- Konu Sahibi sunshine__
-
- #7.441
Canım doktor ne dediKızlar dua edin
Doktor kahverengi lekeye doğum başlamış olabilir dedi
Sırada bekliyorum
Paldur küldür geldim
Vajinadan muayene etti. Polip varmış rahim ağzında o yapmış kanama.Canım doktor ne dedi
ölçer canım ben bugün 12+4 üm ölçtüBir şey soracağım bu rahîm ağzı ölçümü ne zaman yapılıyor benim cumartesi kontrolüm var Allah izin verirse 12+4 olacağız sizce o zaman ölçerler mi
Cuma günü doktora gideceğim hepsini bir bir söyleyeceğim bakalım o ne diyecek sen kabızlık içinde magnezyum verdiler demiştin dimi yine başa döndüm ben hiç birşey fayda etmiyor bugün üçüncü gün bitiyor korkuyorumArkadaşıma magnezyum vermişlerdi
Ama şöyle birşey varmış kilosu olanlar hamilelikte az kilo alıyormuş zayıf olanlar çok alırmış ki ben ilk gebeliğimde 24 kilo almıştımAy kız 62 dediğin ne ki ahahahah benim hiç hayatım boyunca görmediğim rakamlarben direk kapıyı 90 ile açtım
yok bana magnezyum vermediler kabızlık içinCuma günü doktora gideceğim hepsini bir bir söyleyeceğim bakalım o ne diyecek sen kabızlık içinde magnezyum verdiler demiştin dimi yine başa döndüm ben hiç birşey fayda etmiyor bugün üçüncü gün bitiyor korkuyorum
Ne kadar süredir geliyor sende lekelenme kanamalar . Ben de aynısını yaşıyorum onunla yaşamaya almıştım artık :)Benım hep kanamam oluyorşükür ki rengi kahve doktorum normal diyo artık alıştım zaten ikiz bi de daha fazla kanama oluyormuş korkma canım ilk 3 ay kırmızı kanama olmadgı sürece bir problem olmuyor hatta benım kırmızı bıle oldu çok şükür benımleler
Vajinal mi ölçtüG
ölçer canım ben bugün 12+4 üm ölçtü
Benim bi arkadaşım liberal kullandı hiç bir yerinde çatlak yokmuş. Sadece göğüslerinde hafif kılcal damar şeklinde çatlat kalmış . Ama göğüsleri çok şişmişti ve emziremedi birden sönmüştü , belki ondandırBen lierac siparis ettim ama daha gelmedi. Gunde 1 kere surmek yetiyormus.
Onun disinda bio-oil
Ve temiz icerikli weleda var.
Ben lierac ile baslamak istedim begenmezsem weledaya gecmeyi planliyorum
Evet vajinal ölçtüVajinal mi ölçtü
Çok sordum daEvet vajinal ölçtü
Ay benim de öyle bugün ben de detaylıdan çıktım 20 dk uğraştı burun kemiği ölçmek için karnımı çalkaladı sürekli amuda kalkmış dedi doktor değiştirmedi pozisyonunu :) muayeneye ara verdik ben yürüyüş yaptım biraz, öyle ölçebildik :))Kızlar randevudan çıktım, bizim ki inatçı çıktı burnuyla enseyi göstermek istemedi doktor bir 15dk uğraştıkan verdik ikili tarama için. Ense kalınlığı 1.3 çıktı gayet normal her şey inatçılığı hariç dedi
Cinsiyet için bir ay sonra randevu verdi yani 15+6 da öğreneceğim bu beni biraz üzdü
Tuzlu kraker veya beyaz leblebi yedin mi .Buşantım yok dedim kendime nazar verdim kızlar ilaç dışında nasıl geçiyor bu bulantı annem ılık suya veya çaya bol limon sık iç dedi ama var mı başka öneriler
Ah canim, gerilmene hic gerek yok. Ben senelerdir o catallarda 100 den fazla kere vajinel muayene olmusumdur. Bir kere bile canim yanmadi. Rahat ol, belinin asagisini serbest birak.Çok sordum daçok uzun sürüyor mu bir de vajinal çubuğu sokup ekrandan mi bakıyor yoksa kendi gözüyle mi
Bir inatçı dahaAy benim de öyle bugün ben de detaylıdan çıktım 20 dk uğraştı burun kemiği ölçmek için karnımı çalkaladı sürekli amuda kalkmış dedi doktor değiştirmedi pozisyonunu :) muayeneye ara verdik ben yürüyüş yaptım biraz, öyle ölçebildik :))
