2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Üslup olarak o kadar rahatız edici bir yaklaşımıniz var ki yurtdışında yaşadığınız için size madalya mi takalım? O çok övdügünuz yurtdışı doktorlarının , sağlık sistemlerinin geçmişteki gebelik üzerindeki yaptıkları hatalara bir bakın isterseniz. Yurtdışında hamileler için çıkarılan bir ilaçtan dünya üzerinde sadece ABD ve Türkiye zarar görmeden çıkabildi. Türk hekimleri hiçbir ilacı hiçbir gıdayi özellikle tavuk embriyoları üzerinde denemeden piyasaya sunmuyor. Zararlı gıdaları da bu çalışmalara dayanarak sunuyorlar. Ben ton balığı hakkında bu kadar olumsuzluk duyduktan sonra aa gideyim de yiyeyim yapmam veya keten tohumu veya maydonoz suyu gibi gibi

Florence Nightingale mezunu hemşire bir arkadaşım var Avrupa'da en az 7-8 ülkede çalıştı bana bayagıda bir şey anlattı mesela onların yaşlı bakım günleri var o yaşlılara gittiklerinde sadece işte ılık bezle ya da ıslak mendille sildiklerini söyledi ki bu asla Türkiye'de temizlikten bile sayılmaz Yani bir sürü örnek var da yazmayayım Hatta bana dedi ki bizim burada lisede aldığımız bilgiyi onların üniversiteleri ancak veriyor bunu gördüm diyor ve şu an zaten akademisyen Bu arkadaşım. Türkiye'de gerçekten çok iyi doktorlar yetişiyor ve hatta Türkiye sağlık turizmi yani Avrupa için. Tamam bunun para değeriyle de alakası var ama en çok gördüğü hizmetten memnun kaldıkları için buraya geliyorlar diğer arkadaşın Kanada'da olması ,bu gerçekleri değiştirmiyor.. bir de şunu anlamıyorum Türklerdeki bu aşağılık kompleksi Avrupa'ya Yani farklı ülkelere gidenlerin bulunduğu yeri sürekli övmesi nedir

Bahsettiğiniz kişi veteriner hekim Süreyya Tahsin Aygün ve kendisi hepimizin hayran olduğu bir bilim insanıdır evet doğru. Ben kimseyi övmüyorum ya da yermiyorum. Bilimsel araştırma işe desteklenen gerçeklik diyorum bundan neden herkes bu kadar rahatsız oldu anlamak güç doğrusu. Talidomid faciasını bildiğinize göre bilimsel araştırma ve belgelemenin önemi de çok iyi biliyorsunuzdur? Ben farklı tek bir şey söylemedim?

Son düzenleme:
Devlet hastanesinde doktor ayrımı seçimi yapmak gibi bir şansınız malesef yok. Randevu zor buluyoruz dediğiniz gibi gittiğinde de özellikle büyük hastanelerde doktor yerine asistan oluyor doktor olsa bile seninle muhatap olmuyor senin üzerinden asistanına ders veriyor sna açıklama yapma gereği bile duymuyor malesef evet jyi doktor tabi ki var hatta devlet hastanesinde daha çok var bundan eminim ama artık onlara sağlanan çalışma sartlarindan midir nedir malesef hastaya karşı olan tavirlari çok bozuk 29 yaşındayım sayısız kere devlet hastanesine gitmisimdir özele gittigimden çok benimle doğru düzgün ilgilenen isini seven doktor belki 1 yada 2 tane gormusumdur bu çok üzücü.

Şartları çok kötü, inanın çok kötü özellikle bu şiddet olaylarından sonra herkesin şirazesi kaydı ama içinizi rahatlatacaksa şunu hatırlatayım: sahip oldukları deneyim ve gördükleri vaka inanılmaz yüksek. Her türlü şeyi görüyorlar bakın olabilecek her şey ellerinden geçiyor. İçiniz rahat olsun. Doktor seçememeyi bilmiyordum 2016 senesi gibi kullandım sistemi en son o zaman Zeynep Kamil’de seçiliyordu mesela ama önemi yok seçsen de asistan vs gelip görüyor bazen.

