2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Özellikle söylüyor mu canım rahim ağzını ölçecegim diye
Bir onceki muayenede soylemisti. 12. Haftada detayli ultrason yapacagim. Bebegin ense kalinligina organlarina bakacagim ve rahim agzi olcecegim diye. Muayene icin beni vajinal hazirlatti, gobekten bakmaya basladi. Bebekler her seyi gosterince vajinal bakmadi. Tek tek tum organlari uzuvlari saydi en son rahim agzi da iyi gayet her sey yolunda dedi. Yani soylemese ben anlayamazdim bakti mi bakmadi mi.

Teşekkür ederim canım

Bana da doktorum bunu verdi yağlı gibi hap çok kolay yutuluyor isterseniz buna da bakabilirsiniz

Bana da bu hapı verdi doktorum bugün başladım , demir eksik gelebilir ama diyip demir hapı da ekstradan ekledi.

Rahım agzı kaçıncı haftada ölcülüyor? Bilen var mı kızlar

Rahim ağzını benim ikili taramada ultrasonda ölçtü bana bir şey demedi ama hemşireye söylerken duydum. Not alıyordu hemşire.

Canım benım tüp bebek şu an 32 yasındayım ama embrıyolarım donduruldugunda 30 yasındaydım ve ngs yapıldı embrıyolara yani 46 kromozomlarıda incelenmişti ve saglıklı gelmişti bu dueumun 2 li tarama testine etkisi var mı bilmiyorum ama kromozomların gelişirken degıştığını sanmıyorum yarın doktora daha net sorucam bana hiç fetal dna dan bahsetmedi fetal dna da 46 kromozoma mı bakılıyor?

Benımde sigortam eşimin şirketinden dolayı var ama bu sürecte kotamı doldurmuşum bendeki sorun şu hem gebelik hem normal teminatım 1 miş o yuzden bitti aslında ve yenilenmesi kasım başı malesef hangi hastanedesın? Benımde doktorum prof oldugu için ekstra maliyet cıkıyor ikiz olunca ekstra ücret alıyorlar ve benımde hastanem cok pahalı malesef o yuzden hamilelik sigortası mantıklı geldi ve ikizlerde erken doğum riski cok yuksek tek bebek için gecelik 3500 dediler küvez için. Sigortayla konuştum bebegın tetkitleri, küvez, doğum herşey dahil fiyat aldım

Aile hekimi de başlayacaktı demire ama içinde var diye başlamadı 2. Tarama yapılıyormuş sağlık ocağında onu yapıp ona göre yazarım ihtiyacın varsa dedi.

Biz de bugün 12+3 olduk. Doktorum yüzde 90 kız olduğunu söyledi haftaya tekrar çağırdı teyit için. İkili test istemedik ense kalınlığı, burun kemiği ve başparmak kemik sayısı normal çok şükür gebeliğin ilk zamanlarında başka bir dr kanama alanı var demesine rağmen şuan herşey yolunda görünüyor. Aç gitmeme rağmen kıpır kıpırdı maşallah

Ngs yapilinca gerek olmayabilir o konuyu pek bilmiyorum. Benim de tup bebek embriyolar 35 de donmustu benim de simdi 38 im :) ama biz ngs yapmamistik. Benim dogum teminati ayri olmasi iyi oldu, iki teminat ortak olunca gebelikte tukeniyor haklisin. Bir de doktorum sagolsun ayda bir cagiriyor, meraktan catliyorum 1 ay cok uzun geliyor, ama boylece teminatim yetecek sanirim :)

Ikili test de para, bence doktora sormadan once de ikizler icin sonuclarini arastir. Bosu bosuna para verme. Ben fetal dna ya 370 dolar verdim. 1 hafta kaldi sonuc cikmasina. Annenin kanindan bebeklerin dnasini ayiklayip temelde down sendromu gibi genetik bozukluklari test ediyorlar. Tek gebelikte dogruluk orani %99. 2li 3lu 4lu test yaptirmaya gerek kalmiyor. Ayrica cinsiyet de kesin belli oluyor.

Koc Üniversitesi hastanesinde perinatologa gidiyorum ben de. Eve yakin ve yenidogan yogun bakimi iyi oldugu icin tercih ettim.
Benim de kafama takilan, allah korusun kuvez durumu olursa sigortada annenin babanin sigortasindan mi duserler? Muhtemelen esinin sirketinde de vardir, cocuklara da ayrica police yapiliyor bildigim. Hemen police yaptirsak Onlarin teminati ayri olmuyor mu? Ik ya henuz haber vermedim ama bir kac ay sonra acip soracagim.

13. Haftadayim canim su an.

Hangi hastane ne bu fiyatlar ya gerçekten
Ama erken doğum olunca direk kuvöze girerse doğum paketine dahil sanki. Oğlum direk kuvöze girdi. Derken sarılık oldu diye kuvözden hiç çıkmadan toplamda 4 gün kaldı. Sanırım sadece doğum paketi ödedik. Ben sadece 2.gün eve çıktım. Çocuğa süt götürdü her gün eşim. Hatta her 3 saatte bir.

Arkadaşlar ikili tarama yaptırmaya gittiğimde doktorumun verdiği kağıtta bunlar yazıyor belki merak ettiğiniz sorulara cevap olabilir.

Eklentiler

• IMG_1112.webp
    55,4 KB · Görüntüleme: 81
El başparmağı mi benim doktorum ikili testte ona bakmadı ilk kez duydum

Ben 5 doza tamamlamıştım oğlumdan sonra.
5 doz ömür boyu korumuyor mu?

Bugün bir şey okudum ikili testte çıkan HCG değeri 50 den azsa erkek 50 den çoksa kız oluyormuş kesin cinsiyet öğrenenlerde tuttu mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…