- 23 Aralık 2022
- 2.149
- 2.709
- 48
- 36
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #10.021
Doğurana kadar içecezKaçıncı haftaya kadar olacak bilginiz var mı
Aa solante bende zaten var o zaman onu kullanmaya devam edeyim. Çok iyi oldu hem yeni almamış olurum. Lierac biraz pahalı geldi bana. Badem yağına başlayacağım bakalımEvet kan testi yapılıyor, ultrasondan sonra. Ultrasonda da ense kalınlığı, saydamlığı, burun kemiğine bakılıyor
Standart prosedüre dahil mi bilmiyorum ama bizde bir de bacak boyu, damarlar, kol kemiklerine vs de bakıldı (perinatoloğa gittim) ortalama 45 dk sürmüştür
Çatlak kremi olarak Lierac çok duyduğum için onu aldım, bir de Weleda alacağım. Doğal yağlar konusunda şüphelerim var, kimyasal içermemeleri iyi olsa da daha önceden hindistan cevizinin daha çok kurutucu özelliği olduğunu duymuştum mesela, kakao yağı da çok hızlı bronzlaştırıyor gibi gibi.güneş kremi içinde eczacım Solante önerdi.
Doktoruna söyle değiştirsin tatlımBana decavit diye bir ilaç verdiler içinde güzel vitaminler var ama çok zor yutuyorum, midem bulandı çok büyükmüş
Solante Pregna kullanıyor burda da bir çok arkadaş, bana elinde Solante Derma vardı onu verdi eczanem ama çeşidinden çeşidine değişiyordur belki eczacınıza ya da doktorunuz danışırsınız tekrardanAa solante bende zaten var o zaman onu kullanmaya devam edeyim. Çok iyi oldu hem yeni almamış olurum. Lierac biraz pahalı geldi bana. Badem yağına başlayacağım bakalım
canımm cok sevindim , senin bi ultrason görüntün vardı aynı benim bebişe benzetmiştim , senin ne çıkarsa banada tahmin olur diyordum , benim etrafımdaki herkes erkek hissediyor ben kız hissediyorum ama kızı cok istediğim için mi kız hiisediyorum bilmiyorumKızlar şimdi çıktım kan ve idrar istedi öğlen sonuçlar çıkınca arayacak, kalp atışını dinledik her şey iyi gidiyor dedi. Cinsiyet belli olmuş dedi ben kağıda yazmasını istedim çünkü 20 Haziran çekimimiz var cinsiyet öğrenirkenama bilin bakalım kim dayanamadı ve açtı tabi ki ben, eşime söylemeyeceğim sürpriz olsun ona cekimde. KIZIM oluyor, çok kutluyum erkek bekliyordum ama o kadar sevindim ki salak salak gülüyorum hastanenin içinde herkes bana bakıyor
Anadolu mu canım.Ben yaptırdım canım ama hamilelik öncesi o yüzden çok uyguna geldi. Hamilelik sonrasında daha pahalı oluyor
Ay benimde içimden kız geçiyor ama bazen değişiyor gibi. Normalde herkesin cinsiyeti tutturuyorum ama kendime bişey hissedemiyorumcanımm cok sevindim , senin bi ultrason görüntün vardı aynı benim bebişe benzetmiştim , senin ne çıkarsa banada tahmin olur diyordum , benim etrafımdaki herkes erkek hissediyor ben kız hissediyorum ama kızı cok istediğim için mi kız hiisediyorum bilmiyorum
Evet canım anadolu sigorta.Anadolu mu canım.
