2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Kızlar merhaba dün randevum vardı sat a göre 12 haftalıktık dün 12+2 olmuşuz 2 gün önden gidiyor yavrum ama uykucu bir bebiş bacak bacak üstüne atmış cinsiyetini göstermedi. Benim merak ettiğim çatlak kremi veya yağı kullanıyor musunuz? Kakao yağı, badem yağı, hindistan cevizi yağı falan diyorlar. Galiba işe yarıyor. Bide güneş kremi soracaktım. Hangi güneş kremini kullanıyorsunuz?

Yarın ikili tarama testim var neler yapılıyor kan alınıyor mu? Bilgisi olan arkadaslar bilgilendirebılır mı
Önce ultrasonla ense kalınlığı, ense saydamlığı ve burun kemiğinin ölçüsünü alıyo. Sonra kan alınıyo. Zaten ultrasonda az çok tahmin ediliyo doktorum ölçüden sonra tahlilin de temiz çıkacak rahat ol herşey olması gerektiği gibi dedi. Tahlilimde de serbest beta değerim biraz yüksek çıktı ama önemli değilmiş bi risk görülmedi yani

Eklentiler

• image.webp
    28,9 KB · Görüntüleme: 43
  • image.webp
    50,7 KB · Görüntüleme: 36
Günaydin kızlar tetonoz aşısı olmayı düşünüyor musunuz
Ben mesaj atmıştım ama gelmedi sanırım 11 ağustos da olacam aşıyı ben benim son aşımın üzerinden 5 sene geçtiği için iki doz olacağım ama beş sene geçmeyenler tek doz olacak.
Yada şimdiye kadar hiç vurulmayanlar da iki doz olacak.
Bu aşı doğum esnasında özellikle sezeryan doğumda hastayı koruyan bir aşı. Steril olmadığını varsayarsak kullanılan malzemelerin. Olur mu olur dünyanın bin türlü hali var.
Neden doktora soracaksınız anlamadım aydınlatırsanız sevinirim

Bana decavit diye bir ilaç verdiler içinde güzel vitaminler var ama çok zor yutuyorum, midem bulandı çok büyükmüş
Bana da bunu verdiler bu kadar büyük hap görmemiştim doktoruma söyledim bugün yutma o zaman dedi çünkü ağzıma aldığım an öğürme geliyor, şu an yutma dedi 20 Haziran tekrar randevum var o zaman kadar başka bir şey düşünürüz dedi büyük ihtimalle başka bir şey yazacak

Yarın ikili tarama testim var neler yapılıyor kan alınıyor mu? Bilgisi olan arkadaslar bilgilendirebılır mı

Evet kan testi yapılıyor, ultrasondan sonra. Ultrasonda da ense kalınlığı, saydamlığı, burun kemiğine bakılıyor
Standart prosedüre dahil mi bilmiyorum ama bizde bir de bacak boyu, damarlar, kol kemiklerine vs de bakıldı (perinatoloğa gittim) ortalama 45 dk sürmüştür

Çatlak kremi olarak Lierac çok duyduğum için onu aldım, bir de Weleda alacağım. Doğal yağlar konusunda şüphelerim var, kimyasal içermemeleri iyi olsa da daha önceden hindistan cevizinin daha çok kurutucu özelliği olduğunu duymuştum mesela, kakao yağı da çok hızlı bronzlaştırıyor gibi gibi. güneş kremi içinde eczacım Solante önerdi.

Ben bugün ilk defa kullandım bakalım kullanacağım eğer böyle olursa değiştireceğim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…