- 2 Eylül 2022
- 7.741
- En iyi cevaplar
- 2
- 9.209
- 118
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #10.321
Benim de sırtım çok ağrıyor doktor dedi ki sırt bel kalça ağrısı gebeliğin sağlıklı olduğunu gösterir. Karın ağrısı eşlik ederse yanıma gelKizlar kaç haftadır belim kalcam ağrıyordu ama son bir kaç gündür günlük hayatımı etkileyecek dereceye geldi. Sırt üstü uzaninca veya oturduktan sonra kalkıp yürüyünce resmen topalliyorum bacağımı kaldıramıyorum aha felc oldum diyorum kuyruk sokumumdan sol kalcaya dağılan bir ağrı. Gebelikten oluyor sanırım daha önceden bel fıtığm da var ama fıtık agrisi degil bu biliyorum. Üstüne bir de grip oldum berbat haldeyim yani napicam bilmiyorum böyle olan var mı
Merhaba bebegin kalp atışı haftaya dinlenecek sadece kese bu keseye göre tahmin ediliyomus bilmiyorum bende gonderdimCanım sanki bu sadece kese bebek göründü mü
Haftaya gittiginde yolla bakalım canım bebegin konumuna göre tahminde bulunuyoruzMerhaba bebegin kalp atışı haftaya dinlenecek sadece kese bu keseye göre tahmin ediliyomus bilmiyorum bende gonderdim
Ama ben yürüyemiyorum bazen kitlenip kalıyorum yani cok zorluyor beni bir çözümü yok mudur acaba yaBenim de sırtım çok ağrıyor doktor dedi ki sırt bel kalça ağrısı gebeliğin sağlıklı olduğunu gösterir. Karın ağrısı eşlik ederse yanıma gel
Allah kucagina almayi da nasip etsin canim bende haftaya 12+5 te gideyim diyordum belki emin olup söyler diye ama sanirim zor parti yapacağımızı bildiği için garantiye almak isterKuzum çok teşekkür ediyorum ilk kız dediğinde 12+3’dü ama doktor erken %60 kız diyorum dedi bugün kontrolde yüzde yüz erkek dedi çok net gördük pipiyi yani 14+2’de gördük
Tamam canim tesekkur ederimHaftaya gittiginde yolla bakalım canım bebegin konumuna göre tahminde bulunuyoruz
Bu haftalarda magnezyum eksikliği sebep oluyor genelde sağlık ocağında değerlerine baktır canım kalsiyumunda düşmüş olabilirAma ben yürüyemiyorum bazen kitlenip kalıyorum yani cok zorluyor beni bir çözümü yok mudur acaba ya
Ben de bunu ilk çocuğuma hamileyken kuaförümden saçımı kestirdikten sonra öğrenmiştim “valla bravo hamileler saç kestirmeye korkarlar seni takdir ettim” demişti de neden kesmeden önce söylemedin diye karalar bağlamıştım tabi Allahım tüm evlatlara uzun ömür versin inşallahK
Tamamen batil inanc. sac kesersen bebegin omrunden kesersin derler
AminnnBen de bunu ilk çocuğuma hamileyken kuaförümden saçımı kestirdikten sonra öğrenmiştim “valla bravo hamileler saç kestirmeye korkarlar seni takdir ettim” demişti de neden kesmeden önce söylemedin diye karalar bağlamıştım tabi Allahım tüm evlatlara uzun ömür versin inşallah
Magnezyum kullanıyor musun?Ama ben yürüyemiyorum bazen kitlenip kalıyorum yani cok zorluyor beni bir çözümü yok mudur acaba ya
Çok teşekkür ediyorum canım inşallah hepimize nasip olsunAllah kucagina almayi da nasip etsin canim bende haftaya 12+5 te gideyim diyordum belki emin olup söyler diye ama sanirim zor parti yapacağımızı bildiği için garantiye almak ister
Özel hastane mi acabaKuzum çok teşekkür ediyorum ilk kız dediğinde 12+3’dü ama doktor erken %60 kız diyorum dedi bugün kontrolde yüzde yüz erkek dedi çok net gördük pipiyi yani 14+2’de gördük
Doktorum 2. Hamilelikte 16. Hafta ilk hamilelikte 19. Hafta demiştiKızlar bugün hemşire bebeğin hareketlerini hissediyor musun artık hissedersin eğer hissetmezsen doktora git dedi ama daha erken değil mi birde ilk hamileliğim nasıl olduğunu da bilmiyorum bugün biraz şüpheye düşürdü beni
Yok artık yaaaa. Hissedersin demesi hadi neysede hissetmezsen doktora git ne demek :) ilk gebeliğinizse hele imkansızzz. Benim ikinci gebeliğim 13. Haftamdayım hissetmiyorum en erken 16-17’de hissederim tecrübeliKızlar bugün hemşire bebeğin hareketlerini hissediyor musun artık hissedersin eğer hissetmezsen doktora git dedi ama daha erken değil mi birde ilk hamileliğim nasıl olduğunu da bilmiyorum bugün biraz şüpheye düşürdü beni
Bende daha var diye biliyorum dediğiniz gibi 19-20. Haftalarda biliyorum öyle diyince içimde şüphe olmadı değil herşey şuan yolunda sadece tansiyon düşüklüğü yaşıyorum birde mide bulantısı tabiDoktorum 2. Hamilelikte 16. Hafta ilk hamilelikte 19. Hafta demişti
Yok artık yaaaa. Hissedersin demesi hadi neysede hissetmezsen doktora git ne demek :) ilk gebeliğinizse hele imkansızzz. Benim ikinci gebeliğim 13. Haftamdayım hissetmiyorum en erken 16-17’de hissederim tecrübeli
İkinci annelerin söylediklerine bakarak. Mesela bebek hreketi nasıl bir şey bildiğim için şöyle söylim arada bi hareketlenme oluyor karın içimde gaz olmadığına emin oluyorum ama vuruş yerine göre bebek olmadığıda kesin çünkü bu haftalarda o kadar yukarıda ya da sağda solda veya bu kadar belirgin hissedemeyeceğimi biliyorum. Bazen damar atması rahimin kasılması gibi ani durumlarıda bebek gibi düşünebiliyoruz.
Aman sakın moralinizi bozmayın ilk gebelikse 20. Haftalarda ikinciyse en erken 16-17’lerde hissederiz.
Sizin adınıza sevindimMerhaba kızlar bende bugün ön detaylı ultrasona girdim perinatolog ile. Çok şükür oluşan organlarla ilgili yaşamsal anomali görünmedi. Pazartesi kendi takip doktorum kız gibi duruyor dedi perinatologum yüzde 80-85 erkek dedi. En kesin sonucu 16. Haftada alıcaz dedi. Şuan yani 3 hafta sonrası gerçekten sürpriz olacak bana. Bir kızım var bir tane daha kız olsun isterdim ama öncelikle sağlık tabikii. İkili test sonucumda iyi çıktı çok şükür.
21. Haftada tekrar detaylı ultrason için gelicem perinatologa.
Aminn inşallah sağlıjlı ve güzel ahlaklı evlatlarımız olsun hepimizin.Sizin adınıza sevindimdarısı hepimize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?