- 1 Nisan 2014
- 5.337
- 8.616
- 398
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #83.681
Anne babaya göre şekilleniyor birazda dediğin gibi burda kıyas yapmak tehlikeli oluyor , peki şimdi oğlun nasıl iri bir bebek miAynen canım bazı şeyler genetik eşimde bende çok iriyiz mesela eşim 185 ben 170 boy kafalarımızda büyük bakıyorum aynada :) en son bi doktor öyle demişti kendinize bi aynada bakın sizden nasıl bir şey çıkabilir ne bekliyorsunuz demişti:)
Dr Ahmet tahir özcan ismi soyismi çok seçenek yok malum küçük bir şehir orası, senin bulunduğun yerde daha iyileri vardır diye düşünüyorum istanduldamısınAnne babaya gerçekten cok sancılı süreçler bunlar. Çok şükür bir sıkıntı çıkmamış. Çok sevindim adınıza. Çocuk doktorunun önerdiği nöroloji doktoru kendi arkadaşıymış. Birebir ben kendim konusup, süreç hakkında bilgilendireceğim. Kendim alakadar olacağım. Sen sadece dediğim tarihte götür. Süreciyle ben ilgilenmek istiyorum dedi kızımın doktoru. Önce bir ona götüreyim, bir sey derlerse ikinci görüş olarak senin bahsettiğin doktora götürürüm olur mu ? Çok teşekkür ederim ilgin alakan için
Çok sağolasın canım benim. İnan su an boyu kaç olur diye hiç endişelenmiyorum. Mikrosefali gibi bir hastalıktan şüphelendikleri için, sağlıklı olsun da kaç olursa olsun düşüncesindeyim. E tabi insan oğlu nankör derler. Şimdi böyle diyorum, 2 gün sonra bakarsın boyundan, kilosundan endişe duyarım. Ama şu an için tek kaygım, tek düşüncem altında ciddi bir hastalık çıkmaması
Evet canım. Bizim cocuk doktorunun yönlendirdiği doktor da Tekirdağ da. Oraya götüreceğim… mikrosefali diyen doktor da Bursa’daydı. Sehir sehir doktor peşine geziyoruz resmenDr Ahmet tahir özcan ismi soyismi çok seçenek yok malum küçük bir şehir orası, senin bulunduğun yerde daha iyileri vardır diye düşünüyorum istanduldamısın
Osman gönülalı düşünüyor musun peki sonuç alamazsan onuda düşünebilirsin, mikrosefalinin belirtileri var mı ki yaEvet canım. Bizim cocuk doktorunun yönlendirdiği doktor da Tekirdağ da. Oraya götüreceğim… mikrosefali diyen doktor da Bursa’daydı. Sehir sehir doktor peşine geziyoruz resmen
Hayır. Ne görüntü, ne tip, ne persentil, hiçbir sekilde uymuyor… osman hoca normal cocuk doktoru canım. Bana çocuk nöroloji uzmanı lazım. Onda da dediğim gibi kızımın kendi cocuk doktoru ayarlayacak doktor işini. Doktor arayışında değilim o yüzden. Sadece paniğim işteOsman gönülalı düşünüyor musun peki sonuç alamazsan onuda düşünebilirsin, mikrosefalinin belirtileri var mı ki ya
Tabikii çok geçmiş olsun tekrardan canım güzel haberler alacağınızı düşünüyorum ben gönlünü ferah tutAnne babaya gerçekten cok sancılı süreçler bunlar. Çok şükür bir sıkıntı çıkmamış. Çok sevindim adınıza. Çocuk doktorunun önerdiği nöroloji doktoru kendi arkadaşıymış. Birebir ben kendim konusup, süreç hakkında bilgilendireceğim. Kendim alakadar olacağım. Sen sadece dediğim tarihte götür. Süreciyle ben ilgilenmek istiyorum dedi kızımın doktoru. Önce bir ona götüreyim, bir sey derlerse ikinci görüş olarak senin bahsettiğin doktora götürürüm olur mu ? Çok teşekkür ederim ilgin alakan için
Çok sağolasın canım benim. İnan su an boyu kaç olur diye hiç endişelenmiyorum. Mikrosefali gibi bir hastalıktan şüphelendikleri için, sağlıklı olsun da kaç olursa olsun düşüncesindeyim. E tabi insan oğlu nankör derler. Şimdi böyle diyorum, 2 gün sonra bakarsın boyundan, kilosundan endişe duyarım. Ama şu an için tek kaygım, tek düşüncem altında ciddi bir hastalık çıkmaması
Hayır koca kafalı sadece :) yemediği için zayıf ama boyu fena değil 84-85 cm sanırım. 19 aylık oldu. Henüz 18. Ay kontrolüne doktora götürmedim aşı yaparken sağlık ocağında ölçtüler ama onlar hep çok fazla ölçüyo boyu:)Anne babaya göre şekilleniyor birazda dediğin gibi burda kıyas yapmak tehlikeli oluyor , peki şimdi oğlun nasıl iri bir bebek mi
Yinede standartların üzerindeymiş bak maşallah bebişeHayır koca kafalı sadece :) yemediği için zayıf ama boyu fena değil 84-85 cm sanırım. 19 aylık oldu. Henüz 18. Ay kontrolüne doktora götürmedim aşı yaparken sağlık ocağında ölçtüler ama onlar hep çok fazla ölçüyo boyu:)
Kızım daha uzun gidiyordu hala öyle yaşıtlarından baya uzun.
