2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Nasılsınız arkadaşlar, bir konuyla ilgili fikrinizi almak istiyorum. Şu an 10+2'yim. İlk gebeliğim olduğu için fetal DNA, ikili tarama o kadar kafamı karıştırdı ki işin içinden çıkamıyorum. 32 yaşındayım bu arada. Bu testleri yaptırıp geride bırakan arkadaşlar yaptırdıkları testler, fiyatları, süreç vs ile ilgili bilgi verebilir misiniz? Kafam karmakarışık hâlde.

Biz de 12+1 günlüğüz bugün, doktorumla 9+2’de görüştüğümde bana fetal DNA için erken olduğunu önce ikili taramaya gitmemi söyledi. Yarın ikili taramamız olacak dna testi için ne diyecek bilemiyorum. Yarın tekrardan size yazarım

Bildiğim kadarıyla fetal DNA doğruluk oranı olarak yüksek yüzde 99 doğruluk payı var sonuçlar 4 haftada çıkıyor sanırım Adana'da sorduğum da 5500 7500 arası bir rakam verildi.
Ve fetal DNA da bebeğin cinsiyeti de belli oluyor. Benim Amerika da olan kuzenim tavsiye etmişti orda rutin uygula gibi birseymis ve çok güvenilirms.
İkili test riskli çıkmazsa yeterli oluyor sanırım riskli çıkarsa doktorunuz yönlendirme yapıyor diye biliyorum. Üçlü test dörtlü veya fetal veya amniyosentez olarak inşallah gerek kalmaz tabi.
Bende 31 yaşındayım 35 den hatta ,40 dan sonra doktor daha temkinli garantici gidiyor diye biliyorum.
12. Haftada doktor ense kalınlığı ve burun a bakıyor ve çoğunlukla ordan yola çıkarak testlerle ilgili bilgi veriyor.
Ense kalınlığı şüphe uyandirmiyorsa çoğunlukla 2 li yapalım diyorlar.
Kalınlık şüpheli geliyorsa seçenekler sayılıyor

Kızlar bu kordon kanı alınıyor saklanıyor ya yaptırmayı düşünüyor musunuz
Ben saklaticam. Daha arastirmadim cok var diye ama fayda var bir suru hastaligin tedavisinde
Konuyu aratirsaniz cok detayli ben dahil yazan arkadaslar da oldu
Maddi durumunuz varsa, kotu bisey ogrendiginizde gebeligi sonlandirmayi dusunuyorsaniz yaptirin yoksa gerek yok. Bonus olarak da cinsiyeti ogreniosunuz
10. Hafta itibari ile fetal dna yaptiriliyor
İkili tarama ise 12 itibari ile.
Sizin doktorunuz 2li taramada bisey cikarsa fetal yapariz anlaminda demis olabilir

10-12 gunde cikiyor sonuclar
Yurtdisina giden ornekler (amerika fransa kore dubai gibi) basic paket 360euro/dolar bu kapsamina gore artiyor. Daha ucuzlari turkiyede yapilanlar
%99.9 down send dier sendromlarda %98 dogeuluk ile calisiyor

10-12 gunde cikiyor sonuclar
Yurtdisina giden ornekler (amerika fransa kore dubai gibi) basic paket 360euro/dolar bu kapsamina gore artiyor. Daha ucuzlari turkiyede yapilanlar
%99.9 down send dier sendromlarda %98 dogeuluk ile calisiyor
Bulunduğum şehirde 10-12 gün değil muhtemelen farklı şehirlere gönderiyorlar bizde 1 ay.
şehrinizde kaç günde olduğunuzu sorun her şehir aynı şartlarda değil.

Beni de ayda bir cagiriyor maalesef. Cok uzun yaa. Risk gormuyorum gerek yok diyor
Arkadaşın 5 6 hafta arayla çağırmış. Risk olmasın 4 hafta olsun ama ben de çok merak ediyorum hareketlerini hissetmiyoruz ya hiç haberimiz olmuyor

Ben de araştırdım çok iyi bir şey teşekkür ederim bakayım oraya

Anladım canım

Valla bnde sasirdim bı sikitni olmazsa gelme dedi olmadı şehir hast. Bı hekime o arada gozukurum zaten perinotolog ya baya muayeneye para veriyorum blki de ondan detayliya gel dedi
Ömer hocayı bıraktın mi

Elele Elele madre ben araştırmıştım çok iyidi zaten onu aldım

Bulunduğum şehirde 10-12 gün değil muhtemelen farklı şehirlere gönderiyorlar bizde 1 ay.
şehrinizde kaç günde olduğunuzu sorun her şehir aynı şartlarda değil.
Sehirle alakali degil. Sizin soylediginiz turkiyedeki bir labratuarda calisiliyordur. Yurtdisina gitmiyordur
Alinan gun en gec ertesi gun yurtsisina gonderiliyor ornekler ve calislmaya baslaniyor. Cok arastirdigim icin eminim. Ucak kargo kullaniliyor bu sebeple istanbul disida olsa max 1 gun oynar yurtsidinda

Merhaba ben de 32 yaşındayım. 10+1 de fetal için kan verdim onun sonucu henüz gelmedi. Bugün de 11+6yım kontrolüm vardı. 2li tarama için kan vermedim fetal verdiğim için ama burun kemiği ense kalınlığı baktı çok şükür çok iyi dedi 2li test yapmasa da rutinde yaptı bunları. Fetali izmirde 7000tlye yaptırdım. Sanırım üç aşağı beş yukarı bu seviyededir. Bana sonuç 15 gün içinde gelir demişlerdi bugün 13.gün fetalde cinsiyet de belli oluyor ama doktorum bugün erkek olduğunu söyledi. Doktora fetal mi 2li test mi diye sorduğumda maddi imkanınız varsa fetali öneririm çünkü kesine yakın sonuç veriyor %99.9 dedi benim kendi çocuğum olacak olsa ben de öyle yaparım ama kişisel bir tercihtir demişti. Ben de Allah korusun bir sıkıntı varsa bilmek istediğimden fetal yaptırdım. Çok kişisel bir tercih yani tamamen size kalmış :)

Dediğiniz gibi olabilir iyi araştırmışsiniz da yurtdışı yurtiçi demek ki her şehir direkt 15 30 gün veya 360 Euro demiyormus. Herkes sizin arastirdiginiz gibi denk gelecek değil demek ki . Herkes sizin dediğiniz fiyattada olmuyor demek ki. 360 Euro 10-15 gün tarzı çok net ifadeler sanki Türkiye fetal DNA sorumlusu gibi yazmışsınz maşallah. Herkes şehrinde FARKLI ŞEY DUYABİLİR. SEHRİNDE OLANİN ARAŞTIRMASI LAZİM SİZİN DEDİĞİNİZDEN FARKLI DUYABİLİR SİZİN DEDİGİNİZİN AKSİNE 30 GUN 40 GUN DENEBİLİR.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…