- 8 Mart 2023
- 41
- 88
- 8
- 28
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #7.461
Kızlar selamlar
Biraz uzun yazacağım detaylı ultrasona girmemişler için biraz da olsun bilgi verip faydam dokunsun isterim
Bugün 12 haftalık detaylı ultrasona girdim. Normalde bugün 12+1 iken (sat 27.02) 12+4 ölçüldü hep 3 gün ileriden gidiyordu benim. Sat tarihini değiştirdi artık 24.02olarak dikkate alacağız dedi. Doğum 1 Aralık gözüküyor . Ben kasımda olacağını düşünüyorum. Ama gruptakiler ile benzer haftalar olduğumuz için burayı takip edeceğim
Ayın 5 inden beri (9+5) yani 5i de dahil toplamda 19 gündür lekelenmeli kanamalı gebelik geçiriyorum. Hala da çamur gibi lekelenmeler devam ediyor. Ama bebişin gelişiminde sıkıntı yok şükür
Ensesi omurgası burun kemiği gayet iyi çıktı. Kalp atışı da öyle kirli kan , temiz kan akışına baktı. Bebeğin anneden beslenen kan düzeyine baktı o da gayet iyiymiş. Yanlış hatırlamıyorsam omurgada bir sorun oluyorsa down sendromu belirtisi gösterebiliyormuş baya detaylı inceleyip sonradan söylediği için bi sesslik oluyordu o sıra tabi bizim kalpler güm güm tam hatırlamıyorum hangi ölçüm için dediğini ama gayet normal çıktı
Hatta burun kemiğini ölçemedi bebiş amuda kalkmış :) 20 dk uğraştı ölçmek için karnımı çalkaladı bebiş suyun içinde yer değiştirsin diye ama kafayı sokmuş çıkarmadı :) muayeneye ara verdik 20 dk hafif yürüyüş yaptım sonra tekrar girdim öyle ölçebildi.
Bu yukarda söylediklerimin hepsine karından baktı.
Vajinal da baya rahmin her tarafına baktı . Rahim boyumu ölçtü 28 mm çıktı. Doktorum(perinatolog) hep dikiş planlayabiliriz demişti bugüne kadar (leep geçirdiğim için ) bu kontrolde 25 üstü çıktığından ama sınıra da yakın olduğundan 10 gün sonra tekrar çağırdı ölçmek için. Şuan her şey yolunda çok şükür
Toplamda 45 50 dk muayene sürdü. Perinatologum fetal DNA isteyip istemediğimi sordu 35 yaş üstüne muhakkak gerekli olduğunu söyledi ben 31 yaşındayım kontroller de normal olunca özellikle yap diye önermedi ben de yaptırmadım her türlü kabulüm. Sadece ikili test verdim.
Bu arada şıana kadar doktor benden hiç bir tahlil istemedi son 6 ay içinde yaptırdıklarım ile ilerledi. Folik asidi kestik. Lekelenmeler devam ettiği için Protestan günde 2 kez devam. süt yumurta yoğurt sebze meyve protein balık et bakliyat bunların hepsini 1 hafta içinde tüketip tüketmediğimi sordu ve vitamin de vermedi :) sadece 2 hafta sonra d vitamini ve demire başlatacağını söyledi.
Cinsiyet konusuna gelecek olursak :)
Geçtiğimiz hafta 11+5 de lekelenmelerim devam ettiği için başka doktora gözüktüm. O da detaylı baktı aynı şeyleri söyledi ama o doktor cinsiyete hem vajinal hem karından baktı kız dedi . Bu doktorum karından baktı erkek dedi :)) şaştım kaldım :)
16. Hafta kesin belli olurmuş :)
Enfeksiyon vardir doktor monurol veya uromisin yazarKızlar 11+1 günlük hamileyim ve idrarımı tutmakta zorlanıyorum bazen yanma da oluyor sizde de var mı böyle bi durum enfeksiyon mu var acaba
Arkadaslarim zamaninda palmers cok kullandi. Ama siyetisyenimin onerisi lierac veya welada. Ben de trendyol yorumlarda lierac cok iyi diye aldim.Benim bi arkadaşım liberal kullandı hiç bir yerinde çatlak yokmuş. Sadece göğüslerinde hafif kılcal damar şeklinde çatlat kalmış . Ama göğüsleri çok şişmişti ve emziremedi birden sönmüştü , belki ondandır
Geçmiş olsun .
Benim doktorum kadın vajinal de hiç ağrı sorunu yaşamadım. Sıkmam kendimi belki ondan belki acı eşiğimle ilgili.
Güvenilir diye onu aldık.
Siz ne kullnacaksınız?
Alternatif ne buldunuz?
Hadi ya.
Ten rengin ne?
Ter yapısı da farklı ya.
Bazı insanlar acı, bazıları ekşi kokar.
Bende ter kokusu hiç sevmem.
