- Konu Sahibi sunshine__
-
- #10.101
Benn 11. Haftada verdi doktor şu an 13 haftalığım. Ama çokkk zor yutuyorum hap büyük olduğu için öğürme geliyor her gün kusmama çabasıyla yutmaya çalışıyorumİyi geceler kızlar son kontrole gittiğinizde doktor takviyesi üzerine ELENATAL 2 kullanan var mı? Suan bu vitamine başlanır mi 13 haftalığım?
16 haftaya kadar doktora gidemicem folik asitim bitti hangi vitamini kullanacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim
kuzum bunu doktoruna söyle benimde öyle öğürmem geldi tamam başka hal çaresini bulcam yutma dedi dün doktorumBenn 11. Haftada verdi doktor şu an 13 haftalığım. Ama çokkk zor yutuyorum hap büyük olduğu için öğürme geliyor her gün kusmama çabasıyla yutmaya çalışıyorum
Evet baya büyük bende zor yutucam gibi teşekkür ederimBenn 11. Haftada verdi doktor şu an 13 haftalığım. Ama çokkk zor yutuyorum hap büyük olduğu için öğürme geliyor her gün kusmama çabasıyla yutmaya çalışıyorum
ben de sağık ocağına gitmiştim bana da 20.hafta demişler tetanozu. ama ikinci doz için bi not almamışım.Ben sağlık ocağına kayıt yaptırmıştım aile hekimimiz de komşumuz asansörde hocam 19. Haftada teteniz aşısını yapacağız bir de 28. Hafta dedi sanırım. Sonra araştırdım bazıları yaptirma taraftarı bazıları değil
benim de su ile aram hiç yok şuan enfeksiyon geçirmemişimdir inşallahBenim suyla hiç aram yoktur zorla içiyorum ama fayda etmedi galiba, kaşıntı kollarımda ellerimde çoğunlukla acaba uyuz mu oldum
Hadi gözünüz aydın, sağlığıyla gelsin inşallahh :) farklı cinsiyet istesen bile, öğrendiğin an benimsiyor insan . Peki daha öncesinde cinsiyet tahmininde bulunmuş muydu ?Kızlar şimdi çıktım kan ve idrar istedi öğlen sonuçlar çıkınca arayacak, kalp atışını dinledik her şey iyi gidiyor dedi. Cinsiyet belli olmuş dedi ben kağıda yazmasını istedim çünkü 20 Haziran çekimimiz var cinsiyet öğrenirkenama bilin bakalım kim dayanamadı ve açtı tabi ki ben, eşime söylemeyeceğim sürpriz olsun ona cekimde. KIZIM oluyor, çok kutluyum erkek bekliyordum ama o kadar sevindim ki salak salak gülüyorum hastanenin içinde herkes bana bakıyor
normalde 10-12 haftada detaylı bakıldığında ölçülüyor. ama rahim ağzı ile ilgili bir geçmiş yoksa ölçmeyen de var sanırım. Benim 10 günde 1 ölçülüyor şuan operasyon geçirdiğim ve sınırda olduğu içinRahım agzı kaçıncı haftada ölcülüyor? Bilen var mı kızlar
ikili testte benim beta hcg 137460 mIU/mL çıktı 50 dediğin hangi birim üzerinden :)Bugün bir şey okudumikili testte çıkan HCG değeri 50 den azsa erkek 50 den çoksa kız oluyormuş kesin cinsiyet öğrenenlerde tuttu mu
ben anne yanı yatağı aldım chicco nexttome , bir de nuna park yatak annemde bırakmak için.Beşik ve yatak alanlar hangi marka ne tur aldiniz
ikili test için labarotuvarlardan da fiyat alabilirsin, dr sadece muayene olursun, tahlillerini synevo, sonomed gibi yerlerden de fiyat alabilirsin,Selam kızlar anadolu yakasında ikili test fiyatı alan var mı?
Medipol çamlıca 2300 istedi daha uygun var mı?