2 yaş sonrası büyüme olayı gene çekiyor diyor doktorlar bakalım nasıl olacak. Kilo çok mühim değil benim için yiyip vitaminlerini alsa bana yeter kzıımda iştahlıdır yer ama zayıf içim rahat vitaminlerini alabildiği için.
Teşekkür ederim canım benim insallahTabikii çok geçmiş olsun tekrardan canım güzel haberler alacağınızı düşünüyorum ben gönlünü ferah tut
Sağolasın kuzum insallah öyle olur. İçimi rahatlattınız biraz da olsa. Teşekkür ederim hepinizeKedili ve Bebeli Lütfen sıkma canını , içini ferah tut. Ben de hastalık vs olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta kızının doğduğu persentilde devam etmiş hatta bir üstü bir altı bile sıkıntı olmaz der doktorumuz. Arkadaşımın bebeği erkek sanırım 78cm ve kilosu 9 civarlarında. Senin kızından da bir kaç ay büyük. Arkadaşların dediği gibi genetik önemli, Minnoş minyon tatlış bir kızın var. Güzel haberlerini bekliyoruz.
İçini ferah tut canım genetiktir. Aynı persentilde ilerliyorsa sorun yok gelişimi normal demek. Yürüme konusunda bazı bebekler çok temkinli. Arkadaşımım oğlu da geç yürüdü ama başlayınca durmadıSelam kızlar. Benim kızım hatırlarsınız belki hep çok minik ilerliyordu kiloda ve boyda. Hala öyle. 8.5 kilo, 75 cm. Oturma, emekleme gibi seylerde hep gecikmişti. Şimdi de yürümede gecikiyor. 2 hafta sonra 19 aylık olacak. Hala yürümüyor. Bu arada da biz çocuk nörolojiye gittik. İlk götürdüğümüz doktor baktığı gibi kafası küçük duruyor, mikrosefaliye benziyor bir mr cekelim dedi. O da genel anesteziyle yapılıyormuş bebeklerde. Duyunca ben gunlerce şiddetli baş ağrıları cektim stresten. Takipli olduğu çocuk doktoruna gittim peşine. Mikrosefali nihayetinde daha hamilelikte bile belli olan bir şey. 18 aya kadar her ay sağlıklı çocuğa çocuk doktorunda takip yaptırdım. Doktoruna kızdım götürdük mikrosefaliden süphelendiler mr istediler. Böyle bir şüphe varsa, her ay gelen takipli bebekte siz nasıl anlamazsınız/ yönlendirmezsiniz diye. Çok da üzüldüm, ağladım olabilir mi acaba diye… çocuk doktoru da duyunca cıldırdı. İmkanı yok dedi. Çocuk kafa çapında 30 persentilden gidiyor. Boy ve kiloda en dusuk persentilden giden bir bebek zaten. Kafası ortalamaya göre evet kücük, ama cocukta genel bir minyonluk var. Mikrosefali olamaz. Zaten kafası 3 persentilin altına düşmesi lazım mikrosefali tanımı için. Asla böyle bir durum yok dedi. Başka bir doktora yönlendirdi ve onda da randevu yok. Ben alacağım randevusunu dedi. Doktor izindeymiş, haber bekliyoruz. Mr a da müsade etmedi. Mikrosefali süphesiyle asla anestezi alıp mr çekilmesine gerek yok. Sakın yok yere yaptırma dedi. Biraz rahatladım gene… bu aralıkta da ben çocuğu fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezine götürdüm. Süreci anlattım dedim böyleyken böyle. Ben sizden de görüş istiyorum. Çocuk fizik tedavilik mi, nörolojik mi, bekleme sürecini yapabileceğim bir şey varsa yapalım dedim. 1 saat kadar değerlendirdiler. 2 fizyoterapist, 1 psikolog. Bu cocuğun hiçbir seyi yok. Tedbirli bir çocuk o yüzden gecikmeler yaşıyor ama bu çocuk kesinlikle yürür dediler. 1-2 aya yürümezse getir , şu an en iyisi deniz, kum dediler. Öyle de yapıyoruz. Ama hâlâ yürümüyoruz. Çok stres yapıyorum bir sıkıntı mı var acaba diye. Ben mi görmüyorum, konduramıyorum diye düşünüyorum. Çok stresli bir süreçten geçiyorum. Dua edin bana
İş yoğunluğundan ve bebenin kudurukluğundan giremiyorum ama özlüyorum ben de burayıNasılsınız hanımlar sizleri özlüyorum
Allah kolaylık versin işe geri dönünce sohbetler de azaldı ister istemezİş yoğunluğundan ve bebenin kudurukluğundan giremiyorum ama özlüyorum ben de burayıkızımı büyütürlen çok destek oldu burası. Sen nasılsın 2 bebeyle hayat nasıl?