Birde burnumun da maşallahı var. Acaip koku alırım.
Benim kv acı kokar. Annem ekşi kokar mesela.
Evet ilk hamileliğim de çok az aldım cidden bakalım bu ne olacakAma şöyle birşey varmış kilosu olanlar hamilelikte az kilo alıyormuş zayıf olanlar çok alırmış ki ben ilk gebeliğimde 24 kilo almıştım
Magnezyum bana verildi tatlım kabızlık yaşıyorum deyince doktorum.Cuma günü doktora gideceğim hepsini bir bir söyleyeceğim bakalım o ne diyecek sen kabızlık içinde magnezyum verdiler demiştin dimi yine başa döndüm ben hiç birşey fayda etmiyor bugün üçüncü gün bitiyor korkuyorum
İdrar yolu enfeksiyonu gibi duruyor tatlım doktorunla konuş bu konuyuKızlar 11+1 günlük hamileyim ve idrarımı tutmakta zorlanıyorum bazen yanma da oluyor sizde de var mı böyle bi durum enfeksiyon mu var acaba
Bende kalçam basenlerim genişledi. Kıllanma varsa da farketmedim. Saçım stabil dökülüyor. Ekstrem durum gözlemedim.Beyazla bugday arasi ten rengim. Kasim filan okdr yokturki monalisa diye dalga geciyolardi microblading yaptirdimyilda 1 kez lazere giderim okdr ama gel gor ki bana bissyler oldu. Bacaklarimda kil cikti ozellikle ustte hayatimda sayilidir aldigim dusun bence tshirt kokuyo hormonlar beni benlikten cikartti. Ve birde deli gibi sacim dokuluyo ama oyle boyle degil
Yanma varsa tahlil verin. Aile hekimine gidin. Bol su içip bol idrara çıkın.Kızlar 11+1 günlük hamileyim ve idrarımı tutmakta zorlanıyorum bazen yanma da oluyor sizde de var mı böyle bi durum enfeksiyon mu var acaba
Anladım canım çok teşekkür ederimRica ederim canım sor tabiibenim her risk oluştuğunda vajinal baktılar. Açıkçası ben de bakmayın demedim sorun olsa bakmazlar diye düşündüm
Vajinal çubuğu sokup ekrandan baktı doktorum . Çok yavaş yavaş ekranda kaydırdı, sanırım tüm rahimimi inceledi. En sonda da boyunu ölçtü toplamda 5 dk falan sürdü sanırım. Sonra diğer kontrollerine karından baktı
Gözün aydın sağlıkla kucağına alıp büyütmek de nasip olsunKızlar selamlar
Biraz uzun yazacağım detaylı ultrasona girmemişler için biraz da olsun bilgi verip faydam dokunsun isterim
Bugün 12 haftalık detaylı ultrasona girdim. Normalde bugün 12+1 iken (sat 27.02) 12+4 ölçüldü hep 3 gün ileriden gidiyordu benim. Sat tarihini değiştirdi artık 24.02olarak dikkate alacağız dedi. Doğum 1 Aralık gözüküyor . Ben kasımda olacağını düşünüyorum. Ama gruptakiler ile benzer haftalar olduğumuz için burayı takip edeceğim
Ayın 5 inden beri (9+5) yani 5i de dahil toplamda 19 gündür lekelenmeli kanamalı gebelik geçiriyorum. Hala da çamur gibi lekelenmeler devam ediyor. Ama bebişin gelişiminde sıkıntı yok şükür
Ensesi omurgası burun kemiği gayet iyi çıktı. Kalp atışı da öyle kirli kan , temiz kan akışına baktı. Bebeğin anneden beslenen kan düzeyine baktı o da gayet iyiymiş. Yanlış hatırlamıyorsam omurgada bir sorun oluyorsa down sendromu belirtisi gösterebiliyormuş baya detaylı inceleyip sonradan söylediği için bi sesslik oluyordu o sıra tabi bizim kalpler güm güm tam hatırlamıyorum hangi ölçüm için dediğini ama gayet normal çıktı
Hatta burun kemiğini ölçemedi bebiş amuda kalkmış :) 20 dk uğraştı ölçmek için karnımı çalkaladı bebiş suyun içinde yer değiştirsin diye ama kafayı sokmuş çıkarmadı :) muayeneye ara verdik 20 dk hafif yürüyüş yaptım sonra tekrar girdim öyle ölçebildi.
Bu yukarda söylediklerimin hepsine karından baktı.
Vajinal da baya rahmin her tarafına baktı . Rahim boyumu ölçtü 28 mm çıktı. Doktorum(perinatolog) hep dikiş planlayabiliriz demişti bugüne kadar (leep geçirdiğim için ) bu kontrolde 25 üstü çıktığından ama sınıra da yakın olduğundan 10 gün sonra tekrar çağırdı ölçmek için. Şuan her şey yolunda çok şükür
Toplamda 45 50 dk muayene sürdü. Perinatologum fetal DNA isteyip istemediğimi sordu 35 yaş üstüne muhakkak gerekli olduğunu söyledi ben 31 yaşındayım kontroller de normal olunca özellikle yap diye önermedi ben de yaptırmadım her türlü kabulüm. Sadece ikili test verdim.
