- Konu Sahibi sunshine__
-
- #14.121
Amin canım aminnnnÇok sevindim canım darısı başımıza
Canım darısı başınıza hepinizin inşallah evet daha konuşulacak paylaşacak çok şeyimiz varDetaylıdan çıkan arkadaşlar hayırlı olsun tebrikler güzel sonuçları almışsınız. Şimdi gebeliğin balayı başlayabilir:) darısı başımıza hayırlı haberler inşallah.
Her birimiz sağlıkla kucağımıza alalım daha doğumdan sonrada burada konuşacak çok şeyler var :))) gazlar, dişler, atak dönemleri çok eğlenicez
hepatit b asidi oldun mu sen canim benim bir de bu tetanoz anne icin degil mi bsna dojtor detayli sonyclarina gore tetanoz asisi dediBende hemşireyim ama bahsedilen yenidoğan değil. Yani bizler zaten anne karnında aşımızı olduk ve o aşı risk gerçekleştikten sonra ilk 86 saat bizi koruyabiliyor ama bebek anne karnında bu bağışıklığı almazsa o 72 saat bebeği ne koruyacak?
Anlatmak istediğimi anlatmışsınız teşekkür ederim72saat icinde olunan yetiskinler icin. Mesela esinin eline civi batti hastaneye gittiniz direk tetanoz yapiliyor sıkıntı olmasin diye
AmaKelebeksiRY dedigi gibi yenidogan icin bu gecerli degil. Yd en erken 2 aylikken tetanoz olabiliyor. Dogum itibari ile bu sure icinde eger anne asi olduysa antikorlar bebegi koruyor.
Bebege zarari olmayan bir asi. Tabiki yaptirip yaptirmamak asi karsitligi hep kisisel kararlar ama sebep sonuc ve kar/zarar bakilmadi daha onemli diye dusunuyorum
24 yaşımdayım normal yoldan gebelik doktorum vücudum için böylesi iyi dedi bakalım ne olacakAma kac yasindasin? Bi de normal yolla gebelik degil mi?
Canım bize faydası var ama ay nasıl anlatsam bilemedimhepatit b asidi oldun mu sen canim benim bir de bu tetanoz anne icin degil mi bsna dojtor detayli sonyclarina gore tetanoz asisi dedi
Hepatit b aşısı da şöyle bildiğim kadarıyla. Doktor eğer isterse hepatit pozitif çıkarsa yapılıyor. Bu bir karaciğer enfeksiyonu. Anneden bebeğe doğum esnasında sıvı ile geçme ihtimali var. Belirli testler sonrası isteniyor diye hatırlıyorum.hepatit b asidi oldun mu sen canim benim bir de bu tetanoz anne icin degil mi bsna dojtor detayli sonyclarina gore tetanoz asisi dedi
Ben sürekli hissediyorum canım. Akşamları hiç durmuyor. Mesela şu son 1 saattir içimde fırtınalar estiriyor.Kızlar bebislerin hareketlerini hissediyor musunuz
Bence git canim. Sivi kaybi olmasinKızlar merhaba, sabah başlayan ishalim vardı hala devam ediyor biraz da midem bulanıyor sizce doktora gitmeli miyim?
Benimde var, aşı olduysan aşıdandır. Bir tatlı kaşığı Türk kahvesi koy fincana yarım limon sık karıştır iç kesiyor ishaliKızlar merhaba, sabah başlayan ishalim vardı hala devam ediyor biraz da midem bulanıyor sizce doktora gitmeli miyim?
Kuzum ben aşı olmadım henüz ama üşütmüş olabilirim klimadan sanırım. Midem de çok bulanıyor o yüzden bişey yiyemiyorumBenimde var, aşı olduysan aşıdandır. Bir tatlı kaşığı Türk kahvesi koy fincana yarım limon sık karıştır iç kesiyor ishali
Sanırım gideceğim canım hala karnım ağrımaya devam ediyorBence git canim. Sivi kaybi olmasin
Evet özellikle geceleri sırt üstü yatınca hiç durmuyor birde bacaklarımı kendime çekince sanırım sıkışıyorKızlar bebislerin hareketlerini hissediyor musunuz
Canım kusma ve ishalin su gibi artıyor mu? Her halükarda bi serum iyi gelebilir. Çabucak toparlarsın inşallah bize de yaz lütfen.Kuzum ben aşı olmadım henüz ama üşütmüş olabilirim klimadan sanırım. Midem de çok bulanıyor o yüzden bişey yiyemiyorum
Kusucum sen normal dogurmaycaksin da kim dogurucak24 yaşımdayım normal yoldan gebelik doktorum vücudum için böylesi iyi dedi bakalım ne olacak
Canım asitli içecek içiyordum eskiden hamilelikte hayatta tüketmediğim şeyler ama bu sefer biraz rahat olayım demiştim. Allah korusun erken doğum kimse yapmasın yapmak zorunda kalmasın.Hadi gözünaydın sağlıkla gelsin inşallah.
bebiş önden gidiyor diye sat değiştirdi mi peki ?
