2023 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    335
Hepatit nerden çıktı ya. Sadece tetanoz olmuyormuyuz. Oğlumda sanki sadece tetanoz oldum.

Hepatit gerek görülürse yapılıyor her hamilelikte yapılmaz. Valla bende biraz tekme hissedip sola dönüyorum ama uyku hali sabah sağ tarafıma falan uyanıyorum inşallah bir zararı olmaz

Evet özellikle geceleri sırt üstü yatınca hiç durmuyor birde bacaklarımı kendime çekince sanırım sıkışıyor
Elini koymadan hissediyor musun ben elimi koyunca döndüğünü kaydığını vurduğunu hissediyorum ama elimi koymayınca hiç hissetmiyorun

Elini koymadan hissediyor musun ben elimi koyunca döndüğünü kaydığını vurduğunu hissediyorum ama elimi koymayınca hiç hissetmiyorun
Kuzum benimki vuruyor elimi koymadan daha çok hissediyorum ben yani sanki bizim parmak bpyutumuzda bişey vuruyor gibi minik minik birde bu hafta balon geriliyor gibi içimde sanırım o da kayması. Ama şöyle benimki doopler cihazı nereye koysak diğer tarafa kaçıyor ebe demişti bana ya temas sevmeyen ya da oyuncu hareketli bebek diye belki elini koymadan da oluyordur ama anlamıyprsundur. Ben 10 gün önce falan sağlık ocağında kalp atışına gittim ebeye kayma hissetmiyorum dedim o da kimi bebek tekme az atar kimisi az kayar içeride hepsi farklıdır dedi belki senin bebişte tekme sevmiyordur

Canım kusma ve ishalin su gibi artıyor mu? Her halükarda bi serum iyi gelebilir. Çabucak toparlarsın inşallah bize de yaz lütfen.
Canım şükür bebekle ilgili bir sorun yokmuş, kan ve idrar tahlili yaptılar bulantı içinde damardan emetril diye bir ilaç yaptılar, sonuçları bekliyorum çok teşekkür ediyorum

Turkiyedeki doktorlarin nedense sezeryan diye tutturmasini bir turlu anlayamiyorum. Almanyada son ayda belirlenir bebegin durusu annenin yapisi vs. Oncesinde genellikle hazirlik hep normal dogum hazirligidir. Anne ilk cocugunda bebekten kaynakli bir sebeple sezeryan yaptiysa bile ikincide ilk tercih normal dogum olur.
Tabiki soyle bi gercek de var, normal dogum hastaneye doktora da bi para kazandirmaz. Sezeryan dogum ameliyat a girdigi icin para kazandirir. Belki trde bunun icin yapiyolardir boyle. Burada ozel hastane yada devlet hastanesi gibi bi kavram olmadigi icin ilk akla hep normal dogum geliyor.

Birebir konuşmadık.
Bir sonraki kontrolümde sorabilirim. Ama genelde sürecin iyi gidiyor şeklinde görüştük hep. Hiç sezeryan ihtimali geçmedi.
Belki ilerleyen zamanda açıklık ölçümlerini yaptıktan sonra ihtiyaç görürse sezeryan önerebilir diye düşünyorum. Ama benim doktorum genel olarak ilk öncelik normal doğumu destekliyor.

Kızlar bebislerin hareketlerini hissediyor musunuz
17+4 olduk bir yaklaşık 3-4 gündür elimi sağ tarafıma koyduğumda net şekilde hissediyorum. Bazen elimi koymasan bile ufak ufak hareketler hissediliyor. Benim bebiş 4-5 gün önden gidiyordu. 17.-18. hafta arası hissetmeye başladım diyebiliriz

Kızlar bisey sorucam ya size bir kaç kere başıma geldi korkmaya başladım. Sağ kolumu bir yere uzattığımda yada doğrulmaya çalıştığım da bir kaç kere oldu bu. Göbek deligimin çevresinde oyle bir sey oluyor ki aha diyorum çocuğa bisey oldu yani oyle böyle degil sanki içimden biseyi dışarı doğru çekiyorlar çığlık atıyorum her seferinde size de oluyor mu bu? Acaba plasentasi falan mı cekisiyor kuzumun ondan sonra hareketlerini hissediyorum ama içim rahat değil gene de

Sorarım doktora

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…