2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Daha önce düşük geçmişiniz var mı benim 5 haftalıkken progestoron değerim 39.77 ydi doktor çok iyi bir değer demişti ama düşük geçmişim olunca ilacı da yazdı sabah akşam olarak 12. Haftam bitince doktora gittim artık kullanmana gerek yok dedi ve cidden yaşam kalitem 3 4 kat iyileşti ilaç çok fazla şişkinlik yorgunluk gaz yapıyordu

Hamilelikte ton balığı haftada 2-3 küçük konserve geçilmedikçe yenilebilir. Her şeyin dozu önemli olan,KESİN YENİLMEMELİ diye bir şey denilmiyor.
Benim diyetisyenim de ton balığı hamilelikte tüketilmemesi gerekiyor dedi. Dip balıkları tüketmeyecegiz demişti

Gözünüz aydın sağlıkla gelsin tatlış kız benim çinde kız çıktı, burdaki arkadaş erkek diye tahmin yaptı bakalım hangisi çıkacak 12+6 da gideceğim bakalım belki cinsiyeti söyler doktor
Benim 2 kızımda da çin takvimi doğru çıkmıştı ama otomatik hesaplama değil yaş ve ay bakılan tablodan bakmıştım 12+3 de doktora sormadan çokta uzun bakmadan bacak arasına bakıp yüzde 90 kız dedi.13 de başka ilde hastalandığım için gittim ben sordum kız dedi direk hayırlısı olsun inşallah

Yaş yıl olarak mı bakılıyor acaba yoksa ay olarak mı

Benim diyetisyenim de ton balığı hamilelikte tüketilmemesi gerekiyor dedi. Dip balıkları tüketmeyecegiz demişti
Türkiye’deki yaklaşımı anlamadım ben. Türkiye’de 3 ay yoga bile yasak diyorlarmış, benim doktoruma egzersize ara vermeli miyim diye sorunca boş gözlerle baktı. Bilmiyorum ben de burdaki bilgileri takip ediyorum, ingilizceniz varsa internette merak ettiğiniz konularla ilgili ingilizce arama yapın. Bilim dili ingilizce sonuçta, en doğru ve güncel bilgilere o şekilde ulaşılıyor açıkçası, tüm makaleler de ingilizce yazılıyor mesela ton balığı evet büyük bir balık ama civa oranı yüksek olmayan bir balık, FDA sınır koyarak yenilmesini öneriyor.

Bence Türkiye'deki yaklaşım çok daha doğru ilk 3 ay hamileliğin en riskli dönemi yoga, hareket vb kısıtlanması da ileriki dönemde annenin psikolojisini korumaya ve bebeği korumaya yönelik tedbirler. Bebeğini kaybeden anne istemsiz olarak dönüp acaba ben mi bir şey yaptım sorgusuna dönüyor ve ciddi tramvalar olarak kalıyor bu tehlikeli süreyi daha sakin bir şekilde geçiren anne hareket anlaminda Allah korusun bebeğini kaybetse bile benimle ilgili bir şey değildi diyebiliyor bu cümle bile insanı rahatlatmaya yetebiliyor. Bunun dışında kanama alanı ilk 3 aylık dönemde daha çok karşımıza çıkıyor ve kanama alanınin rahim tarafindan geri çekilmesi içinde bol bol yatış yapmak gerekiyor. Ton balığı vb diğer konularda da 5 kişiden 2 su bile tavsiye etmezse 9 aylık dönemde tüketmem ton balığı ya da uzmanların hem fikir olmadığı başka bir şey yemezsem benden bir şey eksilmez (aserme hariç)

Yanlis anlamazsaniz siz madem kanada da yasiyosunuz ve bizim doktorlarimizin herseyini elestriyosunuz ozmn kanadada bu tarz bir site varsa orayi takip etmenizi oneririm.
Ben dun aksam yenme mevzsubda tam busekilde yazdim ama anlamissiniz yada anlatamamisim oyuzden bir daha yazayim
Yurtdisindaki ton baliklarinin icerigini bilemem ama turkiyede ki ton baliklari icin doktor ve diyetisyenlerin tavsiyesi icindeki agir metaller yuzunden yenmemesi
Zaten konserve icinde duruyor cogu birkwc markanin farkli sekilde formlari var
Kaldi ki ozellikle hamilelikte mumkun oldugunca kucuk balik tuketilmesi oneriliyor dip baligi olmadigi surece. Cunku cogu balik kendinden kucuklerle besleniyor ve toksik madde riski artiyor
Yoga ve pilatesi soruyorsaniz tup bebekte yapamak tavsiye ediliyor. Eger agri kanama yada baska birsey yoksa aktif spor yapiyor iseniz core antremani disinda antreman turkiyede de oneriliyor. 12. Hafta hic egzergiz yapmayanlar icin hocalari. Kendini koruma siniri. 12. Haftadan sonra dusuk riski yaklasik %90 azaldigi icin
kafanizdan ne geciyor bilmiyorum ama uslubunuz cok rahatsiz edici. Ozellikle buyuk sehirlerdeki arkadaslarimin hak verecegini dusunuyorum cok yuksek seviye ve standartlarda hastane doktor ve vb erisimine sahibiz. Cok sukur…

