2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Şu an İstanbul'dayım, devlette çok memnun kaldığım bir doktora denk gelemedim. Muhakkak var ama denk gelemeyince oradan oraya gezmek yerine özelde gidiyorum artık. Ama doğum için memlekette devleti düşünüyorum(inşallah seyahat yasağım kalkar), çok çok iyi doktorlarımız var. Memlekette bile özele muayeneye giden ne kadar tanıdığım varsa hepsi birkaç senedir doğumu devlette yapıyorlar.

birde paket fiyatta değil ki ben 10 yılda bebek için ne paralar döktüm ondan koyuyor bazen
İşte özel hastane diyince bile cüzdandan paralar gitmeye başlıyor sizin daha zor gerçekten Allah yardımcınız olsun. En olmadı son ayda devlette güzel bir doktor bulup ona geçersiniz

Normalde şuan ben devlete gidiyorum. Devlette herkesin çok sevdiği çok ilgili özelden daha fazla ilgili çok iyi doktor vardı maalesef gitti bende şimdi başka bir doktora gidiyorum ama ne iyi ne kötü kendi de hamile
Benimde devlette iyi bildiğim bi doktor var o olsa giderim ona ama gebe takibi yapmıyor adam maalesef
aynen katılıyorum sadece doğum konusunda muallaktayım yani bilmeyenler için biraz korkutucu bir süreç bide hep şey bahsediyorlar tek kalıyorsun tek sancı çekiyorsun belkide olması gereken budur onuda bilemiyorum

İşte özel hastane diyince bile cüzdandan paralar gitmeye başlıyor sizin daha zor gerçekten Allah yardımcınız olsun. En olmadı son ayda devlette güzel bir doktor bulup ona geçersiniz
araştırmalara başladım bakalım.. olmadı oyle yapıcam son ana kadar buna giderim doğumu devlette yaparım

Ya ben anlatılan kadar yanlıx kalındığını düşünmüyorum açıkçası ölüme terk etmiyorlar ya sonuçta. Çevremde de fazlaca devlette doğum yapan var sadece erken gidildiği zaman suni sancı veriliyormuş o bekleme sancı çekme süresi oymuş. Mesela annem hep sancınızı evde çekin en son sıcak bir banyo yapıp gidin hiç zorlanmazsınız der hamile olanlara. 3 çocuk doğurmuş bir tek bende tecrübesiz olduğundan zorlanmış. Yani suni sancı kısmında da yanına alıyorlar bir kişi bildiğim kadarıyla. Mesela ben staj zamanı bir süre bulundum doğumhaneye girilmesi yasak çünkü malum bebişler çok hassas ama hep hastanın yanına birini alıp sancı sırasında sırtını ovalatırlar, yürüttürürlerdi. Zaten bence de doğumhaneye herkes alınmamalı anne de bebekte çok hassas oluyor o zaman.

Sanırım ben kiloyu fazla alacam sizde durum nedir
Pilavdan ne pirinç ne bulgur tiksindim tatlı midemi bulandırıyor yağlı kızartılmış herşey midemi bulandırıyor. Tek yediğim karbonhidrat patates haşlaması makarna onun dışında hep meyve sebze yemekleri yiyorum o yüzden şimdilik kilo almadım. Ama bundan sonra mide bulantılarım hafiflemeye başladı artık alabilirim muhtemelen inşallah çok almam sağlıklı şekilde de doğururum

Benimde midem bulansa bile yiyorum. Bende aynı şeyleri yiyorum sos bile yapmıyorum ama kilo aldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…