Bu arada şıana kadar doktor benden hiç bir tahlil istemedi son 6 ay içinde yaptırdıklarım ile ilerledi. Folik asidi kestik. Lekelenmeler devam ettiği için Protestan günde 2 kez devam. süt yumurta yoğurt sebze meyve protein balık et bakliyat bunların hepsini 1 hafta içinde tüketip tüketmediğimi sordu ve vitamin de vermedi :) sadece 2 hafta sonra d vitamini ve demire başlatacağını söyledi.
Cinsiyet konusuna gelecek olursak :)
Geçtiğimiz hafta 11+5 de lekelenmelerim devam ettiği için başka doktora gözüktüm. O da detaylı baktı aynı şeyleri söyledi ama o doktor cinsiyete hem vajinal hem karından baktı kız dedi . Bu doktorum karından baktı erkek dedi :)) şaştım kaldım :)
16. Hafta kesin belli olurmuş :)
Benim bir kaybım var ondan ne zaman vajinal ultrason istese hep kötü bir şey oldu psikolojik olarak kafamda ilişki kurdum sanırım yoksa doktor ne derse o tabii kiAh canim, gerilmene hic gerek yok. Ben senelerdir o catallarda 100 den fazla kere vajinel muayene olmusumdur. Bir kere bile canim yanmadi. Rahat ol, belinin asagisini serbest birak.
Asagiya bakmiyor merak etme, cubugu soktuktan sonra hep ekrana bakiyor. Eger ozele gidiyorsan kendini kotu hissetmemen icin isiklari kapatiyor asistan
Bebek hareketini hızlandırmak için ulturasyon öncesi Doktorlar türk kahvesi öneriyor türk kahvesi çikolatadan falan bile hızlı etki ediyormuşAy benim de öyle bugün ben de detaylıdan çıktım 20 dk uğraştı burun kemiği ölçmek için karnımı çalkaladı sürekli amuda kalkmış dedi doktor değiştirmedi pozisyonunu :) muayeneye ara verdik ben yürüyüş yaptım biraz, öyle ölçebildik :))
İkili test 11-14 arası ama doktorum en iyi zaman 12. Haftadır dedi. Hatta normal randevum 13. Haftadayken 12 ye çektiMerhaba öncelikle bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim.
Ben ilçede devlet hast gidiyorum orada ikili test yapılmadığı için farklı bir hastanaye gideceğim son kontrolde sormak aklıma gelmedi şimdi de şehir dışında olduğum için doktora sorma imkanım yok, ikili testi perinotoji bölümü mü yapıyor yoksa kadın doğum polikliniği mi ? Birde bana verdikleri kağıtta 11-14 haftalar arasında perinatoloji bölümüne gidilmesi önerilmiş acaba sizin bu bahsettiğiniz detaylı ultrason ve ikili test ikisi de aynı zamanda perinatoloji bölümünde mi yapılıyor? Yoksa ayrı ayrı farklı bölümlere mi gitmem gerek, bu konuda kafam karıştı açıkçası..
Birde bu bahsettiğim durumlar için 11 hafta 2 günlükken doktora gitsem çok mu erken olur ? Bir sonraki randevu tarihi 13 haftalıkken çıkıyor bende geciktirmek istemiyorum ama erken olur mu bakmazlar mi diye de düşünüyorum. Bu konularda bilgilendirebilir misiniz ya da bilen farklı bir arkadaşım varsa yazarsa çok sevinirim.
Kraker işe yaramadı bende aksine iyice bulandırdı ama beyaz leblebi deneyeyim, teşekkürlerTuzlu kraker veya beyaz leblebi yedin mi .
Tuzlu olan her şey benimde midemi mahvetti tansiyon düşünce yapılan tuzlu ayran hariçKraker işe yaramadı bende aksine iyice bulandırdı ama beyaz leblebi deneyeyim, teşekkürler
Evet hiç guzel kokmuyorParachute kullanirim ben ara ara. Ama ole guzel kokmaz yok yani mavi siseli. Belki aynisidir. Agir kokuyor hatta
Kaç haftalıksın ?Birikeri göbekten mi bahsettidünden bir kare ... Sizce kaç aylığım
Tuzlu ayran denemem lazım çok söylendi zaten çok severimTuzlu olan her şey benimde midemi mahvetti tansiyon düşünce yapılan tuzlu ayran hariçsarı leblebi biraz kesiyor ama inanılmaz mide ağrısı çekmiştim sırtıma vuran prilam azalttı annem kavun ye dedi cidden kavun midemdeki bulantıya yanmaya ağrıya çok iyi geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?