- 25 Şubat 2016
- 6.034
- 10.224
- 248
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #9.861
Benimde tüp bebek:) ilk kızımda tüp bebekti şimdiki gebeliğimde tüp bebek. Çok şükür hiçbir sıkıntı olmadı 3800 gr doğdu. Gebelik şekeri çıktı hatta diyet yaptım yoksa dahada kilolu doğcaktı:) bu notchlarda önemli olan ileriki haftalarda tolere edip düzelecek mi preaklampsi dediğimi durumu yaratacak mı tansiyon çıkacak mı bunları takip etmek. Önerim 20. Hafta detaylı ultrasonu mutlaka çok iyi bir perinataloga yaptırın. İstanbul’daysanız prof dr ahmet gül şiddetle önerrim. İlk gebeliğimde çocuğun doğacağı vakti bile söyledi:)Çok teşekkür ederim benim ilk gebeliğim tüp bebek tedavisiyle oldu zaten Ecopirin kullanıyordum bırakmak için kontrolde böyle söylendi. Allah bağışlasın kızınızı , gelişme geriliği , düşük doğum kilosu oldu mu sizde biraz okudum böyle şeyler yazıyordu endişelendim açıkçası
Yaa maşallah , çok teşekkür ederim içim ferahladı sağolunBenimde tüp bebek:) ilk kızımda tüp bebekti şimdiki gebeliğimde tüp bebek. Çok şükür hiçbir sıkıntı olmadı 3800 gr doğdu. Gebelik şekeri çıktı hatta diyet yaptım yoksa dahada kilolu doğcaktı:) bu notchlarda önemli olan ileriki haftalarda tolere edip düzelecek mi preaklampsi dediğimi durumu yaratacak mı tansiyon çıkacak mı bunları takip etmek. Önerim 20. Hafta detaylı ultrasonu mutlaka çok iyi bir perinataloga yaptırın. İstanbul’daysanız prof dr ahmet gül şiddetle önerrim. İlk gebeliğimde çocuğun doğacağı vakti bile söyledi:)
Ben 12+6 da gitmiş olacağım, sizin geç olmaz diye düşünüyorumKızlar doktorum ayda bir gel dedi.
İkili vs yaptırmadım.
Kontrolüm 13.haftaya denk geliyor.
Ense ve boyun vs ölçümü için erken mi gideyim bir hafta?
13-14 de de ölçülür mü?
İlaçların bitmesini bekleyip mi gitsem kafamda deli sorular
Canımm inşallah hepimizin bebekleriHay ağzın bal yesin canım tabiki sağlık herşeyden önce gelir insan bir merak ediyor sen böyle yazınca da bir yumuşacık oldum hepimizin bebisi sağlıcakla gelsin
Bir çok yerde 8. Haftadan dahi itibaren yapılabileceği söyleniyor fakat erken yapıp anne kanında yeterli bebek dnası bulunmayıp tekrar kan vermek durumunda kalan bir çok anne olmuş bu sebepten doktorum 12. Haftayı beklememi tavsiye etti bebeğin kanının dnaya tamamiyle geçmesini garantilemek adına. Ben de tabii ki doktorumu dinliyorum.Ben saklaticam. Daha arastirmadim cok var diye ama fayda var bir suru hastaligin tedavisinde
Konuyu aratirsaniz cok detayli ben dahil yazan arkadaslar da oldu
Maddi durumunuz varsa, kotu bisey ogrendiginizde gebeligi sonlandirmayi dusunuyorsaniz yaptirin yoksa gerek yok. Bonus olarak da cinsiyeti ogreniosunuz
10. Hafta itibari ile fetal dna yaptiriliyor
İkili tarama ise 12 itibari ile.
Sizin doktorunuz 2li taramada bisey cikarsa fetal yapariz anlaminda demis olabilir
Google a fetal dna ne zmn yapilir yazin butun sitelere bakinCanımm inşallah hepimizin bebekleri
Bir çok yerde 8. Haftadan dahi itibaren yapılabileceği söyleniyor fakat erken yapıp anne kanında yeterli bebek dnası bulunmayıp tekrar kan vermek durumunda kalan bir çok anne olmuş bu sebepten doktorum 12. Haftayı beklememi tavsiye etti bebeğin kanının dnaya tamamiyle geçmesini garantilemek adına. Ben de tabii ki doktorumu dinliyorum.
