- 2 Eylül 2022
- 7.741
- En iyi cevaplar
- 2
- 9.209
- 118
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #8.481
Ulturasyon cihazı doktora zimmetli oluyor ve doktor hariç hiç kimsenin açmasına izin verilmiyor. Benim ilk gebeligimde ilçede olduğum için ilçe hastanesine gittim bana da yetkimiz yok bir şey yapamayız vb dedi ebeler Allah'tan acildeki doktor çok iyidi hemen progesten yazdı eve git ayaklarını hafif yukarı uzat yat dedi ve dinlememi söyledi sana da progesteron yazmaları lazimHiç bişey vermediler yetkimiz yok diyip eve gönderdiler yani böyle bişey olabilir mi ben mi çok hassas davranıyorum ultrasonla bile bakmadı
Öncelikle geçmiş olsun canım. Hemşirenin vajinal muayene edip açılma yok demesi çok gereksiz olmuş. Ne açılması bu haftada zaten . Öyle bir şey olmaz.kızlar acil yardım lazım 2 saat önce falan lavaboda peçeteye kan geldi az böyle ama çok değil acile gittik kan aldılar normal dediler ebe de vajinal baktı açılma kanama yok dedi ultrason falan da bakamam dedi eve gönderdi pazartesi ancak polikliniğe gidebilirim. Bu süreçte ne yapmam lazım tavsiyesi olan var mı ya çok kötüyüm
Kendi doktorunu aradın mı? Kan sulandırıcı kullanıyor musun ? Benim kanama olunca doktor kan sulandırıcıyı bıraktırdı ve progestanı ikiye çıkardı. Bence istirahat halinde ol bol sıvı al, kendi doktorun da durumdan haberdar olsunkızlar acil yardım lazım 2 saat önce falan lavaboda peçeteye kan geldi az böyle ama çok değil acile gittik kan aldılar normal dediler ebe de vajinal baktı açılma kanama yok dedi ultrason falan da bakamam dedi eve gönderdi pazartesi ancak polikliniğe gidebilirim. Bu süreçte ne yapmam lazım tavsiyesi olan var mı ya çok kötüyüm
Ay ins cnm gerckten doktora gideceğim günü bkliyorum bu arada bn ikiz hamileyim biri erkek dedi tabi çok erken amaBen varım canım 12 haftanın içindeyim benim azaldı şükürler olsun endişe etme bu zamanlarda azalması normal bebişler iyi
Bende mesela kan sulandırıcıyı kesemiyorlar çok tehlikeli bir pıhtılaşma problemim olduğu için. Her gün 0.6 kullanıyorum. İlk gebeliğimde de kanamam olmuştu yine bu haftalarda yine kan sulandırıcıyı kesememiştik sorun olmadı çok şükür.Kendi doktorunu aradın mı? Kan sulandırıcı kullanıyor musun ? Benim kanama olunca doktor kan sulandırıcıyı bıraktırdı ve progestanı ikiye çıkardı. Bence istirahat halinde ol bol sıvı al, kendi doktorun da durumdan haberdar olsun
Bana 9+4 de erkek demişti büyük ihtimalle bugün de erkek dediKızlar doktorlar cinsiyeti en erken kaçıncı haftada anlar? Bazıları öğrenmiş en kısa zamanda bizde öğreniriz İnş gittikçe heycanlanıyorum
Ben 11 de gitmiştim ilaç yazdırmaya baktı biri erkek dediKızlar doktorlar cinsiyeti en erken kaçıncı haftada anlar? Bazıları öğrenmiş en kısa zamanda bizde öğreniriz İnş gittikçe heycanlanıyorum
Bana 10. Haftada çok ısrar ettiğim için kız dedi ama yanılma payı çok yüksek ısrar ettiğin için söyledim dedi:)Kızlar doktorlar cinsiyeti en erken kaçıncı haftada anlar? Bazıları öğrenmiş en kısa zamanda bizde öğreniriz İnş gittikçe heycanlanıyorum
Bir de eğer özel sağlık sigortan var ise sigortanın doktor danışma hattı oluyor orayı da arayıp yönlendirme isteyebilirsin.kızlar acil yardım lazım 2 saat önce falan lavaboda peçeteye kan geldi az böyle ama çok değil acile gittik kan aldılar normal dediler ebe de vajinal baktı açılma kanama yok dedi ultrason falan da bakamam dedi eve gönderdi pazartesi ancak polikliniğe gidebilirim. Bu süreçte ne yapmam lazım tavsiyesi olan var mı ya çok kötüyüm
Benimde aynı zamanda başlamıştı çok şükür bebek iyiydi seninkinde iyi endişelenme canım
