- 20 Temmuz 2022
- 2.124
- 2.028
- 63
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #7.481
Sarı kantaron yagı gebelik için uygun degıl diye okudum canım bi araştır istersenBurda okudum bi karışım onu yapacağım kadın kendi yapmış önerdiği ve uygulayan kişilerde de çatlak hiç olmamış.. hiç kese yapmayın yazmış kese yerine peeling önermiş.. kaşınma sırasında kaşımanın çatlağı ortaya çıkardığını yazmış sakın kaşımayın diye önemle uyarmış.. malzemeleri sayıyorum
Katı kakao yağı
Katı hindistan cevizi yağı
Sarı kantaron yağı
Bunların hepsini aynı ölçüde karıştırıp sabah akşam veya her kaşıntı olduğunda sürün demiş..
Ben sadece kantaron yağı sürüyordum şimdi kakao ve hindistan cevizi yağı aldım bu karışıma başlayacağım
Benim bacaklarım göğüslerim ve göbeğim şişti bile bir aydır sürüyorum vücuduma yağlar kremler
Biz normalde de çayın içine limon atarız küçük bir parça çayın içindeki zararlı maddeleri emerTuzlu ayran denemem lazım çok söylendi zaten çok severimbende dün anne önerisiyle çaya limon sıktım iyi geldi. Kavun deneyeceğim seve seve zaten delisiyimdir
7. Haftda başladı şimdi 10. Haftadayım 11 olcam hala gelıyo ama bende şöyle bişey var ne zaman dısarı cıkıp hareket edersem ya akşamında ya da ertesi gun kanamam oluyor 3 gun yatım hiç kanamam olmuyorNe kadar süredir geliyor sende lekelenme kanamalar . Ben de aynısını yaşıyorum onunla yaşamaya almıştım artık :)
Canım benımde doktorum perinatolog benden her gittiğimde tahlil istıyo nerdeyse idrar kültürü 2 kere istedi troid 2 kere istedi cmv toksoplazma rubella falan istedi daha bir sürü test istediKızlar selamlar
Biraz uzun yazacağım detaylı ultrasona girmemişler için biraz da olsun bilgi verip faydam dokunsun isterim
Bugün 12 haftalık detaylı ultrasona girdim. Normalde bugün 12+1 iken (sat 27.02) 12+4 ölçüldü hep 3 gün ileriden gidiyordu benim. Sat tarihini değiştirdi artık 24.02olarak dikkate alacağız dedi. Doğum 1 Aralık gözüküyor . Ben kasımda olacağını düşünüyorum. Ama gruptakiler ile benzer haftalar olduğumuz için burayı takip edeceğim
Ayın 5 inden beri (9+5) yani 5i de dahil toplamda 19 gündür lekelenmeli kanamalı gebelik geçiriyorum. Hala da çamur gibi lekelenmeler devam ediyor. Ama bebişin gelişiminde sıkıntı yok şükür
Ensesi omurgası burun kemiği gayet iyi çıktı. Kalp atışı da öyle kirli kan , temiz kan akışına baktı. Bebeğin anneden beslenen kan düzeyine baktı o da gayet iyiymiş. Yanlış hatırlamıyorsam omurgada bir sorun oluyorsa down sendromu belirtisi gösterebiliyormuş baya detaylı inceleyip sonradan söylediği için bi sesslik oluyordu o sıra tabi bizim kalpler güm güm tam hatırlamıyorum hangi ölçüm için dediğini ama gayet normal çıktı
Hatta burun kemiğini ölçemedi bebiş amuda kalkmış :) 20 dk uğraştı ölçmek için karnımı çalkaladı bebiş suyun içinde yer değiştirsin diye ama kafayı sokmuş çıkarmadı :) muayeneye ara verdik 20 dk hafif yürüyüş yaptım sonra tekrar girdim öyle ölçebildi.
Bu yukarda söylediklerimin hepsine karından baktı.