Türkiye de sokağa çıkın orta halli bir semtte 10 kişiye sorun 9u devlet hastanesini mi özeli mi tercih eder muamele olarak bence özeli. Kendimi bildim bileli hastalıklarımdan dolayı hastanelerdeyim ve inanın doktorların önünde el pençe duruyoruz ama yine de insan gibi muamele göremiyoruz. Geçen gün bebegim icin kontrole gittim ultrasondan baktı doktor beyimiz bir açıklama yapma gereği bile duymadı demedi ya iyi yada kotu birsey. Ben kendim sordum en sonunda iyi mi diye iyi dedi bu kadar. Bu mu mükemmel sağlık hizmeti? Desen ki çok bir yoğunluk var başı kalabalık o da yok benden başka bekleyen bir elin parmağını geçmez. Gittiğim diğer doktorlardan inanın ki bundan farklı değildi. Tabi ki bu insanlıkla da alakalı ama devlette hep böyle doktorlar olup özelde istediğin soruyu sorup cevabını alabildiğin doktorlar bulabilmen tesadüf mü? Devlet hastaneleri çok iyise madem bu forumdaki 10 kişiden 9 u neden özel takipli o zaman?

Bence Bu durumun devlet özel değil de doktorla çok ilgisi var. İlk hamileliğimde doç e gidiyordum özel adam yerine koymuyordu geleni gideni şehir Hastanesi'nde Allah razı olsun bir doktor vardı bir doktor bu kadar iyi bu kadar anlayışlı bu kadar mı bilgili olur şok olmuştum. Kuzenim yaşadığımız yerdeki doçente gitti özel muayyenesi vardı adamın ve gittiği dönemde bir kontrolü özel hastanelerin 3 4 katıydı ama kuzenim dedi ki insan gibi davranmiyor adam gibi konuşmuyor sadece ismi için geliyorlar. Yaşadığım ilçenin kadın doğum doktoru asiri bilgili ama o kadar kalabalık ki adam tek basina ve hasta profili sıkıntılı o adamın yerinde olsam ben de huysuzlanirim demek istediğim para pul meselesinden daha çok doktorun tutumu önemli

Ben de özele gidoyorum ama ilçede öğretmenim eşimle aynı okuldayız ve okulda 10 tane öğretmen var ikimizde izin alıp 2 saat gidip 2 saat dönmemiz çok zor oluyor bu yüzden özel hastane tercih ettim cumartesi günleri gidebileyim diye. Çalışan bircok kişi için özel hastane seçimde cumartesi gününün açık olması çok önemli. Her mesleğin iyi ve kötü yapanı var okulda iki tane hizmetlimiz var hangisinin çay bardağıni yıkadığıni , hangi sınıfı sildigini anlarsınız. İnşallah güzel Doktorlarla karşılaşırsınız

Yukarıda da belirttim tabi ki insanlıkla da çok alakası var bana denk gelenler mi hep böyle geliyor bılmıyorum ama çevremde ki herkeste devlet hastanelerinde ki muamelelerden gerçekten memnun değil hele ki istanbul gibi bir sehirde. Doktorlara da hak vermiyorum değil bazen çok insan var farklı irklardan suriyelisi afgani her türden insan var anlasmasi bir dert onlarda bıkmış olabilir zaten bunun sebebi yine sistem diyorum doktorları suclamiyorum. Sistem değişmeli bence. Allah hepimizi jyi insanlarla karşılaştırsın

Kesinlikle katılıyorum. Devlet hastanesine gidiyorum doktorum çok iyi. Ama acil servisi berbattı zaten yazmıştım burada da . Bence insanlıkla ilgili bişey devlet hastanesinde çok iyi, çok kibar doktorlar da var, özel hastanede kötü, anlayışsız doktorlar da.

E çünkü Türk doktorlar da İngilizce makale yazıyorlar onu diyorum ahahaha. Olur hesabını sorarım benim paşamı/prensesimi nasıl hafife alırsınız diyeceğim
Hanımefendi eleştiri vardır eleştri vardır. Sizin yazım tarzınız o kadar kötü ve yanlış ki inanın insan ne söylediğinize odaklanamıyor bile. Tabii ki siz Türkiye sistemini sevmiyor olabilirsiniz ama bunu bu dille değil daha doğru bir dille yansıtmanız gerekir. Yoksa benim derdim ne sizi ikna etmek, ne yermek. Bence böyle kendinizce dalga geçtiğinizi düşünen şeyler yazacağınıza yazım tarzınızı düzeltin.

E çünkü Türk doktorlar da İngilizce makale yazıyorlar onu diyorum ahahaha. Olur hesabını sorarım benim paşamı/prensesimi nasıl hafife alırsınız diyeceğim
İnglizce makale yaziliyor cunku ne docent ve prof unvani alabilmek icin uluslararasi yayin yapma sarti var.