AA ne kadar erkenden demiş hayırlı olsunBana 9+4 de erkek demişti büyük ihtimalle bugün de erkek dedi
Ağrın normal ağrı mı Hani rahim büyümesi gibi miydi yoksa şiddetli miAy inşallah dualarınızı eksik etmeyin, rahim ağzında çok bir açılma yok dedi mecbur bekleyeceğim evde ağrı için de parol taktılar şuan bişey yok
OyyyAy ins cnm gerckten doktora gideceğim günü bkliyorum bu arada bn ikiz hamileyim biri erkek dedi tabi çok erken amabakıyorum genelde kız blki diğeri kızdır
AA ne kadar erkenden demiş hayırlı olsun
Bende 11.haftada gideceğim bakalım ne diyecekBana 10. Haftada çok ısrar ettiğim için kız dedi ama yanılma payı çok yüksek ısrar ettiğin için söyledim dedi:)
Haftaya 2’li test için gidicem sanırım orada bi tık daha belli olur:)
İnss rabbim once sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsindeAğrın normal ağrı mı Hani rahim büyümesi gibi miydi yoksa şiddetli mi
Oyyyinşallah bi kız bi erkektir ikisinide tadarsın
Bana ilk kızımda da ilk tahmini 12. Haftada ikili testte söyledi değişebilir desede değişmedi:) ama arkadaşıma önce kız dediler sonra erkek oldu 16. Hafta en net oluyor ama etrafımda şahit olduğum önce kız deniyorsa bir tık sonradan değişme olasılığı diğerine göre fazla:)Bende 11.haftada gideceğim bakalım ne diyecek
Amiiiiiinİnss rabbim once sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsinde
Evet diğer düşüğümde sabaha kadar aynı pozisyonda kilitlenip ağladığımı biliyorum acıdan. Bilgi verdiğin için çok teşekkür ederim minnettarım içimi ferahlattınÖncelikle geçmiş olsun canım. Hemşirenin vajinal muayene edip açılma yok demesi çok gereksiz olmuş. Ne açılması bu haftada zaten . Öyle bir şey olmaz.
Pazartesinden beri yaşıyorum bu durumu ve üstelik pzartesi resmen regli gibi kanamam olmuştu. Pazartesi ve bugün doktora gittim. Bu haftalarda olan kanamalar plasentaya bağlı oluyomuş doktor ultrasonda açıp resmen ders verir gibi gösterdi bugün banq. Bak bu plasenta bu rahim ağzı bu bebek falan diye. Plasenta upuzun bir şey ve oluşmaya başlarken rahim ağzına yakın bir yerde oluşuyormuş ve haftalar ilerledikçede yukarı çıkması gerekiyormuş yukarı çıkarkende rahim ağzına baskı yaptığı için kanama olabiliyormuş herkeste olmasada. Mevcutta bi kanama alnın varsa orayada baskı yaptığından olabilir yani. Ama bu tamamen plasentanın asıl olması gereken yere yerleşmeye çalışmasından kaynaklı. Ve plasentaya bağlı kanamalar kahve leke değilde açık kırmızı şeklinde daha fazla olabilir dedi bana. Dedim ki yatayım mı sürekli hayır kesinlikle normal hayatına devam et sadece ilişki önermiyorum dedi. Progestan verdi ama o da hani illa kullan diye değil elimizde kanama için başka bir ilaç yok ondan dedi. Kesin kanamayı kesicek ya da kanama şuan tehlikeli diye bir durum yokmuş . Bebeğe hiçbir zararı olmayan bir kanama bu dedi.
He bendeki durum böyle her vaka kendine özel ama belki seninde böyledir durumun plasentaya bağlıdır. En kısa sürede bi doktora görünüp içini rahatlat tabii ama kanama illa kötü bir şey ya da progestan kullanmazsam çok tehlikeli gibi düşünme.
Allah korusun düşük durumunda kanama durdurulamaz şekilde ve çok sancılı oluyormuş.
Maalesef devlet hastanesi numara falan verilmedi arayamadım, hayır ilaç kullanmıyorum bu hamileliğimde ilk kez kanama başıma geldi pazartesi gideceğim inşallahKendi doktorunu aradın mı? Kan sulandırıcı kullanıyor musun ? Benim kanama olunca doktor kan sulandırıcıyı bıraktırdı ve progestanı ikiye çıkardı. Bence istirahat halinde ol bol sıvı al, kendi doktorun da durumdan haberdar olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?