Vajinal da baya rahmin her tarafına baktı . Rahim boyumu ölçtü 28 mm çıktı. Doktorum(perinatolog) hep dikiş planlayabiliriz demişti bugüne kadar (leep geçirdiğim için ) bu kontrolde 25 üstü çıktığından ama sınıra da yakın olduğundan 10 gün sonra tekrar çağırdı ölçmek için. Şuan her şey yolunda çok şükür
Toplamda 45 50 dk muayene sürdü. Perinatologum fetal DNA isteyip istemediğimi sordu 35 yaş üstüne muhakkak gerekli olduğunu söyledi ben 31 yaşındayım kontroller de normal olunca özellikle yap diye önermedi ben de yaptırmadım her türlü kabulüm. Sadece ikili test verdim.
Bu arada şıana kadar doktor benden hiç bir tahlil istemedi son 6 ay içinde yaptırdıklarım ile ilerledi. Folik asidi kestik. Lekelenmeler devam ettiği için Protestan günde 2 kez devam. süt yumurta yoğurt sebze meyve protein balık et bakliyat bunların hepsini 1 hafta içinde tüketip tüketmediğimi sordu ve vitamin de vermedi :) sadece 2 hafta sonra d vitamini ve demire başlatacağını söyledi.
Cinsiyet konusuna gelecek olursak :)
Geçtiğimiz hafta 11+5 de lekelenmelerim devam ettiği için başka doktora gözüktüm. O da detaylı baktı aynı şeyleri söyledi ama o doktor cinsiyete hem vajinal hem karından baktı kız dedi . Bu doktorum karından baktı erkek dedi :)) şaştım kaldım :)
16. Hafta kesin belli olurmuş :)
Erken aylarda bebek kucuk oldugundan daha detayli gorebilmek icin vajinal kontrol tercih ediyor bazi doktorlar.Benim bir kaybım var ondan ne zaman vajinal ultrason istese hep kötü bir şey oldu psikolojik olarak kafamda ilişki kurdum sanırım yoksa doktor ne derse o tabii ki
Yanma sorun canım ama idrarımı bende tutamıyorum rahim buyudukce idrar kesesine baskı yapıyor o yuzden zorlanıyoruz ben yarım saatte 1 wc deyım az yapıyorum ama sıkıştırıyo resmen geceleri 4 defa kalkıyorumdur tuvaleteKızlar 11+1 günlük hamileyim ve idrarımı tutmakta zorlanıyorum bazen yanma da oluyor sizde de var mı böyle bi durum enfeksiyon mu var acaba
Benım doktorum da vajinal bakmıyor kesinlikle zorda kalırsam bakarım dedi. Goremediği zamanlarda en net sonuc 8. Haftada başlar o zaman gelirsin demiştiErken aylarda bebek kucuk oldugundan daha detayli gorebilmek icin vajinal kontrol tercih ediyor bazi doktorlar.
Yok acibademin dermatologu kendi hamile diyetisyenim ikisi ayni anda yaniliyo olamaz. Eczanelerde hamileler icin diyince veriliyo. E firma hamileler icin guvenli diyor. Ben okeyim ikna oluyorum
Bu gebeligimde çok şükür 12+1 olduk hiç vajinala gerek kalmadıErken aylarda bebek kucuk oldugundan daha detayli gorebilmek icin vajinal kontrol tercih ediyor bazi doktorlar.
