- Konu Sahibi sunshine__
-
- #9.441
Detaylı ikili teste girdiğimde yazmıştım aşağıda kendimi alıntıladım :) kan tahlilim ya ertesi ya da 2.gün çıkmıştı.Kızlar ikili tarama testine girenler anlatabilir mi nasıl oluyor, aynı gün sonuçlar çıkıyor mu, burun kemiğini felan anında söylüyor mu sonradan mi çıkıyor kan felan da var kafam karıştı
Kızlar selamlar
Biraz uzun yazacağım detaylı ultrasona girmemişler için biraz da olsun bilgi verip faydam dokunsun isterim
Bugün 12 haftalık detaylı ultrasona girdim. Normalde bugün 12+1 iken (sat 27.02) 12+4 ölçüldü hep 3 gün ileriden gidiyordu benim. Sat tarihini değiştirdi artık 24.02olarak dikkate alacağız dedi. Doğum 1 Aralık gözüküyor . Ben kasımda olacağını düşünüyorum. Ama gruptakiler ile benzer haftalar olduğumuz için burayı takip edeceğim
Ayın 5 inden beri (9+5) yani 5i de dahil toplamda 19 gündür lekelenmeli kanamalı gebelik geçiriyorum. Hala da çamur gibi lekelenmeler devam ediyor. Ama bebişin gelişiminde sıkıntı yok şükür
Ensesi omurgası burun kemiği gayet iyi çıktı. Kalp atışı da öyle kirli kan , temiz kan akışına baktı. Bebeğin anneden beslenen kan düzeyine baktı o da gayet iyiymiş. Yanlış hatırlamıyorsam omurgada bir sorun oluyorsa down sendromu belirtisi gösterebiliyormuş baya detaylı inceleyip sonradan söylediği için bi sesslik oluyordu o sıra tabi bizim kalpler güm güm tam hatırlamıyorum hangi ölçüm için dediğini ama gayet normal çıktı
Hatta burun kemiğini ölçemedi bebiş amuda kalkmış :) 20 dk uğraştı ölçmek için karnımı çalkaladı bebiş suyun içinde yer değiştirsin diye ama kafayı sokmuş çıkarmadı :) muayeneye ara verdik 20 dk hafif yürüyüş yaptım sonra tekrar girdim öyle ölçebildi.
Bu yukarda söylediklerimin hepsine karından baktı.
Vajinal da baya rahmin her tarafına baktı . Rahim boyumu ölçtü 28 mm çıktı. Doktorum(perinatolog) hep dikiş planlayabiliriz demişti bugüne kadar (leep geçirdiğim için ) bu kontrolde 25 üstü çıktığından ama sınıra da yakın olduğundan 10 gün sonra tekrar çağırdı ölçmek için. Şuan her şey yolunda çok şükür
Toplamda 45 50 dk muayene sürdü. Perinatologum fetal DNA isteyip istemediğimi sordu 35 yaş üstüne muhakkak gerekli olduğunu söyledi ben 31 yaşındayım kontroller de normal olunca özellikle yap diye önermedi ben de yaptırmadım her türlü kabulüm. Sadece ikili test verdim.
Bu arada şıana kadar doktor benden hiç bir tahlil istemedi son 6 ay içinde yaptırdıklarım ile ilerledi. Folik asidi kestik. Lekelenmeler devam ettiği için Protestan günde 2 kez devam. süt yumurta yoğurt sebze meyve protein balık et bakliyat bunların hepsini 1 hafta içinde tüketip tüketmediğimi sordu ve vitamin de vermedi :) sadece 2 hafta sonra d vitamini ve demire başlatacağını söyledi.