Valla yaramaz mı dersen o yaştaki çocuğun yapması gerekenleri yapıyor ama ofiste çok zorluyor beni. Tam keşif döneminde o da haklı. Buna şükür diyorumAllah kolaylık versin işe geri dönünce sohbetler de azaldı ister istemezyaramazmı mı minik kuş
EskidenNilsibel muhakkak yazardı ne zaman girsem görürdüm bir mesajını
Biz yuvarlanıp gidiyoruz şuan, kolay zamanlarıda oluyor ağır geldiği zamanlarda bunada şükür yinede büyük oğlum küçükten daha çok zorluyor sanki akıllı olmasına rağmen oda
Canım telefonu elime alınca otururken görünce ege hemen gelip kendini kaşıttırıyor. Okuyorum ama yazamıyorum bi türlü.Allah kolaylık versin işe geri dönünce sohbetler de azaldı ister istemezyaramazmı mı minik kuş
EskidenNilsibel muhakkak yazardı ne zaman girsem görürdüm bir mesajını
Biz yuvarlanıp gidiyoruz şuan, kolay zamanlarıda oluyor ağır geldiği zamanlarda bunada şükür yinede büyük oğlum küçükten daha çok zorluyor sanki akıllı olmasına rağmen oda
Banada bu dönemler çok zor geliyor keşif içinde kafasına göre hareketler dur desen anlamıyor acaba bir kaç sene sonra rahat ede rmiyizValla yaramaz mı dersen o yaştaki çocuğun yapması gerekenleri yapıyor ama ofiste çok zorluyor beni. Tam keşif döneminde o da haklı. Buna şükür diyorum
Bizdede benzer durumlar teli görünce almak istiyor ama hep kapatıp verdiğim için umudu kesti sanırımCanım telefonu elime alınca otururken görünce ege hemen gelip kendini kaşıttırıyor. Okuyorum ama yazamıyorum bi türlü.
Kendileri oynamaya başlayınca rahat edersin canım. 4’ten sonra çok iyi zaten.Banada bu dönemler çok zor geliyor keşif içinde kafasına göre hareketler dur desen anlamıyor acaba bir kaç sene sonra rahat ede rmiyiz
Ah inşallah kuzum çok teşekkür ederim. Kaslarında da güçsüzlük görmediler. Başta bir olabilir diye söyledi. Ama baktı ki otururken yavasça ve cok kontrollü oturuyor. Bu sekilde oturan bebekte kas gücsüzlüğü olamaz. Kas gücsüzlüğü olan bebekler birden düşer ya da hızlıca oturur, yığılır gibi olur. Oturması çok kontrollü kas problemi de olamaz dediler bize. Ah bakalım inşallah bir şey çıkmaz teşekkür ederim tekrardanİçini ferah tut canım genetiktir. Aynı persentilde ilerliyorsa sorun yok gelişimi normal demek. Yürüme konusunda bazı bebekler çok temkinli. Arkadaşımım oğlu da geç yürüdü ama başlayınca durmadıdağ tepe yürümek istedi. Arkadaşıma oğlunun hem bacak kasları biraz güçsüz hem de bu çocuk tembel dediler vakti gelince yürür yorumu yaptılar şuan ilkokulda canavar gibi. Senin için rahat olması için tabi doktora götür ama Allahın izniyle bir şey çıkmayacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?