Neden sürekli Türkiye diyip durdunuz ki? Doktor doktordur. Biz burda şansa yaşamıyoruz tabii ki sağlık hizmetleri alıyoruz. Hamilelikte ilk 3 ay tehlikeli bir zaman ve bunu hepimiz biliyoruz. Bu biraz mantıkla düşünerek bile anlaşılır tutunma evresi çünkü. Valla çocuğum için iyi olacaksa sporda yapmam, balıkta yemem, gerekirse yataktan kalkmam bile. Bunları yapıp sonra bebeğime bişey olduğunda vicdan azabı çekmem hiç değilse. Arkadaşımızın da dediği gibi 2 kişi bile hayır dese benim için de bitmiştir. Ayrıca madem Türk doktorlarına anlam veremiyorsunuz neden bu sitedesiniz? Ayrıca "bilim dili İngilizce doğru bilgiye o şekilde ulaşılabilir" ne kadar saçma bir cümle? Bu ülkede çalışıp çabalayan, işini gerektiği gibi yapan, hastası için en iyisini düşünen yüzlerce hatta binlerce doktor var. Kusura bakmayın ama burada böyle bir uslüpla konuşmak yanlış bir hareket. Ayrıca size emek veren, görevini yapan, hastaları için gerekirse ailesinden uzak kalıp, hasta ve bebeği için çabalayan, yarın birgün çocuğunuzun eğitimi için uğraşacak olan, doktor, öğretmen, hemşire ve aklınıza gelebilecek her türlü meslek grubu için bu şekilde konuşulmaması gerektiği ve en önemlisi "Türkiye vs diğer ülkeler" kıyasının yapılmaması gerektiği ile ilgili İNGİLİZCE makaleler okumanızı öneririm

Ben bilimsel gerçekten bahsediyorum. Psikolojik olarak etkisi tabi ki dediğiniz gibidir ona bir şey diyemiyorum ama bilimsel olarak böyle bir kanıt varsa lütfen paylaşın ben de görmek isterim tek dediğim bu.
Parayı verene her şeyin en iyisi var evet biliyorum. Tüp bebek hakkında bir bilgim yok elbette tartışmayacağım. Her zaman bilim ve bilimsel makaleye dayanan gerçekliğin taraftarıyım, ana dilimde konuşmak için buraya gelmiştim ama pek doğru bir adres olmadı doğrusu çünkü günün sonunda iki farklı ekol arasında kalmak bana da kendimi kötü hissettiriyor:
Neden bozuldunuz anlamadım Türkiye’deki doktorlar da İngilizce makale yazıyor, Türk doktorların daha dün şeker yüklemesi ile ilgili bir makalesini okudum hatta, gayet de iyi yazılmış bir makaleydi?

Bozulmak değil bu neden size bozulayım? Tavrınız ve konuşmalarınız yanlış. Sürekli Türkiye, İngilizce vb şeyler yazmışsınız. Madem okudunuz o zaman neden ingilizce okumanızı öneririm falan diyorsunuz. Bence siz yazınızı bir kez daha gözden geçirin çünkü belli ki pek aklınızda kalmamış. Ayrıca ben olsaydım bebeğimin sağlığı için egzersizden bir süre uzak durmamı, ton vs balıkları bir süre yemememi söyleyen doktora şaşırmaz veya kızmaz aksine bebeğimin sağlığı için soru sorduğumda sizin tabirinizle yüzüme 'boş' bakan doktora kızar, şaşırır ve eleştirirdim.

E çünkü Türk doktorlar da İngilizce makale yazıyorlar onu diyorum ahahaha. Olur hesabını sorarım benim paşamı/prensesimi nasıl hafife alırsınız diyeceğim

Son düzenleme:
Parayı verene iyisi var kısmına katılıyorum. Gercekten Türkiye deki saglik sisteminde inanılmaz bir rant var. Parayı verirsen iyi doktor iyi hastane iyi muamele. Ama paran yoksa afedersiniz devlet hastanesinde kopek gibi muamele, tecrübeyle sabittir.
Yurtdisindaki saglik sistemini daha mantıklı buldum devlet özel ayrımı yok herkese aynı muamele parayla kimse düdügunu calamiyor olması gereken bu. Devlet hastanelerinde surunenler bu derdi bilir anca. Bir an önce Değişmesi umuduyla

Benim Türkiye’de de jinekolog hem arkadaşım hem danıştığım biri var. Olağanüstü bir doktor, muhteşem bir yaklaşımı var ama tabi ki özel... Öyle bir üstüme atladılar ki ben sanki nefret ediyorum Türkiye’den ve doktorlardan ve aşağılamaya çalışıyorum. Alakası yok burada bir şey okuyorum, inanıyorum ve etkileniyorum, bilimsel kaynak bakıyorum ve bulamıyorum sonra. Beni özellikle hamileliğimin en başında kötü etkilemişti bu durum ha çözümü nedir? Buraya bakmamak. Devlet hastanesinde de eminim vardır sizinle layıkı ile ilgilenecek biri internetten baktınız mı? Benim şöyle olumsuz deneyimim olmuştu, doktordan randevu alıp gidiyorum kendisi değil asistanı var, adamı göremiyorum bile. Ama iyi doktorlar var mezun olduğu okula, uzmanlığı yaptığı yere vs bakmaya çalışın ama insanlık kısmı başka bir şey tabi.

Ben devlet hastanesinde köpek gibi davranılıyor özelde para verince iyi muamele görülüyor kısmına asla katılmıyorum ya. Özelde de hastaneden hastaneye değişiyor devlette de. Hatta hastaneyi bırakalım bu doktordan doktora değişen bir şey. İstanbul’da yaşıyorum geçen gün ağır hastalandım ve Başakşehir çam sakura ya gittim. Acili aşırı disiplinli, düzenliydi. Tertemiz bir hastane ve herkes de çok ilgiliydi. Bence bu tür şeyler genellenmemeli. Özelde para verip birçok sorun yaşayan kişiler de var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…