Rica ederim canım sor tabiiÇok sordum daçok uzun sürüyor mu bir de vajinal çubuğu sokup ekrandan mi bakıyor yoksa kendi gözüyle mi
Şimdi detaylı ultrasonumu anlatan uzunca bir yazı yazdım canım :) aynı anda yazdık sanırım 2 doktora gözüktüm biri kız biri erkek dedi :))Bir inatçı dahayine iyiyim ya benim yürümeme gerek kalmadı. Cinsiyet tahmininde bulundu mu peki? Benim randevum 1 ay sonra ve 15+6 olmuş olacağız başka doktora gitsem mi bilemedim açıkçası
Çok detaylı güzel güzel anlatmışsınız öncellikle teşekkür etmek istiyorumKızlar selamlar
Biraz uzun yazacağım detaylı ultrasona girmemişler için biraz da olsun bilgi verip faydam dokunsun isterim
Bugün 12 haftalık detaylı ultrasona girdim. Normalde bugün 12+1 iken (sat 27.02) 12+4 ölçüldü hep 3 gün ileriden gidiyordu benim. Sat tarihini değiştirdi artık 24.02olarak dikkate alacağız dedi. Doğum 1 Aralık gözüküyor . Ben kasımda olacağını düşünüyorum. Ama gruptakiler ile benzer haftalar olduğumuz için burayı takip edeceğim
Ayın 5 inden beri (9+5) yani 5i de dahil toplamda 19 gündür lekelenmeli kanamalı gebelik geçiriyorum. Hala da çamur gibi lekelenmeler devam ediyor. Ama bebişin gelişiminde sıkıntı yok şükür
Ensesi omurgası burun kemiği gayet iyi çıktı. Kalp atışı da öyle kirli kan , temiz kan akışına baktı. Bebeğin anneden beslenen kan düzeyine baktı o da gayet iyiymiş. Yanlış hatırlamıyorsam omurgada bir sorun oluyorsa down sendromu belirtisi gösterebiliyormuş baya detaylı inceleyip sonradan söylediği için bi sesslik oluyordu o sıra tabi bizim kalpler güm güm tam hatırlamıyorum hangi ölçüm için dediğini ama gayet normal çıktı
Hatta burun kemiğini ölçemedi bebiş amuda kalkmış :) 20 dk uğraştı ölçmek için karnımı çalkaladı bebiş suyun içinde yer değiştirsin diye ama kafayı sokmuş çıkarmadı :) muayeneye ara verdik 20 dk hafif yürüyüş yaptım sonra tekrar girdim öyle ölçebildi.
Bu yukarda söylediklerimin hepsine karından baktı.
Vajinal da baya rahmin her tarafına baktı . Rahim boyumu ölçtü 28 mm çıktı. Doktorum(perinatolog) hep dikiş planlayabiliriz demişti bugüne kadar (leep geçirdiğim için ) bu kontrolde 25 üstü çıktığından ama sınıra da yakın olduğundan 10 gün sonra tekrar çağırdı ölçmek için. Şuan her şey yolunda çok şükür
Toplamda 45 50 dk muayene sürdü. Perinatologum fetal DNA isteyip istemediğimi sordu 35 yaş üstüne muhakkak gerekli olduğunu söyledi ben 31 yaşındayım kontroller de normal olunca özellikle yap diye önermedi ben de yaptırmadım her türlü kabulüm. Sadece ikili test verdim.
Bu arada şıana kadar doktor benden hiç bir tahlil istemedi son 6 ay içinde yaptırdıklarım ile ilerledi. Folik asidi kestik. Lekelenmeler devam ettiği için Protestan günde 2 kez devam. süt yumurta yoğurt sebze meyve protein balık et bakliyat bunların hepsini 1 hafta içinde tüketip tüketmediğimi sordu ve vitamin de vermedi :) sadece 2 hafta sonra d vitamini ve demire başlatacağını söyledi.
Cinsiyet konusuna gelecek olursak :)
Geçtiğimiz hafta 11+5 de lekelenmelerim devam ettiği için başka doktora gözüktüm. O da detaylı baktı aynı şeyleri söyledi ama o doktor cinsiyete hem vajinal hem karından baktı kız dedi . Bu doktorum karından baktı erkek dedi :)) şaştım kaldım :)
16. Hafta kesin belli olurmuş :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?