- 25 Aralık 2019
- 1.785
- 2.953
- 83
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #9.881
Ben 12.haftada gittim 11-14 arası uygun zamanı 2li testin. Fazlada gecikmeyin. Bıkac gün oncesı olabilir 14ü beklemeyinKızlar doktorum ayda bir gel dedi.
İkili vs yaptırmadım.
Kontrolüm 13.haftaya denk geliyor.
Ense ve boyun vs ölçümü için erken mi gideyim bir hafta?
13-14 de de ölçülür mü?
İlaçların bitmesini bekleyip mi gitsem kafamda deli sorular
İnşallah canımSüper demek ki her kontrolde bakıyor damarlar dediği işte bebeğe anneden giden kan akışını sağlayan ve notch (çentik) oluşabilcek damarlar . İnşallah sorunsuz sıkıntısız sağlıkla alacağız kucağımıza.
doktorum solante pregna kullan dediKızlar günaydın güneş kremi olarak hangisini kullanıyorsunuz malum yaz geldi ve cilt lekeleri hamilelikte artıyor diyorlar doktora danışan var mı
Neden size ilk başta folbiol verdiler ki benim kadın doğum doktorum bana kullandirtmadi aile hekimi yazmıştı. Folisus plus ben de aşırı derecede mide ağrısı yaptı acillik oluyordum o kadar ağrı yapıyordu onu bırakıp ocean almıştım o çok daha iyi geldi. Mide ağrısı için pronat goviscon 2 şişe bitirdim belli bir yerden sonra etkisi yok bana o konuda en çok prilam faydalı oldu. Bende de gebelik troidi çıktı troid hormonum hcgyi taklit ediyormuş 25 mg kullanıyorum dünden itaberen ilacı kırarak kullanmaya başladim11+2 haftalık olduk biz
Benim folik değerim yüksek çıktı. B12 düşüklüğü vardı.
2 hafta önce Folbiol ilacını bıraktırdı. FolicUS plus başlattı ( Hamilelikte kullanılıyormuş FOLİK + B12 bir aradaymış)
Benim diğer kan değerlerim haddinden fazla iyi başka vitamin v.s vermedi .
Bulantı İlaçları + Folic PLUS + Tiroit İlacı kullanıyorum şimdilik
Devit verdi ama mide bulantılarımı tetiklediği için içmiyorum
En ideal zaman 12. Hafta demişti doktorumBen 12.haftada gittim 11-14 arası uygun zamanı 2li testin. Fazlada gecikmeyin. Bıkac gün oncesı olabilir 14ü beklemeyin
Bence vermediler çünkü yasa yeni kabul edildi diye biliyorum ben.evlilik oncesi sma testi vermisler miydi acaba cunku orda riskli cikarsa devlet tüp bebek masrafini karsiliyor normsl yolla yapmayin diyor Allah sifa versin
Evet evlilik oncesi sma testi yeni bir konu. 1 senedir filan uygulaniyor. Daha once evlenenler icin Saglik ocagi ucretsiz yapiyor ama kendimizin bilincli olup test yaptirmayi akil etmesi gerekiyor.Bence vermediler çünkü yasa yeni kabul edildi diye biliyorum ben.
Hatta bizlerinde hakkı vardı hamilelik planlamadan ama yaptırmadık işte onu atladık.
Test verdiğin hastanenin labaratuvarina bak oradan görebilirsinDevlet hastanesinde 2li testi yaptırdım ense kalınlık vs baktı hoca bişey demedi ekranda da göstermedi kan verdim sonuclar ıcın gidemedım grafik olarak yorumluyormus kan değerleri iyi cıkmıs ama grafik yorumu nasıl bilmiyorum bayram oncesı gidicem, perinatolojide takibim oluyor.
Ayrıca kendi özel doktorumda son randevum vardı 12+3de baya inceledi bizde gördük bebeği büyümüş cınsıyeti yüksek ihtimal kız olabilir dedi 2li test gibi ölçümler oldu ama Fetal DNA yı bize bıraktı bugun yaptırıcam fiyat olarak 7500tl. 10 iş gününe sonuc cıkarmıs. Diğer testleri artık yaptırmıyorum.
