2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    334
Ben bile zor tahammül ediyorken çocugumu buna mecbur bırakmak ne biliyim amaann çok zor bu işler ya hayırlısı olsun inşallah

Ben bile zor tahammül ediyorken çocugumu buna mecbur bırakmak ne biliyim amaann çok zor bu işler ya hayırlısı olsun inşallah
İstiyorlarsa baksınlar ilaç gibi geliyor onlara annem benim çok yaşlı o haliyle bile nasıl mutlu oluyor kızımla ilgilenirken. Dedem benim canimdi yaa. Dedemin erkek kardeşine Saddam derlerdi. Hep sinirliydi önüne bakarak yürür eller arkada bağlanmış ve hiç konuşmazdı. Aklımda öyle kalmis. Köyün diğer yaşlı ebeleri de öyleydi. Çocukluğumun susleriydi onlar yaa.

Hanımlar merhaba bebeğime dün 18. Ay aşısını yaptırdım. Dünden beri feci huysuz. Calpol kesinlikle içmiyor. Sürekli kucakta durmak istiyor ağlıyor mızmız. Zaten hava çok sıcak hiçbir şey yemiyor. Aynı durumu yaşayan var mı?

Çok şükür biz de olmadı ve çok kaygiliydim icmezler aynen zorla icirdik gerektiğinde kucağında dursun ne yapacaksın annesi bu ona iyi geliyor demek ki.

Benimki de icmiyor fitil kullanıyorum ağrı kesici olarak biz de aynı durumdayız iki gün oldu 72 saatten sonra normale dönecekler yavaş ysvaş

Son düzenleme:
Bizdede olmamıştı, ama şuan dişten perişan haldeyiz gece hiç uymuyor sadece bağırıp ağlıyor çok zorlanıyoruz iki kere veriyorum ben almıyor ama zorla içiriyoruz yoksa başedemiyoruz sabaha kadar bağırıyor diye

Çok şükür aşı evresini atlattık. Bizde de aynı zamanda diş patlıyormuş. Denk geldi üst üste. Geceleri hala biraz mızmızlansa da biraz rahatladı ve bir şeyler yemeye başladı. Büyük kızım diş çıkarırken bir kere bile sızlanmadı. Ama küçük kızımı mahvediyor her diş çıktığında

Ay ne kadar aynıyız. Benim büyük kız hiçbir dişini hissettirmeden çıkarırdı. Oğlum zaten iştahsız ama diş dönemi ekstrem iştah gidiyo ve her dişte istisnasız üsye oluyor

Selam kızlar. Benim kızım hatırlarsınız belki hep çok minik ilerliyordu kiloda ve boyda. Hala öyle. 8.5 kilo, 75 cm. Oturma, emekleme gibi seylerde hep gecikmişti. Şimdi de yürümede gecikiyor. 2 hafta sonra 19 aylık olacak. Hala yürümüyor. Bu arada da biz çocuk nörolojiye gittik. İlk götürdüğümüz doktor baktığı gibi kafası küçük duruyor, mikrosefaliye benziyor bir mr cekelim dedi. O da genel anesteziyle yapılıyormuş bebeklerde. Duyunca ben gunlerce şiddetli baş ağrıları cektim stresten. Takipli olduğu çocuk doktoruna gittim peşine. Mikrosefali nihayetinde daha hamilelikte bile belli olan bir şey. 18 aya kadar her ay sağlıklı çocuğa çocuk doktorunda takip yaptırdım. Doktoruna kızdım götürdük mikrosefaliden süphelendiler mr istediler. Böyle bir şüphe varsa, her ay gelen takipli bebekte siz nasıl anlamazsınız/ yönlendirmezsiniz diye. Çok da üzüldüm, ağladım olabilir mi acaba diye… çocuk doktoru da duyunca cıldırdı. İmkanı yok dedi. Çocuk kafa çapında 30 persentilden gidiyor. Boy ve kiloda en dusuk persentilden giden bir bebek zaten. Kafası ortalamaya göre evet kücük, ama cocukta genel bir minyonluk var. Mikrosefali olamaz. Zaten kafası 3 persentilin altına düşmesi lazım mikrosefali tanımı için. Asla böyle bir durum yok dedi. Başka bir doktora yönlendirdi ve onda da randevu yok. Ben alacağım randevusunu dedi. Doktor izindeymiş, haber bekliyoruz. Mr a da müsade etmedi. Mikrosefali süphesiyle asla anestezi alıp mr çekilmesine gerek yok. Sakın yok yere yaptırma dedi. Biraz rahatladım gene… bu aralıkta da ben çocuğu fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezine götürdüm. Süreci anlattım dedim böyleyken böyle. Ben sizden de görüş istiyorum. Çocuk fizik tedavilik mi, nörolojik mi, bekleme sürecini yapabileceğim bir şey varsa yapalım dedim. 1 saat kadar değerlendirdiler. 2 fizyoterapist, 1 psikolog. Bu cocuğun hiçbir seyi yok. Tedbirli bir çocuk o yüzden gecikmeler yaşıyor ama bu çocuk kesinlikle yürür dediler. 1-2 aya yürümezse getir , şu an en iyisi deniz, kum dediler. Öyle de yapıyoruz. Ama hâlâ yürümüyoruz. Çok stres yapıyorum bir sıkıntı mı var acaba diye. Ben mi görmüyorum, konduramıyorum diye düşünüyorum. Çok stresli bir süreçten geçiyorum. Dua edin bana

