2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Bilgiler için de randevu almak gerekli mi acaba. Çünkü randevusuz doktorlar asla ilgilenmiyor
Tatlım sen sağlık ocağına bırakma süreci seni şimdiye kadar aramaları gerekiyordu zaten. İletişim numaranı da bulamamış olabilir. Aile hekimine atanan bir hemşire mutlaka vardır.
Randevu almadan gidip onu buluyorsun.
Hamile olduğunu söyle.
Senin için bir form açıyor ve bazı sorular soruyor kan tenkit kilo hafta vb.
Sana aşı için tarih ve saat veriyor.
Hepsi bu

Ya burda okuyorum da hissetmiyorum diyenleri ben tirsmaya basladim benim oglandan ilk gebeligim daha 16. Haftada sıkı birsey giymistim lastiği kasigima gelmişti ilk defa orda sağlam bir tekme attı bana sipa ondan sonra da hergun hissediyorum masallah özellikle yemeklerden sonra beyefendinin tekmesinden yemek yiyemiyorum bir tuhaf oluyorum. Anlayacağınız kızlar bu oğlan beni çok yoracak gibi

Valla canım ben de oğlumda 16. Haftada hissetmiştim. Şimdi bu hamileliğimde (kız olduğu için mi bilmiyorum) 18. Haftada net hissetmeye başladım ve acaip endişelendim neden böyle oldu diye. Acaba alakası var mı Oğlum çok yoruyor beni allahım inş kızım benim çocukluğuma benzer

Benim ilk ikinciyi yapar mıyım hiç bilmiyorum

Hamileligin 14. Haftasindan sonra zayiflama amacli diyet kesinlikle onerilmiyor. Ben ivf e baslamadan once diyetisyenle calismaya basladigim icin bu beslenme konusuna aylar icinde baya bi hakim oldum spor bebege ve gebelige yonelik beslenme de ayni sekilde. Ama asla zayiflama olmamali. Asiri tatli ve karb kalori alimi varsa
Normale gelince elbet bi kac gr gidebilir ama zayiflama amaci no no no.

Kızlar hamilelikte nioli yağı kullanabiliyor muyuz biliyor musunuz, idrar yolu enfeksiyonu için
Mfk gecen gün canlı yayında şöyle söyledi, yağı damlatabilirsiniz ama bu bir moda sürekli yok şu bu yağı diye yağ çıkarıyorlar dedi ve ayreten o yağ mesaneye ulaşmadığı için bir işe yaramıyor demek istedi. Yani sorunu içerden çözmek lazım bir damla yağ mesaneye ulaşmaz

Teşekkür ediyorum kuzum

Ya bende de vajinadan ziyade sanki popodan çıkacak gibi bir his bazen bir zonklama hissediyorum. Bir anda ayağa kalkınca filan oluyor. Aceba diyorum kabızlık mı tetikliyor. Biraz daha gözlemleyeyim muayeneye kadar bakıcam.
Tabii ağrılıdır ama belki acı eşiğin yüksek ondandır ben ayağıma çivi girdiği için olmuştum 3 gün ağrı çektim
Benim saçma sapan bir bünyem var. Acı sancı pek hissetmiyorum. Doğum sancısını bile hissetmemiştim. Nst de çıkıyor. Hsg de rahatım.
Yalnız değilsin ikinci gebelik 18. Haftadyaım hala tık yok:) yani bir şeyler hissediyorum ama bağırsak mı onun ayrımını dahi yapamıyorum bide ikinci hamilelik yani:))
Aynen ilk değil ama henüz his mis yok.
Tempolu spor yürüyüş yerine normal yürüyüş daha iyi olur sanki doktoruna sor bence.

Çok sevindim canım ben de sen söyleyince hayal beyi iptal edip emre beyden randevu aldım şu an böyle diyince daha da sevindim senin de gözün aydın

Kızlar hamilelikte nioli yağı kullanabiliyor muyuz biliyor musunuz, idrar yolu enfeksiyonu için

Ben sakıncalı olduğunu duydum, doktorunuza danışmanızda fayda var

Çok sevindim canım ben de sen söyleyince hayal beyi iptal edip emre beyden randevu aldım şu an böyle diyince daha da sevindim senin de gözün aydın

Ayy yakın bir zamanda mı inşallah güzel geçer randevunuz biraz gecikmeli girdik yoğunluğu var ama onun dışında güzel güzel her şeyi anlattı, beynine, kalbine, parmaklarına, bacak boyuna vs her şeye baktı.

Doktorun güler yüzlü sabırlı olması çok önemli diğer türlü insan panik oluyor

İçime su serptin sağol canım inşallah şimdi biraz yürüdüm geldim çok sancı oluyor iyi olsunlar da çekeriz

Bence kesinlikle var bak oğlan yoruyormus seni daha anne karninda hareketli olmalarından belli bizi yoracaklari sağlıklı olsunlar da gerisi hiç önemli değil
Canım bugun eczanedeydim tesadüf eczacınin arkadaşına nioli yağı sipariş ettin mi dedigini duydum bende daha önceden duyduğum için bir sorayım dedim alan kişi çok oluyormus ben hamileyim peki kullanabilir miyim dedim hayır hiç riske girmeye gerek yok dedi tamam dedim

O şekilde oluyor zaten sıfır abur cubur sıfır hamurişi olduğu için tamamen sağlıklı beslenince işte cevizler bademler sebzeler proteinler derken üstüne yürüyüşde yapınca kilo çok yüksek olan bireylerde eksiler görülüyor. He tabi normal zmanalardaki diyet gibi kg kg gitmiyor 300 gr 400 gr gibi. Şimdilik bebek gelişiminde de bir sıkıntı yok. Benim ilk kızımda genelik şekerim çıktığı için diyetisyenle devam etmiştim şimdide çıkma ihtimali çok yüksek önceden önlemimi almak istedim. Gebelik şekeri çok sıkıntılı bir süreç çünkü hiçbirimizde çıkmasın inşallahda.
Zaten 6. Aydan sonra istesemde kilo veremem bebek hızla kilo almaya başlıcak

Ben nioli kullanıyorum canım hiç bir riski yok hatta hamilelikten önce enfeksiyonla hiç bir ilaçla başa çıkamadım sadece nioli kullanınca rahatladım. Zaten bir yıldır enfeksiyonla mücadele ediyordum ne zaman nioli ile geçti enfeksiyon hamile kaldım. Şimdi hamileliğin başından beri kullanıyordum iyiydim iki hafta bıraktım direk enfeksiyon oluştu. Enfeksiyon ilacı kullandım tam rahatlayamafim nioliye yeniden başladım şimdi daha rahatım. Kullanıp kullanmamak sizin tercih meselesi ama ben yaşadığım bu şekilde oldu

Canım ben kullanıyorum bir üstte arkadaşa da anlattım yaşadığımı yine de tercih meselesi tabi. Günlük temi iç çamaşırına iki damla kullaniyorum rahatlatıyor enfeksiyon önlüyor

Çok teşekkür ediyorum canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…