Ben bir kere yuttum oda mucize sayılır çünkü ben zaten hap yutamayan biriyimBen bugün ilk defa kullandım bakalım kullanacağım eğer böyle olursa değiştireceğim
Evet canım bende şaşırdım bu kadar büyük olmasınaBen bir kere yuttum oda mucize sayılır çünkü ben zaten hap yutamayan biriyimbaktın olmuyor doktoruna söylersin
Ne yalan söyleyeyim herkes erkek diyordu eşim hariç ben rüyamda hep erkek görüyordum öyle de hissediyordumcanımm cok sevindim , senin bi ultrason görüntün vardı aynı benim bebişe benzetmiştim , senin ne çıkarsa banada tahmin olur diyordum , benim etrafımdaki herkes erkek hissediyor ben kız hissediyorum ama kızı cok istediğim için mi kız hiisediyorum bilmiyorum
Burda 14 haftalık mı? Ben yeni gittim 12. Haftada şuan 16 da gideceğim bir daha. Ama cinsiyetini göstermedi çok merak ediyorum.Ne yalan söyleyeyim herkes erkek diyordu eşim hariç ben rüyamda hep erkek görüyordum öyle de hissediyordumhatta şuraya yeni ultrasonu koyayım ama biraz tuhaf durmuş bizim ki inşallah gönlünce olur
Ya bende de bi haftadır müthiş bi kaşıntı başladı döküntü vs. Yok kuru bir kaşıntı her yanımda. Gebelikle cilt daha fazla kuruduğu için olabiliyormuş birde gebeliğe bağlı karaciğer enzimlerinde bir sorun meydana gelebiliyormuş gebelik kolastazı mı ne diyorlarmış adına. Yarın gideceğim ben doktoruma bunu da bir soracağımBenim suyla hiç aram yoktur zorla içiyorum ama fayda etmedi galiba, kaşıntı kollarımda ellerimde çoğunlukla acaba uyuz mu oldum
Dün ikili taramamızı yaptık yazarım demiştimNasılsınız arkadaşlar, bir konuyla ilgili fikrinizi almak istiyorum. Şu an 10+2'yim. İlk gebeliğim olduğu için fetal DNA, ikili tarama o kadar kafamı karıştırdı ki işin içinden çıkamıyorum. 32 yaşındayım bu arada. Bu testleri yaptırıp geride bırakan arkadaşlar yaptırdıkları testler, fiyatları, süreç vs ile ilgili bilgi verebilir misiniz? Kafam karmakarışık hâlde.
Ben normalde en son 11+6 gitmiştim bir daha ki randevum 15+6 idi ama biraz ağrım olunca gittim öylelikle öğrenmedim ben sormadan cinsiyet belli oldu dediBurda 14 haftalık mı? Ben yeni gittim 12. Haftada şuan 16 da gideceğim bir daha. Ama cinsiyetini göstermedi çok merak ediyorum.
Ben söyledim, döküntü var mı dedi yok dedim ne olduğunu da çok anlamış değilim açıkçası. Kan ve idrar verdim arayacaklar gün içinde bakalımYa bende de bi haftadır müthiş bi kaşıntı başladı döküntü vs. Yok kuru bir kaşıntı her yanımda. Gebelikle cilt daha fazla kuruduğu için olabiliyormuş birde gebeliğe bağlı karaciğer enzimlerinde bir sorun meydana gelebiliyormuş gebelik kolastazı mı ne diyorlarmış adına. Yarın gideceğim ben doktoruma bunu da bir soracağım
Anladım canım çok güzel. Allah kucağımıza almayı nasip etsin inşallahBen normalde en son 11+6 gitmiştim bir daha ki randevum 15+6 idi ama biraz ağrım olunca gittim öylelikle öğrenmedim ben sormadan cinsiyet belli oldu dedi
İnşallah canım, sağlıkla gelsinler inşallahAnladım canım çok güzel. Allah kucağımıza almayı nasip etsin inşallahbayram sonrası bende gidip öğrenirim herhalde
Birkaç yerde tetonoz aşısını gereksiz bulanlar ve ileriki dönemde bebeğe zarar vereceğini söyleyen Doktorlar olduğunu okudum o yüzden emin olamadım. Son haftalara doğru tansiyon yükselmesi yapıyor gibi bir şey söylemişti komşumuz o yüzden bir daha sorma gereği duydumBen mesaj atmıştım ama gelmedi sanırım 11 ağustos da olacam aşıyı ben benim son aşımın üzerinden 5 sene geçtiği için iki doz olacağım ama beş sene geçmeyenler tek doz olacak.
Yada şimdiye kadar hiç vurulmayanlar da iki doz olacak.
Bu aşı doğum esnasında özellikle sezeryan doğumda hastayı koruyan bir aşı. Steril olmadığını varsayarsak kullanılan malzemelerin. Olur mu olur dünyanın bin türlü hali var.
Neden doktora soracaksınız anlamadım aydınlatırsanız sevinirim
Çok teşekkür ederim,Dün ikili taramamızı yaptık yazarım demiştimİkili tarama için perinatoloğa gittim ortalama 45 dk sürdü bir çok detaya baktı ve gayet iyi durduğunu söyledi. Daha sonrasında kan testi için yolladı. Doktorum özel, kan ve muayene 1450 tl tuttu. Daha sonrasında kendi doktorum çağırdı onunla da görüştük, yaş 35 altında olduğu için riskin daha az olduğunu söyledi, ultrason sonuçlarını inceledi gayet güzel olduğunu söyledi ama fetal dna istediğimizi de biliyordu. İstersen bu hafta yaptırabilirsin (12) ama ikili tarama sonucunu beklersen belki vazgeçersin, hem daha net sonuçlar olur sen bilirsin dedi. Biz de fetalden ikili tarama sonucu iyi çıkarsa vazgeçeceğiz. Fetal dna fiyatını sordum ama klinikten kliniğe değiştini söylediler. Benden bu kadar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?