Siz kanada da hangi sartlarda yasiyorsunuz bilemem. Ayni sekilde bizim de turkiyede hangi sartlarda yasadigimizi bilemezsiniz (bireysel bazda)
Oyuzden yurtdisindan yaziyorun turk doktorlari sistemi anlamiorum ben ingilizce makale okuyorum dediginizde sadece gulumsuyorum.
Mesela benim cok sukur hic sizin yasadiginiz gibi bir deneyimim olmadi. Ama torontoda migren krizi gecirdigimde ilgilenmeyen doktorlarla ve 2,5 saat bekledikten sonra elime 2 kutu ilac tutusturulup bir de aksam donus ucagim oldugunu bildikleri icin ucamaz raporu tutusturulan sacma bir sistemde kendimi buldum ve igrenc bir deneyimdi gercekten..
Ucaktan inip direk hep gittigim hastaneye gittim ve kesilmeyen migren 3 - 4 saatte kesildi…
Simdi bunun isiginda ben de sizin yasadiginiz yerle ilgil tuhaf belki sacma bir yorum yapmis oluyorum degil mi?
Siz kadinlar klubunu bosverin bence.

Bu kadar alınmanızı anlayamadım hala ibretle izliyorum. Kanada’nın sağlık sistemi zaten herkesin dilinde, acil serviste bekleme süreleri ibret meselesi. 2,5 saat bekledim diyorsunuz bence çok az beklemişsiniz. Bundan hiç alınmam ne var bunda? Benim takıldığım tek bir nokta var, söylenen şeyin bilimsel veri ile desteklenmesi. Olay bundan ibaret.

Ya allah askina bilmesen gormesem okeyde sormak lazim amerikada vs ozel saglik saglik sigortan yoksa kimse sana bakiyo mu? Kac para odeyip cikiyorsun hastaneden? Turkiyede sgk li olman yetiyor ucretsiz hizmet icin.. hatta bazi durumlarda sigortasizlar bile faydalaniyor.
Sinirleniyorum ya gereksiz sinirleniyorum…

Siz kimsiniz ki alinicam? Sizin zavalli ustten gorme anlayisiniz beni deliye ceviren. Muhattap olmamaliyim sinirlenmemeliyim

Kızlar bu sefer kendimi sormicam kuzenim 14 hafta hala cinsiyet öğreemediler çocuk ultrasonu anlıyor mu napıyor bilmiyoruz hareket ettirmek için var mı bir öneri falan

Yok ilk gebeligim doktora gittim ama sancım var diye kesmek istemedi bu kutuyu da bitirelim dedi bilmiyorum belki ilk gebeligim olduğu icin rahim genislemesi baskı bana fazla geliyormus gibide geliyor olabilir bilemedim lakin size katiliyorum folik asit hamileligi zorlaştırıyor epeyce bakalım bir üç hafta daha kullancam sonra devam ettirmez büyük ihtimalle

Folik asit değil progesteron

Arkadaşlar bir kaç saat girmeyeyim dedim neler olmuş burada, folikasitten sonra şimdi ton balığı gündemi olmuş.ilk başta herkesin görüşüne saygı duyduğumu göstermek için beğeniyordum ama taraf tutmak gibi olmasın diye beğenmeleri bıraktım. Hayat bizim hayatımız, bebişler de bizim bebişimiz kimse kendisi için kötü bir şeye karar vermek istemez. Aşağı yukarı aynı haftalardayız daha riskli dönemi atlatmadık sakin olun stres olmayın bakın bebelere zarar :)
Söylemez olaydım ton balığını

Benim kadar bu 7senelik süreçte hem özele hem devlete giden yoktur. Cerrahpaşa’ya, çapaya, devlet hastanesine, bahçeciye, özele heryere gittim. Devlette her zaman doktorlarla yüzyüze görüştüm. Cerrahpaşa’da profla aşılamamı gerçekleştirdim hatta telefonla da haberleştik. Çapada hem doktor hem asistanlarıyla birlikte kontrollerim yapıldı. Devlet hastanesinde her zaman doktorla görüştüm asistanla değil. Bahçacide evet ilgililer gğzel para veriyosun adamlar verdiğin paranın hakkını veriyolar yalan diyemem para vermesen ilgilenirler mi hayır. Özelde de iyi bildiğim doktor var devlette de. Adamlar 6sene tıp okumuş üstüne alan yapmışlar kalkıpta yani kusura bakın sırf devlette doktorluk yapıyo diye bu şekilde konuşmak hoş değil. Yani alanını okumuş insana sen yanlış biliyorsun yurt dışındaki doktorlar doğru biliyor diye itham yapmak de hoş değil. Hepsi bizim değerlerimiz ve hepsi bilimi bilen okuyan bilen insanlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…