- Konu Sahibi sunshine__
-
- #9.741
Aa bak onu da karıştırdım , gebelikte elektrik süpürgesine fön makinesi hatta bulaşık makinesi diyen ben bunu karıştırmasam ayıp ederim kendime :))Folik asit değil progesteron
Aa bak onu da karıştırdım , gebelikte elektrik süpürgesine fön makinesi hatta bulaşık makinesi diyen ben bunu karıştırmasam ayıp ederim kendime :))
Pardon üstteki yazıyı bana alıntıladın sandım da cevap verdimFolik asit değil progesteron
Ultrason öncesi Türk kahvesi içen okudum hareketlendirmek için . Belki o olabilir :)Kızlar bu sefer kendimi sormicam kuzenim 14 hafta hala cinsiyet öğreemediler çocuk ultrasonu anlıyor mu napıyor bilmiyoruzhareket ettirmek için var mı bir öneri falan
Denesin o zaman yoksa asla hareket etmiyorUltrason öncesi Türk kahvesi içen okudum hareketlendirmek için . Belki o olabilir :)
Prolutonu ben 1 kere kanamada vuruldum. Kanamayi kesti arastirdigimi paylasmistim tekrar paylasiymArkadaşlar progestan ve proluton depot kullanıyorum. İğne hakkında biraz önce Amerika'daki toplandigina dair bazı yorumlar gördüm. Bana ilk gebeligimde de vermişlerdi hani çocuğum da gayet sağlıklı ama yine de bu toplatma mevzusu canımı sıktı. Aranızda kullananiniz var mı?
Ayrıca progestan ztn dogal icerikli onda hic bi sıkıntı yokArkadaşlar progestan ve proluton depot kullanıyorum. İğne hakkında biraz önce Amerika'daki toplandigina dair bazı yorumlar gördüm. Bana ilk gebeligimde de vermişlerdi hani çocuğum da gayet sağlıklı ama yine de bu toplatma mevzusu canımı sıktı. Aranızda kullananiniz var mı?
Teşekkür ederim yanıtınız için. Bir yerde etkisiz diye gördüm başka yerde ilk trimesterde zeka üzerinde negatif etki gibi birseyler yazmışlar açıkçası o canımı sıktı. Etkisiz olduğu içinse yalnızca problem değil tabiki kötü bir etkisi olmasindansa.Prolutonu ben 1 kere kanamada vuruldum. Kanamayi kesti arastirdigimi paylasmistim tekrar paylasiym
Prolutonu hic arastirmamistim ama smdi yine yazilinca amerikada neyin neden yasaklandigina baktim.
Makena adi altindaymis ve premature dogumlari azaltmadigi tekrarlanan erken dogumlarda riski asaltmadigi dogumdan sonra bebegin sagliginda iyilestirici etkisi gorunmedigi ibaresi ile 2019da acilan dava 2023 mart ayinda kaldirilmis herhangi bir yan etki degil etkisi gorunmedigi icin yaziyor fda nin sayfasinda
Amerikada bu ilac erken dogumu onlemek icin son trimesterde daha cok oneriliyormus
Tuekiyede ozellikle ilk trimesterde dusuk onleyici olarak kullaniliyor
Asagida linkleri birakicam ayrica
Diyecegim o ki arkdslar doktorunuz veriyorsa kar/zarar iliskisine gore veriyor butun ilaclari
Ayrica proluton ile progesreron cok farkli ozellikle tup bebek anneleri icin progesteron corpus luteumdan salgilanma olmadigi icin cokcok onemli
Makena (hydroxyprogesterone caproate injection) Information.
Ben tupbebekle hamile kaldim oyuzden bizim grupta da cok kanama oldu cok progestan depot fln kullanan oldu. Dusecek bebek asla durmuyo dusuyo ama kanama alani fln varsa kesiyorTeşekkür ederim yanıtınız için. Bir yerde etkisiz diye gördüm başka yerde ilk trimesterde zeka üzerinde negatif etki gibi birseyler yazmışlar açıkçası o canımı sıktı. Etkisiz olduğu içinse yalnızca problem değil tabiki kötü bir etkisi olmasindansa.
benim mude kazıntim devam ediyor 13. hsgta :/Ya kizlar mide bulantim olmamisti benim ama ani gecmeyen mide kazinmalarim 12. Haftayla beraber birden kayboldu. Demekki gercekten benim kazinma, acikma sandigim da aslinda bir tur mide rahatsizligiymis :) bu donemi 1 kg ile ucuz atlattigimi dusunuyorum. Darisi ilk trimester sıkıntılarindan muzdarip olanlarin basina
Ya kizlar mide bulantim olmamisti benim ama ani gecmeyen mide kazinmalarim 12. Haftayla beraber birden kayboldu. Demekki gercekten benim kazinma, acikma sandigim da aslinda bir tur mide rahatsizligiymis :) bu donemi 1 kg ile ucuz atlattigimi dusunuyorum. Darisi ilk trimester sıkıntılarindan muzdarip olanlarin basina
Benim de devam ediyor özellikle sabahları 14.haftabenim mude kazıntim devam ediyor 13. hsgta :/
kazintiyi bastirmak icin yedigim pogacalar simitler ekmekler pekiBenim de devam ediyor özellikle sabahları 14.hafta
Özele gitme sebebimiz iyi doktor muamelesi değil tatlım çalışan insanlar olarak randevu bulma sorunumuz istediğimiz her zaman kurumumuzdan izin alamamamız, doktor günlerini özellikle tatil olduğumuz dönemlere denk getirmeye çalışmamız, cumartesi günü öğlene kadar çalışan özel hastaneler avantajımıZ vb.Türkiye de sokağa çıkın orta halli bir semtte 10 kişiye sorun 9u devlet hastanesini mi özeli mi tercih eder muamele olarak bence özeli. Kendimi bildim bileli hastalıklarımdan dolayı hastanelerdeyim ve inanın doktorların önünde el pençe duruyoruz ama yine de insan gibi muamele göremiyoruz. Geçen gün bebegim icin kontrole gittim ultrasondan baktı doktor beyimiz bir açıklama yapma gereği bile duymadı demedi ya iyi yada kotu birsey. Ben kendim sordum en sonunda iyi mi diye iyi dedi bu kadar. Bu mu mükemmel sağlık hizmeti? Desen ki çok bir yoğunluk var başı kalabalık o da yok benden başka bekleyen bir elin parmağını geçmez. Gittiğim diğer doktorlardan inanın ki bundan farklı değildi. Tabi ki bu insanlıkla da alakalı ama devlette hep böyle doktorlar olup özelde istediğin soruyu sorup cevabını alabildiğin doktorlar bulabilmen tesadüf mü? Devlet hastaneleri çok iyise madem bu forumdaki 10 kişiden 9 u neden özel takipli o zaman?
Peki tatlım sizin bu yurt dışı ülkeler bizim bu doktorları almak için neden taklalar atıyor acabaE çünkü Türk doktorlar da İngilizce makale yazıyorlar onu diyorum ahahaha. Olur hesabını sorarım benim paşamı/prensesimi nasıl hafife alırsınız diyeceğim
Üzülme bebeğim kendi aramızda konuşuyoruz. Zaten konuyu soran sen olduğun için değil bu ton balığı elbet çıkacaktı denizin diplerindenBu arada ortaya yazdım konudan da rahatsız oldum açıkçası yani. Ve bence kapansın bu konu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?