Teşekkür ederim canım dağlıkla gelsinler inşallah, daha önce hiç tahmin yapmamıştı çok erken demişti emin olmak istedi belli kiben de sağık ocağına gitmiştim bana da 20.hafta demişler tetanozu. ama ikinci doz için bi not almamışım.
benim de su ile aram hiç yok şuan enfeksiyon geçirmemişimdir inşallahne kadar içebiliyorsun günde
Hadi gözünüz aydın, sağlığıyla gelsin inşallahh :) farklı cinsiyet istesen bile, öğrendiğin an benimsiyor insan . Peki daha öncesinde cinsiyet tahmininde bulunmuş muydu ?
normalde 10-12 haftada detaylı bakıldığında ölçülüyor. ama rahim ağzı ile ilgili bir geçmiş yoksa ölçmeyen de var sanırım. Benim 10 günde 1 ölçülüyor şuan operasyon geçirdiğim ve sınırda olduğu için
ikili testte benim beta hcg 137460 mIU/mL çıktı 50 dediğin hangi birim üzerinden :)
ben anne yanı yatağı aldım chicco nexttome , bir de nuna park yatak annemde bırakmak için.
ikili test için labarotuvarlardan da fiyat alabilirsin, dr sadece muayene olursun, tahlillerini synevo, sonomed gibi yerlerden de fiyat alabilirsin,
Benim de 9-6 çıkıyor, standartımkızlar tansiyonlarınız ölçümlerde nasıl çıkıyor. benim hep 9-6 seyrediyor. bi gün yemekten sonra gözüm karardı ölçtürdüm, 11-7 olmuş.
o değer de sanırım normal ama benim bünyeme fazla geldi sanırım :)
Az önce bende ikili test için anadolu yakası hastaneleri aradım genel bilgi vereyim merak edenler için.Ben normalde düşünmüyordum 2li testi şuan kararsızım sadece bilgi için pendik şifa yada Kadıköy Lab tercih edebilirim.Selam kızlar anadolu yakasında ikili test fiyatı alan var mı?
Medipol çamlıca 2300 istedi daha uygun var mı?
Çok teşekkür ederim bu bilgiler çok faydalı oldu. Bende lab i,stanbula sordum ancak farklı tahlillerimde vardı 3840 gibi bir fiyat aldım.Az önce bende ikili test için anadolu yakası hastaneleri aradım genel bilgi vereyim merak edenler için.Ben normalde düşünmüyordum 2li testi şuan kararsızım sadece bilgi için pendik şifa yada Kadıköy Lab tercih edebilirim.
-Pendik Medipol Kadın Doğum Normal Kontrol 570 TL
-Perinatoloji Uzmanı Kontol Ölçüm + Kan Testi : 1540 TL
----------------------------------------------------------------
Pendik Yüzyıl Kadın Doğum Kontrol = 585 TL İkili test için fiyat vermediler süpriz gelince öğreniyorsun dediler.
-----------------------------------------------------------------
Pendik Cihan Tıp Merkezi Kadın Doğum Kontol Normal utrason ölçümü 400 TL
Kan testi 350 TL ( Muayne ile kan tetsi fiyatları tam tersi olabilir yanlış olmasın )
------------------------------------------------------------------
Pendik Bölge Hastanesi Kan testi 403 TL
Doktor Kontrolü ve Ultason ölçümü 1500 TL
------------------------------------------------------------------
Pendik şifa hastanesi
Kadın doğum kontrol + ultrason muaynesi 450 TL
Kan Testi Ücreti söylemediler)
-------------------------------------------------------------------
Kadıköy -Labİstanbul -
Genetik Tarama Testi - Genetik Laboratuvarı
Ultrason Muaynesi Radoloji Uzmanı ölçüm yapıyormuş ense kalınlığı ve diğer ölçümleri ardından direk kan testi için yönlendiriyorlar. 2-3 gün sonra sonuçlar mail olarak geliyormuş. 750 TL ücreti
----------------------------------------------------------------------------------
Doktoruna soyle belki degistirir canim.Benim ilk 3 ay pek bulantım olmadı. Şimdi 13. Haftadayım ve D vitamini fıs fısı sıkınca sabahları kusmaya başladım (kullandığım markayı değiştirdim bu seferkinin tadı kötü geldi sanırım), kullandığım takviyeyi içerken de çok zorlanıyorum hatta aklıma gelince bile öğürüyorum
Fiyatlar cidden çok değişken yaptırılacak test sayısı arttıkça fiyat uçtukca uçuyor.Çok teşekkür ederim bu bilgiler çok faydalı oldu. Bende lab i,stanbula sordum ancak farklı tahlillerimde vardı 3840 gibi bir fiyat aldım.
Medipol pendik iyiymiş.