Napıcam onu bilmiyorum kendi doktorumda takıp dogum 40bın. Özel hastane 30bin ve zamda geliyor devamlı. Bıraz daha beklemeyi düşünüyorum
Devlet hastanesinde aynı gün yapıyorlar mı ikiliyi acaba yoksa randevu mu veriliyor başka güneDevlet hastanesinde 2li testi yaptırdım ense kalınlık vs baktı hoca bişey demedi ekranda da göstermedi kan verdim sonuclar ıcın gidemedım grafik olarak yorumluyormus kan değerleri iyi cıkmıs ama grafik yorumu nasıl bilmiyorum bayram oncesı gidicem, perinatolojide takibim oluyor.
Ayrıca kendi özel doktorumda son randevum vardı 12+3de baya inceledi bizde gördük bebeği büyümüş cınsıyeti yüksek ihtimal kız olabilir dedi 2li test gibi ölçümler oldu ama Fetal DNA yı bize bıraktı bugun yaptırıcam fiyat olarak 7500tl. 10 iş gününe sonuc cıkarmıs. Diğer testleri artık yaptırmıyorum.
Napıcam onu bilmiyorum kendi doktorumda takıp dogum 40bın. Özel hastane 30bin ve zamda geliyor devamlı. Bıraz daha beklemeyi düşünüyorum
Kan cıktı enabızda gördüm risk grafik yorumu varmıs o yoktuTest verdiğin hastanenin labaratuvarina bak oradan görebilirsin
2 litest sadece kan veriyorsunuz muayeneye gittiğinizde aynı gün hocaya söyleseniz kanıda verirsiniz ertesi gun sonuc cıkmıstı e nabızdan bakarsınızDevlet hastanesinde aynı gün yapıyorlar mı ikiliyi acaba yoksa randevu mu veriliyor başka güne
Hastanenin ya da yaşadığınız ilin merkezi laboratuvarina bakın orada vardırKan cıktı enabızda gördüm risk grafik yorumu varmıs o yoktu
Haklısın çok haklısın umarım bu yaygınlaşırEvet evlilik oncesi sma testi yeni bir konu. 1 senedir filan uygulaniyor. Daha once evlenenler icin Saglik ocagi ucretsiz yapiyor ama kendimizin bilincli olup test yaptirmayi akil etmesi gerekiyor.
Lutfen cevrenizde cocuk planlayan herkese baski yapin gidip once saglik ocagina test versinler. Ilk cocuk saglikli olsa da 2. Cocukta cikma olasiligi var maalesef. O yuzden herkesin yapmasi lazim.
Tabiki ultrasonda burun kemiği ve ense kalınlığına bakılacak.Devlet hastanesinde aynı gün yapıyorlar mı ikiliyi acaba yoksa randevu mu veriliyor başka güne
İnşallah sonucu da hızlanır arkadaşımin esi 7 ay önce verdi hala sonuç bekliyorlarHaklısın çok haklısın umarım bu yaygınlaşır
2020 de arkadasim yaptirdi esinde cikti ken di de yaptirdi onda cikmayinca devlet izin verdi.Bence vermediler çünkü yasa yeni kabul edildi diye biliyorum ben.
Hatta bizlerinde hakkı vardı hamilelik planlamadan ama yaptırmadık işte onu atladık.
2020 de arkadsimin esi yaptirdi biz de onlarla ogrendik bu konuyu biz de 2021 de yaptirdikEvet evlilik oncesi sma testi yeni bir konu. 1 senedir filan uygulaniyor. Daha once evlenenler icin Saglik ocagi ucretsiz yapiyor ama kendimizin bilincli olup test yaptirmayi akil etmesi gerekiyor.
Lutfen cevrenizde cocuk planlayan herkese baski yapin gidip once saglik ocagina test versinler. Ilk cocuk saglikli olsa da 2. Cocukta cikma olasiligi var maalesef. O yuzden herkesin yapmasi lazim.
Benim ulturasyonumda hafta ve crl yazıyor sadeceKızlar demin şöyle bişi öğrendim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?