- 23 Aralık 2022
- 2.149
- 2.709
- 48
- 36
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #8.661
Tam ispatlanmamış ama folik asit eksikliği kaynaklı olabilirmiş.Spina bifida gibi hastalıklara genellikle folik asit eksikliğinden oluyor
Hayır canım doktorum bizzat kendi odasında ki cihazla kendisi bakabileceğini söyledi.Renkli doplerde belli olabilecek birşey yani
Ay yok herşeyin hem kız hem de erkek modeline bakıyorum fikir olsun diye. Ama genelde önüme kız bişileri çıkıyo. Buraya giriyorum ya ebebeğin kız kıyafetleri reklamı geliyo hep. Hiç kız erkek derdim yok yeterli sağlıklı hayırlı olsunBir kere kız eşyası baktıysan demek kiAllah gönlündekini versin inşallah
Benim arkadaşım folik asit midemi bulandırıyor diye kullanmadı 12 ya da 13. Hafta omurgası ve kafatası gelismemisti bebeğin rapor istediler orada direkt folik eksikliği çıktıKızlar araştırdım.
Spina bifida, omurganın gelişimini normal şekilde tamamlayamamasından kaynaklanan ve halk arasında omurga açıklığı olarak da bilinen doğumsal bir hastalıktır.
Spina bifida hamilelik sırasında yapılan kan ve ultrason testleriyle saptanabilir. Bu rahatsızlıkla dünyaya gelen bebekler doğumdan sonra ilk 35 saatin içinde ameliyat edilirse anomalinin neden olduğu kimi sorunlara engel olmak mümkündür.
Spina Bifida Anne Karnında Nasıl Anlaşılır? Gebeliğin 16. ve 18. haftalarında, yani ikinci üç ay içinde üçlü tarama testi yaptırmak ve ultrason çektirmek gerekmektedir. Bu tarama testlerinin sonuçlarına göre %80'e yakın bir oranda tanı konabilmektedir.
Normal ultrason cihazında anlaşılıyor muymuş o zaman ekstra birşey yapmaya gerek yok yani bir anomali görürse doktor bunu söylüyor demek ki bu yüzden bilmiyorduk bunu bizlerHayır canım doktorum bizzat kendi odasında ki cihazla kendisi bakabileceğini söyledi.
Rasgele aldım 500tl gitti unutmuştum bu detayı artık üstüne bir bardak soğuk su içeyimAyy parana yazık yakeşke araştırıp hastanedeki en düzgün doktora gitseydin
Yapay zeka bilecek mi bakalımAy yok herşeyin hem kız hem de erkek modeline bakıyorum fikir olsun diye. Ama genelde önüme kız bişileri çıkıyo. Buraya giriyorum ya ebebeğin kız kıyafetleri reklamı geliyo hep. Hiç kız erkek derdim yok yeterli sağlıklı hayırlı olsun
Renkli ulturasyon vardır bence çünkü özel hastanedeki çoğu doktorun ulturasyonunda b ulturasyon ve doppler var bu hastalık Allah korusun hemen kendi kendine belli ediyorHayır canım doktorum bizzat kendi odasında ki cihazla kendisi bakabileceğini söyledi.
Evet o çok dikkatimi çekti genelde bu haftalarda olmuş. Çok şükür canım çok teşekkür ederim tekrar çok yardımcı oldunuzOh cok sukur boyle gelmis gecmis olsun insallah
Ama ben dahil bi suru kisinin 9. Haftada kanamasi oldu bole bi durum var heralde
İşte biraz değişik geldi nasıl yapacağım bilmiyorum. Doktorum da yan etkisi çok olur ağızdan alırsan dedi en olmadı gece yatmadan iç uykuda olursun dedi ama bakalım mecbur kullanılacakCanım o zaten normalde hap. Ama lekelenme varken vajinal olarak kullanıldığında daha etkili. Benim kanama durduğunda doktor ağızdan alabilirsin dedi. Biraz halsizlik baş dönmesi yapabiliyor o yüzden ağızdan almayı çok şeyapmıyolar
Benim arkadaşımin renkli de bile değil bu siyah beyaz varya orada görülmüş arkadaşım diyor ki ben bile anladım kemik doku gelismemis kafasın açıktaydi diyeRenkli doplerde belli olabilecek birşey yani
Ahh şu merak insana neler yaptırıyor?Rasgele aldım 500tl gitti unutmuştum bu detayı artık üstüne bir bardak soğuk su içeyim
Ben hep ağızdan aldım sabah akşam asiri derecede şişkinlik yapıyordu kabızlık ama psikolojik olarak rahattımİşte biraz değişik geldi nasıl yapacağım bilmiyorum. Doktorum da yan etkisi çok olur ağızdan alırsan dedi en olmadı gece yatmadan iç uykuda olursun dedi ama bakalım mecbur kullanılacak
Aynen yaa yazacam aklımdaYapay zeka bilecek mi bakalımamiiin
Ya bende hiç sevmiyorum normal fitiller gibi de değil yağlı bi ilaç. Ama yapacak bişi yok zamanla alışıyo insan. Bunun bide iğne versiyonu var ama Toto’nun üstüne oturamazsın iğne olursan çok fena. Ben tüp bebekte vuruldum transferden önce başlattılar bide benim onlarda başta tuttular sonra düştüler. Baya vuruldum o iğneleri yani. Totomda bi toto daha çıkmıştı ağrıdan şişlikten oturamıyodum. Ay kadın olmak ne zor yaa valla uğraşıp duruyoruzİşte biraz değişik geldi nasıl yapacağım bilmiyorum. Doktorum da yan etkisi çok olur ağızdan alırsan dedi en olmadı gece yatmadan iç uykuda olursun dedi ama bakalım mecbur kullanılacak
İkili testi bir hafta önce yaptım hala haber yok bekliyorum sonuçları. İkili de cinsiyet anlaşılıyor mu,Ahh şu merak insana neler yaptırıyor?
İkili testte benim çıkmıştı oğlumda
Sen yaptırmadın mı?
Ay çok geçmiş olsun Rabbim birdaha yaşatmasınYa bende hiç sevmiyorum normal fitiller gibi de değil yağlı bi ilaç. Ama yapacak bişi yok zamanla alışıyo insan. Bunun bide iğne versiyonu var ama Toto’nun üstüne oturamazsın iğne olursan çok fena. Ben tüp bebekte vuruldum transferden önce başlattılar bide benim onlarda başta tuttular sonra düştüler. Baya vuruldum o iğneleri yani. Totomda bi toto daha çıkmıştı ağrıdan şişlikten oturamıyodum. Ay kadın olmak ne zor yaa valla uğraşıp duruyoruz
Kan dışında usg de bakıldı bana ya sene 2012İkili testi bir hafta önce yaptım hala haber yok bekliyorum sonuçları. İkili de cinsiyet anlaşılıyor mu,
Anlaşılmıyor canım bana 10 güne sonuc çıkar dedi 27 Mayıs'ta kan verdi sonuç çıkışına 6 Haziran yaxmislarİkili testi bir hafta önce yaptım hala haber yok bekliyorum sonuçları. İkili de cinsiyet anlaşılıyor mu,
Burun ve ense ölçerken bakılıyor ama artık cinsiyet partileri vb derken doktorlar söylemek istemiyor yanılma payı olur diyeKan dışında usg de bakıldı bana ya sene 2012
Şimdi sadece kanda bakılıyor sanırım
11+5 miydi neydi direk erkek dedi perinatolog sonrada hiç değişmedi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?