2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Kızlar bu sefer kendimi sormicam kuzenim 14 hafta hala cinsiyet öğreemediler çocuk ultrasonu anlıyor mu napıyor bilmiyoruz hareket ettirmek için var mı bir öneri falan
Ultrason öncesi Türk kahvesi içen okudum hareketlendirmek için . Belki o olabilir :)

Merhaba kızlar, dünden beri yoktum bir gireyim dedim yemin ederim gerildim.
Kanada’yı bilemem ama ben Fransa da doğup büyüdüm ve 2 senedir Türkiye’deyim. Size şöyle söyliyeyim, ne burayı orayla ne orayı burayla kıyaslamak çok yanlış her yerde iyi ve kötü yanlar var çünkü. Yurtdışında beğenmedim veya beğendiğim çok şey var aynı Türkiye’de ki gibi yani her yer dört dörtlük olamaz.
Boşuna kendinizi germeye değmez, herkes kendi doktoruna sorsun yemek isteyen yesin, yemek istemeyen yemesin takılmayın böyle şeylere

Arkadaşlar progestan ve proluton depot kullanıyorum. İğne hakkında biraz önce Amerika'daki toplandigina dair bazı yorumlar gördüm. Bana ilk gebeligimde de vermişlerdi hani çocuğum da gayet sağlıklı ama yine de bu toplatma mevzusu canımı sıktı. Aranızda kullananiniz var mı?

Prolutonu ben 1 kere kanamada vuruldum. Kanamayi kesti arastirdigimi paylasmistim tekrar paylasiym

Prolutonu hic arastirmamistim ama smdi yine yazilinca amerikada neyin neden yasaklandigina baktim.
Makena adi altindaymis ve premature dogumlari azaltmadigi tekrarlanan erken dogumlarda riski asaltmadigi dogumdan sonra bebegin sagliginda iyilestirici etkisi gorunmedigi ibaresi ile 2019da acilan dava 2023 mart ayinda kaldirilmis herhangi bir yan etki degil etkisi gorunmedigi icin yaziyor fda nin sayfasinda
Amerikada bu ilac erken dogumu onlemek icin son trimesterde daha cok oneriliyormus
Tuekiyede ozellikle ilk trimesterde dusuk onleyici olarak kullaniliyor
Asagida linkleri birakicam ayrica
Diyecegim o ki arkdslar doktorunuz veriyorsa kar/zarar iliskisine gore veriyor butun ilaclari
Ayrica proluton ile progesreron cok farkli ozellikle tup bebek anneleri icin progesteron corpus luteumdan salgilanma olmadigi icin cokcok onemli

Makena (hydroxyprogesterone caproate injection) Information.

Ayrıca progestan ztn dogal icerikli onda hic bi sıkıntı yok
Depotta sentetik oyuzden tartisiliyor ama bizde yani TURKİYEDE ilk trimesterda daha cok kullanilio doktorunuz verdiyse kullanmaniz daha faydalidir

Teşekkür ederim yanıtınız için. Bir yerde etkisiz diye gördüm başka yerde ilk trimesterde zeka üzerinde negatif etki gibi birseyler yazmışlar açıkçası o canımı sıktı. Etkisiz olduğu içinse yalnızca problem değil tabiki kötü bir etkisi olmasindansa.

Ben tupbebekle hamile kaldim oyuzden bizim grupta da cok kanama oldu cok progestan depot fln kullanan oldu. Dusecek bebek asla durmuyo dusuyo ama kanama alani fln varsa kesiyor

Ya kizlar mide bulantim olmamisti benim ama ani gecmeyen mide kazinmalarim 12. Haftayla beraber birden kayboldu. Demekki gercekten benim kazinma, acikma sandigim da aslinda bir tur mide rahatsizligiymis :) bu donemi 1 kg ile ucuz atlattigimi dusunuyorum. Darisi ilk trimester sıkıntılarindan muzdarip olanlarin basina

benim mude kazıntim devam ediyor 13. hsgta :/

benim mude kazıntim devam ediyor 13. hsgta :/
Benim de devam ediyor özellikle sabahları 14.hafta

Özele gitme sebebimiz iyi doktor muamelesi değil tatlım çalışan insanlar olarak randevu bulma sorunumuz istediğimiz her zaman kurumumuzdan izin alamamamız, doktor günlerini özellikle tatil olduğumuz dönemlere denk getirmeye çalışmamız, cumartesi günü öğlene kadar çalışan özel hastaneler avantajımıZ vb.
Eskişehir de yaşıyorum şehir hastanesin de muhteşem bir kadın doğum bölümü var mesela.
Harika doktorlar var.
Ve doğumda özel oda veriliyor.
Eltim yaptı bir daha olsa bir daha yaparım diyor doğum orada.
Doktorların inanın kişilik özellikleri, kültürel bakışları, psikolojik sağlıkları herseyi o kadar önemli ki.
Özelde de, devlette de kendini gerçekleştirememiş o kadar doktor var ki.
Allah iyilerle karşılaştırsın

E çünkü Türk doktorlar da İngilizce makale yazıyorlar onu diyorum ahahaha. Olur hesabını sorarım benim paşamı/prensesimi nasıl hafife alırsınız diyeceğim
Peki tatlım sizin bu yurt dışı ülkeler bizim bu doktorları almak için neden taklalar atıyor acaba İngilizce makale yazabildiği için mi sadece?
Bak ben senin düşüncene saygı duyuyorum.
Ama orada ki doktorlar biraz rahat.
Çünkü toplumda rahat.
Yani kültürel değerler doktorların düşüncelerini etkiler.
Ama bu topraklar da Anadolu kadını profili var.
Karnımız da ki bebeğe birsey olacak diye pimpirikleniriz biz.
Belki haddinden fazla yaparız bunu.
En ufak zararı olabilecek hersey bizde yasaktır.
Biz böyle yaparsak doğru olduğuna inanırız. Doktorlarımız yeme diyorsa yemeyiz,içmeyiz.
Psikolojik bir rahatlama ister bedenimiz, zihnimiz, ruhumuz.
Biz Atatürk 'ün "Beni Türk Hekimlerine Emanet Edin" dediği toplumuz.
Biz inanıyoruz yemiyoruz.

Bu arada ortaya yazdım konudan da rahatsız oldum açıkçası yani. Ve bence kapansın bu konu.
Üzülme bebeğim kendi aramızda konuşuyoruz. Zaten konuyu soran sen olduğun için değil bu ton balığı elbet çıkacaktı denizin diplerinden
Evet sinir oluyoruz belki ama kocalarımızıda sinir oluyoruz sonuçta
Arada sinir birseycik yapmaz.

Kızlar çoğumuzun bir sonraki kontrolü 15 16. Haftalara geliyor ya orada doktor tam olarak neye bakacak sizin özellikle hocam şuna da bak diyeceğiniz bir şey var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…