Cinsiyet konusuna gelecek olursak :)
Geçtiğimiz hafta 11+5 de lekelenmelerim devam ettiği için başka doktora gözüktüm. O da detaylı baktı aynı şeyleri söyledi ama o doktor cinsiyete hem vajinal hem karından baktı kız dedi . Bu doktorum karından baktı erkek dedi :)) şaştım kaldım :)
16. Hafta kesin belli olurmuş :)
Sanırım benden gelen de senin bahsettiğin o dış taraf çünkü tarifinke aynıProgestan çok yağlı bi ilaç yani iğneside hapına. Hapın dışı kapsül ya bu kapsüller mide asidinde çözünmesine göre üretiliyo. Muhtemelen gelen parça gibi şeyler kapsülün dışıdır diye düşünüyorum bendende geliyo çünkü içi sıvı biraz daha. İlk temizlemede de full yağlı bişi geliyo zaten. O yüzden fitil olarak kullanmaktan nefret ediyorum ama yapcak bişi yokprogestanın en kolay versiyonu göbekten iğne ama oda aşırı pahalı devlet karşılamıyo
Ben de 2 gun sonra detaylari konusacagim ama muayeneye gittigim hastane yapiyor orda yaptiracagim. Yani sadece kan alacaklar Sonuc icin amerikaya gidecekmisMerhaba kızlar bugün kontrolüm vardı bebişi gördük tam10+1 haftalığım hareket ediyordu çok tatlıhaftaya nipt test önerdi siz nerelerde yaptırmıştınız o testi?? özellikle hani doğru çıkmazsa tazminat ödüyor diyen biri vardı onu kim söyledi hatırlayamadım umarım mesajımı okuyup bana cevap verirsin güzel anne
Hangi hastaneye gidiyorsun canım benim doktorum bi broşür verdi bunu öneriyorum diye ama biraz araştırmak istiyorum yinedeBen de 2 gun sonra detaylari konusacagim ama muayeneye gittigim hastane yapiyor orda yaptiracagim. Yani sadece kan alacaklar Sonuc icin amerikaya gidecekmis
Canımm ben progestan fitil kullanırken inanılmaz geri akış oluyordu, günde 7-8 günlük ped değiştiriyordum. Sabah, akşam kullanıyordum. Ben uzun süre kullandım sonlara doğru hafif kaşınma yaşadım ama mantar olmadı.Progestan dolayısıyla parçalar geldiğini söyledi bir iki kişi daha bende gözlemledim kendimi kaşıntı vs yok çok şükür sanırım ilaçtan dolayı oluyor. Mantar çok berbat bişey ne oturmak ne kalkmak hiç bir aktivite mümkün değil resmen
Koc universitesi hastanesiHangi hastaneye gidiyorsun canım benim doktorum bi broşür verdi bunu öneriyorum diye ama biraz araştırmak istiyorum yinede
Fiyat bilgisi almışmıydın pekiKoc universitesi hastanesi
Benim o :)Merhaba kızlar bugün kontrolüm vardı bebişi gördük tam10+1 haftalığım hareket ediyordu çok tatlıhaftaya nipt test önerdi siz nerelerde yaptırmıştınız o testi?? özellikle hani doğru çıkmazsa tazminat ödüyor diyen biri vardı onu kim söyledi hatırlayamadım umarım mesajımı okuyup bana cevap verirsin güzel anne
Benim o :)
Eurofins eyaptirdim ben. 50.000euro tazminat veriyorlar. Cinsiyet de ogrenikiyor. Borsurunu atiyorum
Eki Görüntüle 3255864
Aa biz burayı aradık konuştuk hiç bahsetmediler bize böyle bir tazminattanBenim o :)
Eurofins eyaptirdim ben. 50.000euro tazminat veriyorlar. Cinsiyet de ogrenikiyor. Borsurunu atiyorum
Eki Görüntüle 3255864
Kapsamlisina 10.700 tl dedi. Bir de 7-8 bin gibi bir seydi. Kapsamliyi istemisti doktorFiyat bilgisi almışmıydın peki
Ay iyi bari inşallah benim de olmaz şuanlkk iyiyizCanımm ben progestan fitil kullanırken inanılmaz geri akış oluyordu, günde 7-8 günlük ped değiştiriyordum. Sabah, akşam kullanıyordum. Ben uzun süre kullandım sonlara doğru hafif kaşınma yaşadım ama mantar olmadı.
Merhaba ben de 9. Haftaya giriş yaptım ve bugün kahverengi lekelenmem oldu. Kahverengi lekelenme neden olur. Baya panik yaptım.
Ben cok detayciyim ondandir:)Aa biz burayı aradık konuştuk hiç bahsetmediler bize böyle bir tazminattan
Bende geceleri uykuda farketmeden yapıyorum sanırım o kasık acısına uyanıyorum. Sabah geçmiş oluyor.Kızlar gerilmenin bebeğe zarar olur mu? Sanırım fazla abarttım bi anda kasığıma bıçak saplanır gibi oldu çok korktum, şimdi de kasığım ağrıyor bir şey olmaz değil mi
Kanama alanı varsa o dışarı atıyor olabilir plasenta yukarı çıkmaya çalışırken yapıyor olabilir bir çok sebebi var. Ama kesin bilgiyi ultrasonla alabiliyoruz ancak. Benimde yaklaşık 2 haftadır kırmızıyla başlayıp kahverengiye dönen lekelenmelerim var. Benim plasentaya bağlı mesela.Merhaba ben de 9. Haftaya giriş yaptım ve bugün kahverengi lekelenmem oldu. Kahverengi lekelenme neden olur. Baya panik yaptım.
Kasığına bıçak saplanmış gibi oluyo mu peki, çok korktum ya ağlamamak için zor tutuyorum kendimi panik oldumBende geceleri uykuda farketmeden yapıyorum sanırım o kasık acısına uyanıyorum. Sabah geçmiş oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?