- 23 Aralık 2022
- 2.149
- 2.709
- 48
- 36
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #14.061
Masallah canım azalt bakalım karbonhidratı bence tatlıyı da azaltSelam kızlar muayene olduk bugün
250 gram olmuş.
Başı aşağı bakıyor dedi.
Rahim ağzı uzunluğu iyi dedi.
Çok ciddi bir bebek dedi.
17+5 iz normalde ama önden gidiyormuş.18-19 arası çıktı. Yani bir hafta önden gidiyor. Tabi ben direk çok korktum. Erken döllenme olabilir eşin iri mi dedi evet dedim eşim yüz kilo, ben zaten iriyim.
Ben 2 kilo almışım. Ordaki tartıya göre.
Ay dönümlerim cuma bundan sonra randevuları cumadan cumaya alıcam.
Erkek bebek de olduğu için iri olup önden gidebilir telaş edecek bir durum yok rahat ol dedi. 2 haftadan fazla önden giderse sıkıntı dedi. Amniyon sıvısı biraz fazla dedi. Karbonhidrat yemeyi azalt sadece dedi. Ne gerekiyorsa yaparım gerekirse diyet yaparım dedim hayır diyet yapma azalt sadece dedi.
Varislerimi sordum meslek hastalığı dedi. Öğretmensin bütün gün ayaktasın normal dedi.Havalar soğuyunca sonbaharda hamile varis çorabına geçeriz dedi. Bazı hamilelerde daflon varis ilacı da kullandığımız oluyor dedi. Ben dedim daflon bende ağrı yaptı hamile değilken kullandım bir dönem bıraktım dedim. Önemli olan ağrın var mı dedi bende hayır varis için ağrım yok dedim.
20.hafta tetanoz aşısı ol.
21.hafta detaylı ultrasona gel dedi.
Kan ve magnezyuma devam.
D vitamini ekleyeceğiz dedi. Bonevit verdi.
Bence sayi yoktur. Cunku ilk saglik ocagina gittigimde kalp atisi dinlemeye gitmemistim doktora. Biz simdi dinleyemiyoruz daha demisti. Bence endiselendikce gidebilirizBunun için bi sayı var mı yani 9 ay boyunca sadece 3 kere gibi yoksa canım sıkıldıkça gidip dinleyebilir miyim
O nasıl bir mantık ya zaten tetanoz aşısının amacı doğum sırasında veya Allah korusun prematüre olursa o dönemde veya yenidoğan olduğu zaman bebeği korumak çünkü bebeklerde ölümcül riskli bişey buOlur böyle dedi ağır bir aşı çünkü dedi ama keşke doğumdan sonra olsaydın dedi, benim anlamadığım kadın doğum yaptır dedi bu doktor neden böyle söyledigece yine uyumadım bulantı ishal var şimdide sağlık ocağına gitsem mi çalışsam mı diye düşünüyorum
Benim sorumlu ebe çok tatlı bir kadın diğer kaybımdan endişemi de biliyor istediğin zaman gel hem kahvemi içer hem bebişi dinleriz demişti sayısı evet yok endişe olunca gidilebilirBence sayi yoktur. Cunku ilk saglik ocagina gittigimde kalp atisi dinlemeye gitmemistim doktora. Biz simdi dinleyemiyoruz daha demisti. Bence endiselendikce gidebiliriz
İlk yapılan kan testlerinde açlık şekerin nasıldı dedi iyiydi dedim. Karbonhidrat azalt dedi.Maşallahsıvı fazlalığı sebebiyle şeker yüklemesini yaptır dedi bana doktor size de söyledi mi benzer birşey? Şeker ve karbonhidrat ağırlıklı beslenme sebebiyle oluyormuş fazla olması
Direk keserim canım affetmem. Hemen kepek ekmek aldım. Pirinç pilavı vs de kescem. Tatlıyı meyveden alırım küçük porsiyonla. Bu ara abartmıştım. Karpuz, tatlı, meyve, börek.Masallah canım azalt bakalım karbonhidratı bence tatlıyı da azalt
Benim bebegim de onden gidiyor yaklasik 1 hafta. Erken yumurtlamayla alakalidir benceMutlu1anne bebeğin önden gitmesi ve amniyon sıvısı fazlası sende de var mıydı?
Eski postlarından bir dikkatli beslenme hatırlıyorum ama emin olamadım.
