2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Hiç bişey vermediler yetkimiz yok diyip eve gönderdiler yani böyle bişey olabilir mi ben mi çok hassas davranıyorum ultrasonla bile bakmadı
Ulturasyon cihazı doktora zimmetli oluyor ve doktor hariç hiç kimsenin açmasına izin verilmiyor. Benim ilk gebeligimde ilçede olduğum için ilçe hastanesine gittim bana da yetkimiz yok bir şey yapamayız vb dedi ebeler Allah'tan acildeki doktor çok iyidi hemen progesten yazdı eve git ayaklarını hafif yukarı uzat yat dedi ve dinlememi söyledi sana da progesteron yazmaları lazim

Öncelikle geçmiş olsun canım. Hemşirenin vajinal muayene edip açılma yok demesi çok gereksiz olmuş. Ne açılması bu haftada zaten . Öyle bir şey olmaz.
Pazartesinden beri yaşıyorum bu durumu ve üstelik pzartesi resmen regli gibi kanamam olmuştu. Pazartesi ve bugün doktora gittim. Bu haftalarda olan kanamalar plasentaya bağlı oluyomuş doktor ultrasonda açıp resmen ders verir gibi gösterdi bugün banq. Bak bu plasenta bu rahim ağzı bu bebek falan diye. Plasenta upuzun bir şey ve oluşmaya başlarken rahim ağzına yakın bir yerde oluşuyormuş ve haftalar ilerledikçede yukarı çıkması gerekiyormuş yukarı çıkarkende rahim ağzına baskı yaptığı için kanama olabiliyormuş herkeste olmasada. Mevcutta bi kanama alnın varsa orayada baskı yaptığından olabilir yani. Ama bu tamamen plasentanın asıl olması gereken yere yerleşmeye çalışmasından kaynaklı. Ve plasentaya bağlı kanamalar kahve leke değilde açık kırmızı şeklinde daha fazla olabilir dedi bana. Dedim ki yatayım mı sürekli hayır kesinlikle normal hayatına devam et sadece ilişki önermiyorum dedi. Progestan verdi ama o da hani illa kullan diye değil elimizde kanama için başka bir ilaç yok ondan dedi. Kesin kanamayı kesicek ya da kanama şuan tehlikeli diye bir durum yokmuş . Bebeğe hiçbir zararı olmayan bir kanama bu dedi.
He bendeki durum böyle her vaka kendine özel ama belki seninde böyledir durumun plasentaya bağlıdır. En kısa sürede bi doktora görünüp içini rahatlat tabii ama kanama illa kötü bir şey ya da progestan kullanmazsam çok tehlikeli gibi düşünme.
Allah korusun düşük durumunda kanama durdurulamaz şekilde ve çok sancılı oluyormuş.

Kendi doktorunu aradın mı? Kan sulandırıcı kullanıyor musun ? Benim kanama olunca doktor kan sulandırıcıyı bıraktırdı ve progestanı ikiye çıkardı. Bence istirahat halinde ol bol sıvı al, kendi doktorun da durumdan haberdar olsun

Kızlar doktorlar cinsiyeti en erken kaçıncı haftada anlar? Bazıları öğrenmiş en kısa zamanda bizde öğreniriz İnş gittikçe heycanlanıyorum

Ben varım canım 12 haftanın içindeyim benim azaldı şükürler olsun endişe etme bu zamanlarda azalması normal bebişler iyi
Ay ins cnm gerckten doktora gideceğim günü bkliyorum bu arada bn ikiz hamileyim biri erkek dedi tabi çok erken ama bakıyorum genelde kız blki diğeri kızdır

Bende mesela kan sulandırıcıyı kesemiyorlar çok tehlikeli bir pıhtılaşma problemim olduğu için. Her gün 0.6 kullanıyorum. İlk gebeliğimde de kanamam olmuştu yine bu haftalarda yine kan sulandırıcıyı kesememiştik sorun olmadı çok şükür.

Kızlar doktorlar cinsiyeti en erken kaçıncı haftada anlar? Bazıları öğrenmiş en kısa zamanda bizde öğreniriz İnş gittikçe heycanlanıyorum
Ben 11 de gitmiştim ilaç yazdırmaya baktı biri erkek dedi cinsiyet partisi yapicaktim tüh dedim sonra gülerek olmayadabilir 16 da netleşir dedi

Bana 10. Haftada çok ısrar ettiğim için kız dedi ama yanılma payı çok yüksek ısrar ettiğin için söyledim dedi:)
Haftaya 2’li test için gidicem sanırım orada bi tık daha belli olur:)

Bir de eğer özel sağlık sigortan var ise sigortanın doktor danışma hattı oluyor orayı da arayıp yönlendirme isteyebilirsin.

Ay inşallah dualarınızı eksik etmeyin, rahim ağzında çok bir açılma yok dedi mecbur bekleyeceğim evde ağrı için de parol taktılar şuan bişey yok
Ağrın normal ağrı mı Hani rahim büyümesi gibi miydi yoksa şiddetli mi
Ay ins cnm gerckten doktora gideceğim günü bkliyorum bu arada bn ikiz hamileyim biri erkek dedi tabi çok erken ama bakıyorum genelde kız blki diğeri kızdır
Oyyy inşallah bi kız bi erkektir ikisinide tadarsın

Bende 11.haftada gideceğim bakalım ne diyecek
Bana ilk kızımda da ilk tahmini 12. Haftada ikili testte söyledi değişebilir desede değişmedi:) ama arkadaşıma önce kız dediler sonra erkek oldu 16. Hafta en net oluyor ama etrafımda şahit olduğum önce kız deniyorsa bir tık sonradan değişme olasılığı diğerine göre fazla:)

Evet diğer düşüğümde sabaha kadar aynı pozisyonda kilitlenip ağladığımı biliyorum acıdan. Bilgi verdiğin için çok teşekkür ederim minnettarım içimi ferahlattın böyle Bi sistem olamaz ya bu kadar basit bişey mi ultrason cihazı yanında baksa zaten görecek küçük değil. Doktoru aradı doktor eve gitsin pazartesi gelsin dedi ilaç verelim mi diyordu pat diye suratına kapadı telefonu. Allah kimseyi düşürmesin gerçekten. Yani vicdan nasıl dayanıyor abartıyor muyum bilmiyorum öyleyse söyleyin ama biz 2 saat orada kaldık yaşlı bir amcayla eşini durumu yok diye kendim evlerine gönderdim, dönüşte yolda gördüğüm bir amcayı arabaya alıp evine bıraktım kendimi övmek için asla söylemiyorum ama ben bunları yaparken bu konuda bilgili ve daha önemlisi sorumluluğu olan insanların ilaç bile söyleme gereği duymadan telefon kapaması bana o kadar saçma geliyor ki... Allah beni öyle insanlardan etmesin

Maalesef devlet hastanesi numara falan verilmedi arayamadım, hayır ilaç kullanmıyorum bu hamileliğimde ilk kez kanama başıma geldi pazartesi gideceğim inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…