Amniyo sıvısı için doktor bana şekerli su meyve suları asitli şeyler vs az tüket bunlar suyunu arttırır suyun fazla olması erken doğuma sebep olur vs demişti. Karbonhidratla birlikte bunlara da dikkat etmende fayda var
Son 4 haftada iki kilo gözüktü ama sabah kahvaltı yaptım koca kupa çay içtim ve bardak su içtim hastaneye vardım 3 bardak da orda su içtim. Yani o kadar kilo almadım toplamda. Doktorun tartısına göre 74-75-77 oldum gözüküyor. 9-13-17 haftalar gittim toplam üç kez.sudem34 ama iki kilo alıp nasıl suyun fazla çıkmış olabilir ki karbonhidrat ağırlıklı beslensen daha fazla kilo almış olman gerekmez mi :)
Hemen bugün akşam yemeğine cacık ekledim. Tava yoğurdu alacaktım bulamadım ara öğün lere eklemek için.Meyvelerin yanında yoğurt ye canım şekeri dengeliyor.
Hissetmiyorum. Doktor bazı gebeler 20.haftada hissetmeye başlar dedi.Kızlar bebislerin hareketlerini hissediyor musunuz
Hepatit nerden çıktı ya. Sadece tetanoz olmuyormuyuz. Oğlumda sanki sadece tetanoz oldum.Canım bize faydası var ama ay nasıl anlatsam bilemedimşimdi biz önce anne karnında, sonra okulda bu aşıyı olduğumuz için bağışıklığımız var. Bize yapılan tekrar dozu tabii ki bizi de koruyor ama asıl amaç bebeği korumak. Tekrar dozu da şu; bizim vücudumuzda tetanoza karşı antikorlar var zaten biz sadece hatırlatma yapıp o antikorları güçlendirmiş olmak. Umarım anlatabilmişimdir Hepatit olmadım daha doktorum onunla ilgili bişey söylemedi ama bu kontrolde soracağım onu da.
Sulardan oluyor yazın genelde ya da şehir değişikliği şebeke suyu farklı geliyor. Bir süre ekime kadar filan yemekleri çayı hazır su ile yapın.Kızlar merhaba, sabah başlayan ishalim vardı hala devam ediyor biraz da midem bulanıyor sizce doktora gitmeli miyim?
Tetanoz ishal mi yapıyor?Benimde var, aşı olduysan aşıdandır. Bir tatlı kaşığı Türk kahvesi koy fincana yarım limon sık karıştır iç kesiyor ishali
Ben artık sola yatıyorum. Özellikle dikkat etmeye çalışıyorum.Evet özellikle geceleri sırt üstü yatınca hiç durmuyor birde bacaklarımı kendime çekince sanırım sıkışıyor
Tetanozun yan etkisi olarak yazıyor evetCanım asitli içecek içiyordum eskiden hamilelikte hayatta tüketmediğim şeyler ama bu sefer biraz rahat olayım demiştim. Allah korusun erken doğum kimse yapmasın yapmak zorunda kalmasın.
Sat değiştirmedi. Sat sabit. Sat a göre zatem önden mi geriden mi belirliyor ya.
Benim sat dönümü cuma bundan sonra cumaları alıcam randevularımı.
Son 4 haftada iki kilo gözüktü ama sabah kahvaltı yaptım koca kupa çay içtim ve bardak su içtim hastaneye vardım 3 bardak da orda su içtim. Yani o kadar kilo almadım toplamda. Doktorun tartısına göre 74-75-77 oldum gözüküyor. 9-13-17 haftalar gittim toplam üç kez.
Hemen bugün akşam yemeğine cacık ekledim. Tava yoğurdu alacaktım bulamadım ara öğün lere eklemek için.
Hissetmiyorum. Doktor bazı gebeler 20.haftada hissetmeye başlar dedi.
Hepatit nerden çıktı ya. Sadece tetanoz olmuyormuyuz. Oğlumda sanki sadece tetanoz oldum.
Sulardan oluyor yazın genelde ya da şehir değişikliği şebeke suyu farklı geliyor. Bir süre ekime kadar filan yemekleri çayı hazır su ile yapın.
Tetanoz ishal mi yapıyor?
Ben artık sola yatıyorum. Özellikle dikkat etmeye çalışıyorum.
Hayir yaaa hala hayirKızlar bebislerin hareketlerini hissediyor musunuz
Valla bu gidişle normal doğurucam herhaldeKusucum sen normal dogurmaycaksin da kim dogurucak38im tup bebek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?