- 27 Şubat 2015
- 1.847
- 1.427
- 333
- 36
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #14.081
ay bi steteskop bulsam bende dinleyecem ama bende eşimle kızıma dinletiyorum daha ben hissedemiyorum ama onlar kulağı dayayınca çok hareketli olduğunu söylüyorlarEvet ben de steteskopla dinliyorum ama yine de orada dinlenir mi diye merak ettim
Bahsettiğin ölçümler muayene esnasında doktorun baktığı ölçümler mi?Bu haftalarda bpd ac ve fl ölçümü ayrı ayrı alınıyor ya bpd 1 hafta önde ac haftasıyla uyumlu fl 1 hafta geri ortalamada da genelde haftasıyla uyumlu çıkıyor ama kızımda 2 hafta önde gidiyodu hep. Amniyon sıvısı hakkında hiç yorum yapmadı bu konuda yorum yapamıyorum açıkcası. Ama doktor karbonhidratı azalt demiş bi süre azalt bakalım belkide onunla alakalıdır.
Daha önce gebelik geçti mi başından?sudem34 bu arada şeker yüklemesi 24-28. Hafta arası yapılıyor çünkü plasentadan geçiş o haftalarda başlıyor. Ben 24+0’da yaptırıcam hemen diyette yapıyorum ama var mı yok mu bilmem lazım ona göre şeker ölçümü yapmam lazım rutin. Bazen maalesef diyetle önlenemeyen şeker olabiliyor iğne gerekebiliyo çünkü.
Erkek canim. Amniyon sivisi en son gittigimde normaldi. Ama hep ondeydiErkek mi?
Amniyon sıvı fazlalığı var mı?
Evet bu ikinci bebeğim .kızım 4.5 yaşında. Ailemde şeker hastalığı genetik. Gebeliğin başlarında rutin aylık açlık tokluk bakıldığında normal geliyodu ama yüklemede şeker çıktı sonra diyete girdim diyetle sorunsuz ilerledi. Diyettrn sonrada kızım 2 hafta ileri gidiyodu ama şekrr olmssına rağmen nitekim ben ve eşim uzun boy iri yapılı insanlarız kızımda uzun ve kilolu doğdu gerçi şimdi kürdan bacak ama:)Bahsettiğin ölçümler muayene esnasında doktorun baktığı ölçümler mi?
Daha önce gebelik geçti mi başından?
Şeker ile ilgili sorunun var mıydı?
İlk tahlillerde şeker seviyesi nasıldı?
Benim iki gebeliğimde de şeker çıkmamıştı.
Şeker sorunum yok noemalde
Bugün detaylıya gireceğim kızlar. Daha önce durumumdan bahsetmiştim lütfen dualarınızı eksik etmeyin benden.Siz de benim tüm iyi niyet ve dualarımdasınız.
ben gideceğim aytül hanıma forumda da çok övgüyle bahsedenler olmuş 1550 tl muayenesi fiyatı uygun geldi 14 ağustosta gideceğim. hastanelerden daha uygun özel muayenehaneler. kendi dr'um da öyle demişti. buranın yarı fiyatına yaptırırsın dışarda hastanelere para verme boşuna dedi.Ben de merak ediyordum ayrıntılı için İstanbul'da perinatolog araştırıyorum gidenler var mı ya da bilgisi olan?
Masallah canimSelam arkadaşlar çok teşekkürler merak edip sormuşsunuz. Daha yeni çıktık doktordan. Çok şükür her şey iyiydi. Doktorum beni tanıdığı için ve beni çok stresli gördüğü için tamam biz de adına detaylı ultrason demeyiz dedi. Tek tek tüm organları saymadı o yüzden normal muayene gibi yaptı. En sonunda hadi gözümüzaydın dediherşeyin yolunda olduğunu söyledi gelişimi de bir hafta önden gidiyor gayet güzel dedi.
Sağolun canlarım hepimize etsin inşallahMasallah canimcok sevindim iyi olmasina Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin
Oğlumda önden gidiyordu dedi eşim ben hatırlamıyorum ama.Erkek canim. Amniyon sivisi en son gittigimde normaldi. Ama hep ondeydi
İlk hamileliğimde kız 2 hafta önden gidiyordu biz de karı koca iriyiz. Ailede şeker geçmişi yok ama erken doğum vs sıkıntılar olmuştu işte.Evet bu ikinci bebeğim .kızım 4.5 yaşında. Ailemde şeker hastalığı genetik. Gebeliğin başlarında rutin aylık açlık tokluk bakıldığında normal geliyodu ama yüklemede şeker çıktı sonra diyete girdim diyetle sorunsuz ilerledi. Diyettrn sonrada kızım 2 hafta ileri gidiyodu ama şekrr olmssına rağmen nitekim ben ve eşim uzun boy iri yapılı insanlarız kızımda uzun ve kilolu doğdu gerçi şimdi kürdan bacak ama:)
Bahsettiğim ölçümler evet doktorun baktığı değerler herkesinkine bakılıyordur eminim de ben biraz irdelemeyi seven bi insan olduğum için muayene kağıdını okuyup okuyup neymiş ne değilmiş neyi ölçmüş diye araştırıyorum oradan biliyorum. Yoksa hrrkese bakılan rutin değerler o dediğim ölçümler. Bpd dediğim baş çevresi ac dediğim göbek çevresi fl dediğim femur uzunluğu.
