2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Benimde tüp bebek:) ilk kızımda tüp bebekti şimdiki gebeliğimde tüp bebek. Çok şükür hiçbir sıkıntı olmadı 3800 gr doğdu. Gebelik şekeri çıktı hatta diyet yaptım yoksa dahada kilolu doğcaktı:) bu notchlarda önemli olan ileriki haftalarda tolere edip düzelecek mi preaklampsi dediğimi durumu yaratacak mı tansiyon çıkacak mı bunları takip etmek. Önerim 20. Hafta detaylı ultrasonu mutlaka çok iyi bir perinataloga yaptırın. İstanbul’daysanız prof dr ahmet gül şiddetle önerrim. İlk gebeliğimde çocuğun doğacağı vakti bile söyledi:)

hanımlar duygu durumlarınız nasıl benim tavan yapmış durumda eşim beş yıl önce nişanlıyken aldığım parfümü beğenmeyip ortadan yok etmişti bugün hesabını soruyordum naptın hediyeme millete mi verdin diye tabi oda şok kızım annenin psikolojisi bozulmuş yine diyordu

Yaa maşallah , çok teşekkür ederim içim ferahladı sağolun

Ben 12+6 da gitmiş olacağım, sizin geç olmaz diye düşünüyorum

Hay ağzın bal yesin canım tabiki sağlık herşeyden önce gelir insan bir merak ediyor sen böyle yazınca da bir yumuşacık oldum hepimizin bebisi sağlıcakla gelsin
Canımm inşallah hepimizin bebekleri
Bir çok yerde 8. Haftadan dahi itibaren yapılabileceği söyleniyor fakat erken yapıp anne kanında yeterli bebek dnası bulunmayıp tekrar kan vermek durumunda kalan bir çok anne olmuş bu sebepten doktorum 12. Haftayı beklememi tavsiye etti bebeğin kanının dnaya tamamiyle geçmesini garantilemek adına. Ben de tabii ki doktorumu dinliyorum.

Kızlar sizin de tansiyon mu artık kan şekeri mi ne düşüyor mu? Tam uykuya dalıyorum birden elim ayağım titremeye başladı. Çikolata yedim kesmedi henüz

Google a fetal dna ne zmn yapilir yazin butun sitelere bakin
Tek gebelik 10. Haftada en erken yapiliyor cogul gebeliklerde daha ileri haftalarda yapiliyor
10+2 de kan verdim 10. Gun test sonucu cikti

Google a fetal dna ne zmn yapilir yazin butun sitelere bakin
Tek gebelik 10. Haftada en erken yapiliyor cogul gebeliklerde daha ileri haftalarda yapiliyor
10+2 de kan verdim 10. Gun test sonucu cikti
Prof. Doktoruma söylerim Google’a bakar öğrenir o zaman, aklına gelmemiş demek ki tüh ilginçsiniz. Ben yapılmaz / yapılmıyor demedim tekrar okuyun bence doktorum beklemenin daha iyi olacağını söyledi dedim.

Kızlar sizin de tansiyon mu artık kan şekeri mi ne düşüyor mu? Tam uykuya dalıyorum birden elim ayağım titremeye başladı. Çikolata yedim kesmedi henüz
Hayır canım bende olmuyor sen normalde de öyle misindir açlığa dayanır mısın mesela.
Doktoruna danışırsın tatlım..

Evet canım Allah şifasını versin insallah bütün fenomenler bir olduğu için bu konuda haberin dağılımı baya bu hızlı oldu.
O yüzden güzel ilerler diye düşünüyorum.

Evet canım Allah şifasını versin insallah bütün fenomenler bir olduğu için bu konuda haberin dağılımı baya bu hızlı oldu.
O yüzden güzel ilerler diye düşünüyorum.
evlilik oncesi sma testi vermisler miydi acaba cunku orda riskli cikarsa devlet tüp bebek masrafini karsiliyor normsl yolla yapmayin diyor Allah sifa versin

Anladım canım teşekkür ederim bana doktorum keseyi gördüğünden beri coraspin başlamıştı. Sen böyle söyleyince fark ettim kontrol yaparken kendi kendine su seviyesi iyi damarlar tamam gibi bir şeyler söylüyordu

Kızlar Folik asitin 12. Haftada bıraktıriyorlar ya doktorun bana verdiği vitaminde de folik asit var sizinkinde de var mı
11+2 haftalık olduk biz
Benim folik değerim yüksek çıktı. B12 düşüklüğü vardı.
2 hafta önce Folbiol ilacını bıraktırdı. FolicUS plus başlattı ( Hamilelikte kullanılıyormuş FOLİK + B12 bir aradaymış)
Benim diğer kan değerlerim haddinden fazla iyi başka vitamin v.s vermedi .
Bulantı İlaçları + Folic PLUS + Tiroit İlacı kullanıyorum şimdilik
Devit verdi ama mide bulantılarımı tetiklediği için içmiyorum

Süper demek ki her kontrolde bakıyor damarlar dediği işte bebeğe anneden giden kan akışını sağlayan ve notch (çentik) oluşabilcek damarlar . İnşallah sorunsuz sıkıntısız sağlıkla alacağız kucağımıza.

Kızlar 11. haftamdayım 2-3 haftalardır bulantı ve kusmalardan olayı acillik oluyordum.
En son cumartesi günü 12 den daha fazla kere kustum bitik vaziyette acile serum taktırmak için getirdi eşim.
En son doktorum Gaviscon şurup verdi. 3 gündür normal yaşantıma dönebildim. Hiç kusmadım ve bulantılarımda dinme noktasına geldi.
Benim gibi çok şiddetli ve sıkıntılı geçirenler varsa bu şurubu doktorunuza sorarak yazdırmanızı tavsiye ederim
Bulantı için şuan ( Prilam Hap ve Gaviscon Şurup birlikte kullanıyorum.)

Kızlar günaydın güneş kremi olarak hangisini kullanıyorsunuz malum yaz geldi ve cilt lekeleri hamilelikte artıyor diyorlar doktora danışan var mı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…