Canım inşallah bir sıkıntı çıkmaz sadece süreçleri geç ilerleten bir bebektir mikrosefali sanki bukadaar geç belirlenebilecek bir hastalık değil diye biliyorum sende araştırmışsındır muhakkak başka belirtileride var .
Sana şunu yazmak istedim boy ve kilodan bahsedince; arkadaşımın oğlu benim oğlumdan 3 ay önce doğmuştu geçen ay konuştuk 22 aylık o ve erkek 9 kilo boyuda 78 civarıymış ve yeni adımlamaya başlamış emekleme de yapmadı, arkadşaım da çok endişeleniyordu neden gelişmiyor neden büyümüyor neden yürümüyor vs onada çeşitli hastalıklar sundular nöroloji ye falan gitti galiba tomografi çekildi düzgün bişe diyen olmadı, oda iyi bir doktor buldu sürekli götürdü üç dört ayda toparladı ve toparlamış hali sana yazdığım rakamlar kilosu ve boyı çok daha gerideydi öncede hal ve hareket açısındanda çok gerideydi, neyse bende merak ettim doktor neler dedi diye neler yaptın, çocuğunun bişeyi yok sadece geriden geliyor demiş kan tahlili verdirmiş düzenli ne vitamin vs eksikse takviye vermiş düzenli beslenme listesi vermiş birkaç yapmaları gereken yürümesi için tavsiyeler vermiş onun sayesinde düzelmeye başlamış seninde için rahat olsun inşallah kötü birşey çıkmaz diye yazdım baktım benzerlerini yaşamışsın, peki sen ve eşinin boyu kilosu nasıl minyon musunuz?

Ya bu arada annem benim için de çok küçük bir bebek olduğumu söylüyor bir yaşındayken 4 aylık zannediyorlarmış ki bende hatılıyorum 7 yaşında 13 kilo geliyor dum öğretmenim korkuyla bakıyordu bana annem sokağa çıkarmadı hiçbirzaman biyerime dokunurlar kırılır diye bahsetmiştim hatta aşırı zayıf kısa minyom bir çocukmuşum çokda hastanolduğm için bizimkiler ankaraya kadar götürmüş ozaman beni gitmediğimiz hastane kalmadı her doktor başka birşey söyledi hatta çok abes hastalıklar cinsel yolla bulaşan hastalıklar falan söylemişler yurtdışından ilaç besleyici mama tarzı şeyler getirtiyordu sürekli babam ilkokula başlayınca jimnastik tekvando ya gönderdiler gelişeyim diye ayrıca ben yemekde yemiyordum 18 yaşına kadar beslenme sıfır dşyebilirim 32 kiloydum lisede de en son işte ailemde umudu kesti benden birsüre sonra çok şükür şuan sağlıklıyım bişeyim yok şimdilik ama aileme çok çektirmişim

Evet biz de dediğin gibi benzerlerini yaşıyoruz. Benimki de, her ay misal diyorum min 200 gr mı alması lazım. 200 gr aldı. Hep min olması gerekeni oldu ama hiçbirinde boyda da kiloda da kafa capında da bir gerileme ya da duraksama yaşamadık. Hep minik minik büyüdü. Hep öyleydi yani. Bizler de minyonuz kuzum. 155 ben, 170 eşimin boyu. Ben 55 kiloyum, eşim benden de zayıf 52-53 kilo. Ki öncesinde de ben hep 45-48 kilolarda gezen biriydim doğumdan sonra kalan kilolarla 55 oldum. İkimiz de zayıf, kısa boylu insanlarız. Cocuk doktoru da ondan hep genetik minyonluğu var diyordu. Zaten 2600, 45 cm doğdu. Normal karşılıyordu. Ama bu yürümede gecikme falan olunca çocuğa ayrıntılı kan tahlilleri falan yapıldı. Onlarda da sıkıntı çıkmamış zaten. Onlar da gayet iyi… ah inşallah benimki de yürür. Çok endişeleniyorum

