- 1 Nisan 2014
- 5.337
- 8.616
- 398
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #83.521
Bu soğukluk meselesi kalıcı birşeyse bence ilk 6 yaş döneminden kaynaklanıyor arada tartışılır barışılır ama derin izler bırakan yaş bebeklik çağları çok korkuyorum öyle olacağız diye bakıyorum genede yemeğini altını üstünü bakımını yapıyorum arada ıyın oynayabiliyorum genede soğuk olcak mı acaba diye düşünüyorum küçüğü biraz daha toparlansa ki oda 2-3 sene sürer en az büyüğe daha çok ilgi vereceğim ama bakıcıya bırakanlarda var aramızda bir yandan onuda dişünğyorum bakıcı ile büyüyen çocuklar ailelerinden kopmuş olmuyor çevremded eçok örneği varBen de anneme karşı soğuk biriyim sebepleri vardır illaki ama babamı ilk defa 2yasinda görmüşüm onu daha çok sevdim hep bize karşı babalık görevlerini yapmak yerine kardeşine anne babasına para kazanmayı tercih etmesine rağmen. İnsan olarak çok iyiydi asla yargılaması tercihlerini kucumsemezdi ve nasihat vermezdi munisti sesi yukselmezdi ama işte baba olarak zayıf kaldı maddi olarak çok iyi olmamız gerekirken önceliği biz olmadık
Güvenli bağlanma 0-1 arası. Diyelimki çocuk 13aylik odada oyun oynadınız sen mutfağa gittin. Arkandan ağladı. Geldin ve seni gördü ağlamayı bıraktı. Bu güvenli baglanmadir. Çünkü güvenli bağlandığı için sakinlesebiliyor. Yok hala ağlıyor hatta niye gittin diye vuruyorsa kaygilidir güvenli baglanamamistir. Duygularını bastıran anne baba çocuğa duygularını ifade etmeyi ogretemez çünkü 7yas öncesi soyut düşünce yoktur rol model alma vardır. Çocuk da bu durumu modeller. Güvenli baglanmada duyguları ifade etme vardır.Bu soğukluk meselesi kalıcı birşeyse bence ilk 6 yaş döneminden kaynaklanıyor arada tartışılır barışılır ama derin izler bırakan yaş bebeklik çağları çok korkuyorum öyle olacağız diye bakıyorum genede yemeğini altını üstünü bakımını yapıyorum arada ıyın oynayabiliyorum genede soğuk olcak mı acaba diye düşünüyorum küçüğü biraz daha toparlansa ki oda 2-3 sene sürer en az büyüğe daha çok ilgi vereceğim ama bakıcıya bırakanlarda var aramızda bir yandan onuda dişünğyorum bakıcı ile büyüyen çocuklar ailelerinden kopmuş olmuyor çevremded eçok örneği var
Herşey 0-1 arasında mıydı yani ne olacak şimdi bizim halimiz ben 0-2 zannediyordumGüvenli bağlanma 0-1 arası. Diyelimki çocuk 13aylik odada oyun oynadınız sen mutfağa gittin. Arkandan ağladı. Geldin ve seni gördü ağlamayı bıraktı. Bu güvenli baglanmadir. Çünkü güvenli bağlandığı için sakinlesebiliyor. Yok hala ağlıyor hatta niye gittin diye vuruyorsa kaygilidir güvenli baglanamamistir. Duygularını bastıran anne baba çocuğa duygularını ifade etmeyi ogretemez çünkü 7yas öncesi soyut düşünce yoktur rol model alma vardır. Çocuk da bu durumu modeller. Güvenli baglanmada duyguları ifade etme vardır.
Peki güvensiz bağlanma nasıldıGüvenli bağlanma 0-1 arası. Diyelimki çocuk 13aylik odada oyun oynadınız sen mutfağa gittin. Arkandan ağladı. Geldin ve seni gördü ağlamayı bıraktı. Bu güvenli baglanmadir. Çünkü güvenli bağlandığı için sakinlesebiliyor. Yok hala ağlıyor hatta niye gittin diye vuruyorsa kaygilidir güvenli baglanamamistir. Duygularını bastıran anne baba çocuğa duygularını ifade etmeyi ogretemez çünkü 7yas öncesi soyut düşünce yoktur rol model alma vardır. Çocuk da bu durumu modeller. Güvenli baglanmada duyguları ifade etme vardır.
