- 14 Mart 2023
- 2.217
- 4.345
- 48
- Konu Sahibi sunshine__
-
- #14.101
Siz peki doktorla doğum sürecini konuştunuz mu şöyle istiyorum böyle istiyorum diye ? Ben ilk gebelik teşhisi konulduğunda gittiğim doktor bana daha ilk günden sezaryan önerdiğini planladığını vs söyledi bi daha gitmedim ona.ama şimdiki doktorumla hiç doğum sürecini konuşmadıkAnnemler benim normal doğumdan korktuğumu sezeryqn isteyeceğimi sanıyorlarmış . Dedim ki benim doktorum Saadet hanım öyle bir güven veriyor ki insana sanki şimdi olsa normal doğuma elimi kolumu sallayarak girecek gibiyim. Özel hastane olmasına rağmen benim bildiğim hep normale yönledniriyor . doktorun bu stresli süreçlerde güven aşılayıp süreci birlikte atlatıcaz herşey çok güzel olucak hissiyatı vermesi muazzam güzelmiş . İnşallah önümüzdeki 5 aylık süreçte çok güzel ve rayında gider
Amin canım gözün aydınKuzular ciktim ama trafikti suydu buydu yazamadim
Atil Hoca mukemmel tane tane okdr guzel anlatiyor ki.. ben bu kadarini beklemiodum
Adi gibi cidden detayliymis. Akliniza gelen gelmeyen herseye tek tek bakiliyor olculuyor biciliyor. Fetal dna ve 2li den farki organlara isleyislerine damarlara kan akisina da bakildigi icin bunu yaptirmak da cidden fayda var bence. Cunku dogum sonrasi mudahale edilebilir seyler bu ultrasonda cikiyor.
Cok sukur simdilik hersey yolunda. Darisi yaptiricak tum arkadaslarimin basina. İnsallah hepimiz guzel haberlerle gelirizRabbim kucagimiza almayi nasip etsin
Çok sevindim canım darısı başımızaSelam arkadaşlar çok teşekkürler merak edip sormuşsunuz. Daha yeni çıktık doktordan. Çok şükür her şey iyiydi. Doktorum beni tanıdığı için ve beni çok stresli gördüğü için tamam biz de adına detaylı ultrason demeyiz dedi. Tek tek tüm organları saymadı o yüzden normal muayene gibi yaptı. En sonunda hadi gözümüzaydın dediherşeyin yolunda olduğunu söyledi gelişimi de bir hafta önden gidiyor gayet güzel dedi.
Beni kürtaj yapan doktor pelvik kemiğin çok dar senin normal doğum yapman çok zor olur demişti kendi doktorumla daha konuşmadım senin de öyle bir durumun olabilir miSiz peki doktorla doğum sürecini konuştunuz mu şöyle istiyorum böyle istiyorum diye ? Ben ilk gebelik teşhisi konulduğunda gittiğim doktor bana daha ilk günden sezaryan önerdiğini planladığını vs söyledi bi daha gitmedim ona.ama şimdiki doktorumla hiç doğum sürecini konuşmadık
Evet dinleniyor canım ama ultrasondan bakmıyorlar bi tane telsiz gibi bi alet var ondan dinletiyorlarKızlar aile hekimliğinde kalp atışı dinleniyor mu bilginiz var mı
Hadi gözünaydın sağlıkla gelsin inşallah.Selam kızlar muayene olduk bugün
250 gram olmuş.
Başı aşağı bakıyor dedi.
Rahim ağzı uzunluğu iyi dedi.
Çok ciddi bir bebek dedi.
17+5 iz normalde ama önden gidiyormuş.18-19 arası çıktı. Yani bir hafta önden gidiyor. Tabi ben direk çok korktum. Erken döllenme olabilir eşin iri mi dedi evet dedim eşim yüz kilo, ben zaten iriyim.
Ben 2 kilo almışım. Ordaki tartıya göre.
Ay dönümlerim cuma bundan sonra randevuları cumadan cumaya alıcam.
Erkek bebek de olduğu için iri olup önden gidebilir telaş edecek bir durum yok rahat ol dedi. 2 haftadan fazla önden giderse sıkıntı dedi. Amniyon sıvısı biraz fazla dedi. Karbonhidrat yemeyi azalt sadece dedi. Ne gerekiyorsa yaparım gerekirse diyet yaparım dedim hayır diyet yapma azalt sadece dedi.
Varislerimi sordum meslek hastalığı dedi. Öğretmensin bütün gün ayaktasın normal dedi.Havalar soğuyunca sonbaharda hamile varis çorabına geçeriz dedi. Bazı hamilelerde daflon varis ilacı da kullandığımız oluyor dedi. Ben dedim daflon bende ağrı yaptı hamile değilken kullandım bir dönem bıraktım dedim. Önemli olan ağrın var mı dedi bende hayır varis için ağrım yok dedim.
20.hafta tetanoz aşısı ol.
21.hafta detaylı ultrasona gel dedi.
Kan ve magnezyuma devam.
D vitamini ekleyeceğiz dedi. Bonevit verdi.