Ah kıyamam. Annenler çok zorlanmıştır dediğin gibi. Ana yüreği işte. Hep korkuyor insan bir sey mi var acaba niye böyle diye. Senelerce uğraşmışlar sizinkiler de bak. Bir de zayıf cocukta da millet de anneyi sucluyor ya. Yazık kadına. Kaç sene çekmiş gerçekten

Canım merhaba öncelikle geçmiş olsun stresini ve kaygını çok iyi anlıyorum. Kendi oğlum ve kızımda yaşadığım bir durum oldu benimde şöyle ki anne karnından beri iki çocuğumunda kafası çok büyük gidiyordu 4 hafta önden doğdular ve yine kafa çapları 97 persentilin üzerindeydi. İkisinde de defalarca makrosefali riski var mı diye detaylıya girdim doğunca tüm pediatristler ultrason istediler ikisinde de. Biri 6.5 biri 1.5 yaşında.
1.5 yaşında olan oğlumun doğduğunda moro refleksinden farklı sıçramaları vardı uykuda eli ve ayakları seğriyordu sürekli. O zaman çocuk nörolojiye istanbula götürmüştüm istersen o nörologun bilgilerinide verebilirim çok iyi bir proftu. Benim oğlan 38 kafa çapıyla doğdu mesela nörplog inanamadı yanlış ölçmüşlerdir dedi ama kendi ölçtüğünde de ayından çok ileriydi. Ama hiçbir sorun çıkmadı nitekim. Babası ve benim kafamda çok büyük iri insanlarız genetik olduğuna kanaat verildi.
Yürümemesi seni endişelendirmiş olabilir ama bazı bebekler gerçekten çok temkinli oluyor. Ortopediye de bir baktırılabilşr bir sıkıntı var mı diye ama hiçbir sorun olmadığını düşünüyorum ergoterapi ya da ftr desteğiyle kısa sürede yürüyecektir diye düşünüyorum ben

Genetiklede alakalıdır diye düşünüyorum çünkü benim annem 160 babamda 163 anca var e benden ne bekliyorsunuz bide zayıflar bende olmuşum 157 kilomda şimdi 54 benimde doğumdan sonra anca bukadar kaldı kilom genetiksel bir durumdur ayrıca kızında senin boylarına ulaşır diye düşünüyorum inşallah çok kısa bir boy değil kadınlar için türkiye standartlarındada
Ya evet travma yaratmışım sanırım şimdi benim oğlumun gidince herşeyini yapar ama asla yemeğini yedirmiyor ben tükendim sana yemek yedireceğim diye ömrüm çürüdü diyor yedirmiyor çocuğuma

Kafa büyüklüğüde dayımın çocuklarında oldu onun çocuklarının hepsinin kafasını çok iri doğdular araştırdılar dediğin gibi onlarada genetik dediler ki şimdi biri doktor oldu biri fizyoterapist cin gibiler sadece irilik var

Aynen canım bazı şeyler genetik eşimde bende çok iriyiz mesela eşim 185 ben 170 boy kafalarımızda büyük bakıyorum aynada :) en son bi doktor öyle demişti kendinize bi aynada bakın sizden nasıl bir şey çıkabilir ne bekliyorsunuz demişti:)

Yemeyen çocuk çok zor ya bir tanede bende var yemin ederim her şey bi yana yememesi bir yana ömrüm boyunca sanırım bu günleri unutmicam inşallah 18 yıl falan sürmez

Anne babaya gerçekten cok sancılı süreçler bunlar. Çok şükür bir sıkıntı çıkmamış. Çok sevindim adınıza. Çocuk doktorunun önerdiği nöroloji doktoru kendi arkadaşıymış. Birebir ben kendim konusup, süreç hakkında bilgilendireceğim. Kendim alakadar olacağım. Sen sadece dediğim tarihte götür. Süreciyle ben ilgilenmek istiyorum dedi kızımın doktoru. Önce bir ona götüreyim, bir sey derlerse ikinci görüş olarak senin bahsettiğin doktora götürürüm olur mu ? Çok teşekkür ederim ilgin alakan için
Çok sağolasın canım benim. İnan su an boyu kaç olur diye hiç endişelenmiyorum. Mikrosefali gibi bir hastalıktan şüphelendikleri için, sağlıklı olsun da kaç olursa olsun düşüncesindeyim. E tabi insan oğlu nankör derler. Şimdi böyle diyorum, 2 gün sonra bakarsın boyundan, kilosundan endişe duyarım. Ama şu an için tek kaygım, tek düşüncem altında ciddi bir hastalık çıkmaması

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…