- 23 Aralık 2022
- 2.149
- 2.709
- 48
- 36
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #9.841
Var var canımKızlar Folik asitin 12. Haftada bıraktıriyorlar ya doktorun bana verdiği vitaminde de folik asit var sizinkinde de var mı
Tatlım 18. Hafta 19.hafta 20. Haftayı değerlendirebilirsin.Dörtlü tarama haftaları ne zaman oluyor
400 mq değil miVar var canım
Teşekkür ederimTatlım 18. Hafta 19.hafta 20. Haftayı değerlendirebilirsin.
Ben böyle biliyorum ama bilen arkadaşlar varsa yanlışımı düzeltebilir
15 ile 18.haftalar arasiymis duyduğuma göre. Doktor direkt çağırdı haftalarla ilgili bir şey demedi.Dörtlü tarama haftaları ne zaman oluyor
İlk gebeliğimde yaşamıştım. Kan pıhtılaşma sorunumdan dolayı zaten gebeliğin başlangıcından kan sulandırıcı iğne kullanıyordum. 14. Haftalarda notch izlenmişti. Bu haftalarda oluşan notchlar geçici olabiliyor düzelebiliyor demişlerdi ama kan sulandırıcı iğne yanına ecopirin de eklendi. Ecopirini 32. Haftada bıraktırdılar. İğneyi doğumdan 1 gün önce bıraktım. 38+6’da sağlıkla dünyaya geldi kızım. İçinizi ferah tutun ilacınızı kullanın doktorunuz takip edecek zaten bu durumu.Hanımlar iyi akşamlar 11+4 haftadayız. Bugün sol uterusta notch izlendi dediler (bebeğe yeterince kan gidememesi demekmiş) ve ecopirini 35. Haftaya kadar kullanacağım doktor herhangi bişey söylemedi eve gelince kafama takıldı yaşayan var mı böyle bir durum
Bu durum detaylı ultrasonda mi görünüyorİlk gebeliğimde yaşamıştım. Kan pıhtılaşma sorunumdan dolayı zaten gebeliğin başlangıcından kan sulandırıcı iğne kullanıyordum. 14. Haftalarda notch izlenmişti. Bu haftalarda oluşan notchlar geçici olabiliyor düzelebiliyor demişlerdi ama kan sulandırıcı iğne yanına ecopirin de eklendi. Ecopirini 32. Haftada bıraktırdılar. İğneyi doğumdan 1 gün önce bıraktım. 38+6’da sağlıkla dünyaya geldi kızım. İçinizi ferah tutun ilacınızı kullanın doktorunuz takip edecek zaten bu durumu.
Benim doktorum 28 lik kutu içiyorum. Bitene kadar içebilirsin dedi.Kızlar Folik asitin 12. Haftada bıraktıriyorlar ya doktorun bana verdiği vitaminde de folik asit var sizinkinde de var mı
Bana doktorum bütün vitaminlerin olduğu bir ilaç verdi her doktor farklıBenim doktorum 28 lik kutu içiyorum. Bitene kadar içebilirsin dedi.
Ama başka vitamin vs içmiyorum.
Kan, folic,magnezyum üçü sadece.
Aynen zaten tahlillerime şikayetlerime bakıp verdi.Bana doktorum bütün vitaminlerin olduğu bir ilaç verdi her doktor farklı
Ölçülür niye ölçülmesin zaten ikili tarama da farklı olarak kan alıyorlar. İkili testte 14 hafta dahil oluyor ölçülür merak etmeKızlar doktorum ayda bir gel dedi.
İkili vs yaptırmadım.
Kontrolüm 13.haftaya denk geliyor.
Ense ve boyun vs ölçümü için erken mi gideyim bir hafta?
13-14 de de ölçülür mü?
İlaçların bitmesini bekleyip mi gitsem kafamda deli sorular
Doktorun cihazı gelişmiş. Gidince burun, ense bakar herhalde hepsine. Zaten rahim ağzı uzunluğuna da bakacak öyle konuşmuştuk.Ölçülür niye ölçülmesin zaten ikili tarama da farklı olarak kan alıyorlar. İkili testte 14 hafta dahil oluyor ölçülür merak etme
Bakar hepsineDoktorun cihazı gelişmiş. Gidince burun, ense bakar herhalde hepsine. Zaten rahim ağzı uzunluğuna da bakacak öyle konuşmuştuk.
Bakalım artık nasıl yaparsa.
Erken doğum geçmişim olduğunu söyledim. Bu sebeple bakmaya başlayacak.Bakar hepsinerahim ağzı uzunluğu ne için bakılıyor acaba bir de neyle bakacak
Çok teşekkür ederim benim ilk gebeliğim tüp bebek tedavisiyle oldu zaten Ecopirin kullanıyordum bırakmak için kontrolde böyle söylendi. Allah bağışlasın kızınızı , gelişme geriliği , düşük doğum kilosu oldu mu sizde biraz okudum böyle şeyler yazıyordu endişelendim açıkçasıİlk gebeliğimde yaşamıştım. Kan pıhtılaşma sorunumdan dolayı zaten gebeliğin başlangıcından kan sulandırıcı iğne kullanıyordum. 14. Haftalarda notch izlenmişti. Bu haftalarda oluşan notchlar geçici olabiliyor düzelebiliyor demişlerdi ama kan sulandırıcı iğne yanına ecopirin de eklendi. Ecopirini 32. Haftada bıraktırdılar. İğneyi doğumdan 1 gün önce bıraktım. 38+6’da sağlıkla dünyaya geldi kızım. İçinizi ferah tutun ilacınızı kullanın doktorunuz takip edecek zaten bu durumu.
Benim rutin 2’li testim kadın doğumcum farketmişti. Sonra perinataloga yönlendirdi. 14. Haftada perinataloga gittim. İlaca o başladı. Yani böyle bir durumu kadın doğumcu farkedebiliyor (tabii o damarlara her kontrolde bakmadı lazım görebilmesi için) ama ilaç kullanım durumuna perinatalog karar veriyor.Bu durum detaylı ultrasonda mi görünüyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?