Maşallah öncelikle kız gibi geldi banaE hadi ben yorum yaptım, ben de size sorayım. Cinsiyet tahminleriniz nedir? 10-11’i gibi nipt sonucum çıkacak ama heyecanlıyımEki Görüntüle 3257563
Prof. Doktoruma söylerim Google’a bakar öğrenir o zaman, aklına gelmemiş demek ki tühGoogle a fetal dna ne zmn yapilir yazin butun sitelere bakin
Tek gebelik 10. Haftada en erken yapiliyor cogul gebeliklerde daha ileri haftalarda yapiliyor
10+2 de kan verdim 10. Gun test sonucu cikti
Hayır canım bende olmuyor sen normalde de öyle misindir açlığa dayanır mısın mesela.Kızlar sizin de tansiyon mu artık kan şekeri mi ne düşüyor mu? Tam uykuya dalıyorum birden elim ayağım titremeye başladı. Çikolata yedim kesmedi henüz
Evet canım Allah şifasını versin insallah bütün fenomenler bir olduğu için bu konuda haberin dağılımı baya bu hızlı oldu.Kızlar iyi akşamlar size bir duyuru yapmak yardım istemek için geldim. Belki bilen vardır aranızda Instagramda fenomen olan yağmur yunus çiftinin yeni doğmuş bebeklerine sma tanısı kondu ve iki gün önce valilik izni çıktı kampanya başladı .. şuan uğurlu ailesi de yayında yunus yağmur ve Okan yağmur çiftide yayında açın izleyin gönlünüzden ne koparsa doğmamış bebeklerinizin hayrına gönderin... Allah kabul etsin sadakanız olsun sizi ve evlatlarınızı korusun inşallahIBAN numarası smaalmilacoruh hesabının biosunda var kopyalanıyor ordaki linkten açıklamaya sadece almila güneş Çoruh yazılacak
evlilik oncesi sma testi vermisler miydi acaba cunku orda riskli cikarsa devlet tüp bebek masrafini karsiliyor normsl yolla yapmayin diyor Allah sifa versinEvet canım Allah şifasını versin insallah bütün fenomenler bir olduğu için bu konuda haberin dağılımı baya bu hızlı oldu.
O yüzden güzel ilerler diye düşünüyorum.
Anladım canım teşekkür ederimBenim rutin 2’li testim kadın doğumcum farketmişti. Sonra perinataloga yönlendirdi. 14. Haftada perinataloga gittim. İlaca o başladı. Yani böyle bir durumu kadın doğumcu farkedebiliyor (tabii o damarlara her kontrolde bakmadı lazım görebilmesi için) ama ilaç kullanım durumuna perinatalog karar veriyor.
11+2 haftalık olduk bizKızlar Folik asitin 12. Haftada bıraktıriyorlar ya doktorun bana verdiği vitaminde de folik asit var sizinkinde de var mı
Süper demek ki her kontrolde bakıyor damarlar dediği işte bebeğe anneden giden kan akışını sağlayan ve notch (çentik) oluşabilcek damarlar . İnşallah sorunsuz sıkıntısız sağlıkla alacağız kucağımıza.Anladım canım teşekkür ederimbana doktorum keseyi gördüğünden beri coraspin başlamıştı. Sen böyle söyleyince fark ettim kontrol yaparken kendi kendine su seviyesi iyi damarlar tamam gibi bir şeyler söylüyordu
Solante pregnaKızlar günaydın güneş kremi olarak hangisini kullanıyorsunuz malum yaz geldi ve cilt lekeleri hamilelikte artıyor diyorlar doktora danışan var mı
Kızlar günaydın güneş kremi olarak hangisini kullanıyorsunuz malum yaz geldi ve cilt lekeleri hamilelikte artıyor diyorlar doktora danışan var mı
Ben de solante kullanıyorum eczacım verdi diye mineral filtreli olmasını öneriyorlarSolante pregna
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?