2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Masallah canım azalt bakalım karbonhidratı bence tatlıyı da azalt

Bunun için bi sayı var mı yani 9 ay boyunca sadece 3 kere gibi yoksa canım sıkıldıkça gidip dinleyebilir miyim
Bence sayi yoktur. Cunku ilk saglik ocagina gittigimde kalp atisi dinlemeye gitmemistim doktora. Biz simdi dinleyemiyoruz daha demisti. Bence endiselendikce gidebiliriz

O nasıl bir mantık ya zaten tetanoz aşısının amacı doğum sırasında veya Allah korusun prematüre olursa o dönemde veya yenidoğan olduğu zaman bebeği korumak çünkü bebeklerde ölümcül riskli bişey bu

Bence sayi yoktur. Cunku ilk saglik ocagina gittigimde kalp atisi dinlemeye gitmemistim doktora. Biz simdi dinleyemiyoruz daha demisti. Bence endiselendikce gidebiliriz
Benim sorumlu ebe çok tatlı bir kadın diğer kaybımdan endişemi de biliyor istediğin zaman gel hem kahvemi içer hem bebişi dinleriz demişti sayısı evet yok endişe olunca gidilebilir

Maşallah sıvı fazlalığı sebebiyle şeker yüklemesini yaptır dedi bana doktor size de söyledi mi benzer birşey? Şeker ve karbonhidrat ağırlıklı beslenme sebebiyle oluyormuş fazla olması
İlk yapılan kan testlerinde açlık şekerin nasıldı dedi iyiydi dedim. Karbonhidrat azalt dedi.
Senin bebek de mi önden gidiyor?
Şeker yüklemesi yerine diyet yapıcam ben. Sanki varmış gibi. Kaçıncı haftada idi şeker yüklemesi?
Masallah canım azalt bakalım karbonhidratı bence tatlıyı da azalt
Direk keserim canım affetmem. Hemen kepek ekmek aldım. Pirinç pilavı vs de kescem. Tatlıyı meyveden alırım küçük porsiyonla. Bu ara abartmıştım. Karpuz, tatlı, meyve, börek.
Sebze, et, protein, temiz karbonhidrata geçiyorum hemen.

Mutlu1anne bebeğin önden gitmesi ve amniyon sıvısı fazlası sende de var mıydı?
Eski postlarından bir dikkatli beslenme hatırlıyorum ama emin olamadım.

Canım bebeğin kordonunu makasla felan kesiyorlar ya o esnada tetanoz kapmasın diye

Canım bebeğin kordonunu makasla felan kesiyorlar ya o esnada tetanoz kapmasın diye
Biliyorum kuzum sadece o değil sezaryen veya normal doğum sırasında kullanılan aletler, yapılan iğneler vs hepsi bunun içinde. Bana olmaz dememek gerekiyor tesadüftür, kaderdir her türlü şey olabilir doğumdan sonra ne manası var. Bizler evet çivi batması vs sonrası iğne oluyoruz ama hem annelerimiz gebelikte vurulmuş oluyor hem okulda yapılıyor

İnsanın başına nerede ne geleceği belli olmuyor

Benim haftayla uyumlu ama sıvı fazla gibi detaylıda belli olur nedeni gibi bişey dedi. Şeker yüklemesi yaptırmayı düşünmüyordum ben ama şimdi biraz kafam karıştı. O zamana kadar dikkat edicem detaylı ultrason sonucuna göre karar veririm büyük ihtimalle. Şeker yükleme 20lerde yaptırılıyor sanırım

Mutlu1anne bebeğin önden gitmesi ve amniyon sıvısı fazlası sende de var mıydı?
Eski postlarından bir dikkatli beslenme hatırlıyorum ama emin olamadım.
Bu haftalarda bpd ac ve fl ölçümü ayrı ayrı alınıyor ya bpd 1 hafta önde ac haftasıyla uyumlu fl 1 hafta geri ortalamada da genelde haftasıyla uyumlu çıkıyor ama kızımda 2 hafta önde gidiyodu hep. Amniyon sıvısı hakkında hiç yorum yapmadı bu konuda yorum yapamıyorum açıkcası. Ama doktor karbonhidratı azalt demiş bi süre azalt bakalım belkide onunla alakalıdır.

İnsanın başına nerede ne geleceği belli olmuyor
Ya tabii ki öyle bana olmaz dememek gerekiyor hele ki böyle bir konuda. Orada tek bir hemşire veya ebe veya doktor bir ihmali olsa yada bilmeyerek bir hata yapsa bunun ömür boyu vicdan azabını çeker insan, evlat bu başka bişey değil bir gün az oynasa karnımda hemen endişe ediyorum ya da bir yerimiz ağrısa, normal iş yapsak zorlansak hemen acaba diyip pişman oluyoruz tehlikeye atılmamalı bence

sudem34 bu arada şeker yüklemesi 24-28. Hafta arası yapılıyor çünkü plasentadan geçiş o haftalarda başlıyor. Ben 24+0’da yaptırıcam hemen diyette yapıyorum ama var mı yok mu bilmem lazım ona göre şeker ölçümü yapmam lazım rutin. Bazen maalesef diyetle önlenemeyen şeker olabiliyor iğne gerekebiliyo çünkü.

Neye göre söylüyorlar acaba canım hiç bilemedim benimki de önermiyoruz dedi.. kararsız kaldım şimdi
ben hamilelik düşünürken de başka bir eczaneye sormuştum yine hani zararı varsa bilmeden kullanmayayım diye. hayır güvenle kullanabilirsin demişti o da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…