- Konu Sahibi sunshine__
-
- #8.641
Tahmin yapmadı anca beni kanser etti yolladı bir de düşük tehdidi demez mi ah ahTahmin yaptı mı
Ben de aşırı unutganlastim evi kilitledim anahtarı ayakkabiliktaki ayakkabının içine koymuşumBende fena var unutkanlık ya normalde vardı zaten hamilelikte çoğaldıcinsiyeti erkek çıkarsa anla ki hşssettiklerin gerçek
Amin insallah canım yok araştırmadım daha bakayım bir.Günaydın sende bendensin bende o testleri yaptırmayacağım müdehalelik bir durum söz konusu olmadığı için çaresi olsa anne karnında keşke ama tıp çaresiz.. Allah sağlıklı doğurmayı nasip etsin hepimize İnşallahsırt açıklığı neymiş araştırdın mıı ..
Bu haftalarda cinsiyet tahmini yapıyorlar demek ki yarında benim kontrolüm var bakalım bana ne diyecek
Ya liste araba da aksam atacam sana fotosunuAa evet doğru ümitte
Neye dayanarak demiş bunuTahmin yapmadı anca beni kanser etti yolladı bir de düşük tehdidi demez mi ah ah
Hadi gözün aydınKızlar doktora gittim bugün 12+4.
hiçbir test istemediğimi söyledim. ( down sendromu için)bir kaç seçenek olduğunu anlattı bu durumun tespiti için onun dışında yapılan testlerin de başka bir içeriği olmadığını söyledi. ( gene de doktorunuzla konuşursunuz).
Öyle bir durum varsa da biz müdahale edemeyiz dedi doğurmak veya doğurmamak dışında bir seçeneğiniz yok dedi. İstemediğimi söyledim yazı yazdım buna dair imza attım.
Ense kalınlığı burun kemiğine baktı iyi dedi. Erkeğe benziyor dedi ama 16. Haftayı beklemekte fayda var dedi :)
Hareketliydi çikolata yedim gitmeden.
Rutin kan idrar tahlillerine bakalım dedi.
Yarın ararım dedi.
Ama bunlar dışında birseye bakmadı çok kısa sürdü muayenem zaten.
Beş hafta sonra gel dedi ( bayram giriyor araya çünkü) bebeğin sırt açıklığına bakacam dedi. ( ilk defa duydum bende)
20.21. Haftalarda perinatoloji bölümünü uzmanında ayrıntılı ultrasona gitmelisin dedi. Bu şehirde olan devlet ve özel doktorların adres ve bilgilerini veren bir kağıt verdi.
Folik asit dönemi kapandı.
D vitamini ( reçeteli) ve diğer vitaminler için özel ilaç ( reçetesiz) yazdı.
İlacın adı folanda içinde bir çok vitamin varmış. Doğum olana kadar bunu içmelisin dedi.
Sizlere de faydam olur belki yazmak istedim.
( Türk kahvesi içmeyi unuttum :))
Haber et inşallah güzel haberlerle geleceksinGünaydın sende bendensin bende o testleri yaptırmayacağım müdehalelik bir durum söz konusu olmadığı için çaresi olsa anne karnında keşke ama tıp çaresiz.. Allah sağlıklı doğurmayı nasip etsin hepimize İnşallahsırt açıklığı neymiş araştırdın mıı ..
Bu haftalarda cinsiyet tahmini yapıyorlar demek ki yarında benim kontrolüm var bakalım bana ne diyecek
Aynı özel hastanede başka doktora mi gittin?Öyle dersem numaramı verdim niye aramadın dergörmez inşallah başka doktora gittiğimi
3 müSağlıkla gelsinler en baş istediğimiz o ama insanın gönlünde hep bi taraf ağır basar bende ölüyorum meraktan kız istiyorum çünkü erkek var üç tane
Sormadın mı?Yok demedi tahminde bile bulunmadı
Bir kere kız eşyası baktıysan demek kiay evet erkekler erken hissediliyormuş. Ama benim tahminim kız çünkü önüme boyuna kız bişileri çıkıyo instagramdan daha mı iyi bilcem o benden daha iyi biliyordur
Karın ağrısı için halbuki karnım ağrımıyor bile, kanama alanı da yok bebeğin kalp atışı da var. Demek ki önüne geleni doktor yapıyorlar ey Allah’ım çok güldüm ama başka daha naif biri olsa inansa dediklerine çok kötü bir durumNeye dayanarak demiş bunu
Üç tabi ya iki de eşimden var erkekHadi gözün aydın
Haber et inşallah güzel haberlerle geleceksincinsiyeti de sor mutlaka
Aynı özel hastanede başka doktora mi gittin?
3 mü
Sormadın mı?
Sordum sordum yok dedi bu haftalarda tahmin mi olurmuş dedi azarladı resmenHadi gözün aydın
Haber et inşallah güzel haberlerle geleceksincinsiyeti de sor mutlaka
Aynı özel hastanede başka doktora mi gittin?
3 mü
Sormadın mı?
,Karın ağrısı için halbuki karnım ağrımıyor bile, kanama alanı da yok bebeğin kalp atışı da var. Demek ki önüne geleni doktor yapıyorlar ey Allah’ım çok güldüm ama başka daha naif biri olsa inansa dediklerine çok kötü bir durum
Aynen öyle bunu anlamış oldum uslu uslu 20 haziranı bekleyeceğim,İnsan güvendiği doktordan şaşmamali
Aman boşver canım hiç önemsemeKarın ağrısı için halbuki karnım ağrımıyor bile, kanama alanı da yok bebeğin kalp atışı da var. Demek ki önüne geleni doktor yapıyorlar ey Allah’ım çok güldüm ama başka daha naif biri olsa inansa dediklerine çok kötü bir durum
Tek kârı rapor olduSordum sordum yok dedi bu haftalarda tahmin mi olurmuş dedi azarladı resmen
Başka özel hastaneye gittim
Öyle oldu gerçektenTek kârı rapor oldu
Spina bifida gibi hastalıklara genellikle folik asit eksikliğinden oluyorKızlar araştırdım.
Spina bifida, omurganın gelişimini normal şekilde tamamlayamamasından kaynaklanan ve halk arasında omurga açıklığı olarak da bilinen doğumsal bir hastalıktır.
Spina bifida hamilelik sırasında yapılan kan ve ultrason testleriyle saptanabilir. Bu rahatsızlıkla dünyaya gelen bebekler doğumdan sonra ilk 35 saatin içinde ameliyat edilirse anomalinin neden olduğu kimi sorunlara engel olmak mümkündür.
Spina Bifida Anne Karnında Nasıl Anlaşılır? Gebeliğin 16. ve 18. haftalarında, yani ikinci üç ay içinde üçlü tarama testi yaptırmak ve ultrason çektirmek gerekmektedir. Bu tarama testlerinin sonuçlarına göre %80'e yakın bir oranda tanı konabilmektedir.
Ayy parana yazık yaSordum sordum yok dedi bu haftalarda tahmin mi olurmuş dedi azarladı resmen
Başka özel hastaneye gittim
Renkli doplerde belli olabilecek birşey yaniSpina bifida gibi hastalıklara genellikle folik asit eksikliğinden oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?