama Avrupa ulkeleri de boyle diye biliyorum. Ilk kontrolde de ultrason olmayacak kalp atisina bakacak baska biseyle doktor diye biliyorum. Ultrasonu jinekolog degil, bu iste uzmanlasmis baska doktor yapacak 11. hafta gibi sanirim. Ultrasonlar icin baskasina gidip jinekologuma ayrica gidecegim diye biliyorum. Ama endokrinologum da var, o zaten hemen kan testlerine yollayip takibe alip aradi. Eger merak ettifim bir sey olursa da jinekologum ile maillesiyoruz.Siz nerede yasiyosunuz?
E diyelimki pozitif gordunuz beta baktiniz aa evet hamileyim dediniz ama dis gebelik oldu. Usg bakilmadi tupte buyudu de buyudu tup bi noktada patladi ic kanama oldunuz. Cok buyuk tazminat acilir devlete ihmalkarligindan nasil oluyor bu?kanada ama Avrupa ulkeleri de boyle diye biliyorum. Ilk kontrolde de ultrason olmayacak kalp atisina bakacak baska biseyle doktor diye biliyorum. Ultrasonu jinekolog degil, bu iste uzmanlasmis baska doktor yapacak 11. hafta gibi sanirim. Ultrasonlar icin baskasina gidip jinekologuma ayrica gidecegim diye biliyorum. Ama endokrinologum da var, o zaten hemen kan testlerine yollayip takibe alip aradi. Eger merak ettifim bir sey olursa da jinekologum ile maillesiyoruz.
Dış gebelikte illa kanama filan oluyor.E diyelimki pozitif gordunuz beta baktiniz aa evet hamileyim dediniz ama dis gebelik oldu. Usg bakilmadi tupte buyudu de buyudu tup bi noktada patladi ic kanama oldunuz. Cok buyuk tazminat acilir devlete ihmalkarligindan nasil oluyor bu?
Sistem bizden farki iki arkdsm kanadada dogurdu oyuzden dogum kismi asiri farkli bizden biliyorum ama bu ilk kontrollerin olmamasi ilginc
Anne sagligini riske atiyo
Yani mutlaka bir noktada belirti veriyordur dış gebelik herhalde. Anne ölümlerinin en düşük olduğu ülkelerden biri Kanada, bir bildikleri vardır. Ağrım olsa mutlaka müdahale edilir ya da kanamam olsa saniyeler içinde doktora ulaşabilirim herhangi bir hastanede. Ama rutin olarak böyle bir kontrolleri yok.E diyelimki pozitif gordunuz beta baktiniz aa evet hamileyim dediniz ama dis gebelik oldu. Usg bakilmadi tupte buyudu de buyudu tup bi noktada patladi ic kanama oldunuz. Cok buyuk tazminat acilir devlete ihmalkarligindan nasil oluyor bu?
Sistem bizden farki iki arkdsm kanadada dogurdu oyuzden dogum kismi asiri farkli bizden biliyorum ama bu ilk kontrollerin olmamasi ilginc
Evet bu durumlarda çok hızlı müdahale var. Hemen alıyorlar acile ve müdahale ediliyor. Çok güzel yanı var sistemlerinin bir ara anlatmak isterim aslında. Aldırmak isteyenler için mesela erkek hiçbir yerinde dahil olamıyor o sürece kadını baskılamaması için, işinde uzman kişilerle görüştürülüyor emin misiniz diye detaylı anlatılıyor her şey. Kadın olmanın, bir bebeğe ev sahipliği yapmanın değerini ve önemini ve kararların size ait olduğunu çünkü bedenin size ait olduğunu çok güzel hissettiriyorlar. Ya da burada konuşulan dna testleri vs hepsi görüntüleme programı kapsamında hizmet olarak var, katılıp katılmamak gönüllülüğe tabi. Ücretsiz.Dış gebelikte illa kanama filan oluyor.
Aceba kanama veya ekstrem durum yoksa mı muayene geç oluyor.
Bana da değişik geldi.
Boş gebelik kimyasal olsa yine kanama olur.
Aynı şeyi düşündüm siz benden önce yazmışsınız ne kadar basite alıyorlarE diyelimki pozitif gordunuz beta baktiniz aa evet hamileyim dediniz ama dis gebelik oldu. Usg bakilmadi tupte buyudu de buyudu tup bi noktada patladi ic kanama oldunuz. Cok buyuk tazminat acilir devlete ihmalkarligindan nasil oluyor bu?
Sanki erkek canımHerkese meraba kızlar bugün kontrol randevum vardı 10+2 yiz normalde ultrasonda 11 haftalık çıktı, cinsiyet tahmini olan varmıdır
Biz burada prenses gibi karsilanmaya okdr alismisiz ki tuhaf geldiYani mutlaka bir noktada belirti veriyordur dış gebelik herhalde. Anne ölümlerinin en düşük olduğu ülkelerden biri Kanada, bir bildikleri vardır. Ağrım olsa mutlaka müdahale edilir ya da kanamam olsa saniyeler içinde doktora ulaşabilirim herhangi bir hastanede. Ama rutin olarak böyle bir kontrolleri yok.
Çok değişik bir sistemleri var cidden çok geç benceYurtdisinda ilk kontrol 9-10. hafta gibi oluyor cunku
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?