Amniyon sıvı fazlalığı bence mühim bir şey olsaydı doktor üstünde dururdu belli ki o da yediklerine bağlamış bence bir sonraki kontrolde normal gelicek daha seçici beslendiğinde eminim ben İçini ferah tut sende
Kaç haftalıksınız şu an tam olarak?Selam arkadaşlar çok teşekkürler merak edip sormuşsunuz. Daha yeni çıktık doktordan. Çok şükür her şey iyiydi. Doktorum beni tanıdığı için ve beni çok stresli gördüğü için tamam biz de adına detaylı ultrason demeyiz dedi. Tek tek tüm organları saymadı o yüzden normal muayene gibi yaptı. En sonunda hadi gözümüzaydın dediherşeyin yolunda olduğunu söyledi gelişimi de bir hafta önden gidiyor gayet güzel dedi.
19+5Kaç haftalıksınız şu an tam olarak?
Gözünüz aydın
Aynen öyle bende anlamadım hepsi ayrı ayrı konuşuyor, çok sağ ol canımBizim amacımız bebeği korumak değil mi hay Allahım hepsi ayrı birsey diyor. Çok geçmiş olsun canım ya baya ağır olmuş sana da.
Aynen öyle canım kimse kusura bakmasın ben kadın doğumu dinlerim yaptır diyorsa vardır bir bildiği hele ki 18 yıl tecrübesi varkenO nasıl bir mantık ya zaten tetanoz aşısının amacı doğum sırasında veya Allah korusun prematüre olursa o dönemde veya yenidoğan olduğu zaman bebeği korumak çünkü bebeklerde ölümcül riskli bişey bu
38+6’da planlı şekilde sezaryen oldu kızım bir sorun yoktu. 52 cm 3800 kg doğmuştu.Oğlumda önden gidiyordu dedi eşim ben hatırlamıyorum ama.
İlk hamileliğimde kız 2 hafta önden gidiyordu biz de karı koca iriyiz. Ailede şeker geçmişi yok ama erken doğum vs sıkıntılar olmuştu işte.
Kızınız kaç haftalık doğdu?
Sağlıkla doğuralım sağlıkla büyütelim inşallah hepimiz.
O kadar haklisin ki.... ben de senelerce gizledim hic bilinsin istemedim yakin aile disinda. Is yerinden oglenleri taksiyle gider gelirdim kontrole. Sadece yoneticim ile cok samimiydim ona anlatmistim ama sordugu icin degil icimden geldigi icin.kendisinin de tup bebek ile cocuk sahibi oldugunu biliyordum. Ustelik benim esim sebebindendi, insan o zaman hic soylemek istemiyor, esin duyar da kalbi kirilir diye.Aklımda beni rahatsız eden bir durumdan bahsedeyim istedim. Üstüme söyledım klasik hayırlı olsun deyıp hamileyim die nasıl oldu kendılgınden mi yoksa tedavi ile mi dedi söylemek istemedim. Bilmesi gereken aılem ve 2 3 yakın ark biliyor tüp bebek olayını. Neyse cevremde yakın olmayan ama sohbet ettiğim bazı kisiler kilo aldım sanmışlar konusu gecınce onlarda kendılgınden mi tedavi ile mi oldu dediler sanki tüp bebek doktorunun kapısında yatıyoruz. Üzerime vazife değil kim ne yapmış araştırma yapar gibi karekterımde de yok acıkcası. Bu tedavileri Kimseye söylememek lazım ailem dahil. Takibi bile öğle arası gittim ve haftasonu. Bilinmesini istemedim.
Bazılarına göre sadece normal yolla bazı üstün kadınlar hamıle kalabilir. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın. İyi ki tıp var ve çok şükür bugune gelebildik fitne fesat insanlardan korusun Rabbim.
En mantıklı karar o olur ne olursa olsun bebeği düşünmek zorundayız bizlerAynen öyle canım kimse kusura bakmasın ben kadın doğumu dinlerim yaptır diyorsa vardır bir bildiği hele ki 18 yıl tecrübesi varken
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?