Masallah canım azalt bakalım karbonhidratı bence tatlıyı da azalt
Tetanoz olası risk gerçekleştikten 72 saat içine kadar olunabiliyor. Benim sağlık ocağındaki hemşire öyle demiştiO nasıl bir mantık ya zaten tetanoz aşısının amacı doğum sırasında veya Allah korusun prematüre olursa o dönemde veya yenidoğan olduğu zaman bebeği korumak çünkü bebeklerde ölümcül riskli bişey bu
Meyvelerin yanında yoğurt ye canım şekeri dengeliyor.İlk yapılan kan testlerinde açlık şekerin nasıldı dedi iyiydi dedim. Karbonhidrat azalt dedi.
Senin bebek de mi önden gidiyor?
Şeker yüklemesi yerine diyet yapıcam ben. Sanki varmış gibi. Kaçıncı haftada idi şeker yüklemesi?
Direk keserim canım affetmem. Hemen kepek ekmek aldım. Pirinç pilavı vs de kescem. Tatlıyı meyveden alırım küçük porsiyonla. Bu ara abartmıştım. Karpuz, tatlı, meyve, börek.
Sebze, et, protein, temiz karbonhidrata geçiyorum hemen.
kemal coşkun batmanda baya meşhur özellikle hamilelik tedavisinde ama onla ilgili sezeryanda çok iyi yorumlarda var kötü yorumlarda ben yasemin afşine gidiyorum yaşam hastanesindedirCanım arkadaşım da sezeryan olacak bugün Kemal çoşkunla tanışmaya gidecekler medical parktı sanırım hastane ismi.
Sen kime gidiyorsun?
hamileyken bağışıklık zayıflafığı için uçuk daha fazla olabiliyor eczacıya sorarak alırsınız bişi olmaz inşallahKızlar merhaba nasılsınızbenim dudağımda ciddi bir uçuk çıktı başta önemsemedim ama gittikçe büyüyor. Uçuk için krem sürsem bebeğe zararı olurmu sizce?
Yok bana hiç öyle bişey söylemedi ilk gittiğim dr. Ondan sonra da 4 doktora gittim o da hiç sezaryan olacaksın normal olacaksın demedi . Muhtemelen ilk gittiğim sezaryan yanlısı ondan öyle söylediBeni kürtaj yapan doktor pelvik kemiğin çok dar senin normal doğum yapman çok zor olur demişti kendi doktorumla daha konuşmadım senin de öyle bir durumun olabilir mi
Bugun biz bunu da konustik. Benim kendi doktorum direk sezeryan dedi iki hafta once. Bugun de detayli da sordum. Ozellikle 35yasin uzerinde ve tup bebekte herhangi birsey ters gitmesin die anne de bebek de saglikla yasayabilsin die sezeryan oneriliyormus. 39. Haftayi doldur ama israr etme tutturma normal dogum diye dedi mesela…Yok bana hiç öyle bişey söylemedi ilk gittiğim dr. Ondan sonra da 4 doktora gittim o da hiç sezaryan olacaksın normal olacaksın demedi . Muhtemelen ilk gittiğim sezaryan yanlısı ondan öyle söyledi
Bende hemşireyim ama bahsedilen yenidoğan değil. Yani bizler zaten anne karnında aşımızı olduk ve o aşı risk gerçekleştikten sonra ilk 86 saat bizi koruyabiliyor ama bebek anne karnında bu bağışıklığı almazsa o 72 saat bebeği ne koruyacak?Tetanoz olası risk gerçekleştikten 72 saat içine kadar olunabiliyor. Benim sağlık ocağındaki hemşire öyle demişti
Ay sebepsiz duygulandırdı beni son 2 cümleDetaylıdan çıkan arkadaşlar hayırlı olsun tebrikler güzel sonuçları almışsınız. Şimdi gebeliğin balayı başlayabilir:) darısı başımıza hayırlı haberler inşallah.
Her birimiz sağlıkla kucağımıza alalım daha doğumdan sonrada burada konuşacak çok şeyler var :))) gazlar, dişler, atak dönemleri çok eğlenicez
Benim şimdilik normal diyor doktorum hatta çok zorda kalmazsam sabaha kadar sancı çekersin yine almam sezaryen dediBugun biz bunu da konustik. Benim kendi doktorum direk sezeryan dedi iki hafta once. Bugun de detayli da sordum. Ozellikle 35yasin uzerinde ve tup bebekte herhangi birsey ters gitmesin die anne de bebek de saglikla yasayabilsin die sezeryan oneriliyormus. 39. Haftayi doldur ama israr etme tutturma normal dogum diye dedi mesela…
Tetanoz olası risk gerçekleştikten 72 saat içine kadar olunabiliyor. Benim sağlık ocağındaki hemşire öyle demişti
72saat icinde olunan yetiskinler icin. Mesela esinin eline civi batti hastaneye gittiniz direk tetanoz yapiliyor sıkıntı olmasin diyeBende hemşireyim ama bahsedilen yenidoğan değil. Yani bizler zaten anne karnında aşımızı olduk ve o aşı risk gerçekleştikten sonra ilk 86 saat bizi koruyabiliyor ama bebek anne karnında bu bağışıklığı almazsa o 72 saat bebeği ne koruyacak?
Ama kac yasindasin? Bi de normal yolla gebelik degil mi?Benim şimdilik normal diyor doktorum hatta çok zorda kalmazsam sabaha kadar sancı çekersin yine almam sezaryen dedinormal doğum yapan arkadaşlar çok zor mu ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?