Gercekten fiyatlar ucuk bi de perinatolog olunca ekstra katlanıyor fiyat. Benımde kafamı o karıstırdı sanırım erken doğumda küvez masrafını karşılamıyor sigorta tam anlayamadım bugun sigorta şirketıyle tam kapsamlı konuşucam bu sigorta işleride cok karısık kandırılcam diye korkuyorumHangi hastane ne bu fiyatlar ya gerçekten
Ama erken doğum olunca direk kuvöze girerse doğum paketine dahil sanki. Oğlum direk kuvöze girdi. Derken sarılık oldu diye kuvözden hiç çıkmadan toplamda 4 gün kaldı. Sanırım sadece doğum paketi ödedik. Ben sadece 2.gün eve çıktım. Çocuğa süt götürdü her gün eşim. Hatta her 3 saatte bir.
Hayır benim özel sağlık sigortam yok.Emekli sandığı çalışanım. 11 sene önceydi ekstra bir şey ödediğimizi sanmıyorum. O zaman fiyatlar kuş kadardı. Maaşımız vs yanında refah seviyesi asla böyle değildi ki.Gercekten fiyatlar ucuk bi de perinatolog olunca ekstra katlanıyor fiyat. Benımde kafamı o karıstırdı sanırım erken doğumda küvez masrafını karşılamıyor sigorta tam anlayamadım bugun sigorta şirketıyle tam kapsamlı konuşucam bu sigorta işleride cok karısık kandırılcam diye korkuyorumsonradan hastaneden ek masraflar cıkarsa ne anladım o işten. 4 gun küvez parasını odemedınız sigorta mı karsıladı sizin?
Benımde 3 haftayı buldu çagırması su an aklımda deli sorular var herşey yolunda mı falan fistanNgs yapilinca gerek olmayabilir o konuyu pek bilmiyorum. Benim de tup bebek embriyolar 35 de donmustu benim de simdi 38 im :) ama biz ngs yapmamistik. Benim dogum teminati ayri olmasi iyi oldu, iki teminat ortak olunca gebelikte tukeniyor haklisin. Bir de doktorum sagolsun ayda bir cagiriyor, meraktan catliyorum 1 ay cok uzun geliyor, ama boylece teminatim yetecek sanirim :)
Ikili test de para, bence doktora sormadan once de ikizler icin sonuclarini arastir. Bosu bosuna para verme. Ben fetal dna ya 370 dolar verdim. 1 hafta kaldi sonuc cikmasina. Annenin kanindan bebeklerin dnasini ayiklayip temelde down sendromu gibi genetik bozukluklari test ediyorlar. Tek gebelikte dogruluk orani %99. 2li 3lu 4lu test yaptirmaya gerek kalmiyor. Ayrica cinsiyet de kesin belli oluyor.
Koc Üniversitesi hastanesinde perinatologa gidiyorum ben de. Eve yakin ve yenidogan yogun bakimi iyi oldugu icin tercih ettim.
Benim de kafama takilan, allah korusun kuvez durumu olursa sigortada annenin babanin sigortasindan mi duserler? Muhtemelen esinin sirketinde de vardir, cocuklara da ayrica police yapiliyor bildigim. Hemen police yaptirsak Onlarin teminati ayri olmuyor mu? Ik ya henuz haber vermedim ama bir kac ay sonra acip soracagim.
13. Haftadayim canim su an.
Ben elektrikle vücudu o kadar erken tanissin istememiştimGünaydın kızlar, dün akşam bir delilik yapıp bebek arabasını aldıkbeşik olarak alan varsa ne öğrenirinsiniz? Ben bir tane beğendim ismini unuttum babymall ve civilde vardı otomatik sallanır beşik müzikli ve yükseltme ve indirme şansı var Ayreten tek taraflı kaldırıp reflü yatağı olarak kullanabilme. Bir de tekerlekli yani evde her yere götürebilirsiniz ama elektrikli sizce iyi mi?ekran fotosu almışım isminin
Ben 11. Haftayım canım elenetal 1 bitiyor dedim doktoruma 2 ye geçebiliriz artık dedi sende kullanabilirsin yaniİyi geceler kızlar son kontrole gittiğinizde doktor takviyesi üzerine ELENATAL 2 kullanan var mı? Suan bu vitamine başlanır mi 13 haftalığım?
16 haftaya kadar doktora gidemicem folik asitim bitti hangi vitamini kullanacağımı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim
Benim de almam lazım, işyerinde başıma geldi zaten Arkadaşlarıma söyledim normal ki diyor dedim normalim 9-6 , olamaz ruh gibi olman lazım 9-6 diyorlar , hamile olduğumu bilmiyorlar tabi :)Benim de 9-6 çıkıyor, standartımdün ben de fenalaştım ama tansiyonum düştü diye düşünmüştüm çıktığını değil. Evimde de tansiyon aletim yok, almam gerekiyor sanırım artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?