Canım tabi ki Adem hocayı ben de dinliyorum ve doğru diyor düzeltilebilir ben küçük bir örnek verdim. Hayır kelimesine gelirsek hayatı risk yoksa hayiri kullanmayın deniliyor. Kızım ateşe yaklaşma gibi. Ben mesela şu ara tek hayır orası yol yola çıkmak yok diyorum.. ativeriyor kendini yola. Kardeş kıskançlığı konusunda bir fikrim yok. Olursa tabiki paylaşırım. 2yas için sana en büyük önerim özerkliğini destekle.birak kapıyı o açmaya çalışıyorsa o açsın tutup cam bardağı firlatacagim gibi kararlarını tabiki desteklemeyiz. İki seçenek sunarsin sunla şu içmek istersin sunla mi gibi. Mesela şu çok yanlış. Köfte yaptın tabağına 4 köfte koydun. Al yavrum ye dedin. Sen onun ne kadar yiyeceğine karar verdin..doğrusu köfteyi masaya koyup tabağını önüne koyduktan sonra ne kadar köfte yiyeceğine onun karar verdi lazım. Sen anne olarak yemegini pişirdim mi evet. 2yas ve sonrası için şuan küçükler ve ben yeme konusunda önüne koyuyorum o yerken bende uzatıyorum istemiyorsa ye diye zorlanıyorum ısrar etmiyorum ha zayıf mi biraz zayıf tam doyuramiyor. Çok ince iş ya insan yetiştirmek elimizden geleni uygulayalım nasipHerşey 0-1 arasında mıydı yani ne olacak şimdi bizim halimiz ben 0-2 zannediyordum
Pedagoji okulu var onu dinliyorum herşey düzeltilebilir diyor belki düzelir umuduyla çabalıyorum dediğin gibi güvenli bağlanma duyguları rahat ifade edebilme iletişim kurabilme yeteneği bunun için ses tonu çok önemliymiş yeni öğrendim onu deniyorum şuan hatta ses tonunun herşeyi çözebileceğinden bahsediyor 2 yaş döneme yaklaşıyoruz bu hayır dediği kendi benliğinin farkına vardı herşeyin kendisine ait olduğunu düşündüğü tamamen zıt davrandığı dönem, bununla ilgili bilgilenmeye çalışıyorum neler önerirsin şuan bizlere ? Şuan hiçbirşeyi yasaklamıyroum hayır yapma demiyorum ki o da bize hayır demesin öğrenmesin bu kelimeleri olumlu yaklaşıyorum bebeğe vuruyor hayır vurma diyince sinirlenebiliyor daha çok yapıyor yada tınlamıyor gel gel sevelim yumuşak yumuşak yap elini diyorum korkuyorum ben 2 yaştan da
Bı kaçınan var anne odadan çıkınca tepki vermiyor girince de vermiyor duygularını beli etmiyor . Bir de tam hatırlayamadımPeki güvensiz bağlanma nasıldı
Ya benimkiler binemez heraldeKızlar scooter alan var mı kız sahilde görünce gidip ayağını koyuyor üstüne. Ama ilk bisikletler var onları görünce hiç merak etmiyor .
Binemezler de alisirlar yavaş yavaşYa benimkiler binemez heralde
Ben aldım cnm , ıkı ayağı ıle üstüne cıkuyor süreyim ıstıyor, balkonda kullanıyor şimdilik , ancak seneye asagı ındırırımKızlar scooter alan var mı kız sahilde görünce gidip ayağını koyuyor üstüne. Ama ilk bisikletler var onları görünce hiç merak etmiyor .
Hangi marka aldın canimBen aldım cnm , ıkı ayağı ıle üstüne cıkuyor süreyim ıstıyor, balkonda kullanıyor şimdilik , ancak seneye asagı ındırırım
Xiaomi aldımHangi marka aldın canim
Bunu önerdi biri daha. Memnun musunXiaomi aldım
Evet cok guzel , ışıklı olması cok dıkkatını çekiyor, özelliklerine youtube da bır vıdeo vardı bakwbılırsın cnmBunu önerdi biri daha. Memnun musun
Benim kızda bundan var. Şimdi oturma yerine oturuyor. Etrafında koruma halkası var. Sonra halka cıkartılıyor. Biraz daha büyüyünce koltuk çıkartılıyor. Aynı sekilde arka esktra tekerlekler falan cıkıyor. Boyu uzatılıp kısaltılıyor. Katlanabiliyor. Hem ışıklı hem sesli. Bu zamanlarda alınıp ilerleyen zamanlarda da kullanılabilecek bir ürün. Tavsiye ederimKızlar scooter alan var mı kız sahilde görünce gidip ayağını koyuyor üstüne. Ama ilk bisikletler var onları görünce hiç merak etmiyor .
Ay bu da çok iyiymiş ilk defa görüyorum ben çok sade bir şey alacağım sihrabinkinden çünkü evde o kadar alan yokki fazladan hiçbir şeyle uğraşmak istemim :/Benim kızda bundan var. Şimdi oturma yerine oturuyor. Etrafında koruma halkası var. Sonra halka cıkartılıyor. Biraz daha büyüyünce koltuk çıkartılıyor. Aynı sekilde arka esktra tekerlekler falan cıkıyor. Boyu uzatılıp kısaltılıyor. Katlanabiliyor. Hem ışıklı hem sesli. Bu zamanlarda alınıp ilerleyen zamanlarda da kullanılabilecek bir ürün. Tavsiye ederim
Bu da cok yer kaplamıyor aslında. Öbürlerinden farkı tekerlek sayısı. Üst tarafı bir de farklı. Genişlik ve uzunluk olarak hemen hemen aynı. Çok hantal bir sey değil yani. Ama tabi ki sen bilirsin kuzum gönlüne göre olsun her seyAy bu da çok iyiymiş ilk defa görüyorum ben çok sade bir şey alacağım sihrabinkinden çünkü evde o kadar alan yokki fazladan hiçbir şeyle uğraşmak istemim :/
Benim kızım in ki de aynıEki Görüntüle 3534259 Eki Görüntüle 3534259
Bizim referans dışı olanlar bunlar. Var mı böyle bir durum olan içimi rahatlatın ay sabaha kadar
Opa ve hepatit yaptırıcam canım ayımız doluncaKızlar 18.ay karma aşıları yaptıran var mı ya da yaptırmayacak olan
Karma aşı dedi hemşire 4asi mi ne öyle seçebiliyor muyuz biri çocuk felci asisi miOpa ve hepatit yaptırıcam canım ayımız dolunca
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?