Erkek mi?Benim bebegim de onden gidiyor yaklasik 1 hafta. Erken yumurtlamayla alakalidir bence
Canım en küçük kardeşime yurtdışından bebek arabası almışlardi annemler 2 yıl kullanıp sarıp kaldırmış benim çocuğuma o yüzden almadımbebek arabasi almadin mi canim neden ben de almadim da
Canım bebeğin kordonunu makasla felan kesiyorlar ya o esnada tetanoz kapmasın diyeO nasıl bir mantık ya zaten tetanoz aşısının amacı doğum sırasında veya Allah korusun prematüre olursa o dönemde veya yenidoğan olduğu zaman bebeği korumak çünkü bebeklerde ölümcül riskli bişey bu
Biliyorum kuzum sadece o değil sezaryen veya normal doğum sırasında kullanılan aletler, yapılan iğneler vs hepsi bunun içinde. Bana olmaz dememek gerekiyor tesadüftür, kaderdir her türlü şey olabilir doğumdan sonra ne manası var. Bizler evet çivi batması vs sonrası iğne oluyoruz ama hem annelerimiz gebelikte vurulmuş oluyor hem okulda yapılıyorCanım bebeğin kordonunu makasla felan kesiyorlar ya o esnada tetanoz kapmasın diye
İnsanın başına nerede ne geleceği belli olmuyorBiliyorum kuzum sadece o değil sezaryen veya normal doğum sırasında kullanılan aletler, yapılan iğneler vs hepsi bunun içinde. Bana olmaz dememek gerekiyor tesadüftür, kaderdir her türlü şey olabilir doğumdan sonra ne manası var. Bizler evet çivi batması vs sonrası iğne oluyoruz ama hem annelerimiz gebelikte vurulmuş oluyor hem okulda yapılıyor
Benim haftayla uyumlu ama sıvı fazla gibi detaylıda belli olur nedeni gibi bişey dedi. Şeker yüklemesi yaptırmayı düşünmüyordum ben ama şimdi biraz kafam karıştı. O zamana kadar dikkat edicem detaylı ultrason sonucuna göre karar veririm büyük ihtimalle. Şeker yükleme 20lerde yaptırılıyor sanırımİlk yapılan kan testlerinde açlık şekerin nasıldı dedi iyiydi dedim. Karbonhidrat azalt dedi.
Senin bebek de mi önden gidiyor?
Şeker yüklemesi yerine diyet yapıcam ben. Sanki varmış gibi. Kaçıncı haftada idi şeker yüklemesi?
Direk keserim canım affetmem. Hemen kepek ekmek aldım. Pirinç pilavı vs de kescem. Tatlıyı meyveden alırım küçük porsiyonla. Bu ara abartmıştım. Karpuz, tatlı, meyve, börek.
Sebze, et, protein, temiz karbonhidrata geçiyorum hemen.
Bu haftalarda bpd ac ve fl ölçümü ayrı ayrı alınıyor ya bpd 1 hafta önde ac haftasıyla uyumlu fl 1 hafta geri ortalamada da genelde haftasıyla uyumlu çıkıyor ama kızımda 2 hafta önde gidiyodu hep. Amniyon sıvısı hakkında hiç yorum yapmadı bu konuda yorum yapamıyorum açıkcası. Ama doktor karbonhidratı azalt demiş bi süre azalt bakalım belkide onunla alakalıdır.Mutlu1anne bebeğin önden gitmesi ve amniyon sıvısı fazlası sende de var mıydı?
Eski postlarından bir dikkatli beslenme hatırlıyorum ama emin olamadım.
Ya tabii ki öyle bana olmaz dememek gerekiyor hele ki böyle bir konuda. Orada tek bir hemşire veya ebe veya doktor bir ihmali olsa yada bilmeyerek bir hata yapsa bunun ömür boyu vicdan azabını çeker insan, evlat bu başka bişey değil bir gün az oynasa karnımda hemen endişe ediyorum ya da bir yerimiz ağrısa, normal iş yapsak zorlansak hemen acaba diyip pişman oluyoruz tehlikeye atılmamalı benceİnsanın başına nerede ne geleceği belli olmuyor
Bu haftalarda bpd ac ve fl ölçümü ayrı ayrı alınıyor ya bpd 1 hafta önde ac haftasıyla uyumlu fl 1 hafta geri ortalamada da genelde haftasıyla uyumlu çıkıyor ama kızımda 2 hafta önde gidiyodu hep. Amniyon sıvısı hakkında hiç yorum yapmadı bu konuda yorum yapamıyorum açıkcası. Ama doktor karbonhidratı azalt demiş bi süre azalt bakalım belkide onunla alakalıdır.
ben hamilelik düşünürken de başka bir eczaneye sormuştum yine hani zararı varsa bilmeden kullanmayayım diye. hayır güvenle kullanabilirsin demişti o daNeye göre söylüyorlar acaba canım hiç bilemedim benimki de önermiyoruz dedi.. kararsız kaldım şimdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?