Benimki gecen hafta dahil vajinal bskti ufaklik saklanmisti diye. Bide vajinalin hicbir zarar yokki belirli bi haftaya kdr. Vajina nerede rahim nerede. Ozmn sexde yasak olur mantikenBenım doktorum da vajinal bakmıyor kesinlikle zorda kalırsam bakarım dedi. Goremediği zamanlarda en net sonuc 8. Haftada başlar o zaman gelirsin demişti
Neden oluyormus doktor bir şey söyledi mi7. Haftda başladı şimdi 10. Haftadayım 11 olcam hala gelıyo ama bende şöyle bişey var ne zaman dısarı cıkıp hareket edersem ya akşamında ya da ertesi gun kanamam oluyor 3 gun yatım hiç kanamam olmuyormesela pazar cıktım pazartesi kanamam oldu 3 gundur yatıyorum yok hsonu arkadaslarımla kahvaltıya gitcez kesın kanamam olur
Düşük geçmişi olan çoğu kişi için cinsel birleşme yasak. Benim kendi doktorum da vajinal tercih etmiyorBenimki gecen hafta dahil vajinal bskti ufaklik saklanmisti diye. Bide vajinalin hicbir zarar yokki belirli bi haftaya kdr. Vajina nerede rahim nerede. Ozmn sexde yasak olur mantiken
Benım tüp bebekle oldugu için canım zaten sex yasak ve ben o yuzden perinatologa gidiyorum benım doktorum cok temkinli doktordan doktora degısıyordur tabi ama kesinlikle vajinal bakmıyor zaten bende istemıyorum annem biraz eski kafa onun doneminde karından bakılıyomuş o da baskı kuruyo bana ekstra ama zaten doktorum kesinlikle bakmıyo sadece bebek cok net degıl ultrasonda o acıdan kotuBenimki gecen hafta dahil vajinal bskti ufaklik saklanmisti diye. Bide vajinalin hicbir zarar yokki belirli bi haftaya kdr. Vajina nerede rahim nerede. Ozmn sexde yasak olur mantiken
Yani soyle dedi tüp bebekle hamile kaldıgım için vucudum progestanı salgılamıyo o yuzden progestan azlığı olabılır dıyo 12. Haftadan sonra plesenta salgılamaya başlıcakmış o zaman sular seller gibi salgılanır dedi onu beklıyoruz bi de benım ikiz o da tetıklıyomuş sanırım bebekler saglıklı gelişimleri gunumdende onde o yuzden onemsemıyor doktor haftada bir kalcadan progestan iğne vuruluyorum ilaçlarıma ekstra olarakNeden oluyormus doktor bir şey söyledi mi
Ya zaten düşük olmasa bile coğu kişi hamıleyken cinsel ilişkiyi bırakıyor temkinli olmakta fayda varDüşük geçmişi olan çoğu kişi için cinsel birleşme yasak. Benim kendi doktorum da vajinal tercih etmiyor
Anladım canım inşallah sağlıkla kucağına alırsınYani soyle dedi tüp bebekle hamile kaldıgım için vucudum progestanı salgılamıyo o yuzden progestan azlığı olabılır dıyo 12. Haftadan sonra plesenta salgılamaya başlıcakmış o zaman sular seller gibi salgılanır dedi onu beklıyoruz bi de benım ikiz o da tetıklıyomuş sanırım bebekler saglıklı gelişimleri gunumdende onde o yuzden onemsemıyor doktor haftada bir kalcadan progestan iğne vuruluyorum ilaçlarıma ekstra olarak12. Haftda ilaçlarım bitcek ama onlem amaçlı vajınal progestanı hiç bırakmıcakmışız erken doğumu onluyormuş
Sen acıbademe mi gidiyosun canım kadın doğumda daYok acibademin dermatologu kendi hamile diyetisyenim ikisi ayni anda yaniliyo olamaz. Eczanelerde hamileler icin diyince veriliyo. E firma hamileler icin guvenli diyor. Ben okeyim ikna oluyorum
Bi de yani ozmn ev isi de yapmican hic mi cife camasirsuyuna dokunmuyorz nebilm
İnşallah hepımız alırızAnladım canım inşallah sağlıkla kucağına alırsın
Ben de çok okudum riski yok ama ilişki sonrası kanama yaşayan bir sürü insan olmusYa zaten düşük olmasa bile coğu kişi hamıleyken cinsel ilişkiyi bırakıyor temkinli olmakta fayda var
Yok canım benim normalİnşallah hepımız alırızSenın tüp bebek mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?